Gecen hafta pazar rahatsizlandigimda benimde ayaklar asagidaydi dün kontrolde yan dönmüs geri doguma bi hafta mi var sanki daha kac takla atacak kim bilirKizlar ilçedeki Dr da kontrolüm vardı.dr bebek makat gelisli dedi.onceki doğumu sordu.normal mi sezaryen mi die.bnm oğlum sezaryendi zaten.ozaman sıkıntı değil ama normal doğumsa önceki bu bebek normal zor biraz dedi.demistim ya Perşembeden beri kasıklarımda tekmeleri die.kafa yukarda ayaklar aşağıda.suan bebekte yada sende bı sıkıntı yok gayet iyi dedi.biraz korktum gibi .ecopirin kullanmaya başladım acaba onun etkisi olur mu ki bilemedim .bundan sonra 3haftada bir kontrol artık dedi.suan 26yiz 29da gel dedi
Merhaba. Bebişlerden haber var mı?Biri 540 gram diğeri 600 gram doğdu inşallah bütün bebeklere şifa versin Rabbim
OluyorKızlar sizde de kalp çarpması oluyor mu, böyle hızlı hızlı çarpıyor kalbim ara ara
Orta boy aldım canım benim ilk doğumumda da orta boy yeterli olmuştuKızlar hastane için hangi boy valiz hazırlarız ?
Ben de oluyor hamilelik uygulamasında kalp çarpıntısı olabilir diye okumuştum.Çok sık ve uzun süreli değil ama anlık oluyor geçiyorKızlar sizde de kalp çarpması oluyor mu, böyle hızlı hızlı çarpıyor kalbim ara ara
Aslında henüz erken bunun için bende aşağıda hissediyorum doktor daha zaman var döner demişti oğlumda 29 da dönmüş
neye dayanarak normal doğuma zor demiş ki? Benimde ters duruyordu en son ama dr um daha erken döner dedi
Baktı makat gelisli demiş miydik dedi.onceki doğumu sordu. dönmez mi doğuma kadar dedim. 34.haftaya kadar dönmesini bekleriz biz Dr lar dedi.donmezse de zaten senin sezaryen mis çok bsy değişmez dedi.yani 34e kadar dönerse beni neden endişelendiriyor ki anlamadım.gittigime pişman da oldum.moralim bozuldu.normal bı durum demekki şuan makat duruşu.Gecen hafta pazar rahatsizlandigimda benimde ayaklar asagidaydi dün kontrolde yan dönmüs geri doguma bi hafta mi var sanki daha kac takla atacak kim bilir
Benim gece yatağa yatınca arada oluyor kalbimde kelebek var gibi pır pır ediyor 15 20 saniyeKızlar sizde de kalp çarpması oluyor mu, böyle hızlı hızlı çarpıyor kalbim ara ara
Bana çok sık oluyor özellikle yemeklerden sonra, kardiyologa gittim ilaç verdi biraz hafifledi ama hala oluyor gün içinde ara ara.Kızlar sizde de kalp çarpması oluyor mu, böyle hızlı hızlı çarpıyor kalbim ara ara
Tabi ki normal daha cok kucukler ben 3 4 gundur astim krizi geciriyorum hele benimki icerde öksürükten nevri döndü yazik yavrumun hareketleri azaldi diyorun doktora sen öksürdükce hopluyordur diyoBaktı makat gelisli demiş miydik dedi.onceki doğumu sordu. dönmez mi doğuma kadar dedim. 34.haftaya kadar dönmesini bekleriz biz Dr lar dedi.donmezse de zaten senin sezaryen mis çok bsy değişmez dedi.yani 34e kadar dönerse beni neden endişelendiriyor ki anlamadım.gittigime pişman da oldum.moralim bozuldu.normal bı durum demekki şuan makat duruşu.
