• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Dün reflü teşhisi almış bebiş annesi olarak gerçekten çok zor. Günlerce uyuyamadık, her sırt üstü yattığında ağlıyordu. Dün gece şuruba başladık. Bir de emzirmeden sonra laktoz enzimi içeren bi damla verdi doktorumuz. Onu kullanıyorum. Sanki daha rahatladı gibi. Şurup içirmek işkence. Ağzından fışlatıyo içerken. Ama iyiliği için zorluyorum
Çok geçmiş olsun size de, gerçekten çok zor.
Şurup içirmek çok zor ya, nir de tek başına bakım da çok zor bu bebelere Allah yardımcımız olsun, biran önce geçsin gitsin 🤲

Kizlar hep yazdım belki sıkılanlar olmuştur ama benim ilk kizim reflu idi. Sizi cok iyi anlıyorum çok zor. Ama en azindan tedavisi olmayan bir rahatsizlik degil ve zamanla gecmesi cok kuvvetle muhtemel. Bu günleriniz biraz zor geciyor ama geciyor. Kendinizi cok stres yapmayin. Hepsi geçecek inanin.
Bebisinizi mumkun oldugunca dik emzirin. Mama kullaniyorsaniz golden goat i tercih ederseniz onun sindirimi daha rahat keçi sütü oldugu icin. Mideyi digerleri kadar zorlamiyor. Karni doyduktan sonra en az yirmi dakika dik tutun. Karnina baski olmamasina dikkat edin tutarken falan. Gazini cikarmaya calisirken pata pat sert vurmayin. Aslinda mumkunse hic vurmayin. Reflu hastalığı olan insanlarin tuketmemesi gereken gidalar netten bakip siz de diyet yapin. Süt alerjisi varsa eğer diyetinize cok dikkat edin. Bebislerinizi doyururken Ya Şafi Ya Rezzak çekin. Beslenemeyecek diye hic korkmayin bunlari okuyunca. Benim kizim alabildigine kusuyordu ama kilo alimi hep iyiydi. Ben xok uzuluyordum cocugumun rizki geri cikiyor diye oyke degil aslindagercek nasibi onda kaliyor ve ona yetiyor siz kendinizi uzmeyin ki bebisler etkilenmesin.

Cnm belki bebisin ataktadir. Ataktayken sut asla yetmiyor gibi oluyor bebis hep istiyor hep istiyor hic yetmiyor ama atak gecince hersey yoluna giriyor😊😊 ağlama uzme kendini. Akisina birak. Stresten iyice azalir😌😌
Çok teşekkür ederim canım, inşaAllah geçer çok üzülüyorum beslenemiyor ve acı çekiyor diye.
Söylediklerini uygulayacağım 🥺

Kızlar benim 25 günlük bebeğim nerdeyse bir buçuk gündür kakasını yapmadı ve alttan gaz çıkartırken çok zorlanıyor gece sürekli masaj yapmama rağmen ıkınıp durdu ama gaz ve kaka çıkmadı. Sadecd anne sütü veriyorum ama niye oluyor olabilir ki

Kizlar hep yazdım belki sıkılanlar olmuştur ama benim ilk kizim reflu idi. Sizi cok iyi anlıyorum çok zor. Ama en azindan tedavisi olmayan bir rahatsizlik degil ve zamanla gecmesi cok kuvvetle muhtemel. Bu günleriniz biraz zor geciyor ama geciyor. Kendinizi cok stres yapmayin. Hepsi geçecek inanin.
Bebisinizi mumkun oldugunca dik emzirin. Mama kullaniyorsaniz golden goat i tercih ederseniz onun sindirimi daha rahat keçi sütü oldugu icin. Mideyi digerleri kadar zorlamiyor. Karni doyduktan sonra en az yirmi dakika dik tutun. Karnina baski olmamasina dikkat edin tutarken falan. Gazini cikarmaya calisirken pata pat sert vurmayin. Aslinda mumkunse hic vurmayin. Reflu hastalığı olan insanlarin tuketmemesi gereken gidalar netten bakip siz de diyet yapin. Süt alerjisi varsa eğer diyetinize cok dikkat edin. Bebislerinizi doyururken Ya Şafi Ya Rezzak çekin. Beslenemeyecek diye hic korkmayin bunlari okuyunca. Benim kizim alabildigine kusuyordu ama kilo alimi hep iyiydi. Ben xok uzuluyordum cocugumun rizki geri cikiyor diye oyke degil aslindagercek nasibi onda kaliyor ve ona yetiyor siz kendinizi uzmeyin ki bebisler etkilenmesin.

