• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Merhabalar ben de ocak annesiyim 28 ocakta kızımı kucağıma aldım Benim normal doğumda doktorum kesi atıp dikmişti. Şimdi 8 gün oldu ama bugün o bölgeye aynayla bakarken dikiş olmadığını ve sarı bir alan olduğunu gördüm. O bölgede ağrı veya akıntı yok ama acaba dikişlerim mi patladı ya da enfeksiyon mu oldu ne uapmalıyım sizce
canım dikislerin patlasa acı veya enfeksiyon olmazmi acaba bende normal doğum yaptım 1 ay oldu ama aynaya bakamadım daha

Merhabalar ben de ocak annesiyim 28 ocakta kızımı kucağıma aldım Benim normal doğumda doktorum kesi atıp dikmişti. Şimdi 8 gün oldu ama bugün o bölgeye aynayla bakarken dikiş olmadığını ve sarı bir alan olduğunu gördüm. O bölgede ağrı veya akıntı yok ama acaba dikişlerim mi patladı ya da enfeksiyon mu oldu ne uapmalıyım sizce
Dışardan dikişiniz var mıydı? Ben pansuman yaparken hep elime geliyorlardı. 2 gün önce sonuncusu düştü duş yaparken. Ben hiç bakmadım merak da etmiyorum 🤦🏼‍♀️ doktor kontrole ne zaman çağırdı? 10 gün olacak nerdeyse kontrole gidin bence içiniz rahat eder.
Dereotu ve tahin ye bana dua edersin benimde gece memelerim boşalıyordu. Dereotuna bir başladım. Şimdi geceleri sızlayarak uyanıyorum sertleşmiş oluyor bebiş 5 dk emince mayışıyor😅
Deneyeceğim ikisini de. Geceleri benim de doluyor ama akşama kadar kalmıyor malesef.
neden bu durumunuza herkesi memnun etmeye calisiyorsunuz. suan zor dönemden gecen biri de sizsiniz. cocuk orda ağlamaktan çıldırırken ki çaresizliği iyi bilirim. bebeğinize ve kendinize odaklanın. boyle boyle lohusayken depresyona giriyoruz çünkü.gormek isteyen musait zamanda gelsin görsün.
Doğru söylüyorsunuz ama yaşlı insanlar bir şey olursa diye de kıyamıyorum. Ben alttan aldıkça da tepeme çıkıyorlar galiba 🤦🏼‍♀️
Hemen markete dere otu almaya hanımlar😅
🤣🤣

Aman kucağa alma kucağa alışır aman biberon verme biberona alışır aman sallama sallamaya alışır gerçekten etrafımızda bunu söyleyen koca koca insanlar var kimse de demiyor ki daha 20 gün önce annesinin karnından çıkmış bir bebek dünyaya nasıl adapte olsun hemen 🥰
Screenshot_2025-02-06-11-01-39-406_tr.com.happydigital.happykids.webp

İnstagramda dr umut ozdal takip ediyorum bugün sormuşlar böyle cevap vermiş canım
Çok teşekkür ederim. Severek takip ettiğim bir doktor benim de ama görmemişim❤️❤️❤️
Canım 27 günlük daha yeni bir iki gğndür geçti bende senin gibi korktum önce yara kurutucu alıp bebekler için olanı sıktım ama hafif kanama devam etti doktora götürdüm k vitamin iğnesi yapıldı şimdi geçti yeni yani kuruyodu bi bakıyodum tekrar kanma olmuş ama şarıl şarıl değil leke leke devam ederse doktora götğr k vitamin yapsın
Çok teşekkürler yakından takip ediyoruz bizde teşekkürler

