Popüler Konu 2025 Şubat Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    97
Ben de şimdi kontrol ettim benim de seninki gibiydi. Tam 5 hafta mı kullandın çalışabilir iznini? Bence ondan dolayıdır bir sorun olacağını düşünmüyorum ben
beş hafta kullanmadım. 30 aralıkta çalışabilir aldım. 13 ocakta çalışamaz aldım. işyeri sisteminde de sanki 8 ocakta çalışamaz almışım gibi görünüyor bi karışıklık ama en iyisi yarın arayıp bi görüşeyim

Kızlar benım dogum subat 25 gıbı ınsallahgenelde takıp edıyorum bır cogunuzu.benım gıbı ılk sezeryan olacak arkadaslarıma bır dr tavsıyesı yazmak ıstedım.belden uyusturmada odaya gecınce ılk bır ıkı saat etraftakılerle sohbet etmemek gozler kapalı dınlenmek ve zorunlu hareketler dısında hareket etmemek ve tabıkı nescafe bu baş agrısı olayını oldukca azaltıyormus.Bılgılerınızebende mıgren oldugu ıcın bas agrısı en korktugum sey,sızce spınalmı yoksa epıduralmı daha az bas agrısı yapıyor,daha onceden deneyımleyen arkadaslarım yazarsa sevınırım

Selam nasiliz. doğuran var mı
Benim artık baya baya sancılarım oluyor regli sancısı gibi bacaklarıma vuruyor kasıklarımda sızlama gibi kramp gibi hareketlenmeler oluyor
Ama 3.tremesterın başından beri şikayetim aniden gelen ateş basmaları terleme
Cumartesi kontrole gidicem doktor nst için her hafta gel demişti gitmişken bebitomada bakarız nasipse
Sen nasılsın

Spinal ile epidural arasındaki fark nedir?

Spinal ile epidural arasındaki fark nedir?
Birinde bele sadece iğne yapılıyormus,dıgerınde epuduralde bele katater yerlestırılıyormus iğne kalıyormus,ilaç verılıyormus ıhtıyac oldukca,ve ılac verılem yer farklı ıkısınde.ama hangısı daha ıyı onu bılemıyorum tabıkı

Bir sıkıntı yok çünkü sizin rapor bitiş tarihiniz çalısmaz raporu alacaksınız bu rapor calısabilir raporu doktorunuz dan çalısamaz raporu talep edin normal şartlarda 37 hafta olduğu anda çalısamaza döner ama riske girmeye gerek yok siz çalışamazı alın muhasebeye verin işlesin ler o zaman raporunuz çalısamaz analık raporu olarak işlenecek ve bitiş tarihi yine yazmayacak çünkü raporun bitiş tarihi sizin doğum yaptığınız tarih olacak dopum belgesi ve hastaneden cıkısta verecekleri raporuda muhasebeye ilettiginizde kalan rapor süreniz doğum sonrasına aktarılmıs olacak böylece hem doğuma kadar olan süreniz hemde doğumdan sonraki süreniz belirlenmiş olacak ve SGK hesaplayıp hesabıbıza rapor paranızı aktarmıs olacak

Evet ama rapor ile tasdik etmeziseniz takip etmek zorunluluğu yok şirketin ama siz şirkete bildirmek zorundasınız

Her kurum farklı işleyebilir. Bem kamudayım. Çalışamaz raporunu da ayrı istemişlerdi. Çalışamaz raporu aldıktan sonra kalan hakları sonraya devretmek için hesaplama yapılıyor denildi. Hatta ben bir hafta geç almıştım diye o haftayı baz almışlardı. Bence siz doktorunuzdan Çalışamaz talep edin. Sisteme raporda yazılan tarihe göre işlem yapsınlar.

selam ben yarın nst gircem ya cumartesi yada pazartesi doğum olacak. Yarın kesinleşecek
ayyy hadi hayırlısı canım benim de 29 u çarşamba heyecanım dorukta
ayyy cok mutlu oldummmm çok şükür canım ağlaması sesini duyman çok iyi entubeden ses çıkmaz ayrılınca duymuşsun. Anne hisseder tabi emzirmeni de isterler yakında ten teması çok önemli ayy içim huzurla doldu.
Selam canim. Benim daha hiç sancim olmadı ya heralde bu gidişle olmucakta. 10 şubat gibi sezaryen olcam zaten
daha 20 gün var benim kızımda hiç sancim olmadı doğum olacağı gün sancim oldu gittim doğurdum şimdi de hiç sancim yok nst de 20 civarı çıkıyor toko 5 gün sonra doguracagim bir de
onlar yalancı sancı canım ama çok zorluyorlar hazırlıyor vücut denekki be de çatı ağrısı çekiyorum çok zor 32 lerden beri
Bende girdim doğuran var mı diye bakmaya ama yok galiba
sonradan baktım karlice doğurmuş

Evet ama rapor ile tasdik etmeziseniz takip etmek zorunluluğu yok şirketin ama siz şirkete bildirmek zorundasınız
Ben şirkete sorduğumda var olan raporda son çalışma tarihi yazdığı için yeni bir rapor gerekmediğini söyledi. Zaten yasal olarak 37 sonrası sizi çalıştıramıyoruz istesek de dedi. Doktoruma da sorduğumda ayrı bir rapor gerekmediğini bu rapor ile halledildiğini söyledi. Daha sonra doğum olunca 10 gün içerisinde doğum raporumu iletmem gerekiyormuş şirket bir tek bunun üstüne basa basa iletin dedi. Ama dediğim gibi her şirketin süreci farklı olabilir. Şimdi bir mail atayım bunu ekstra sorayım ne olur ne olmaz

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…