Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    224
Şimdi sağım yaptım 40-50ml arası çıktı bir memeden en son 2.5 saat önce emip, banyo yapıp üstüne 60ml mama içip uyumuştu. Uyansa süt yok memede son emdiği memeyi sağmadım inşallah çıkan sütle birlikte işini görür uyanınca

Bizimkide 2 kiloya yakın almış hic böyle bir şey demedi doktor gece hele sürekli memede bikac gün doymuyor diye mama bile verdim bence patron onlar oglumda boyle kilo alıyordu suan cok zayıf bu sekilde gitmiyor hareketleniyorlar beslenme aralarını kendileri açıyor zaman gectikce

Canım enseye yakın şişlikleri gösterdiniz mi doktora. Bizde bugün farkettik 2 tarafta da var dediğin gibi kayıyor. Ama dokununca rahatsız olmuyor. Hafta içi bi gün götüreceğim doktora inşallah.
Benim oğlumda da vardı,kızimda da var şuan.iki yanında da.oglum da ebe sorun olmaz her çocukta var hemn hemn demişti.

Kizlar rota aşısını yaptircak misiniz.2 ile 4 yada 3 ile 5 aylarda yapılıyor.ucretli bı aşı.oglumda yaptırmıştık.kizimda da düşünüyoruz.3 aylık olunca.2 aylık yaptırmak istemedik çünkü devletin aşıları var 2 aylıkken ve baya huzursuz ediyor o yüzden 3 aylıkken aşısı yok ozamana yaptırmayı düşünüyoruz.bide menenjit aşısı var onu da Dr un uygun gördüğü bı zaman yaptircaz.

Yaptırmak lazım canım mutlaka onun hastalığı baya kötü ishal falan genede tercih meselesi biz yaptircaz

Sağım yaptıklarını veriyormusun yoksa buzluğa mi atiyorsun canım doymazsa mama verirsin bişey olmaz ben oyaliyorum eğer durursa baktım durmuyo mama veriyom

Canım enseye yakın şişlikleri gösterdiniz mi doktora. Bizde bugün farkettik 2 tarafta da var dediğin gibi kayıyor. Ama dokununca rahatsız olmuyor. Hafta içi bi gün götüreceğim doktora inşallah.
Gösterdim hiç sorun etmedi, takip edeceğiz dedi

Benim oğlumda da vardı,kızimda da var şuan.iki yanında da.oglum da ebe sorun olmaz her çocukta var hemn hemn demişti.
Evet araştırdım bazı bebeklerde oluyormuş.

3. Ayda bizde yaptıracağız rotayı. Menenjiti de yaptıracağız.
Sağım yaptıklarını veriyormusun yoksa buzluğa mi atiyorsun canım doymazsa mama verirsin bişey olmaz ben oyaliyorum eğer durursa baktım durmuyo mama veriyom
Hayır bir sonraki öğünde içiyor mama yerine şimdi ilk hedefimiz mamayı bırakmak.
Gösterdim hiç sorun etmedi, takip edeceğiz dedi
Normalmiş sanırım bazı bebeklerde ele geliyormuş lenf bezi herhalde.

Ben biseyleri yanlis mi yapıyorum acaba kizlar yoksa bnm sütüm mü az hakkaten? Oyleyse de kabulum mama takviyeli devam napalim.

Ben biseyleri yanlis mi yapıyorum acaba kizlar yoksa bnm sütüm mü az hakkaten? Oyleyse de kabulum mama takviyeli devam napalim.
Benimde aynı canım moralini bozma, inşallah artar sütümüz. Ben doktora dedim yetmiyor sütüm diye 2 3 öğün mama veriyorum diye. Mamayla birlikte kilo alması normaldi o yüzden bırak falan demedi. Mama olmasa bu kiloyu alamayacaktı.