Astım krizi de kötü Allah yardımcın olsun cnm.Bende de grip ve ishal var 1haftadir.hic bı ilaçta almıyorum çekiyorum öylece.bnm de hareketi azaldı dedim Dr a.hastaliktan etkilenmiştir dedi.halsizlikte oluyor arada .bol bol dinlen yorma kendini dedi Dr.Tabi ki normal daha cok kucukler ben 3 4 gundur astim krizi geciriyorum hele benimki icerde öksürükten nevri döndü yazik yavrumun hareketleri azaldi diyorun doktora sen öksürdükce hopluyordur diyo
Ben ilk kabin boy hazirlicsm sığar diye düşünüyorum sigmazsa orta boya geçiş yaparımKızlar hastane için hangi boy valiz hazırlarız ?
Benim arkadaşım yakın zamanda Ankara Şehir Hastanesinde doğum yaptı. Sabah 06.30'da hazır oldu hastanede 1 gibi sezaryen bitti, bebek doğdu. Bebek doğduktan sonra 48 saat bırakmıyorlarmış. Cuma doğum yaptı pazar günü çıkış yaptı düşün ki. 2 gün epey uzun bir süre bence. İlk doğumu Medical Park'ta yapmış 5 saat sonra evde imiş, o da sezaryen. Bence hastaneye, annenin, bebeğin durumuna göre vs değişiyor. Yine de 2 gün kalacak gibi hazırlanırsak bence kabin boya sığar. Oldu ki sığmadı hastanede yatmak gerekti. Onun için de ayrıca evden alınacak bir çanta hazırlamak kafi gelir. Ama o çantayı önden hazırlamak makul.Eşlerimiz ya da ailelerimiz de zaman kaybetmez hem.Ben ilk kabin boy hazirlicsm sığar diye düşünüyorum sigmazsa orta boya geçiş yaparım
Hala inanamıyorum bu aşamalara geldiğimizeBenim arkadaşım yakın zamanda Ankara Şehir Hastanesinde doğum yaptı. Sabah 06.30'da hazır oldu hastanede 1 gibi sezaryen bitti, bebek doğdu. Bebek doğduktan sonra 48 saat bırakmıyorlarmış. Cuma doğum yaptı pazar günü çıkış yaptı düşün ki. 2 gün epey uzun bir süre bence. İlk doğumu Medical Park'ta yapmış 5 saat sonra evde imiş, o da sezaryen. Bence hastaneye, annenin, bebeğin durumuna göre vs değişiyor. Yine de 2 gün kalacak gibi hazırlanırsak bence kabin boya sığar. Oldu ki sığmadı hastanede yatmak gerekti. Onun için de ayrıca evden alınacak bir çanta hazırlamak kafi gelir. Ama o çantayı önden hazırlamak makul.Eşlerimiz ya da ailelerimiz de zaman kaybetmez hem.
Gayet iyi listen ben ilk doğumum sezeryandı sütüm hemen gelmedi ve hemşireler mama ve biberon istediler onları yanıma almamıştım açıkçası bu kez tedbiren yanıma mama ve biberon da alırım şırınga da olabilir biberon kullanmayacaksanTeşekkür ederim öneriler içinben izlediğim YouTube videolarından şöyle bir liste çıkardım tecrübeli anneler olarak yorumlar mısınız. Fazllalık / eksik neler var
Bebek doğunda hemşireye verilecek çanta:
Bez
bebek yeni doğan takımı , zıbınlı
Battaniye
Çorap , eldiven
Bebek için:
Bez (2-3 saatte bir değişmesi gerekiyor. 1 gece konaklama için 12 tane bez)
Alt açma örtüsü
ıslak mendil , pişik kremi
Ağız bezi
Bebek takımı 2-3 tane + yedek zıbın alınabilir
Çorap
Ağız bezi
Emzik
Müslin
Dış kundak
Puset
Anne için:
Göğüs pedi
Göğüs kalkanı
Göğüs ucu kremi
Silikon göğüs ucu
Süt sağma makinesi
Gümüş kapak
2-3 pijama takımı
Emzirme sütyeni
Çorap
Kilot
depend
terlik
Toka , tarak
Aynen katılıyorum her ihtimale karşı tedbirli olmak da fayda varBenim arkadaşım yakın zamanda Ankara Şehir Hastanesinde doğum yaptı. Sabah 06.30'da hazır oldu hastanede 1 gibi sezaryen bitti, bebek doğdu. Bebek doğduktan sonra 48 saat bırakmıyorlarmış. Cuma doğum yaptı pazar günü çıkış yaptı düşün ki. 2 gün epey uzun bir süre bence. İlk doğumu Medical Park'ta yapmış 5 saat sonra evde imiş, o da sezaryen. Bence hastaneye, annenin, bebeğin durumuna göre vs değişiyor. Yine de 2 gün kalacak gibi hazırlanırsak bence kabin boya sığar. Oldu ki sığmadı hastanede yatmak gerekti. Onun için de ayrıca evden alınacak bir çanta hazırlamak kafi gelir. Ama o çantayı önden hazırlamak makul.Eşlerimiz ya da ailelerimiz de zaman kaybetmez hem.
