Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
selam arkadaşlar sabah doktordan geldim moralim berbat oldu bebek çok kilolu dedi doktor ben böyle bişey görmedim dedi hatta çok korktum zaten ense kalınlığı da çıkmıştı önceki ay fetal dna yapmadık doktor dedi ondan korkmadın bundan korkuyorsun hani dedim onun çaresi yoktu sadece aldırmak ama buna yapacak bişey vardır inşaallah pazartesi şeker yüklemesi olacam sonrasında insülin gerekebilir dedi ailede şeker olmayan yok çünkü ve suyuda biraz fazla dedi bu arada adet tarihime göre 26+2 ama ölçüme göre 30 haftalık bir bebek neredeyse dedi normalde 900 gram olmalı ama senin bebek 1400 gram dedi varmı benim gibi örneği olan sizin bebekler bu haftalarda kaç kiloda acaba

Kızlar teşekkür ederim tavsiyeleriniz için 😍 ben toplu cevap vermeyi bilmiyorum 😂
Cevap vermek istediğin mesajların sağ alt köşesinde +Alıntı butonuna tıklayacaksın.

Sonra sayfanın altındaki yeni mesaj yazma paneline gelince “Alıntıları Ekle” butonuna basıyorsun. Seçtiğin mesajlar çoklu cevap vermeye ekleniyor.

Eklentiler

• IMG_5317.webp
    IMG_5317.webp
    28,3 KB · Görüntüleme: 22
  • IMG_5318.webp
    IMG_5318.webp
    25 KB · Görüntüleme: 22
Puset o kadar gereksiz geliyor ki bana da max 4-5 ay kullanılan bir şey yüzünden travel sistem araba almak zorunda kalmak istemiyorum. Ama puseti de hastane çıkışında ve ilk aylarda arabada rahat taşımak için kullanıyorlar. Yaz çocuğu olacağı için biz de dışarı çıkarız diye düşünüyorum . Umarım alternatif öneriler çıkar tecrübeli analardan.

Sayfaya bakayım derken oturduğum sokaktaki dükkan olduğunu farkettim tevafuk bende yaptırıcam inşallah. Sağlıkla kullanın inşallah

Temmuzda doğum yaptım. Gittiğim yerlere arabayla gittik. Bu puseti oto koltuğu ve taşıma koltuğu olarak kullandım. Öyle dışarıda parkta avm de gezeyim modu olmadı bende 🤔 O yüzden monte edilecek bi bebek arabası eksikliği çekmedim. Siz bu bakımdan diyorsanız lazım olabilir. 👍🏻

4-5 aylıktı sanırım. Baston aldım. Onunla kendim çıktım.
Ayyyy teşekkür ederim ladyy yeni birşey öğrendim sayende 😂 kızlar deneme amaçlı yaptım

selam arkadaşlar sabah doktordan geldim moralim berbat oldu bebek çok kilolu dedi doktor ben böyle bişey görmedim dedi hatta çok korktum zaten ense kalınlığı da çıkmıştı önceki ay fetal dna yapmadık doktor dedi ondan korkmadın bundan korkuyorsun hani dedim onun çaresi yoktu sadece aldırmak ama buna yapacak bişey vardır inşaallah pazartesi şeker yüklemesi olacam sonrasında insülin gerekebilir dedi ailede şeker olmayan yok çünkü ve suyuda biraz fazla dedi bu arada adet tarihime göre 26+2 ama ölçüme göre 30 haftalık bir bebek neredeyse dedi normalde 900 gram olmalı ama senin bebek 1400 gram dedi varmı benim gibi örneği olan sizin bebekler bu haftalarda kaç kiloda acaba
Ya bi şey diyicem ayıp olacak şimdi :olamaz:

Bizim mesajlarımızın altında gebelik takvimi var ya, orada hangi haftada olduğumuz ve bebeğin ortalama kilosu yazıyor. Ben ne zaman Dr a gitsem, aynı orda yazan gramajda oluyor bebek.

Geçen hafta 27+4te gittim 1150 gr idi (Perinatoloji)
Dün, 28+5te gittim. 1350 gr ölçtü (kendi dr um, karın çevresi 5 gün önden gidiyor dedi)

Bi de artı eksi durumu var. % 10-15 lik bi hata payı.

Bizim mesajlarımızın altında gebelik takvimi var ya, orada hangi haftada olduğumuz ve bebeğin ortalama kilosu yazıyor. Ben ne zaman Dr a gitsem, aynı orda yazan gramajda oluyor bebek.

