Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    164
İyiyim şükür yatmadan yine ölçtüm 11 6 şükür yarın tekrar takip edeceğim çıktığı anda hemen giderim çok teşekkür ederim iyiki varsınız ❤️

Hayır drum tahlil istemedi bende gebelik zehirlenmesi diye düşünmedim o an sonrasında sürekli tansiyonum çıkınca aklıma geldi drumun istememesine şaşırdım tekrarladığı ilk anda gidip tahlil vericem
Bekleme canım 14/9 yüksek bi tansiyon ve yüksek tansiyon gebelikte istenmeyen bir şey doktorlar çoğu şeyi atlıyor biz kendimiz araştırıp kendi doktorumuz olmalıyız. Korkma ehvam yapma ama git tahlil ver bence normal sağlık ocağında da verebilirsin. İdrar tahlili çünkü eğer protein kaçağı varda hemde tansiyon yüksekse senin sürekli kontrol edilmen gerekir. Eğer doktorun bunlara rağmen seninle ilgilenmezse doktorunu değiştir. Milleti tedbiren bile gözetim altında tutuyorlar. Hiç bir kimsenin bebeği bi başkasının bebeğinden değersiz değil. O yüzden doktorun baktın istenileni veya beklenileni yapmıyor. Başka bi doktor görüşü al. Olmadı değiştir.

Kızlar sizde de bu durum oluyor mu ben şuan göğüs altımda yani midemin olduğu üstü kısımda aşırı bir baskı yaşıyorum orada bir sertlik var sürekli bebiş orda mı diye bu baskı oluyor acaba
Ve birde dünden beri karnımın yan olan sağ kısımda sürekli bir ağrı oluyor bu yürürken oldu dün hastaneden eve gidiyordum yavaş yavaş yürüdüm aslında ama bir ağrı saplandı oraya sonra da evde de devam etti 😕

Kızlar sizde de bu durum oluyor mu ben şuan göğüs altımda yani midemin olduğu üstü kısımda aşırı bir baskı yaşıyorum orada bir sertlik var sürekli bebiş orda mı diye bu baskı oluyor acaba
Ve birde dünden beri karnımın yan olan sağ kısımda sürekli bir ağrı oluyor bu yürürken oldu dün hastaneden eve gidiyordum yavaş yavaş yürüdüm aslında ama bir ağrı saplandı oraya sonra da evde de devam etti 😕
Benim solda olur o ağrı, ayakta kalınca yürüyünce kramp gibi canımı yakıyor bazen şiddetinden hareketim kısıtlanıyor, baskı hissi de var sabahları rahat oluyorm da sonra geriliyorum taş var gibi, organların pestil oluyor sanırım 🤷🏻‍♀️

Canım geçmiş olsun, ben ilk trimesterdan beri Ocean B12 fısfıs kullanıyorum, neden vermiyor bebeğe çok faydalı 🤔 bu ilaç değil ki vitamin takviyesi.

Of ya, bir kere bime tam ihtiyacım olan bebek eşyaları gelmişti. Saat 09.10da falan gittim, neredeyse bir şey kalmamış. Önümdeki kadınlar zaten gerekli gereksiz her şeyi almışlar ellerinde koca paketler. Ya da bazı ürünler dediğin gibi ayrılmıştı. Bim deyince canım sıkılıyor artık 💔

Leydiciğim çok güzel hayırlı olsun. Üst kısmı nasıl gidilir oldu? Ben o bahsettiğim geceliğin daha dantelli modelini almıştım bugün geldi denedim. Tabii L aldım göğüs kısmından emin olmadığım için. Üst pek likralı değil göğüslerim daha çok büyürse ne üstü olacak gibi, ne de düğmeden açıp emzirebilirim gibi geldi. Aynı yapıda üstü seninkiyle. Foto ekliyorum. Alt da bol yine ama başka beden beni kurtarmazdı.
Teşekkür ederim canım 🥰
İnanki hiç sormadım neden vermediğini kafam dağilmiştı insülün başlanacak diye o sıra her şeyi üst üste söyleyince sadece dinledim bende ama bunu söyleyen dahiliye doktoruydu kadın doğuma da gittim kan verdim sonuçları için gittiğimde bir sorayım fısfıs kullanabilirsem eğer alırım bende çünkü değerim baya düşük

Benim solda olur o ağrı, ayakta kalınca yürüyünce kramp gibi canımı yakıyor bazen şiddetinden hareketim kısıtlanıyor, baskı hissi de var sabahları rahat oluyorm da sonra geriliyorum taş var gibi, organların pestil oluyor sanırım 🤷🏻‍♀️
Bu zamana kadar hiç yaşamadım ama dünden beri acısı gerçekten ağır 😣
Seni şuan iyi anlıyorum 😄 yaşamadan kimse kimsenin derdini bilmez 🤦🏻‍♀️

Allah hepimizin yardımcısı olsun evde bebişi olanlara ise torpil geçsin inşallah 😊 şuan ayağımda sallarken yazıyorum bu satırları 40 dk ya da ablası gelecek okuldan ve ev darmadağınık mutfak bulaşık dolu makineler boşalacak çamaşırlar katlanıp yerleştirilecek. Süpürme silme işini zaten gözüme bariz birşey girmedikçe yapmıyorum yapamıyorum. Bir yandan da altıma yapıyorum 😑