Canım doktor bırakalım diyorsa abi sebebi vardır diye düşünüyorum mamalar da iyi ki varlar gerçekten sütümüzün olmadığı zamanlar bebeklerimizi besliyoruz ama bebeğinin her zaman seni emerek doyması biyolojik yaratılış gereği öyle olması gerekiyor ve bence daha iyi bir şey doymadığını düşünüyorsan tabii ki de ver ama doktorun bırakalım diyorsa belki bir deneme aşaması olabilir bol bol emzirmeye çalış sütünü arttırmaya çalış sen de böyle düşünüyorsundur zaten aksini düşünmüyorsundur eminim sadece belki başka birinden duymak sana iyi gelebilir belki bir yerden sonra seni istemeye mamaya bağımlı olacak diye doktor mamayı kesmeni istemiş olabilir yine söylüyorum mama ile besleyen varsa grubumuzda da iyi ki mamalar var yavrularımıza hepsi şifa olsun inşallah
Kilo alımı iyi dedi, sütümü de kontrol ettiler ebe ile yeterli dediler o yüzden bırakmamı söyledi, mamayı bıraktığımdan beri kusmaları yok oldu, gazı biraz da olsa rahatladı ama ben evham yaptım doymuyor gibi geldi.
Bugün başka bir doktora gittik o da mamaya gerek olmadığını söyledi, az ve sık emiyor dedim nasıl emmek istiyorsa öyle devam et dedi 🤷🏻‍♀️ annelik çok zormuş ya, hep bir endişe var içimde ya duymuyorsa, ya aç diye ağlıyorsa diye, ama bugün daha iyi çok şükür, vermeyeceğim mama🥰
Amin kime ne iyi gelecekse o şekilde beklesin yavrusunu 🥰

Bizimki açken asla durmuyor katıla katıla.agladi bugunmama verdim.oyke uyudu acaba alıştığı icinmi böyle oluyor
Doktor emme refleksi yüzünden sürekli emmek istiyor, doymadığından değil dedi canım 🤷🏻‍♀️
Banada doktorum mamayı istersen kesebilirsin demişti ama ben kesmedim çünkü benim bebem sürekli emmek isteyen bir bebek. Normalde memeler iki saate bir dolar ama benim bebe sürekli emdiği için memeler dolmadan boşalıyor o yüzden tam doymuyor diye düşünüyorum. Her emmeden sonra veriyorum mama bir zararı yok minik kuşum doysun yeter ki
İçin nasıl rahat ediyorsa öyle devam canım 🥰

Çok ağlıyor mama verince susuyor bizde doynuyormu acaba diyorjz
Bence mama uyuşturuyor yani ağır geliyor bizim ki 4 5 gün mama yedi çocuk direk 2 şırınga içince bayılıyordu çok gülüyorduk 😅 ama o günler geçiyor meraj etmeyin zamanla daha iyi anlıyorsunuz doyup doymadıgıni. Şuan sütüm iyi yani öyle hissediyorum. mememde aynı etkiyi veriyor hemen dalıyor çok mutlu oluyorum. Çok yorucu oluyor ama istedikçe verdim 15 20 dk olduğunda emzik ile kandırıp uyuttum.

Kızlar sanırım bebeğimde reflü var süt kesiği şeklşnde kusuyor bazen ne yapmam lazım

güzel anneler selamlar pazartesi günü bu saatlerde kızımın göbek bağı düştü az önce altını değiştirirken zıbınında kan lekesi gördüm. Hastanenin yenidoğan bölümünü aradım yenidoğan hemşiresi normal olduğunu söyledi ama bu konu hakkında fikri ya da deneyimi olan var mı?
Merhaba, aynı sorun bizde de yaşandı. Göbek bağı düştü, ertesi gün hiçbir şeyi yoktu. Bir sonraki gün akıntı başladı. İç kısmında hafif ıslaklık gördüm flaş tuttuğumda. Doktor hemen getirin dedi yaktılar. Hatta tek seferde değil 3. Kez yakmada düzeldi. Hafif sızıntı şeklinde gelse de açık yara gibi bir alan görüyolarsa iç bölümde mikrop kapmasın diye yakıyolar anladığım. Bize kristalin yara bakım suyunu ve bactroban krem verdiler. En son öyle tertemiz oldu şükür.

