Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    174
Kızlar kızlar puseti bebekler ne zamana kadar kullanıyor taşımada pusetten başka alternatif varmı oto koltuğu ile bağlantısı olan anladıgım kadarıyla pusetin ömrü fazla yok ama ihtiyac ta var sanırım ben öyle anladım sizin yorumlarınız ne bebek arabasıyla hepsi dahil mi aldınız bu konu konuşuldu ama bakamadım o aralar

Puset o kadar gereksiz geliyor ki bana da max 4-5 ay kullanılan bir şey yüzünden travel sistem araba almak zorunda kalmak istemiyorum. Ama puseti de hastane çıkışında ve ilk aylarda arabada rahat taşımak için kullanıyorlar. Yaz çocuğu olacağı için biz de dışarı çıkarız diye düşünüyorum . Umarım alternatif öneriler çıkar tecrübeli analardan.

Kızlar sizde de bu durum oluyor mu ben şuan göğüs altımda yani midemin olduğu üstü kısımda aşırı bir baskı yaşıyorum orada bir sertlik var sürekli bebiş orda mı diye bu baskı oluyor acaba
Ve birde dünden beri karnımın yan olan sağ kısımda sürekli bir ağrı oluyor bu yürürken oldu dün hastaneden eve gidiyordum yavaş yavaş yürüdüm aslında ama bir ağrı saplandı oraya sonra da evde de devam etti 😕
Canım o ağrı neredeyse gebeliğin başından beri var bende. Yürürken falan çok oluyor. Yorulunca oluyor. Solda veya sağda. Ağrı yer değiştiriyor ama illa oluyor. Dün hastaneye gittik eşimle. Yakın yürüyerek gidip geliyoruz. Hep hızlı yürür eşim uyaririm bazen. Dün de öyle ise yetişecek diye hızlı git gel yaptik biraz ama ben bittim.. Dünden beri iki kasığımda da ağrı ve acı var uzanıp dinlenmeme rağmen geçmedi sen düşün. Bugün de düne göre daha hafif ama var. Bir daha beni hiç bir yere hızlı hızlı yürütme dedim gece de eşime. Yollarda dogurucam.dedim 🤣🤣 doktor bebeğin pozisyonunun da etkilediğini herhangi bir sorun olmadığını söyledi geçen kontrolde. Geçmiş olsun sana da kuzum ❤️🤲
Kızlar kızlar puseti bebekler ne zamana kadar kullanıyor taşımada pusetten başka alternatif varmı oto koltuğu ile bağlantısı olan anladıgım kadarıyla pusetin ömrü fazla yok ama ihtiyac ta var sanırım ben öyle anladım sizin yorumlarınız ne bebek arabasıyla hepsi dahil mi aldınız bu konu konuşuldu ama bakamadım o aralar
Puseti ben o kadar uzun kullandım ki. Bebek arabasinda uzun süre kullanmadim diğer bebek arabası koltuguna geçirdim ama arabada yolculukta çok kullandım.. Kızım içine sigmayana kadar kullandım. Sonra gidip e bebekten oto koltuğu aldım. Puset candır el ayaktir. Bebeğin küçüklüğüne büyüklüğüne göre de değişir kullanım süren kuzum. Benim kız minicik doğdu o yüzden baya kullandım. ❤️🥰

Puset o kadar gereksiz geliyor ki bana da max 4-5 ay kullanılan bir şey yüzünden travel sistem araba almak zorunda kalmak istemiyorum. Ama puseti de hastane çıkışında ve ilk aylarda arabada rahat taşımak için kullanıyorlar. Yaz çocuğu olacağı için biz de dışarı çıkarız diye düşünüyorum . Umarım alternatif öneriler çıkar tecrübeli analardan.
Valla kuzum bana da gereksiz geliyordu yukarıda anlattım. Bebek minicik o puset elin ayağın oluyor hem arabada hem evde her yerde kullandım tepe tepe her yerde. Evde kızımla ikimiziz bagliyordum pusete hem ona şarkı dinletiyordum hem isimi yapıyordum o da içinde uyuyakaliyordu falan. Travel almayacaksan bile puseti ayrı satın alabilirsin.

Şimcik, ben kızımda ya bu ana kucağı neymiş ki ? :işsiz:
Kullanılacağı 6-7 ay, değer mi dedim. Aldırmadım.

Hastaneden çıktık. Arka koltukta bebek kucağımda. Hastane ev arası 5 dk. Eşim de usta şoför ama sarsılıyor araba. Ani durması gereken durum olur vs. Dedim ki eşime hemen çek bi mağazaya ana kucağı alıcaz. :KK45:

Puset dediğiniz buysa yani ana kucağı, en elzem şey. Arabada şart. Evde kurtarıcı. Her odaya yanımda taşıyordum.

