Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    175
İlk çocuklarda herşeyin fazlası oluyor.ikincilere okadar çok olmuyor sanırım.bende oğlana haddinden fazla aldım.cogunu giydirmeye fırsat bulamadım çabuk büyüyorlar çünkü 🫣

Ay cnm ya takma kafana.gexen de eşimin yengesi aradı amca karısı.saf iyi niyetli bı kadındır aslında.severim de kendisini.bi yakının kızı hamileymiş doğuma bı ay kala eşini kaybetmiş trafik kazasında.bebegin gelişimi durmuş.dr demiş kuvezde kalır bı sure demiş vs vs.ay bı hamilenin yanında konuşulacak şey değil .yüzüme pat die soyledi durduk yere.moralim bozuldu.

Oğlumda doğumdan bı gün önce annemlerle semtin pazarında fildir fildir gezmistim bende.ki bu kilomda dogurmustum.simdi bende çok hareket edemez haldeyim.nefes nefese kalıyorum.oturup kalkarken zorlanıyorum.yatakta donemiyorum.ileri yaş gebelik böyle oluyor sanırım.🥴

Evet gerçektem ilk çoculta herşey fazla fazla alınıyor ikinciler biraz sönük kalıyor 🤭

Valla yengenizede benim kuzenin eşinede helal olsun. Hamilelerle nasıl konuşulması gerektiğini bilmeyen herkese helal olsun ne diyim.

O nefes nefese kalma olayı neden oluyor ya bende de çok var oturduğum yerde bişey konuşurken bile nefes nefese kalıyorum çok fena. Bide bu gece sağdan sola dönerken bi an yanlış hareket yaptım herhalde kasığıma öyle bi acı girdiki anlatamam allahtan uzun sürmedi 🤦🏻‍♀️

Günaydın kızlar geceden beri vajinada sancı sızı gibi bir ağrı var, doktora gitmeli miyim erken doğum belirtisi gibi birşey olabilir mi bu?
Cumartesi kontrolüm var beklesem mi yoksa ya
Canım genelde çok yorulunca oluyor bende o tarz sızı gibi sancı. Dinlenmeyle geçiyor mu takip et bi

Ay şu kolların bağlanması fena ya. Bende de panik atak var zaten belden uyuşturmaya çok razı değilim ama dırf bebeğimi önce ben göreyim diye belden istiyorum. Gerçi benim plasenta previa beni uyanık ameliyat ederler mi bilmiyorum riskli bi ameliyat olduğu için. Bu arada hiç çevresinde plasenta previa olan var mı ya doğumu nasıl geçmiş vs bilgi almak istiyorum 🙄

Canım genelde çok yorulunca oluyor bende o tarz sızı gibi sancı. Dinlenmeyle geçiyor mu takip et bi
Yorulmadım dün aksine hep yattım sabahtan beri de dinleniyorum azaldı ama ara ara sızı gibi geliyor, inşaAllah sıkıntı yoktur erken doğuran arkadaşları gördükçe aldı beni bir panik, ondan daha çok korkuyorum canım🤷🏻‍♀️

Arkadaşlar merhaba bu kasım indirimlerinde bebek arabası almak istiyorum bende ocak annesi adayıyım nasipse 🥰 aranızda bebek arabası alanlar ve deneyip memnun kalan var mı markasını yazabilir misiniz şimdiden teşekkürler 🥰

Ay şu kolların bağlanması fena ya. Bende de panik atak var zaten belden uyuşturmaya çok razı değilim ama dırf bebeğimi önce ben göreyim diye belden istiyorum. Gerçi benim plasenta previa beni uyanık ameliyat ederler mi bilmiyorum riskli bi ameliyat olduğu için. Bu arada hiç çevresinde plasenta previa olan var mı ya doğumu nasıl geçmiş vs bilgi almak istiyorum 🙄
Merhaba süreciniz nasıl geçiyor? 24. Haftamdayım plasenta previa tanısı konuldu bana da. Öneriniz var mı?

