• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    227
Cnm uzmanlar bebislerin ilk üç ay bir aliskanlik edinme durumlarinin olmadigini soyluyorlar. İlk uc ay istediginiz gibi uyutun kucakta vs diyorlar. Alışkanlık sonrasi icin sozkunusu imis. O yuzden senin bebis açliktan uyumamis olabilir
Ya bende üzülüyordum biberonla uyumaya alıştı diye ☺️ yatakta pispisla uyusa keşke ama imkanı yok ağlamaya başlayınca sakinleşmek zor oluyor

Cnm uzmanlar bebislerin ilk üç ay bir aliskanlik edinme durumlarinin olmadigini soyluyorlar. İlk uc ay istediginiz gibi uyutun kucakta vs diyorlar. Alışkanlık sonrasi icin sozkunusu imis. O yuzden senin bebis ay açliktan uyumamis olabilir
Buna çok sevindim çünkü biz anam babam usulü battaniyede sallıyoruz 🤦🏼‍♀️ uykuya çok direniyor. Annem ne derse kabul ediyorum artık, sorgulamıyorum. Beni ve kardeşimi büyütmüş yöntemleri işe yarar diye düşünüyorum.

güzel anneler selamlar pazartesi günü bu saatlerde kızımın göbek bağı düştü az önce altını değiştirirken zıbınında kan lekesi gördüm. Hastanenin yenidoğan bölümünü aradım yenidoğan hemşiresi normal olduğunu söyledi ama bu konu hakkında fikri ya da deneyimi olan var mı?

güzel anneler selamlar pazartesi günü bu saatlerde kızımın göbek bağı düştü az önce altını değiştirirken zıbınında kan lekesi gördüm. Hastanenin yenidoğan bölümünü aradım yenidoğan hemşiresi normal olduğunu söyledi ama bu konu hakkında fikri ya da deneyimi olan var mı?
Bize k vitamini iğnesi yaptı doktor ciddi bi şey bu nasıl normal derler başka bi hastaneye götür

Bizimki düşdükten sonra bı hafta kadar kanadı çocuk Dr götürdüm normal dedi. Ama burda bı arkadaşın da kanamisti onlar gidince yakmışlar enfeksiyon kalmasın diye. Bilemedim şimdi.

Kızlar bebek olduktan sonra eşlerinizle uyumaya devam mı ettiniz ? Biz bebişle yatak odasında uyuyoruz eşim yan odadaki baza da uyuyor. İşe gittiği için bebeği de sık sık kaldırıp emziriyorum çünkü. Eşim araba kullandığı için uykusuz kalsın istemiyorum ama eşimle uyumayı da çok özledim. Sabahlar 6 da uyanıp geliyor yanımıza biraz bizimle uzanıp gidiyor işe.
Biz ayrı yatıyoruz.cunku yatakta 4 yaş oğlumla ben yatıyorum.anne yani besikte kızımi yatırıyorum.esim oturma odasında yatıyor..biz de şöyle de bsy var.esimde ileri derece de migren var ilaç kullanıyor.uykusuzluga gelemiyor asla.bide dersi çok erken başlıyor o yüzden erken kalkması gerekiyor.simdilik kızım da zor etmiyor maşallah 🤗
Ah kızlar bende bu gruptaydım eylül ayında malesef ayrıldım. Benim Can kuşumda erken gelmeyi tercih etmeseydi Ocak ayında doğacaktı nasip değilmiş. Ama şimdi görüyorum ki her biriniz yavrularınızı kucağınıza almışsınız sizler adına çok mutluyum. İnşallah sağlıklı hayırlı ömürleri olur miniklerin 🙃 bir ömür elleriniz hiç ayrılmasın. Yazıp her birinizi tebrik etmek istedim 🫶🏻 dilerim birgün benimde dünya da yaşayan bir evladım olur ☺️
Rabbim tez zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah 🤲
Buna çok sevindim çünkü biz anam babam usulü battaniyede sallıyoruz 🤦🏼‍♀️ uykuya çok direniyor. Annem ne derse kabul ediyorum artık, sorgulamıyorum. Beni ve kardeşimi büyütmüş yöntemleri işe yarar diye düşünüyorum.
Portatif beşik oluyor biz ondan almıştık.acayip işimize yaradı.bi ona bak istersen.her zaman battaniyede sallayamazsin.cunku erkek kardesimden biliyorum.27sene önce erkek kardeşimi ablamla biz battaniye de sallicaz die canimiz çıkardı.allahtan zayıf cılız bı bebekti de sallanıyordu.kilolu olsa kollarımız kalırdı artık.oglumda da zip zip hamak beşik aldık ondan paçayı yirttik.yoksa kollarımız kalıyordu salonda ordan oraya dolaşıp duruyordum gece gündüz.gozlerim çıkıyordu.onu alınca rahat ettik.sukur kızımda portatif beşikte uyur.