Bugün e-bebekte şırınga gördüm mama için. Bir ara gidip ondan alacağım. Osman Gönülal'dı galiba süt kaşığı kullanımını tavsiye etmiyor. Arkadaşım doğum yaptı, sütü sanıyorum yeterince gelmedi, bebeğe hemşireler şırınga ile mama vermiş. Biberon ve şırınga alınabilir. Ben de bugün mama gerekirse acaba şimdiden ne almam gerektiğini araştırsam mi diye düşünüyordum. Devlet hastanesinde de mamayı biz mi götürüyoruz, biz götürsek lazim olursa bundan verin desek oluyor mu? Kafama her gün yeni soru geliyor.Gayet iyi listen ben ilk doğumum sezeryandı sütüm hemen gelmedi ve hemşireler mama ve biberon istediler onları yanıma almamıştım açıkçası bu kez tedbiren yanıma mama ve biberon da alırım şırınga da olabilir biberon kullanmayacaksan
Mamayı bizden isterler diye düşünüyorum çünkü mama içeriklerinde şeker falan oluyor bazılarında her aile tercih etmiyor onu. Ayrıca bana biberon verince meme tutmaz demişlerdi ben aventin cam biberonuyla vermiştim mamayı memeyi tutmada sıkıntı yaşamadıkBugün e-bebekte şırınga gördüm mama için. Bir ara gidip ondan alacağım. Osman Gönülal'dı galiba süt kaşığı kullanımını tavsiye etmiyor. Arkadaşım doğum yaptı, sütü sanıyorum yeterince gelmedi, bebeğe hemşireler şırınga ile mama vermiş. Biberon ve şırınga alınabilir. Ben de bugün mama gerekirse acaba şimdiden ne almam gerektiğini araştırsam mi diye düşünüyordum. Devlet hastanesinde de mamayı biz mi götürüyoruz, biz götürsek lazim olursa bundan verin desek oluyor mu? Kafama her gün yeni soru geliyor.
Bide siringayla ağzına damlatinca meme reddi olmuyormuş diye duymuştum ama bunlar bebe den bebeğe göre değişebilir belkiBugün e-bebekte şırınga gördüm mama için. Bir ara gidip ondan alacağım. Osman Gönülal'dı galiba süt kaşığı kullanımını tavsiye etmiyor. Arkadaşım doğum yaptı, sütü sanıyorum yeterince gelmedi, bebeğe hemşireler şırınga ile mama vermiş. Biberon ve şırınga alınabilir. Ben de bugün mama gerekirse acaba şimdiden ne almam gerektiğini araştırsam mi diye düşünüyordum. Devlet hastanesinde de mamayı biz mi götürüyoruz, biz götürsek lazim olursa bundan verin desek oluyor mu? Kafama her gün yeni soru geliyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?