Epidural Anestezi ile Spinal Anestezinin Farkı Nedir?
Bölgesel anestezi türlerini merak edenler spinal anestezi nedir sorusu kadar epidural anestezi nedir sorusuyla ilgili de araştırma yaparlar. Bölgesel anestezi türleri olan epidural ve spinal farkı merak edilen bir konudur.
İki anestezi yöntemi şöyle karşılaştırılabilir:
- İki yöntemde de belden aşağısı uyuşur.
- Bilinç açıktır yani kişi uyanıktır.
- Epidural anestezide anestetik madde omurilik zarı dışına, spinal anestezide ise zarın içine verilir.
- Epidural anestezide uyuşma hissi 10 – 15 dakika sonra, spinal anestezide ise 1-2 dakikada başlar.
- Spinal anestezinin içeriği 1 kez uygulanmaya müsaittir ve bu yüzden süre uzatma mümkün değildir. Epidural anestezi ise ihtiyaca göre birkaç kez yapılabilir.
- Epidural sezaryen ve normal doğumda uygulanan bir yöntemdir. Spinal ise sadece sezaryen doğumda kullanılır.
Ben spinal anestezi ile rahim ameliyatı oldum, rüyada gibiydim, silik silik hatırlıyorum ameliyatı. Tam karşıda saat vardı iğneyi vururlarken ona baktım bide ameliyathaneden çıkarken baktım. 1 saati geçmişti ameliyat süresi ama bana 10 15 dk gibi geldi
Ben normal doğum istiyorum ama duruma göre son haftalarda netleşecek bizim durum. Evet kolları bağlıyorlar ama dediğim gibi sersem olduğumdan kolumun bağlı olduğu aklıma bile gelmedi ameliyat sırasında.