Günlerdir hiçbir doktor eczacı bana fayda olmadı en son kadındoğumcuma gidip onun onayı ile perebrona izin çıktı günde 2 kez. Eve gelir gelmez içtim ve işe yaradı. Zyrtec perebron birlikte kullanacağım sabah akşam.
Allah sağlığımıza zeval vermesin de güç kuvvet versin bizlere. Basit gibi görününen bir öksürük beni günlerdir o kadar yordu ki. Eski halime şükrettim

Bebiş 28+2 itibariyle 1186 Gr 35,7 cm haftasıyla uyumlu ilerliyor çok şükür. Ben kilo almıyorum ama adam akıllı beslenmiyprum da. 1 haftadır bulantılar hortladı saçma sapan şekilde geçiştiriyorum yemekleri.
Gece olan ağrılarımı anlattım idrar istedi zaten yarın tarama testlerim var deyince yarın yaptır sonra gönder bakalım dedi. Bu süreçte magnezyum progestan kullanacağım.
Rahim ağzını ölçtü 37mm olmuş 21. Haftalıkken 43mm ölçülmüştü.25 altında olursa sıkıntı olur şimdilik iyi dedi.

Duruma göre 28 Nisanda tekrar görelim dedi kontrol dahilinde
İnşallah sağlıkla kucağına alırsın bacım aynı şekilin bi farklısı evde üç erkek iki kız kızımla ben 😔oda babasının hizmetinden yorulmuş durumda kaçıyor hafta sonları babaannesine ben kudurmuş gibi dördüncüye gebeyim işte evide canım isterse yapıyorum yoksa yok tuvalet banyo bolca yıkıyorum ama ev artık haftada bire düştü silme süpürme bebişe 10 gün sonra randevum 28 + 4 günlük bnmde doğum tarihim sezeryan seninle aynı bacım aslında 25 di doktor geri çekti çünkü bnm adet tarihim yanlışmış 🤭o sıcaklarda Allah bizi ne diyim bari kış olaydı seseryan iyileşiyor hemen ama yazın sıcaktan terden dikişin kaynamıyor bilmem ne en saçma şeyleri bile dert eder oldum rabbim başka dert vermesin mevlam bu dünyaya çocuk getirmek gelecek endişesini bi türlü yenemiyorum rabbime sığınıyorım allahım evlatlarımıza hayırlı nurlu kapılar açsın onlara iyilikler güzellikler getirsin rabbim

Kızlar kızlar puseti bebekler ne zamana kadar kullanıyor taşımada pusetten başka alternatif varmı oto koltuğu ile bağlantısı olan anladıgım kadarıyla pusetin ömrü fazla yok ama ihtiyac ta var sanırım ben öyle anladım sizin yorumlarınız ne bebek arabasıyla hepsi dahil mi aldınız bu konu konuşuldu ama bakamadım o aralar

Kızlar kızlar puseti bebekler ne zamana kadar kullanıyor taşımada pusetten başka alternatif varmı oto koltuğu ile bağlantısı olan anladıgım kadarıyla pusetin ömrü fazla yok ama ihtiyac ta var sanırım ben öyle anladım sizin yorumlarınız ne bebek arabasıyla hepsi dahil mi aldınız bu konu konuşuldu ama bakamadım o aralar
Kuzum bize oto koltuğunu bi yakınımız verdi. Bebek arabasını da pusetli aldık. Puset de oto koltuğu oluyormuş saran adam öyle söyledi. Emniyet kemeri takma yeri var. Ama pusetler çok uzun süre kullanılmadığı için ilerleyen süreçte yine her türlü gerekli oto koltuğu

Kuzum bize oto koltuğunu bi yakınımız verdi. Bebek arabasını da pusetli aldık. Puset de oto koltuğu oluyormuş saran adam öyle söyledi. Emniyet kemeri takma yeri var. Ama pusetler çok uzun süre kullanılmadığı için ilerleyen süreçte yine her türlü gerekli oto koltuğu
Canımsın teşekkür ederim bende öyle anladım araştırmalarım sonucu belki dedim bir umut 😂

Çok şükür çıkmamış canım. İyi madem takip et de o nasıl çıkacak. İnşallah iyi çıkar canım benim. Biraz dikkat ederek bence yoluna girecektir her şey. Gönlünü ferah tut. ❤️🤲

İnşallah kuzum ❤️🥰 aynen öyle kafaya takmaya gerek yok boşver 🥰❤️🤣
Amin canım Allah razı olsun

Şimcik, ben kızımda ya bu ana kucağı neymiş ki ? :işsiz:
Kullanılacağı 6-7 ay, değer mi dedim. Aldırmadım.

Hastaneden çıktık. Arka koltukta bebek kucağımda. Hastane ev arası 5 dk. Eşim de usta şoför ama sarsılıyor araba. Ani durması gereken durum olur vs. Dedim ki eşime hemen çek bi mağazaya ana kucağı alıcaz. :KK45:

Puset dediğiniz buysa yani ana kucağı, en elzem şey. Arabada şart. Evde kurtarıcı. Her odaya yanımda taşıyordum.

Ama bebek arabasını baston olarak alacağım. Hafif az yer kaplayan. Hantal şeylere tahammülüm yok. Onu da doğumdan birkaç ay sonra almayı düşünüyorum. Acelem yok.

Back
X