Ama bebek arabasını baston olarak alacağım. Hafif az yer kaplayan. Hantal şeylere tahammülüm yok. Onu da doğumdan birkaç ay sonra almayı düşünüyorum. Acelem yok.

Puseti elinde mi taşıyacaksın onun için konduracak bir bebek arabası şart değil mi? Ben de onda takılıyorum işte. Yoksa yorumlara bakınca kabin boy tavsiye ediyor tecrübeli ebeveynler genelde.

Benim oğlum 7 aylığa kadar kullandı canım sonrasında ayrıca oto koltuğu almıstım suan 5 yasında hala o oto koltuğa biniyor 30 kg a kadar taşıyor bebişte 1 yasına gelince de kardesı kullanır diye düşündüm 😀 Puseti bu sefer arkadasımdan aldım kabin boy bebek arabama uyumluydu onunki, çoğu arabada içinde satılıyormuş

Kabin boy arabalara adaptörle takılan pusetler var hem ikinci el de de uygun oluyor onları değerlendirebilirsinn ben kabin boy bebek arabası aldım adaptörle puseti takacağım 6 aya kadar 😀

Puseti elinde mi taşıyacaksın onun için konduracak bir bebek arabası şart değil mi? Ben de onda takılıyorum işte. Yoksa yorumlara bakınca kabin boy tavsiye ediyor tecrübeli ebeveynler genelde.
Temmuzda doğum yaptım. Gittiğim yerlere arabayla gittik. Bu puseti oto koltuğu ve taşıma koltuğu olarak kullandım. Öyle dışarıda parkta avm de gezeyim modu olmadı bende 🤔 O yüzden monte edilecek bi bebek arabası eksikliği çekmedim. Siz bu bakımdan diyorsanız lazım olabilir. 👍🏻

4-5 aylıktı sanırım. Baston aldım. Onunla kendim çıktım.

Valla kuzum bana da gereksiz geliyordu yukarıda anlattım. Bebek minicik o puset elin ayağın oluyor hem arabada hem evde her yerde kullandım tepe tepe her yerde. Evde kızımla ikimiziz bagliyordum pusete hem ona şarkı dinletiyordum hem isimi yapıyordum o da içinde uyuyakaliyordu falan. Travel almayacaksan bile puseti ayrı satın alabilirsin.

Evin içinde bu ana kucakları var ya o daha konforlu gibi geldi bana, sallanıyor müzikli falan. Ama sizlerin tecrübesi yaşanmışlıklar benim için daha öncelik kriter. Dışardan puset hep ağır geldi ama değilmiş demekki

Kabin boy arabalara adaptörle takılan pusetler var hem ikinci el de de uygun oluyor onları değerlendirebilirsinn ben kabin boy bebek arabası aldım adaptörle puseti takacağım 6 aya kadar 😀

Galiba en sonunda ben de onlardan tercih edicem. Bende şöyle kötü bir huy var ürün yorumlarında kötü bir yorum görünce hemen vazgeçiyorum. O yüzden işim çok zor :D Sen hangisini almıştın?

Evin içinde bu ana kucakları var ya o daha konforlu gibi geldi bana, sallanıyor müzikli falan. Ama sizlerin tecrübesi yaşanmışlıklar benim için daha öncelik kriter. Dışardan puset hep ağır geldi ama değilmiş demekki
Devamlı yeni bir ürün yaratıyorlar. Dediğin gibi o müzikli sallanan ana kucakları da yeni çıktı.

Kardeşim bin umutla iyi bi para vererek aldı. Ama bebeği içinde iki kez bile yatmadı. 🤷‍♀️ Ama seven çocuk olursa, kurtarıcı bi ürün. 👍🏻

Bakalım benimki doğsun. Belki oğlum sever içinde durur. İns amin 😃

Canım o ağrı neredeyse gebeliğin başından beri var bende. Yürürken falan çok oluyor. Yorulunca oluyor. Solda veya sağda. Ağrı yer değiştiriyor ama illa oluyor. Dün hastaneye gittik eşimle. Yakın yürüyerek gidip geliyoruz. Hep hızlı yürür eşim uyaririm bazen. Dün de öyle ise yetişecek diye hızlı git gel yaptik biraz ama ben bittim.. Dünden beri iki kasığımda da ağrı ve acı var uzanıp dinlenmeme rağmen geçmedi sen düşün. Bugün de düne göre daha hafif ama var. Bir daha beni hiç bir yere hızlı hızlı yürütme dedim gece de eşime. Yollarda dogurucam.dedim 🤣🤣 doktor bebeğin pozisyonunun da etkilediğini herhangi bir sorun olmadığını söyledi geçen kontrolde. Geçmiş olsun sana da kuzum ❤️🤲

