• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Acaba sütü hiç sağmayıp, 3 saate bir bebeği mi emzirseniz. Memeler 3 saatte doluyor. O üçüncü saatte de bebiş emerse doyar bence. O zaman da doymazsa mama verirsiniz. Sağmakla uğraşıp stres olmayın derim ben şimdilik.
Kızım 3 saatte bir emiyor tek memeyi. Tekrar o memeye sıra gelene kadar 6 saat heçmiş oluyor, doluyor. Bazen 2 memeyi de emiyor. Ben sağmıyorum, sağacağım vakitte de bebişi emziriyorum.
Bebek emerken geçirdiği sure yaklasik 10 max 15 dk hep de uyuyakaliyo. Ben de doyup duymadığını ve yaklasik kac ml ictigini anlamiyorum. Acaba dedim sagim yapsam ve onu icirsem, gozumle görürüm kac ml icirdigimi. Kalani da mamayla devam ederim dedim. Yani sut sagimi yapanlar sanirim gogusler sut doluyo ve fazlasini bosaltiyolar amaç o. Ama ben ne icirdigimi gormek icin sagiyorum ve kndimi cok hirpaliyorum:( dediginiz gibi hic sagim yapmasam mi acaba

Belki süt sağma sıklığınızı artırabilirsiniz her iki saatte bir olacak sekilde süt gelmese de. Bu şekilde vücudunuz sanki daha çok süte ihtiyaçınız olduğunu düşünüp süt üretimini artıtrabilir. Bir de vakumlu süt sağma aletleri var mochi gibi bebeğiniz bir göğsünüzdem emerken diğer göğsününde o durabilir hem çok pahalı değiller hem de her iki taraftan uyarı geldiği için süt üretimini arttırabilir
Evet olabilir. 2 saatte bir sagmayi da denerim cnm olmadi.

Ben biseyleri yanlis mi yapıyorum acaba kizlar😒 yoksa bnm sütüm mü az hakkaten? Oyleyse de kabulum mama takviyeli devam napalim.
Zaten mama veriyorsan sağımı biraz azaltsan mı acaba.Doymadığını düşünürsen yine mama verirsin.Her iki memede de 20 şer dk tutup mama teklif edebilirsin.Sağım arttırıyor diyorlar ama sen kaç ml çıkıyor vs bunun hesabını yaparak kendini strese sokuyorsundur.Az uyuduğumda az su içtiğimde benim sütüm azalıyor.Bir de geçenlerde kayınvalidem kabak tatlısı yapmıştı.2 gün ondan yedim ve sütüm baya artmıştı.Denk mi geldi yoksa süt mü yaptı bilmiyorum.

Bebek emerken geçirdiği sure yaklasik 10 max 15 dk hep de uyuyakaliyo. Ben de doyup duymadığını ve yaklasik kac ml ictigini anlamiyorum. Acaba dedim sagim yapsam ve onu icirsem, gozumle görürüm kac ml icirdigimi. Kalani da mamayla devam ederim dedim. Yani sut sagimi yapanlar sanirim gogusler sut doluyo ve fazlasini bosaltiyolar amaç o. Ama ben ne icirdigimi gormek icin sagiyorum ve kndimi cok hirpaliyorum:( dediginiz gibi hic sagim yapmasam mi acaba
Canım senin bebe kaç günlük oldu bizimki eskisi gibi memede uyumuyor hemen artık da. Uyanık olduğu süre uzadı gün içinde onyuzden bizimki hep.memede 🥲 dolacak zaman yok bu sira