Bize k vitamini iğnesi yaptı doktor ciddi bi şey bu nasıl normal derler başka bi hastaneye götür
Sizin aktif kanama mıydı? Bizimki leke şeklinde zıbınında gördük bu şekilde olduğu için normal olduğunu söylediler takip edin dedi sarı ya da yeşil akıntı kokuyla birlikte ya da aktif kanama olursa doktora gitmemi söylediler.

Bizimki düşdükten sonra bı hafta kadar kanadı çocuk Dr götürdüm normal dedi. Ama burda bı arkadaşın da kanamisti onlar gidince yakmışlar enfeksiyon kalmasın diye. Bilemedim şimdi.
Çok teşekkürler bir kaç kişiyle daha konuştum sizinki ile paralel söylediler tabi bizim pzt olucak randevuyu yarına ya da cuma'a çekeyim içim daha rahat olur . Çok az fa k vitaminin 2. Dozunu yapanlar duydum

Biz ayrı yatıyoruz.cunku yatakta 4 yaş oğlumla ben yatıyorum.anne yani besikte kızımi yatırıyorum.esim oturma odasında yatıyor..biz de şöyle de bsy var.esimde ileri derece de migren var ilaç kullanıyor.uykusuzluga gelemiyor asla.bide dersi çok erken başlıyor o yüzden erken kalkması gerekiyor.simdilik kızım da zor etmiyor maşallah 🤗

Rabbim tez zamanda sağlıklı hayırlı evlatlar nasip etsin inşallah 🤲

Portatif beşik oluyor biz ondan almıştık.acayip işimize yaradı.bi ona bak istersen.her zaman battaniyede sallayamazsin.cunku erkek kardesimden biliyorum.27sene önce erkek kardeşimi ablamla biz battaniye de sallicaz die canimiz çıkardı.allahtan zayıf cılız bı bebekti de sallanıyordu.kilolu olsa kollarımız kalırdı artık.oglumda da zip zip hamak beşik aldık ondan paçayı yirttik.yoksa kollarımız kalıyordu salonda ordan oraya dolaşıp duruyordum gece gündüz.gozlerim çıkıyordu.onu alınca rahat ettik.sukur kızımda portatif beşikte uyur.
Evde beşiği var, annemlerde kalıyoruz bu hafta o yüzden bu yöntemi denedik. Ama buraya da de bi beşik ya da park yatak alacağız gibi.

Cnm benim de kizim reflu vs rahatsizlik durumlarindan uyutamadigimiz icin duvar salincagi kurmuatuk. Bildigin cingene besigi anlayacagin. Hic pisman degilim. Besige cok direndim ama başka caremiz kalmamisti. Gece onda komsukardan izin alip duvar delmistik. Ama sonra besik o kadar sıkıntı oldu ki. Sallarken ayaga kalkmalar. Besikte yuzustu yatip kollari asagi sarkitmalar veya her kirkbes dakikada uyanip gece boyu sallanarak uyumak istemeler. Cok zordu. Dedigim gibi pisman degilim o caresizlikle bunu yaptigima. Ama uc ay bitip de gazimiz da rahatlamisken besigi o an bırakmadığıma pismanim. O dengeyi kuramadigima. Demem o ki simdi kendini uzmeyecek kadar konforunu sağla kolayina me geliyirsa ama uc aydan sonrasina dikkat et. Bebisin buyuyup de hala battaniye ile sallanmak isteyince kol dayanmiyor. Ben decok salladim.

