Yok bacım ama daha iyi iyileşme yolunda inşallah uçları yarısı gitti anca toparlar da bişeye deyince acıyorGogusucu yaraniz hala iyilesmedi mi?![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Yok bacım ama daha iyi iyileşme yolunda inşallah uçları yarısı gitti anca toparlar da bişeye deyince acıyorGogusucu yaraniz hala iyilesmedi mi?![]()
Bebişte pamukçuk var mı? Varsa o da memede yara yapıyorYok bacım ama daha iyi iyileşme yolunda inşallah uçları yarısı gitti anca toparlar da bişeye deyince acıyor
Sezeryan sonrası spiral etkisinden berbat bir baş ağrısı yaşadım kafamı öne doğru eğemedim emzirmek zulüm gibiydi haliyle çocuk güzel ememedi bende öastit oldum Allah yaşatmasın ama hayatımda böyle ağladığımı hatırlamıyorum acilde göğüslerime hemşireler masaj yaptılar ama inledim canımın acısına eşim bile ağladı o dereceEvet ölüyorum zAnnettim bu naisl bir ağrı
Kuzum emdikten sonra genelde memeyi kendileri bırakıyor gazını çıkardıktan sonra hala aranıyorsa eğer ben yine meme veriyorum eğer aranmıyor uykuya revam ediyorsa direk yatırıyorum doyduğunu buradan anlayabilirsinKızlar emdikten sonra bebeklerin doydugunu nasıl anlarız
Canım lahana soğudukça yeni lahana koydum ben lahana soğuyunca hemen elinde 3-5 dakika masaj yap sonra yeni sıcak lahanayı koy dikkat et yakma kendini ama ilk sıcağı çıksın lahananınBebislerin fazla gelen situ cikarmalari normal tabi ama bir anda cok fazla fiskirir gobi olmasi normal degil. Reflu belirtisi. Hala da meme araniyorsa genelde acliktan degil de sıkıntıdan olabilir. Bebisler sadece karin doyurmak icin degil psikolojik olarak rahatlamak icin de emiyorlar. Refleksel bir hareket zaten. O yuzden gazi varsa eger daha fazla emzirmen sıkıntısının artmasina neden olabilir iyice sikistirir yani. Benim benisler gazi varken daha hirsli aranir mesela acliktan bitap düşmüş gibi hic emmemis gibi.
Cnm ikinci atak sekizinci haftada. Tabi daha erken veya daha gec de olabiliyor bebise gore degisir. Sizin de tan sekizde olmaniz atak olabilir mi dedim. Eger ataksa en gec bir haftaya gecer bu durumu
Lahana sogudukca yeni lahana mi koyuyorsun cnm soguyan lahanayi isitip koysan yetiyor mu
Cnm bebislerin civik kaka yaomasi normal mi bilmiyorum benim bu ikinci cocugum ikisinde de sut alerjisi oldugu icin normalimi bimiyorum ama tazyikli kaka alerji goatergesi. Hele ki kakasinda mukus varsa. Kan gormek artim durumun ciddiyetini gosteriyor diye biliyorum doktoruna muhakkak söyle. Mudahale gerektirir mi bilmiyorum ama kan gormek onemli diye biliyorum. Bu yasta test yapmiyorlar zaten. Dogrudan sut diyeti veriliyor. Sen her turlu sut urununu kes yumurtayi hatta eti de kes bebisin biraz rahatlayinca yumurta ve ete devam et istersen. Benim ilk kizimin doktoru bebisin de biraz biraz alismasi lazim bunyesinin demisti.
Gündüz uyuyor çocuk ama gece olunca 2.5 a kadar ayaktayız sonra dalıyor ama sürekli ıkınarak uyanıyor geçecek elbet ama çok zorluyorEvet biraz daha iyi geliyor ama gece çıkaramazsa bizimkide uyumuyor asla altını açıyorum çıkarana kadar masaj yapıyorum bezsiz daha kolay çıkarıyor gazını
4/12 arası mı uyuduBizimki gece 4 te uyudu artık yeni uyandı yavrumgündüz dediğin gibi uyuyor hemen uyanıyor
Sanırım herkeste aynı gaz problemiGündüz uyuyor çocuk ama gece olunca 2.5 a kadar ayaktayız sonra dalıyor ama sürekli ıkınarak uyanıyor geçecek elbet ama çok zorluyor
İyi aslında henüz bir düzenleri yok sonucta kolik saatleri var mı ayni saatlerde oluyordu bizimki her gün, 8 saat emmeyede mi kalkmadıEvet canim
Yokİyi aslında henüz bir düzenleri yok sonucta kolik saatleri var mı ayni saatlerde oluyordu bizimki her gün, 8 saat emmeyede mi kalkmadı
Canım zeytinyagiyla yaptım ben.hametani banyodan sonra mi kullanıyoruz.yoksa onu zeytinyağı ise yaramazsa mi kullaniyorduk.Bugün kafasındaki konakları da gösterdik. Annenin hormonlarından oluyormuş. Asidi çıkmış zeytinyağı sürüp fırça ile tarayın yarım saat sonra yıkayın dedi. Krem olarak hametan önerdi. Ama önce zeytinyağı ile deneyin geçmezse krem kullanın dedi. Zeytinyağını denedik baya temizledi. Yarın tekrar yapacağız.
