Aradaki farkı bilmiyorum ama doktor bana epidural+spinal olacak dediEpidural ile spinal arasindaki fark ne?
Benn ikisnide spinal oldum daha iyiyse onu tercih edeyim gerci bir sikinti yasamadim ama neden daha iyi olmasin
Of be cok sinir bozucuKızlar ya şu an sinirliyim isme karar verdik kayınvalidem beğenmedi heralde güya çevresinde kime söylese başka isim mi kalmadı onu koyuyorlar diyorlarmış.E banane ben beğenmişim buna karar vermişim.Timur koymayı düşünüyoruz.Kendisini de seviyorum ama isme bu kadar takılmasına kızıyorum bir kere söyledin beğenmediğini iki kere söyledin e artık insan görüşünü kendine saklar.Senin koyduğun isimleri de gördük diyesim geliyor susuyorum.Bahar dizisinden görmüşler bir tümör muhabbetidir gidiyor öğ geldi yaniKendi çevremden bir tane olumsuz yorum duymadım herkes sen sev yeter diyor
Timur bence yaygın bir isimde değil yani bana hiç denk gelmiyor :) gayette güzel bir isim bende aslan koyucam hayvan adı diyorlar kızıma duru koymuştum sabun markası dediler ağzı olan konuşuyor koycam oğlanın adını HIDIR görcekler valla :)))Kızlar ya şu an sinirliyim isme karar verdik kayınvalidem beğenmedi heralde güya çevresinde kime söylese başka isim mi kalmadı onu koyuyorlar diyorlarmış.E banane ben beğenmişim buna karar vermişim.Timur koymayı düşünüyoruz.Kendisini de seviyorum ama isme bu kadar takılmasına kızıyorum bir kere söyledin beğenmediğini iki kere söyledin e artık insan görüşünü kendine saklar.Senin koyduğun isimleri de gördük diyesim geliyor susuyorum.Bahar dizisinden görmüşler bir tümör muhabbetidir gidiyor öğ geldi yaniKendi çevremden bir tane olumsuz yorum duymadım herkes sen sev yeter diyor
Ara ara bended oluyor geçen özellikle avmye gittim tek mağazada dolanırken kötü oldum yanımda yücel bişey vardı oturdum mağazada atirstirdim tek bsima bidaha çıkmamKızlar merhaba ara ara baş dönmem oluyor normal mi ki bu aylar biraz önce bayılacak gibi oldum
Hiç takma canım ya beğenmezse beğenmezler. Anne babası sizsiniz kahrını çeken de sizsiniz . Ayrıca Timur bence güzel bir isim çok duymadım ki bence böylesi daha iyi .Kızlar ya şu an sinirliyim isme karar verdik kayınvalidem beğenmedi heralde güya çevresinde kime söylese başka isim mi kalmadı onu koyuyorlar diyorlarmış.E banane ben beğenmişim buna karar vermişim.Timur koymayı düşünüyoruz.Kendisini de seviyorum ama isme bu kadar takılmasına kızıyorum bir kere söyledin beğenmediğini iki kere söyledin e artık insan görüşünü kendine saklar.Senin koyduğun isimleri de gördük diyesim geliyor susuyorum.Bahar dizisinden görmüşler bir tümör muhabbetidir gidiyor öğ geldi yaniKendi çevremden bir tane olumsuz yorum duymadım herkes sen sev yeter diyor
Canım ben bağlandığını bile hatırlamıyorum evet kollarımı yana açmıştım ama bağlanmışmıydı farkında bile değildimAy şu kolların bağlanması fena ya. Bende de panik atak var zaten belden uyuşturmaya çok razı değilim ama dırf bebeğimi önce ben göreyim diye belden istiyorum. Gerçi benim plasenta previa beni uyanık ameliyat ederler mi bilmiyorum riskli bi ameliyat olduğu için. Bu arada hiç çevresinde plasenta previa olan var mı ya doğumu nasıl geçmiş vs bilgi almak istiyorum
Ben epidural oldum normal doğum olarak başlamıştım sonra suyum bitti sezeryana aldılar. Önemli fark spinalde o belinizde ip gibi kalıyor doğumdan sonra ağrınız olunca oradan ağrı kesici veriyorlar direk etki ediyor epiduralde damar yolu açılıyor ağrı kesiciler oradan veriliyor ama yine de direk etki etmişti öyle ölcek bayılcak bi ağrım olmadıEpidural Anestezi ile Spinal Anestezinin Farkı Nedir?
Bölgesel anestezi türlerini merak edenler spinal anestezi nedir sorusu kadar epidural anestezi nedir sorusuyla ilgili de araştırma yaparlar. Bölgesel anestezi türleri olan epidural ve spinal farkı merak edilen bir konudur.
İki anestezi yöntemi şöyle karşılaştırılabilir:
- İki yöntemde de belden aşağısı uyuşur.
- Bilinç açıktır yani kişi uyanıktır.
- Epidural anestezide anestetik madde omurilik zarı dışına, spinal anestezide ise zarın içine verilir.
- Epidural anestezide uyuşma hissi 10 – 15 dakika sonra, spinal anestezide ise 1-2 dakikada başlar.
- Spinal anestezinin içeriği 1 kez uygulanmaya müsaittir ve bu yüzden süre uzatma mümkün değildir. Epidural anestezi ise ihtiyaca göre birkaç kez yapılabilir.