Kızlar sanırım bebeğimde reflü var süt kesiği şeklşnde kusuyor bazen ne yapmam lazım
Bu gün doktora sordum aynı durum bizde de var. Süt kesiği reflüden ziyade fazla emdiği için sindirilmiş süt geri geliyo dedi. Ama bizimkinde bazen hiçbişey çıkarmadan da ağzına acı bişey geldiğini anlıyorum suratından, çıkardığı seslerden. Şiddetli olduğunda müdahale ediyorlarmış. Şu anda yaşanan normal dedi. Emzirdikten sonra hafif soluna doğru yatır mide kapağı açılmasın dedi önlem olarak

Merhaba, aynı sorun bizde de yaşandı. Göbek bağı düştü, ertesi gün hiçbir şeyi yoktu. Bir sonraki gün akıntı başladı. İç kısmında hafif ıslaklık gördüm flaş tuttuğumda. Doktor hemen getirin dedi yaktılar. Hatta tek seferde değil 3. Kez yakmada düzeldi. Hafif sızıntı şeklinde gelse de açık yara gibi bir alan görüyolarsa iç bölümde mikrop kapmasın diye yakıyolar anladığım. Bize kristalin yara bakım suyunu ve bactroban krem verdiler. En son öyle tertemiz oldu şükür.
Yaktiktan sonra mor gözükebilir dedi doktor bir buçuk iki yıl kadar..sizde de morluk var mı

Cnm benim ilk bebeginde vardi. Bebis icin cok acili birsey olduğu için reflu denince içim aciyor. Oncelikle bebisin süt icerken agliyor mu. Agiz dolusu kusuyor mu diye de bakmak lazim. Evetse eger reflu olma ihtimali cok yuksektir ve bebisinin cani sut icerken acidigi icin agliyordur. Gastrostuss baby surubunu tavsiye ediyor doktorlar. Genelde doktorlar bu hastaligi ciddiye almiyorlar ilgilenmoyorlar ama anne icin de yorucu bir surec bebis icin acili. O yuzden uzerine düşmek gerek. İkinci olarak bebisi mümkün oldugunca dik emzirmak lazim ve karnini doyurduktan sonra da on bes yurmi dakika kadar ictigini sindirmesi ve mideden heri gelmemeis icin dik tutmak lazim. Gazini cikarmaya calisirken pat pat vururken ya cok hafifçe vurulacak ya vurulmayacak. Karnini doyurduktan sonra gobegine baski olmayacak. Bazen anna baba harici insanlar bilinçsizce cocugu karnindan tutabiliyor veya yüzüstü omuza koyarken bebisin karnina baski uygulayabiliyor. Cok geçmiş olsun

Bu gün doktora sordum aynı durum bizde de var. Süt kesiği reflüden ziyade fazla emdiği için sindirilmiş süt geri geliyo dedi. Ama bizimkinde bazen hiçbişey çıkarmadan da ağzına acı bişey geldiğini anlıyorum suratından, çıkardığı seslerden. Şiddetli olduğunda müdahale ediyorlarmış. Şu anda yaşanan normal dedi. Emzirdikten sonra hafif soluna doğru yatır mide kapağı açılmasın dedi önlem olarak
Banada doktor 20 dk dik tut emzirdikten sonra mutlaka reflü yatağı kullan sürekli emzirme doyduysa 2 saat dursun diyor bekler mi basıyor yaygarayı 🤣

Yaktiktan sonra mor gözükebilir dedi doktor bir buçuk iki yıl kadar..sizde de morluk var mı
Yok valla hiç. İçi hafif kabuk gibi hala ama çok minik. Belki o geçince mor olabilir. Şu an normal göbek deliğine döndü. Altını açtığımda önce ve sonrası göbeğini atarım

Dereotu ve tahin ye bana dua edersin benimde gece memelerim boşalıyordu. Dereotuna bir başladım. Şimdi geceleri sızlayarak uyanıyorum sertleşmiş oluyor bebiş 5 dk emince mayışıyor😅

Hemen markete dere otu almaya hanımlar😅
İlk bebeğimde emzirirken dere otuna başladım akşamına mastit oldum 😅 benim oğlan mıy mıy emer asla memeyi boşaltmazdı bende de çok iyi yapmıştı
Aman kucağa alma kucağa alışır aman biberon verme biberona alışır aman sallama sallamaya alışır gerçekten etrafımızda bunu söyleyen koca koca insanlar var kimse de demiyor ki daha 20 gün önce annesinin karnından çıkmış bir bebek dünyaya nasıl adapte olsun hemen 🥰
Eki Görüntüle 3540370
Böyle diyenlerin ağzına çarpasım var onlara göre illa adapte olacak güzel emecek yattığj yerde uyuyacak ne sallamaya ne de başka bişeye ihtiyac duymayacak seviyeye getirecek anne he kolaydı öyle

Back
X