Puseti ben o kadar uzun kullandım ki. Bebek arabasinda uzun süre kullanmadim diğer bebek arabası koltuguna geçirdim ama arabada yolculukta çok kullandım.. Kızım içine sigmayana kadar kullandım. Sonra gidip e bebekten oto koltuğu aldım. Puset candır el ayaktir. Bebeğin küçüklüğüne büyüklüğüne göre de değişir kullanım süren kuzum. Benim kız minicik doğdu o yüzden baya kullandım. ❤️🥰
Yaa canım benim çok geçmiş olsun gerçekten çekilmez bir ağrıymış ve sen de başından beri çekiyorsun Ahh analar neler çekiyor neler 😂😂
Benim eşimde öyle hep arkasından yürürüm en son dedim eski ben değilim farkında mısın biraz daha yavaş ⚠️ 😂
Ben bı süredir muzdaribim sol ağrıdan, başından beri var da agirlastikca arttı biraz, sıkıntı yok diyorlarsa yoktur 😂
Sanırım bende de yeni oluyor ağırlaştı diye yeni yeni ağrılar girmeye başladı sağ tarafa
Az kaldı dişimizi sıkıcağız gelecek bu bebeler😁
Sağlıkla inşallah 🤲🏻

İki gün sonra şeker yüklemem var 😂 burada yine sona kalanlardan olduğum için çok korkuyorum bi sürü kişide şeker çıktığı için 😔 o yüzden iki günlük şeker diyetine girdim kazamız mübarek olsun 🤣 normalde tatlı sevmem ama canım aşırı tatlı istiyor şu an 🤣 diyete başlayalı da bir saat oldu 🤣 Allah yardımıcım olsun 🤣🤣

Canım 6/7 ay kullanılıyor o oto koltuğu olan pusetler, oto koltuğu da oturmaya başlayınca kullanılıyor ❤️ biz oğlumda bebek arabası ile birlikte aldık oto koltuğunu ise ihtiyaç olunca aldık. Bizimkni işimiz bitince satmistik. Ama arabada kucakta olması bebenin tehlikeli o yüzden ben ikinci el aldım 500 TL ye oğluma aldığım markanın aynısı avionaut diye bir marka. İsim bitince yine satarım. Sıfır alıp dünyanın parasini vermeye gerek duymadım ama arabada da ihtiyaç olduğunu bildiğimden böyle bir yol izledim ❤️ belki faydası olur ❤️

İki gün sonra şeker yüklemem var 😂 burada yine sona kalanlardan olduğum için çok korkuyorum bi sürü kişide şeker çıktığı için 😔 o yüzden iki günlük şeker diyetine girdim kazamız mübarek olsun 🤣 normalde tatlı sevmem ama canım aşırı tatlı istiyor şu an 🤣 diyete başlayalı da bir saat oldu 🤣 Allah yardımıcım olsun 🤣🤣
Ahahhaha canım yaaa :KK74:

Ama benim bildiğim yüklemeden önce senin yaptığının aksi diyet yapılıyor. Yani karbonhidrat toleransını ölçmek için, kişi normalde yemiyorsa da, yüklemeden önceki birkaç gün basit karbonhidrat yiyor.

Amaaaan ! Bence bunun bi formülü yok. Çıkacaksa çıkıyor, çıkmayacaksa çıkmıyor. :anne:
Gereksiz kasma kendini. İns normal gelir sonuçların . :KK51:

Galiba en sonunda ben de onlardan tercih edicem. Bende şöyle kötü bir huy var ürün yorumlarında kötü bir yorum görünce hemen vazgeçiyorum. O yüzden işim çok zor :D Sen hangisini almıştın?
Ben cybex beezy bebek arabasını aldım kullanışlı görünüyor hafif tek elle kapanıyor bagaja kolay sığıyor adaptörle de puseti takılıyor kötü yorum görmedim pek hakkında arabanın 😅 ama maxi cosi de de güzel arabalar vardı oğlumda da hamilton R1 almıstım tam fiyat performans ürünü baya kullandım sonra kardesıme verdim sımdı o kullanıyor ama puset takılmıyodu sanırım

Ama benim bildiğim yüklemeden önce senin yaptığının aksi diyet yapılıyor. Yani karbonhidrat toleransını ölçmek için, kişi normalde yemiyorsa da, yüklemeden önceki birkaç gün basit karbonhidrat yiyor.

Amaaaan ! Bence bunun bi formülü yok. Çıkacaksa çıkıyor, çıkmayacaksa çıkmıyor. :anne:
Evet sanki daha çok yeniyordu ben de gitmeden önceki gece şeker tatlı fln yemiştim o biraz benim oburluğumdan 😅😅

Hahaha evet biliyorum ama yine de pasif direniş galiba benimki 😂 psikolojimi rahatlatmaya çalışıyoum sanırım 🤣

Back
X