Simdi boyle konuşuyorum ama ben de cok korkuyorum bu uyku meselesi cok korkuyor duzen kurabilecek miyim. Desteksiz uyusun cok istiyorum nasil basaracagim. Kizimda uyku danismani tuttum yine becerememistim besigi bırakmayı. Şimdi nasil olacak. Ben tanismadigin arkadasin olarak uyarimi yapiyorum sadece yoksa is basa dusunce uygulamak zor biliyorum🙈🤦

Sizin aktif kanama mıydı? Bizimki leke şeklinde zıbınında gördük bu şekilde olduğu için normal olduğunu söylediler takip edin dedi sarı ya da yeşil akıntı kokuyla birlikte ya da aktif kanama olursa doktora gitmemi söylediler.
Sizinkisi gibiydi ertesi gün gittik hemen igne yaptılar zamanında gelmişsin dedi sonra da yaktılar mikrop kapmasin diye

Cnm benim de kizim reflu vs rahatsizlik durumlarindan uyutamadigimiz icin duvar salincagi kurmuatuk. Bildigin cingene besigi anlayacagin. Hic pisman degilim. Besige cok direndim ama başka caremiz kalmamisti. Gece onda komsukardan izin alip duvar delmistik. Ama sonra besik o kadar sıkıntı oldu ki. Sallarken ayaga kalkmalar. Besikte yuzustu yatip kollari asagi sarkitmalar veya her kirkbes dakikada uyanip gece boyu sallanarak uyumak istemeler. Cok zordu. Dedigim gibi pisman degilim o caresizlikle bunu yaptigima. Ama uc ay bitip de gazimiz da rahatlamisken besigi o an bırakmadığıma pismanim. O dengeyi kuramadigima. Demem o ki simdi kendini uzmeyecek kadar konforunu sağla kolayina me geliyirsa ama uc aydan sonrasina dikkat et. Bebisin buyuyup de hala battaniye ile sallanmak isteyince kol dayanmiyor. Ben decok salladim.

Simdi boyle konuşuyorum ama ben de cok korkuyorum bu uyku meselesi cok korkuyor duzen kurabilecek miyim. Desteksiz uyusun cok istiyorum nasil basaracagim. Kizimda uyku danismani tuttum yine becerememistim besigi bırakmayı. Şimdi nasil olacak. Ben tanismadigin arkadasin olarak uyarimi yapiyorum sadece yoksa is basa dusunce uygulamak zor biliyorum🙈🤦
Memeden başka yerde uyumuyor yatağa koyunca uyanıyor 🤦🏼‍♀️ tuvalete gidemediğim zamanlar oldu uyanmasın diye 🥲 biberonla uyutmayı denedim 3 4 gün işe yaradı. Emzik tutmuyor. Sürekli yeni yöntemler deneyerek uyutmaya çalışıyoruz. Sadece bir kere babası pışpışlarken uyudu. Onda da yine uyandı. Pış pış falan umrunda değil 😅 benim sancılarım geldiğinde uyuduğu için doğum uzun ve zor oldu. Şimdi de uyumuyor. Doğumda travma oldu herhalde 🤣 şimdilik ne uyutuyorsa onu deniyoruz. 3 aydan sonra dikkat edeceğim. Zaten 2.5 aylıkken benim çalışmaya başlamam gerekiyor 🤦🏼‍♀️🥹

İnstagramda dr umut ozdal takip ediyorum bugün sormuşlar böyle cevap vermiş canım

Eklentiler

• IMG_0917.webp
    IMG_0917.webp
    33,1 KB · Görüntüleme: 53
Canım 27 günlük daha yeni bir iki gğndür geçti bende senin gibi korktum önce yara kurutucu alıp bebekler için olanı sıktım ama hafif kanama devam etti doktora götürdüm k vitamin iğnesi yapıldı şimdi geçti yeni yani kuruyodu bi bakıyodum tekrar kanma olmuş ama şarıl şarıl değil leke leke devam ederse doktora götğr k vitamin yapsın