Kızlar bebişleriniz 1 ay sonunda kaç kilo aldı? Benimki saçma şekilde 2 kilo almış sadece anne sütüyle beslenerek doktor çok fazla olduğunu söyledi ve beslenmesini azaltmamı istedi. Bebeğim en fazla 10-15 dk emiyor. Geceleri 3-4 saatte bir belki 10 dk’dan az emiyor. Gündüzleri 1buçuk-2 saatte bir 10-15 dk emiyor yani az az sık sık. Ama emerken fark ediyorum çok güçlü çekiyor. Biraz gaz sancısı oluyor ıkınıyor sürekli ama asla huzursuz bir bebek değil neredeyse hiç ağlamaz. İlk kez dün denedim doktorun dediği gibi arayı açmayı gündüz 3 saat beklettim oyaladım açlıktan bu sefer neredeyse 40 dk emdi asla ayıramadım memeden ve çok huzursuz davrandı. Doktor sabırlı olmam gerektiğini ve patronun ben olduğumu ben ne zaman beslenmesini istersem o zaman besleneceğini öğrenmesi gerektiğini söyledi. Ama daha 1 aylık bebekle bu şekilde inatlaşmak ve onu öyle huzursuz görmek beni üzüyor ve aynı zamanda saçma da geliyor. Tabii ki bu kadar hızlı kilo alması beni korkutuyor bu hızla gitmesini hiç istemiyorum ama bebek için sakıncası yoksa ona işkence de etmek istemiyorum. Aynı durumda olup doktoru farklı tavsiyede bulunan var mı?
Canım biz 1 aylık olduk 3100 gram doğduk hastaneden taburcu olurken 2850 gram taburcu olduk şu an oğlum 4550 gram olmuş 1800 gram almış bende anne sütü veriyorum ama genelde anne sütü alan bebeklerin kilolarına çok takılmazlar bence takılma bebeğin ne zaman isterse emzir derim hareketlenince inan bu kilolardan eser kalmıyor zaten bir süre sonra böyle hızlı kilo almıyorlar yavaşlıyor kilo alımları

Selam 🤗 bizde aynıyız. Yediğimizden içtiğimizden mi psikolojimizden mi artmıyor süt. 🤦🏼‍♀️ Memeler sertleşmiyor bile artık 😥
Canım göğüslerin terbiye olmuş olabilir mi kaç aylık bebeğin bilmiyorum ama memeler terbiye oluyor bir süre sonra o eski sertlik kalmıyor ama yine de süt oluyor göğüslerde eğer bebeğin emzirmeden sonra uykuya dalıyorsa ve tekrar emmek istemiyorsa bence sütün yetiyordur

Kizlar rota aşısını yaptircak misiniz.2 ile 4 yada 3 ile 5 aylarda yapılıyor.ucretli bı aşı.oglumda yaptırmıştık.kizimda da düşünüyoruz.3 aylık olunca.2 aylık yaptırmak istemedik çünkü devletin aşıları var 2 aylıkken ve baya huzursuz ediyor o yüzden 3 aylıkken aşısı yok ozamana yaptırmayı düşünüyoruz.bide menenjit aşısı var onu da Dr un uygun gördüğü bı zaman yaptircaz.
Canım ben ikizlere rota ve menenjit yaptırmıştım bu bebeğime de yaptıracağım 3. Ve 5. Aylar en güzeli

Kızlar dolapta 2 gün önce sağdığım sütü bebeğime verdim sonradan ekşi koktuğunu fark ettim tadına baktım tuhaftı 20ml filandı acaba bozuk muydu anlamadım ki sütün yağı yukarı suyu aşağı inmişti calkaladim duzelmisti. Ay galiba çocuğa bozuk süt vermiş oldum😔

Sütü az gelen anneler size ufak bir tavsiye
Benimde ilk 3 hafta çok azdı sütüm son 1 haftadır milkinin kapsülunu kullanmaya başladım son 2 3 gündür maşallah sutum iyi geliyor. İçinde çemen otu tozu var biraz kokusu var o yüzden ama baya etki etti bende.birde bulgur da sütü arttırıyor sanırım normalde bu saatlerde süt kalmıyordu şimdi sagdim ikisi 100 cc çıktı çok şükür 🥰ben e bebekten almıştım milkin kapsül.. denemenizi tavsiye ederim.
Benim ogluşumda 1 ayda 1.5 kilo almış🤗 sütüm yaglansin istiyorsanız da bol bol kuruyemiş ve az sık beslenmek artı 3 lt su kizlar bol bol sutumuz olsun inşallah 😘

Kızlar napıyorsam sütümü bir türlü arttıramıyorum eskisi gibi napacağımı şaşırdım bugün ilk defa ağlaya ağlaya oğluma biberonla mama verdim. Sütüm bi anda azaldı.