Yorulmadım dün aksine hep yattım sabahtan beri de dinleniyorum azaldı ama ara ara sızı gibi geliyor, inşaAllah sıkıntı yoktur erken doğuran arkadaşları gördükçe aldı beni bir panik, ondan daha çok korkuyorum canım🤷🏻‍♀️
Çok haklısın endişelerimiz hiç bitmiyor geçen bende de doğum sancısı gibi bi sancı olmuştu çok korkmuştum ama ertesi gün bişey kalmadı. Sen yine takip et kendini ama kötü bişey olduğunu düşünmüyorum bende de önceki haftalarda vajina sızlaması olmuitu ertesi gün bi daha olmamıştı. Sıkma canını 🌸

Benim 2. hamileliğim ondan çok panik biri değilim ama dün vajinamda çok ağrı vardı bıçak batması gibi sanki içerden cocuk ayağını sokuyor öyle bir ağrı :) doktor baş aşağı olan pozisyondan kaynaklı kilo aldıkça ağrı olacak baskı yapıyor suyun gelir kanama olur ya da dayanılmayacak derecede geçmeyen bir ağrı olursa gel mutlaka bakalım ama pozisyondan kaynaklı dedi. ve daha kilo alacaklar artacakta maalesef canım :KK43:

Merhaba süreciniz nasıl geçiyor? 24. Haftamdayım plasenta previa tanısı konuldu bana da. Öneriniz var mı?
Merhaba. Açıkçasıbu durumla alakalı ekstrem bir durum yaşamadım. Sadece doktorum bolbol yat dinlen kendini yorma uzun süre ayakta kalma demişti ama babamın uzun bir yoğun bakım süreci oldu ve her gün hastaneye gittim geldim yatamadım dinlenemedim hiç. Tüm bunlara rağmen çok şükür bir sorun yaşamadım (kanama lekelenme vs gibi ) şuan 28+4 üm haftaya salı kontrolüm var hem devlet hem özel takipliyim. Devletteki doktorlar son tanıyı salı günü koyacaklar yukarı çıktı mı çıkmadıysa totalismi marjinalis mi vs diye. Özeldeki doktorum oradan gelecek rapora göre hareket edeceğiz dedi. Sana üniversite yada eğitim araştırma hastanesinde doğum yapmak zorundasın diyebilirler dedi. Hayırlısı allahtan. Sürekli previa olup doğum yapanların hikayelerini okuyorum. Çok şükür atlatıyor herkes. Kimisi normal sezaryen gibi atlatıyor kimisi bi tık daha uzun bir süreç yaşıyor ama bebişte annede sağlıkla kurtuluyor genelde. Ben çok evham yaptım çok korktum çok ağladım ama artık kendimi üzmemeye karar verdim. Sende öyle anı yaşa kendini yorma zamana bırak 🌸

Bence en konforlusu epidural arkadaşlar. Ellerin bağlanmasına çok takılmayın o an ki heyecanla bebeği görmek ümidiyle dişinizi sıkarsınız zaten acı yok zaman hemen geçiyor bi bakmışsınız yanak yanağasınız bebeğinizle :)
Geçen hafta bugün yeğenim doğum yaptı epiduralle. Gayet güzel geçmiş şuan ayaklandı eşiyle kahve içmeye bile çıkıyorlar bebişi bırakıp 🥰 hepimiz hakkında hayırlısı olsun kızlar 🌸

Merhaba. Açıkçasıbu durumla alakalı ekstrem bir durum yaşamadım. Sadece doktorum bolbol yat dinlen kendini yorma uzun süre ayakta kalma demişti ama babamın uzun bir yoğun bakım süreci oldu ve her gün hastaneye gittim geldim yatamadım dinlenemedim hiç. Tüm bunlara rağmen çok şükür bir sorun yaşamadım (kanama lekelenme vs gibi ) şuan 28+4 üm haftaya salı kontrolüm var hem devlet hem özel takipliyim. Devletteki doktorlar son tanıyı salı günü koyacaklar yukarı çıktı mı çıkmadıysa totalismi marjinalis mi vs diye. Özeldeki doktorum oradan gelecek rapora göre hareket edeceğiz dedi. Sana üniversite yada eğitim araştırma hastanesinde doğum yapmak zorundasın diyebilirler dedi. Hayırlısı allahtan. Sürekli previa olup doğum yapanların hikayelerini okuyorum. Çok şükür atlatıyor herkes. Kimisi normal sezaryen gibi atlatıyor kimisi bi tık daha uzun bir süreç yaşıyor ama bebişte annede sağlıkla kurtuluyor genelde. Ben çok evham yaptım çok korktum çok ağladım ama artık kendimi üzmemeye karar verdim. Sende öyle anı yaşa kendini yorma zamana bırak 🌸
İlk kez iyi birşeyler okuyorum , çok teşekkür ederim size. Ben istanbulda anadolu yakasındayım önerebileceğiniz bir doktor var mı takip için? Kendi doktorum da risk almak istemediğini söyledi şuan doktor arıyorum. Plasenta durumumu cerrahpaşada Dr. Ali benian tespit etti ancak ben kartalda oturuyorum yeşilköye gitmem hayli zor