Dün, 28+5te gittim. 1350 gr ölçtü (kendi dr um, karın çevresi 5 gün önden gidiyor dedi)

Nasıl 30. Haftada 900 gram olması gerekmiş acaba ? :işsiz:
hayır şimdi 26+2 de 900 olması lazım dedi 1400 ölçtü ya o kilo 30 haftaya denk neredeyse dedi yani 500 grm önde gidiyor sanırım

Nasıl 30. Haftada 900 gram olması gerekmiş acaba ? :işsiz:
yani o zaman çokda fark yok aslında sanki ama yinede diyet yapacam sanırım sen geçenlerde diyet listesi atmıştın faydalı oldumu acaba

Cevap vermek istediğin mesajların sağ alt köşesinde +Alıntı butonuna tıklayacaksın.

Sonra sayfanın altındaki yeni mesaj yazma paneline gelince “Alıntıları Ekle” butonuna basıyorsun. Seçtiğin mesajlar çoklu cevap vermeye ekleniyor.
Hahahaha ben de yanlış yapıyormuşum 🤣🤣 alıntı kısmına hiç tıklamıyorum direkt yorumlar kısmına tıklayıp öyle yapıyorum 🤣 ama ilk üye olduğumda bilmediğimden sürekli alıntıya tıklamışım. 2 sene öncesinin alıntıları duruyor 🤣🤣🤣

yani o zaman çokda fark yok aslında sanki ama yinede diyet yapacam sanırım sen geçenlerde diyet listesi atmıştın faydalı oldumu acaba
Özelden attım listeyi.

Ben tabi faydasını gördüm. Kendim kilo almıyorum. 3 aylık şeker ortalamasını gösteren hba1c testi değerlerini de güzel buldu Dr.

Hatta bebeğin karın çevresi önden gidiyordu ya fark azalmış. Diyetin ona da etkisi olmuş dedi.

Sen bi yüklemeyi yaptır bakalım. Nedense, sende şeker old düşünmüyorum da (Dr a mı taktım bilmiyorum) onun yanlış ölçtüğünü düşünüyorum ben :KK53: :p

Özelden attım listeyi.

Ben tabi faydasını gördüm. Kendim kilo almıyorum. 3 aylık şeker ortalamasını gösteren hba1c testi değerlerini de güzel buldu Dr.

Hatta bebeğin karın çevresi önden gidiyordu ya fark azalmış. Diyetin ona da etkisi olmuş dedi.

Sen bi yüklemeyi yaptır bakalım. Nedense, sende şeker old düşünmüyorum da (Dr a mı taktım bilmiyorum) onun yanlış ölçtüğünü düşünüyorum ben :KK53: :p
inşallah öyledir ya yanlıştır

Evin içinde bu ana kucakları var ya o daha konforlu gibi geldi bana, sallanıyor müzikli falan. Ama sizlerin tecrübesi yaşanmışlıklar benim için daha öncelik kriter. Dışardan puset hep ağır geldi ama değilmiş demekki
Yani o ana kucagını seven de var sevmeyen de kuzum ladynin dediği gibi. Bana görümcem vermişti öyle müzikli falan değildi eski tipti. Kızımı 1 kere bile yatiramadim sevmedi. Şimdi amca kızım hediye ne alayım falan dedi herkes zaten kıyafet alıyor ihtiyaç ne var dedi bende hiç bir masraf yapmasını istemediğim için alma bir şey abla dedim. Olmaz dedi. Ana kucağı bakıyormuş meğer. Ben kendim gerekli görmediğim için almadım. Ha o illa hediye yapcam derse denerim yatirmayi. Puset olduktan sonra ekstra ona gerek görmüyorum ben pek kuzum. Bebeğin sever belki ama kucağı onu bilemem. Yani elde uzun uzun taşımaya ağır tabi bebek büyüdükçe ama bak adaptörle takılabiliyormus arabada falan da lazım bir düşün bence ❤️
Yaa canım benim çok geçmiş olsun gerçekten çekilmez bir ağrıymış ve sen de başından beri çekiyorsun Ahh analar neler çekiyor neler 😂😂
Benim eşimde öyle hep arkasından yürürüm en son dedim eski ben değilim farkında mısın biraz daha yavaş ⚠️ 😂