10-15 dakikada doyuyor bebekler. Kızım bazen 5 dakika emiyor. Bebeğinizin kilo alımı ve bez sayısı iyiyse doyuyordur. Bence akışına bırakın, strea yapmayın. Stres yaptıkça da sütünüz azalabilir. Bebekler gazı olunca da çok emmek istiyorlar. Bazen de keyfi emiyorlar. Yani doysalar bile emiyorlar bazen.

Kızlar dolapta 2 gün önce sağdığım sütü bebeğime verdim sonradan ekşi koktuğunu fark ettim tadına baktım tuhaftı 20ml filandı acaba bozuk muydu anlamadım ki sütün yağı yukarı suyu aşağı inmişti calkaladim duzelmisti. Ay galiba çocuğa bozuk süt vermiş oldum😔
Canım dolapta 3 gün diyorlardı dolaptan çıkıncami öyle oluyor acaba 🥺

Merhaba kızlar, bebeği reflü olan var mı aranızda🙄 bizim kızın reflüsü var ve çok zor günler geçiriyoruz, mosmor oluyor bazen ağlamaktan, çok az emiyor emdiği ağzına geliyor diye, dün doktora gittik reflü için şurup verdi günde 4 kez ama şurubuda içmek istemiyor onuda kusuyor.
Resmen psikolojim bozuldu, hem canı yanıyor hem de yeterli beslenemeyecek gelişim geriliği olacak diye çok üzülüyorum.
Tecrübeli olanlar var ise aranızda, neler yaptınız/yapıyorsunuz bebeğinizi nasıl besliyorsunuz ve rahatlatıyorsunuz?

Dün reflü teşhisi almış bebiş annesi olarak gerçekten çok zor. Günlerce uyuyamadık, her sırt üstü yattığında ağlıyordu. Dün gece şuruba başladık. Bir de emzirmeden sonra laktoz enzimi içeren bi damla verdi doktorumuz. Onu kullanıyorum. Sanki daha rahatladı gibi. Şurup içirmek işkence. Ağzından fışlatıyo içerken. Ama iyiliği için zorluyorum
Kizlar hep yazdım belki sıkılanlar olmuştur ama benim ilk kizim reflu idi. Sizi cok iyi anlıyorum çok zor. Ama en azindan tedavisi olmayan bir rahatsizlik degil ve zamanla gecmesi cok kuvvetle muhtemel. Bu günleriniz biraz zor geciyor ama geciyor. Kendinizi cok stres yapmayin. Hepsi geçecek inanin.
Bebisinizi mumkun oldugunca dik emzirin. Mama kullaniyorsaniz golden goat i tercih ederseniz onun sindirimi daha rahat keçi sütü oldugu icin. Mideyi digerleri kadar zorlamiyor. Karni doyduktan sonra en az yirmi dakika dik tutun. Karnina baski olmamasina dikkat edin tutarken falan. Gazini cikarmaya calisirken pata pat sert vurmayin. Aslinda mumkunse hic vurmayin. Reflu hastalığı olan insanlarin tuketmemesi gereken gidalar netten bakip siz de diyet yapin. Süt alerjisi varsa eğer diyetinize cok dikkat edin. Bebislerinizi doyururken Ya Şafi Ya Rezzak çekin. Beslenemeyecek diye hic korkmayin bunlari okuyunca. Benim kizim alabildigine kusuyordu ama kilo alimi hep iyiydi. Ben xok uzuluyordum cocugumun rizki geri cikiyor diye oyke degil aslindagercek nasibi onda kaliyor ve ona yetiyor siz kendinizi uzmeyin ki bebisler etkilenmesin.
Kızlar napıyorsam sütümü bir türlü arttıramıyorum eskisi gibi napacağımı şaşırdım bugün ilk defa ağlaya ağlaya oğluma biberonla mama verdim. Sütüm bi anda azaldı.
Cnm belki bebisin ataktadir. Ataktayken sut asla yetmiyor gibi oluyor bebis hep istiyor hep istiyor hic yetmiyor ama atak gecince hersey yoluna giriyor😊😊 ağlama uzme kendini. Akisina birak. Stresten iyice azalir😌😌