Merhaba kızlar, bebeği reflü olan var mı aranızda bizim kızın reflüsü var ve çok zor günler geçiriyoruz, mosmor oluyor bazen ağlamaktan, çok az emiyor emdiği ağzına geliyor diye, dün doktora gittik reflü için şurup verdi günde 4 kez ama şurubuda içmek istemiyor onuda kusuyor.
Resmen psikolojim bozuldu, hem canı yanıyor hem de yeterli beslenemeyecek gelişim geriliği olacak diye çok üzülüyorum.
Tecrübeli olanlar var ise aranızda, neler yaptınız/yapıyorsunuz bebeğinizi nasıl besliyorsunuz ve rahatlatıyorsunuz?

Acaba sütü hiç sağmayıp, 3 saate bir bebeği mi emzirseniz. Memeler 3 saatte doluyor. O üçüncü saatte de bebiş emerse doyar bence. O zaman da doymazsa mama verirsiniz. Sağmakla uğraşıp stres olmayın derim ben şimdilik.
Kızım 3 saatte bir emiyor tek memeyi. Tekrar o memeye sıra gelene kadar 6 saat heçmiş oluyor, doluyor. Bazen 2 memeyi de emiyor. Ben sağmıyorum, sağacağım vakitte de bebişi emziriyorum.

Aynen bizde yeni hayatimiza alismaya çalışıyoruz. Dogan buyuyor iste. Dun yenidoğan gordum ne kadar küçük dedim
Kız dur erken başlamışsın öyle demeye
Başkanımız özledik seni bebiş nasıl uyuyormu bizimki uyumuyorda
Ay bence uyuyan bebiş yok 40 ından sonra düzene biner dediler gene aynı
Selam bizde aynıyız. Yediğimizden içtiğimizden mi psikolojimizden mi artmıyor süt. Memeler sertleşmiyor bile artık
Evettt dediğin gibi memeler bile sertleşmiyor artık
Maşallah senin gene iyiymiş benim 2 memeden 50-60 civarı çıkıyor

Canım bende senin gibiyim , eşimden gelen her şeyi yapıyorum ama artmıyor bir türlü

Maşallah çok iyi kilo almış ama sadece anne sütü ile besleniyorsa drlar kısıtlama yaptırmıyor diye biliyorum, kaç kilo doğdu bu arada?

Anne sütüyle obez olan bebek varsa da duymadım.Persentil eğrisi varmış ona göre nasıl çıkıyor bakmak lazım boyu uzunsa belki normaldir.Ben olsam memeden hemen ayrı bırakıp açlık ağlamasını duymaktansa bir doktorla daha görüşürdüm mama vermiyorsun sonuçta.En iyisini sen bilirsin
Çok değişken asla bir düzeni yok.memede uyuyor ama bazen uyanık kaldıysa müzik açıyorum kundak yapıp beşiğini hafifçe belli belirsiz sallıyorum.Emzik de veriyorum ama onu tutup tutmayacağı belli olmuyor bazen atıyor bazen tutuyor.Uykusu varsa kucağımda gezerken veya öylece etrafa bakarken de uyuyor.Ama keyfi yoksa yok yani asla uyumuyor ne yaparsan yap.Hele bu ara uyutması çokkk zor

Dün reflü teşhisi almış bebiş annesi olarak gerçekten çok zor. Günlerce uyuyamadık, her sırt üstü yattığında ağlıyordu. Dün gece şuruba başladık. Bir de emzirmeden sonra laktoz enzimi içeren bi damla verdi doktorumuz. Onu kullanıyorum. Sanki daha rahatladı gibi. Şurup içirmek işkence. Ağzından fışlatıyo içerken. Ama iyiliği için zorluyorum

Belki süt sağma sıklığınızı artırabilirsiniz her iki saatte bir olacak sekilde süt gelmese de. Bu şekilde vücudunuz sanki daha çok süte ihtiyaçınız olduğunu düşünüp süt üretimini artıtrabilir. Bir de vakumlu süt sağma aletleri var mochi gibi bebeğiniz bir göğsünüzdem emerken diğer göğsününde o durabilir hem çok pahalı değiller hem de her iki taraftan uyarı geldiği için süt üretimini arttırabilir

Bende düşünüyorum onu, ikiz etkisi diyorlar. Birinden emip diğerinden sağınca ikiz bebek varmış gibi artıyormuş süt.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…