Sanırım bende de yeni oluyor ağırlaştı diye yeni yeni ağrılar girmeye başladı sağ tarafa
Az kaldı dişimizi sıkıcağız gelecek bu bebeler😁
Sağlıkla inşallah 🤲🏻
Peşinden koşuyorum normalde yürürken. Şimdi yavaş git yavaş git diye diye bir kalıyorum unutup gene hızlı gidiyor. Sonra dönüp beni bekliyor. Napayım kaç aydır hamileyim yavaş gitsin dimi 🤣🤣🤣❤️ hemde ne valla en baştan beri var. İnşallah sağlıkla gelsinler de katlanıcaz. ❤️🥰
İki gün sonra şeker yüklemem var 😂 burada yine sona kalanlardan olduğum için çok korkuyorum bi sürü kişide şeker çıktığı için 😔 o yüzden iki günlük şeker diyetine girdim kazamız mübarek olsun 🤣 normalde tatlı sevmem ama canım aşırı tatlı istiyor şu an 🤣 diyete başlayalı da bir saat oldu 🤣 Allah yardımıcım olsun 🤣🤣
Oy kuzum inşallah güzel haberlerle geleceksin buraya kasma kendini bence rahat ol ❤️ 🥰
Evet sanki daha çok yeniyordu ben de gitmeden önceki gece şeker tatlı fln yemiştim o biraz benim oburluğumdan 😅😅
🤣🤣🤣 Sabah yüklemem vardı gece cikolatali ekmek yemiştim kaç saat yemek yemicem diye 🤣🤣
Canım öncelikle geçmiş olsun, korkunu da anlıyorum. Ama doktorun da abartarak tepki vermiş sanki? Pazartesi yüklemen olsun inşallah güzel haberlerle gel. Bakalım yükleme sonucuna göre hareket edersin. Gerekirse diyet yaparsın düzene girer her şey korkma. Stres yapma sakin bekle. ❤️
Herkes iyi mi arkadaşlar nasıl gidiyor hamilelik? Benim bayağı yorucu geçiyor. Yavaş yavaş sonuna doğru geliyoruz, Rabbim hepimize evlatlarımıza sağlıkla kavuşmayı nasip etsin.
Şükür canım güzel ama yorucu geçiyor benim de. İnşallah sağlıkla alırız kucağımıza miniklerimizi. 🤲
Dondurucu için plan yaptınız mı birşeyler hazırlıyor musunuz kizlar
Maalesef kuzum. O kadar yoğun ve yorucu geçiyor ki günlerim. Evin işini zor yaparken dondurucu için bir şeyler hazırlayamıyorum. Aklımda vardı bir şeyler yapıp atmak. Ama inan ki zor geçiyor. Sen ne yaptın plan falan yaptın mı yapacak misin bir şeyler?❤️

Dondurucu için plan yaptınız mı birşeyler hazırlıyor musunuz kizlar
Ben ramazandan önce bi tık doldurmuştum hala onları tüketiyoruz. Şimdi onlar bitsin annemle kayınvalidemi çağırıp doldurtacağım 🤣 ben en çok misafir için börek yapmayı planlıyorum. Mozaik pasta aşırı pratik oluyor. 5 tane falan da mozaik pasta yapar koyarım diye düşündüm. Kv ve anneme de yaprak sarması vs yaptırırım diye planladım 😀 bakalım

Ben ramazandan önce bi tık doldurmuştum hala onları tüketiyoruz. Şimdi onlar bitsin annemle kayınvalidemi çağırıp doldurtacağım 🤣 ben en çok misafir için börek yapmayı planlıyorum. Mozaik pasta aşırı pratik oluyor. 5 tane falan da mozaik pasta yapar koyarım diye düşündüm. Kv ve anneme de yaprak sarması vs yaptırırım diye planladım 😀 bakalım
Normal kışlık yemeğim çokta yemekten ziyade aperatif istiyorum bende börek, minik turtalar falan yapicam oğlum da sever, yapmaya vaktim kalmaz belki, dolma işini bende yapicam, dolaba mozaik pasta nasıl koyuyorsun hiç denemedim varsa tarif alırım özelden, dolaba atayım bende

Benimde şeker yüklemesinde normal çıkmıştı ama dün akşamdan beri ölçüyorum açlık tokluk yüksek çıkıyor. sizin dediğiniz gibi çıktı yani kızlar gün içinde yükseliyor. dr uma attım cok yüksek diyor muhtemelen kilosu ve su fazlalığın bu yüzden dedi bende şeker yok şeker yüklemesi de normal diye yeme işlerini salmıştım diyet yapmam lazım
En azından bundanmış diye şükrediyorum

Sayfaya bakayım derken oturduğum sokaktaki dükkan olduğunu farkettim tevafuk bende yaptırıcam inşallah. Sağlıkla kullanın inşallah
Ay inanmıyorum ne kadar şanslısınız çok tatlılar eminim yüz yüze daha güzel olur 🥰 çok sağolun sizde sağlıkla kullanın inşallah

Bende tarif alırım kuzum vaktim olursa yaparım 🤣❤️

hayır şimdi 26+2 de 900 olması lazım dedi 1400 ölçtü ya o kilo 30 haftaya denk neredeyse dedi yani 500 grm önde gidiyor sanırım
Bana da aynı gün farklı doktorlar biri 890 gram dedi 26.haftada
Aynı gün başka doktor 1 kiloyu gecmiş dedi takılmadım açıkcası yinede siz abartıya kaçmadan dikkat edin yemenize

Back
X