- Epidural sezaryen ve normal doğumda uygulanan bir yöntemdir. Spinal ise sadece sezaryen doğumda kullanılır.
Ben spinal anestezi ile rahim ameliyatı oldum, rüyada gibiydim, silik silik hatırlıyorum ameliyatı. Tam karşıda saat vardı iğneyi vururlarken ona baktım bide ameliyathaneden çıkarken baktım. 1 saati geçmişti ameliyat süresi ama bana 10 15 dk gibi geldiBen normal doğum istiyorum ama duruma göre son haftalarda netleşecek bizim durum. Evet kolları bağlıyorlar ama dediğim gibi sersem olduğumdan kolumun bağlı olduğu aklıma bile gelmedi ameliyat sırasında.
Evet eşimle ortak kararımız o da diyor sen niye başkasının dediğine bakıyorsun diye.Ama durmadan aynı şeyi duydukça artık keyfimi kaçırmaya başladıOf be cok sinir bozucukarisma hakkini nereden buluyorlar anlamiyorum. Esiniz ile ortak karariniz ise kimse birsey diyemez onlara kulak asip sakin degistirmeyin veya ek isim koymayin surekli herseyde soz hakkina sahip olduklarini zanederler.ismi cok guzel siz karar verdikten sonra digerlerine saygi duymak duser.
Bugün kv yarın başka biri bişe söyler asla takılma bence. Sen insanlara beğendirmek için isim koymuyosun ki. Biz oğlumda kimseye fikrini sormamıştık oğlum doğduktan sonra kayınvalidem sorsaydınız şu ismi söylicektik size dedi şaka gibi benim çocuğumun adına niye başkası karar verainKızlar ya şu an sinirliyim isme karar verdik kayınvalidem beğenmedi heralde güya çevresinde kime söylese başka isim mi kalmadı onu koyuyorlar diyorlarmış.E banane ben beğenmişim buna karar vermişim.Timur koymayı düşünüyoruz.Kendisini de seviyorum ama isme bu kadar takılmasına kızıyorum bir kere söyledin beğenmediğini iki kere söyledin e artık insan görüşünü kendine saklar.Senin koyduğun isimleri de gördük diyesim geliyor susuyorum.Bahar dizisinden görmüşler bir tümör muhabbetidir gidiyor öğ geldi yaniKendi çevremden bir tane olumsuz yorum duymadım herkes sen sev yeter diyor
Ay o da çok sinir bozucu neden bu kadar karışıyorlar anlamıyorum.Gülüp hoş da karşılayamazdım heralde sabırlı biriymişHiç takma canım ya beğenmezse beğenmezler. Anne babası sizsiniz kahrını çeken de sizsiniz . Ayrıca Timur bence güzel bir isim çok duymadım ki bence böylesi daha iyi .
Benim eştim doğumm yaptı akın verdi kv beğenmedi ismi kendi kocasının adıyla seslendi hep başkaları adını söyleyince de hayır öyle demeyin dedi .
Eltim ilk başlarda güldü geçti hoş karşıladı . Ama şimdi çok rahatsız bir şey de diyemiyor çünkü başta uyarmadı yanlış yaptı
Evet çok doğru söylüyorsun.Ya neden böyle bu insanlarBugün kv yarın başka biri bişe söyler asla takılma bence. Sen insanlara beğendirmek için isim koymuyosun ki. Biz oğlumda kimseye fikrini sormamıştık oğlum doğduktan sonra kayınvalidem sorsaydınız şu ismi söylicektik size dedi şaka gibi benim çocuğumun adına niye başkası karar verain
Ya hayvan ve sabun markası nedirTimur bence yaygın bir isimde değil yani bana hiç denk gelmiyor :) gayette güzel bir isim bende aslan koyucam hayvan adı diyorlar kızıma duru koymuştum sabun markası dediler ağzı olan konuşuyor koycam oğlanın adını HIDIR görcekler valla :)))
Valla kendi isim koymak isteyen çocuk yapsınEvet çok doğru söylüyorsun.Ya neden böyle bu insanlarBana da bir kere söylenince neyse de çok kere duyunca artık keyfimi kaçırıyor biraz da fevriyim bir şey söyleyeceğim fazla tepki verdi olucam sonra da
36.haftada direk çalışamaz mı sayılıyoruzDoğum iznine çıkacak anneler kaçıncı hafta çıkmayı düşünüyorsunuz? 17 kasımda 32 haftalık oluyoruz biz, valla sabah kalkıp işe gitmeye dermanım kalmadı ama doğumdan sonraya da izin saklamak istiyorum. Çok kararsızım. İnşallah izin süresini uzatırlar. Burda doğum parası aldığımız için canı sıkılan anneler vardı. Geceleri uyuyamayıp sabah 7de kalkıp, işe gidip, akşama kadar karnında çocukla çalışan kadının alacağı parayı içine dert edenlerlütfen gelip benim yerime çalışın ben size o paranın iki katını vereceğim.
37+0 çalışamaz oluyor diye biliyorum.36.haftada direk çalışamaz mı sayılıyoruzBenim şahıs şirketim var muhasebecim 4 hafta doğumdan önce 4 hafta doğumdan sonrası için ücret alabileceğimi söyledi
36.haftada direk çalışamaz mı sayılıyoruzBenim şahıs şirketim var muhasebecim 4 hafta doğumdan önce 4 hafta doğumdan sonrası için ücret alabileceğimi söyledi