Surubu bir sure kullaninca kusmalari birazcik da olsa rahatlıyor. Benimki oyleydi yani. Ama onemli olan bebisin caninin acisinin gecmesi o rahatlıyor en azindan.

cinnabon cinnabon canim son zamanlarda yenidoğan bebis gordun mu bilmiyorum ama inan ben dün görünce daha ilk sesini duyunca tanidim kucuk bebis var diye. Bizimkikerin sesi bile bi olgunlasti onunki kus gibi cikamiyor bile yazik😁😁

Kizlar hep yazdım belki sıkılanlar olmuştur ama benim ilk kizim reflu idi. Sizi cok iyi anlıyorum çok zor. Ama en azindan tedavisi olmayan bir rahatsizlik degil ve zamanla gecmesi cok kuvvetle muhtemel. Bu günleriniz biraz zor geciyor ama geciyor. Kendinizi cok stres yapmayin. Hepsi geçecek inanin.
Bebisinizi mumkun oldugunca dik emzirin. Mama kullaniyorsaniz golden goat i tercih ederseniz onun sindirimi daha rahat keçi sütü oldugu icin. Mideyi digerleri kadar zorlamiyor. Karni doyduktan sonra en az yirmi dakika dik tutun. Karnina baski olmamasina dikkat edin tutarken falan. Gazini cikarmaya calisirken pata pat sert vurmayin. Aslinda mumkunse hic vurmayin. Reflu hastalığı olan insanlarin tuketmemesi gereken gidalar netten bakip siz de diyet yapin. Süt alerjisi varsa eğer diyetinize cok dikkat edin. Bebislerinizi doyururken Ya Şafi Ya Rezzak çekin. Beslenemeyecek diye hic korkmayin bunlari okuyunca. Benim kizim alabildigine kusuyordu ama kilo alimi hep iyiydi. Ben xok uzuluyordum cocugumun rizki geri cikiyor diye oyke degil aslindagercek nasibi onda kaliyor ve ona yetiyor siz kendinizi uzmeyin ki bebisler etkilenmesin.

Cnm belki bebisin ataktadir. Ataktayken sut asla yetmiyor gibi oluyor bebis hep istiyor hep istiyor hic yetmiyor ama atak gecince hersey yoluna giriyor😊😊 ağlama uzme kendini. Akisina birak. Stresten iyice azalir😌😌
40 günlük oldu. Bilmiyorum atakta mı ama memelerşm yumuşacık sağım yaptım sütüm az

Cnm geçmiş olsun.Bnm kızım 1aylikken oldu aynı şekilde.balgami çıkarmak için öğürmye başlıyordu.dr şurup verdi ENFLUVİR 12 mg die..onun çok faydası oldu.suan yaygın olan bı grip türü varmış. İnflaunze midir ne haltsa.kizim baya kötü olmuştu.son son öksürük te oldu. Şükür cigerlere inmedi.sonra bide damla verdi ama onu okadar çok kullanmadık.burnunu baya sık temizledim ben.agzinin içi balgamdan köpük köpük olmuştu.suan da az var burnunda çektiriyorum hemen rahatlıyor.
Merhaba. Enfluvir tadı nasıldı acaba , bize de oselmir antiviral verdiler ama tadı çok kötü, yemekle de yemedi , enfluvir antiviral değil mi ?

Canım dolapta 3 gün diyorlardı dolaptan çıkıncami öyle oluyor acaba 🥺
Ay hiç anlamadım ya daha önce de süt koymuştum hiç denedim nasıldı ama bugün sans eseri bakma gereği duydum. Şimdi bebis uyandı bayaaa bir altini doldurdu. Sanirim sindirdi attı hepsini

Back