Ben de bunu soracaktım kadınlar kulübünde başka bir başlıkta cevap buldum benim bebem hep Philips avent biberonla süt içiyordu sütü nette bulduğum bir tabloya göre uygulayarak devam ettim 40 60 90 110 ml şeklinde öğün başına sağmak kolayıma gelmiyor daha zor aslında sürekli biberonu makineyi temizle steril et vs zor bir kaç kez göğsümü tutturmaya çalıştım çığlık kıyamet bir kez benim zorlamaya kıyamadığım yavrumun kafasını tutmak suretiyle komşum 3 dk kadar bebeğimin göğsümde kalmasını sağladı bebeğim beni emsin diye çabalarken geç mi kalıyorum alışmasına yoksa büyüdükçe algılayıp tutar mı diye ikilemdeyken bir sürü şey düşünüyorum az önce duş alayım belki terim vardır bebek huylanıyordur diye düşünürken ( bu arada bebeğimin şampuanı ile yıkanıyorum ben de) göğsümü enteresan şekilde tuttu 4dk birini emdi sonra bıraktı gaz var mı dedim bir iki pış pış gaz çıkardı sonra diğer göğüs biraz zorlayarak onu da 5 dk emdi sonuç olarak biz 9 dk ile rekor kırdık teyzeleri 37. Günde ve başka başlıkta yazdığına göre tamamen sütün tazyiği önemli bebek yutkunarak aktif emiyor ve göğüs yumuşuyorsa bebek 5dk da doyarmış hatta bir arkadaşın bebesi 5-10 dkları hiç aşmadan 1.600 gr almış bebek gün alıp büyüdükçe daha güçlü emecek ve zaten süreler kısalacak diyorlar yani bazı bebek memede uyuyup oynayarak emerken kimileri de emip uyumayı tercih edermiş hepsinin huyu ayrı huylarını sevelim onlarınKızlar emdikten sonra bebeklerin doydugunu nasıl anlarız
Sanırım ücretli ben buldum indirdim illaki aylık ya da yıllık paket seçilmeli diyor ücretsiz kısmı yokCanım ücretlimi bu bulamadım beb
Hepsi aynı mantık aslında uygunsa al canım çünkü her gün git gide pahalanıyor her türlü çekim gücü yeter göğsün dolu kalmasındansa 3 4 saatte bir sağKızlar we baby süt sağma makinası kullanan varmı acaba nasil
Çok geçmiş olsun canımEvet acildeyim şimdi serum takıldı
5 tane modu varmış 9 vakum seviyesi varmis çekim gücünden emin olamadım alırım bu sefer cekemzse diyeHepsi aynı mantık aslında uygunsa al canım çünkü her gün git gide pahalanıyor her türlü çekim gücü yeter göğsün dolu kalmasındansa 3 4 saatte bir sağ
Göğsü ve ağzı karbonatlı kaynayıp soğumuş su ile temizle dedi ebe hemşire ağzının içi damaklar ve dil gazlı bezle silinecekmişBebişte pamukçuk var mı? Varsa o da memede yara yapıyor
Bizimki biraz emiyor sonra emzik gibi kullanıyor çekemiyor bence kalan sütü ilk zamanlar doymadı bence o yuzdn memeyi tam bosaltsa doyacak da bilmiyorum yanlışmi.dusunuyorumBen de bunu soracaktım kadınlar kulübünde başka bir başlıkta cevap buldum benim bebem hep Philips avent biberonla süt içiyordu sütü nette bulduğum bir tabloya göre uygulayarak devam ettim 40 60 90 110 ml şeklinde öğün başına sağmak kolayıma gelmiyor daha zor aslında sürekli biberonu makineyi temizle steril et vs zor bir kaç kez göğsümü tutturmaya çalıştım çığlık kıyamet bir kez benim zorlamaya kıyamadığım yavrumun kafasını tutmak suretiyle komşum 3 dk kadar bebeğimin göğsümde kalmasını sağladı bebeğim beni emsin diye çabalarken geç mi kalıyorum alışmasına yoksa büyüdükçe algılayıp tutar mı diye ikilemdeyken bir sürü şey düşünüyorum az önce duş alayım belki terim vardır bebek huylanıyordur diye düşünürken ( bu arada bebeğimin şampuanı ile yıkanıyorum ben de) göğsümü enteresan şekilde tuttu 4dk birini emdi sonra bıraktı gaz var mı dedim bir iki pış pış gaz çıkardı sonra diğer göğüs biraz zorlayarak onu da 5 dk emdi sonuç olarak biz 9 dk ile rekor kırdık teyzeleri 37. Günde ve başka başlıkta yazdığına göre tamamen sütün tazyiği önemli bebek yutkunarak aktif emiyor ve göğüs yumuşuyorsa bebek 5dk da doyarmış hatta bir arkadaşın bebesi 5-10 dkları hiç aşmadan 1.600 gr almış bebek gün alıp büyüdükçe daha güçlü emecek ve zaten süreler kısalacak diyorlar yani bazı bebek memede uyuyup oynayarak emerken kimileri de emip uyumayı tercih edermiş hepsinin huyu ayrı huylarını sevelim onların![]()