Merhabalar ben de ocak annesiyim 28 ocakta kızımı kucağıma aldım Benim normal doğumda doktorum kesi atıp dikmişti. Şimdi 8 gün oldu ama bugün o bölgeye aynayla bakarken dikiş olmadığını ve sarı bir alan olduğunu gördüm. O bölgede ağrı veya akıntı yok ama acaba dikişlerim mi patladı ya da enfeksiyon mu oldu ne uapmalıyım sizce

Benim tam bu saatlerde hiç sütüm kalmıyor 🤦🏼‍♀️ gündüz hiç dinlenmiyorum ondan herhalde. Gece 2 saat uyuyorum akmış oluyor. Tuniş de bu saatlerde hem gaz hem de açlıkla mücadele ediyor 🤦🏼‍♀️ akşam bi öğün mama veriyorum mecbur. Süt sağıp akşama saklayayım dedim, o zaman da gündüze yetmiyor. Bi çözüm bulmam lazım.
Dereotu ve tahin ye bana dua edersin benimde gece memelerim boşalıyordu. Dereotuna bir başladım. Şimdi geceleri sızlayarak uyanıyorum sertleşmiş oluyor bebiş 5 dk emince mayışıyor😅

Eşim ailesinin yanına gitti dün. Trabzon bide yakında değil, ha deyince gelsin. Babasını doktora götürdü, yatış vermişler. Ailesi tabiki gidecek ama eşim tek çocuk değil, hem abisi hem kardeşi var. Ve ikisininde eşi lohusa değil. Haftasonu gelecekti, hastaneye yattığı için onu bekleyecekmiş. Artık ne zaman taburcu olursa. Ben de ailemin yanına geldim. Bebek uyumadı ne gece gündüz. Gaz da çıkarıyoruz ayrı bir huysuz. Süt sağıp veriyorum, mama veriyorum aç da değil. Büyüme atağı mı babasına mı kızgın anlamadım. Bana bugün gitme desen gitmezdim diyor. Gitme desem bir ömür trip atacaktı. Ailesinden kimse de sen gelme evde el kadar bebeğin var lohusa eşin var demiyor. Benim gitme demem gerekiyor. Bebek ağlıyor çıldırıyor, ben kamerayı kurmaya çalışıyorum çünkü görmek istiyorlar. Erkek bebek ya altını değiştirirken video istiyorlar. Bana kafayı yedirtecekler. Ailemin yanında da ağlamak istemiyorum banyoya gidip ağlıyorum. O sırada yine ağlıyor. Benim sütüm azalmasında kimin azalsın.
neden bu durumunuza herkesi memnun etmeye calisiyorsunuz. suan zor dönemden gecen biri de sizsiniz. cocuk orda ağlamaktan çıldırırken ki çaresizliği iyi bilirim. bebeğinize ve kendinize odaklanın. boyle boyle lohusayken depresyona giriyoruz çünkü.gormek isteyen musait zamanda gelsin görsün.

Her gün aynı saatlerde bana lohusa hüznü çöküyor. Bebeğim 12 günlük oldu ağlamaktan ve gelecek için endişelenmekten kendimi alıkoyamıyorum. Kocamla eski romantik günleri bir daha yaşayabilecek miyim? Mutlu olabilecek miyiz? Bebeğimizi mutlu edebilecek miyiz? Korkuyorum ve şu an onu uyutmak için emzirirken çok yalnız hissediyorum. Kimse beni anlamıyor. Eşime bugün annelik zormuş dedim, sen de başlama dedi😟 Dizi izlemiştik hüzünlü bir sahne vardı ondan sonra böyle oldun diyor. Halbuki her gün aynı saatte ağlıyorum. Yalnızım galiba.
iyi gelir mi bilmiyorum ama ben seni anlıyorum. o yollardan geçmeyen hele de erkekler asla anlamiyor. ama şunu bil geçiyor . daha çok yeni annesin ve bu duygular cok normal. suan yaşadığın hersey cok normal. ilk bebegimde gunler geçmiyor sanırdım simdi oglum 9 yasinda dogru duzgun hatırlamıyorum bile o günleri.bebegin uykusu düzene girip düzeniniz oturunca rahatlayacaksin insALLAH. yalnız değilsin. tüm lohusalar bu sekilde hissediyor. ve bu çok normal.

Back
X