Popüler Konu 2025 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    40
İs
kızlar günaydın bende bi kac gündür ishal olmuşum bi agrım sızım yok ama muz yıyıyorum gecmedi başına gelen varmı gecmesi için başka ne yapabilirim
İshal olunca bol sivi almak gerekiyor, ihmal etme, sulu meyveler ye, bı de haşlanmış patates iyi geliyor diye biliyorum...

Aiyyy evett teyzesiiii evet oğlan olacaksa isim lazım hiç isim yok aklımızda
Ya evet erkek isimleri bulmak çok zor aklıma hiç gelmiyor
Çocuğun anne baba üstündeki ilk ve en önemli hakları;
-Ebeveynin, anne yada babasını iyi seçmesi.
-Ona anlamı güzel bi isim koyması. (Kişi ismine rücu eder)
-Çocuğa iyi bir terbiye ve eğitim vermesi.

Ben genelekselciyim.
Eski, manası gerçekten güzel olan (öyle Google da yazan her isim anlamına güvenmeyin, sallıyorlar) ve eskiden yaşamış büyük şahsiyetlerin isimlerini tercih ederim.

Kendi ismimi çok beğeniyorum misal. Adım olmasaydı kızıma verirdim.

Bi de bazı dönemler moda olan isimler vardır. O furya beni itiyor. Misal bi dönem Ada ismi çok vardı. Çocuğunuzun sınıfında görürsünüz. Bir sürü Tuana , Eymen, Yağız, Eylül olur.

Kendi ismi yada çocuğunun ismi bu olanlar alınmasın. Mevzu isim değil, herkesin o dönem doğan her çocuğa aynı ismi vermesi.
Aynı şekilde farklı olacak diye, yeni duyulmamış anlamı da olmayan şeyler verilmesi de..
Ben geçen gün etten tiksinme diye yazmıştım, o günden sonra et çok zor yiyorum
Dedimmmmm, sabah beri yine bulantı varrrr
hay ben bu dilimiiiiiii…

Son düzenleme:
Yaaa evet aslında çok haklısın. Dönemin popüler isimlerini koyınca her çocuğun ismi aynı oluyor. Anlamı çok önemli gerçekten. Bir de iki isim olması ve isimlerden birinin çok kullanılmaması gerektiği taraftarı bazı insanlar. Ama bilmiyorum gerçekten iyi araştırıp düşünmek gerek. İnşallah güzel hayırlı isimler koyabiliriz

İnşallah canım benim tek temennimiz bu şuan
Ben geçen gün etten tiksinmedim diye yazmıştım, o günden sonra et çok zor yiyorum
Kendi kendine nazar etmek bu olsa gerek geçer inşallah canım bir an önce
Buna katılıyorum kesinlikle. İsminin anlamı güzel olmalı. Eskisinde yenisinde değilim anlamı güzel olsun çocuk taşıyacak ömür boyu o ismi. Ela benim içimde ta lise dönemindeyken beri olan bir isimdi. Anlamı, Kur'an-ı Kerim de geçiyor olması. Kısa, öz olması. Bir ara her yer ada, Eymen doluydu. Aleyna doluydu bir ara. Şimdi Lina, Luna falan duyuyorum hep. Aynen kimse alınmasın ama moda oluyor sonra kayboluyor gibi oluyor. Çok saçma erkek isimleri de duymuştum ama unuttum bakalım biz ne koyacağız büyük konusmak gibi olmasın da bizimki de bakalım ne olur.

14+0 dan merhabalar <3
İkinci hamileliğim , normalde evhamlı biri değilim ama sürekli panik halindeyim, kendimi bir konuda sakinleştirsem diğeri başlıyor. Buna şükür diyorum Allah beterinden korusun diyorum ..
ilk kesede kanam vardı şükür geçti , sonra plesanta aşağıda dediler doktor beni rahatlattı hayırlısı dedim, fetal yaptırdık şükür temiz geldi.
Kan testi vermiştim toksoplazma testim pozitif geldi şirketin sularında yakın zamanda sıkıntı vardı içim daraldı sabah beri ağlamaktan içim çıktı...
Doktor anti- toksoplazma istedi bugün onu verdim umarım çok eski zamanda geçirmişimdir
Sizide üzdü isem hakkınızı helal edin Umarım sağlıkla kavuşuruz bebeklerimize <3

Banada 14 gun daha erken cikmasi pek mumkun degil dediler ama 12 de geldi iste rapora baktigimda ankarada laba ulastiktan 5 gun sonra sonuclanmis gozukuyordu.teslim tarihi ve raporlama arasinda yani. O yuzden 1 haftada cikar insallah seninki gerci gec olsunda sonu guzel olsun onemli olan o. Ama insan heyecandan duramiyor iste

Merhaba, benim dogumum agustos gorunuyor ama temmuz grubuna da goz atayim ilerleyen zamanlarda ne bekliyor diye bakarken mesajinizi gordum. İlk dogumumda suyum gelmedi nisan geldi sanci basladi. Hastaneye yatis yaptiktan sonra patlamadiysa onlar patlatiyor zaten meraklanmayin bende oyle oldu

mrb canım ense kalınlığı kac cıktı dr söyledimi bende haftaya gidecem cok tedirginim

Geçmiş olsun. İnşallah bağışıklığınız vardır. Olmasa bile doktor kontrol eder zaten, sizi de bebeği de etkilemez umarım. Bu süreçlerde bilinmezlik içinde beklemek zor, oyalanacak bir şeyler bulup sürekli bu konuları düşünmemek en iyisi sanırım. Zaten iş güç zaman da kalmıyordur çoğumuz için.

Siz de yakın zamanda bütün sıkıntılarınızdan kurtulup ferahlarsınız umarım. Dediğiniz gibi inşallah hepimiz sağlıkla kavuşuruz yavrularımıza.

Doktor bulmak çok zor ya devlette doktoru bulsan randevu almak zor valla ikili test yaptıracağım hala bulamadım doğru doktoru cuma günü tekrar başka bir hastaneden randevu aldım bakalım inşallah bu sefer düzenli takip edecek doktorumu bulmusumdur sağlık ocağındaki ebenin önerisiyle aldım bakalım kısmet

Aiyyy evet şimdi heyecanlandım bak 14 gün gibi düşününce çok uzak bi tarih gelmişti şimdi çok yakın geldi sağlıklı olduğunu öğreneyim de inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…