İlk kez iyi birşeyler okuyorum , çok teşekkür ederim size. Ben istanbulda anadolu yakasındayım önerebileceğiniz bir doktor var mı takip için? Kendi doktorum da risk almak istemediğini söyledi şuan doktor arıyorum. Plasenta durumumu cerrahpaşada Dr. Ali benian tespit etti ancak ben kartalda oturuyorum yeşilköye gitmem hayli zor
Benimde aynı doktor tespit etti :) bende cerrahpaşaya takipliyim. Sanırım bu konuda en tecrübeli doktorlar kanuni sultan da oluyormuş ama oda size uzak. Anadolu yakasını hiç bilmiyorum ama bugün araştırırken bir profesör buldum yeri şişlide sanırım bi kaç kişi bu durumla kendisine gitmiş ve bayatavsiye etmişler. Sizde bi araştırın isterseniz. Profdr kılıç aydınlı.

Ben de kızımda spinal anestezi olmuştum ama ben panik olduğum için doktorum da sagolsun beni iyi tanıdığı için😁 daha belime iğne vurulmadan bana hafif sedasyon verdirdi yani fotoğraflarım var gözüm açık bebek çıkmış bebeğe gülüyorum falan ama hiç birini hatırlamıyorum🙈 yine aynısından isteyeceğim şimdi. Fotolar var ama hatırladığım hiç birsey yok ameliyathaneye ilk giriş hariç 😁
Ayy bende uyuşmadım beni bayıltılar gözümü bi açtım odadayım, bu da pek nadir oluyormuş. 10 dk beklediler başımda ben hâlâ hissediyorum beni kesmeyeceksiniz değil mi dedim 😅 tam uyuşana kadar bekleyeceğiz dediler tabi bi baktım genel anestezi yapmışlar. Spinal hiç etki etmemiş uyandığımda feci ağrım vardı

Benim 2. hamileliğim ondan çok panik biri değilim ama dün vajinamda çok ağrı vardı bıçak batması gibi sanki içerden cocuk ayağını sokuyor öyle bir ağrı :) doktor baş aşağı olan pozisyondan kaynaklı kilo aldıkça ağrı olacak baskı yapıyor suyun gelir kanama olur ya da dayanılmayacak derecede geçmeyen bir ağrı olursa gel mutlaka bakalım ama pozisyondan kaynaklı dedi. ve daha kilo alacaklar artacakta maalesef canım :KK43:
Evet ayakları sanırım sürekli orda hareketleri dünden berş hep orda hissediyorum canımıda yakıyor sıpa 🤭 serklajdan kaynaklı çok korkuyorum o baskıdan, sanki ayaklarıyla dikişi zorluyor gibi geliyor, inşaAllah sağ salim gününde doğururuz hepimiz canım 🤲
Çok haklısın endişelerimiz hiç bitmiyor geçen bende de doğum sancısı gibi bi sancı olmuştu çok korkmuştum ama ertesi gün bişey kalmadı. Sen yine takip et kendini ama kötü bişey olduğunu düşünmüyorum bende de önceki haftalarda vajina sızlaması olmuitu ertesi gün bi daha olmamıştı. Sıkma canını 🌸
İnşaAllah kötü birşey yoktur dediğin gibi canım, şimdilik daha iyiyim, teşekkür ederim 😊

Kizlar bende biraz panik atak var o yuzden korkuyorum ve şu soruyla geldim size🫣Epidural sezeryanda masada annenin kollarini 2 yana actiklarini goruyorum. Bagliyolar mi yoksa sadece kollarini mi açıyosun?
Merak edip fotolarima baktim🤣 bagli sanirim örtük üstü çünkü epidural candir korkma🤣
He ya eskiler böylemiymiş 😂
Annem beni 43 yasinda dogurmuş🤣

Epidural ile spinal arasindaki fark ne?
Benn ikisnide spinal oldum daha iyiyse onu tercih edeyim gerci bir sikinti yasamadim ama neden daha iyi olmasin 🤔

X