Cnm belki bebisin ataktadir. Ataktayken sut asla yetmiyor gibi oluyor bebis hep istiyor hep istiyor hic yetmiyor ama atak gecince hersey yoluna giriyor😊😊 ağlama uzme kendini. Akisina birak. Stresten iyice azalir😌😌
Canım teşekkür ederim. Vallahi çok zor. Sürekli ağlamalar. Acı çekiyo çok belli yüzünden. O ağlayınca ben de ağlıyorum psikolojim gitti. Süt alerjisi olabileceği için doktor bize aptamil pregomin diye bi mama önerdi. Golden goat kullanıyodum. Proteinleri inek sütüyle çok benzer olduğu için aşırı gaz yapabileceğini söyledi. O yüzden mamamızı da değiştirdik. Ben neredeyse hiçbir şey yiyemiyorum. Süt yapsın diye dereotuna boğdum kendimi. Dana eti bile yeme kuzu ye dedi. Her şeye çok dikkat etmeme rağmen biraz rahatladı sadece 2 gündür. Bu saatlerde yeniden başlıyor vızırdanmaya. 2 saat kesintisiz uyumuyo günlerdir. İnşallah bu günler de geçecek

Kızlar benim 25 günlük bebeğim nerdeyse bir buçuk gündür kakasını yapmadı ve alttan gaz çıkartırken çok zorlanıyor gece sürekli masaj yapmama rağmen ıkınıp durdu ama gaz ve kaka çıkmadı. Sadecd anne sütü veriyorum ama niye oluyor olabilir ki
Anne sütü alan bebekler 10 güne kadar yapmayabilir kakasını. Kızım çok ıkınır da yapamazsa, bezini çıkarıyorum, ayaklarını karnına ittirip bekliyorum, yapıyor

Canım biz 1 aylık olduk 3100 gram doğduk hastaneden taburcu olurken 2850 gram taburcu olduk şu an oğlum 4550 gram olmuş 1800 gram almış bende anne sütü veriyorum ama genelde anne sütü alan bebeklerin kilolarına çok takılmazlar bence takılma bebeğin ne zaman isterse emzir derim hareketlenince inan bu kilolardan eser kalmıyor zaten bir süre sonra böyle hızlı kilo almıyorlar yavaşlıyor kilo alımları
Kıyamıyorum zaten istediği zaman vermeye devam ediyorum. İnan kendimi suçladım her istediğinde verilmez her huysuzlandığında meme vermişsin bu şekilde olmuş böyle devam etme falan dedi. Ama hiç öyle değil bebeğim acıktığında belli ediyor kendini ve o zamanlar veriyorum yine de aldı yapabilecek bir şey yok. Huzuru yerinde olsun da önemli olan o. Sadece bir gün arayı açmaya çalıştım resmen huyu değişti neredeyse hiç ağlamayan bebek yırttı kendini . Ertesi gün eski düzenden devam ettim. Aramızdaki güven bağını da zedelemek istemiyorum. Teşekkürler yanıtın için içimi rahatlattın 🌸💕😌

Kıyamıyorum zaten istediği zaman vermeye devam ediyorum. İnan kendimi suçladım her istediğinde verilmez her huysuzlandığında meme vermişsin bu şekilde olmuş böyle devam etme falan dedi. Ama hiç öyle değil bebeğim acıktığında belli ediyor kendini ve o zamanlar veriyorum yine de aldı yapabilecek bir şey yok. Huzuru yerinde olsun da önemli olan o. Sadece bir gün arayı açmaya çalıştım resmen huyu değişti neredeyse hiç ağlamayan bebek yırttı kendini . Ertesi gün eski düzenden devam ettim. Aramızdaki güven bağını da zedelemek istemiyorum. Teşekkürler yanıtın için içimi rahatlattın 🌸💕😌
Bizim de kilo alımı fazla, 3 doktor gezdik başka sebepten 3 ü de fazla kilo almış ama anne sütü olduğu için hiç sorun değil dedi.. el kadar bebek yani.. patron kesinlikle o 😊

Kızlar benim bebe gündüz ve gece melek gibi, aksam 7-11 arası ağlama krizleriyle chuckye dönüyor 😅😅 kolik oluyor bu dimi..

Kızlar benim bebe gündüz ve gece melek gibi, aksam 7-11 arası ağlama krizleriyle chuckye dönüyor 😅😅 kolik oluyor bu dimi..
Ay en azından melek gibi olduğu anlar var şükret:) bizimki bir günde sadece yarım saat falan melek 😂 bahsettiğin şey kolik belirtisi sanırım. Bebek uyutucu diye bi uygulama var. İçerisinde uyku sesleri var ve kolik bebek için de ses var. Arkadaşımın bebeği bir tek o seste rahat uyuttu kolik bebeğini. Bizimki de kaka yapmıyor iki günü geçti. O rahatsız ediyo sanırım bu gün yine coştu

Back