• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    218
Ya ben de hastaneden çıktım ama bana doğuma kadar kan sulandirici iğne kullanılacak yazmışlar. Kan sulandirici kullanmam gereken herhangi bir rahatsızlığım yok. Hatta maternal anemi çıkmışım. Yani hamileliğe bağlı kansızlık. Bunlar beni normal doğurtmak için mi kan sulandirici veriyor kafam karıştı vallahi.
Kanın Pıhtılaşma riskine karşı verilmiştir. İlerleyen haftalarda kanın yogunlasma oranı dahada artıyor çünkü. O yüzden kan sulandırıcı doğuma kadar kullandirirlsr ki bebeğe giden kan akışkan olsun.

Kızlar ayıptır söylemesi ben basur olmuşum hayatımda ilk defa🥺 Bu da mı hamilelikten oldu nası geççek ki çok sızlıyor ya🤨
Geçmeyebilir canim kantaron yagi sür
Sağol canım benim 🥰 boyu 47 cm kilo 2950 ultrasonda 5 gün önce gidiyorduk kiloda 2500 gösteriyordu 😊
Gözünüz aydin saglikla kavuşmuşsunuz saglikla büyütün😍

Kanın Pıhtılaşma riskine karşı verilmiştir. İlerleyen haftalarda kanın yogunlasma oranı dahada artıyor çünkü. O yüzden kan sulandırıcı doğuma kadar kullandirirlsr ki bebeğe giden kan akışkan olsun.
Teşekkür ederim hiç bildiğim bir şey degil doktora da sordum açıklama yapmadı tam. Ama pazartesi anestezi doktoruna soracağım anestezi açısından sorun olur mu diye.

Kaç kez söyledim illa çatı muayenesi yapıp 37. haftada karar vereceklermiş. Kocaeli Üniversitesi Hastanesine gidiyorum, mecburen. Burada gidebileceğim tek hastane orası. Sırf bu nedenle acaba İstanbul'daki üniversite hastanelerine mi gitsem diye düşünüyorum bazen. Ama çok fark edeceğini düşünmüyorum. O kadar bunaldım ki hastanede bu normal sezaryen belirsizliğinden.
Uygun oldugunu farz edelim istemedigin halde sezeryan mi yapicaklar ? Bastir bence kimse seni istemedigin bir dogum sekline suruklemesin. Devlette genellikle fikir oncelik normal dogum keske bunada bir duzenleme getirilse 😔

Benimde sezeryan olacak hergün kan sulandırıcı iğne vuruluyorum sordum doğuma bir gün kala akşam vurulma dedi banada garip geldi
Net olarak aradaki farkı bilmiyorum ama İğne ile hapın etkisi farklı. İğneler hap gibi kanamaya sebep olmuyormuş. Benim dişim çekilirken sordum iğne olduğu için kesmeye gerek yok dedi.

Uygun oldugunu farz edelim istemedigin halde sezeryan mi yapicaklar ? Bastir bence kimse seni istemedigin bir dogum sekline suruklemesin. Devlette genellikle fikir oncelik normal dogum keske bunada bir duzenleme getirilse 😔
Bence de yani, benim vücudum benim bebeğim benim kararım. Bir de beni bebek çok kilolu nasıl doğacak diye korkutup korkutup sonra da normal dogurabilirsin 4.5 kiloya kadar demeleri canımı aşırı sıktı. Bu muayenede bu durumu net bir şekilde soyleyip çatı muayenesi istemiyorum sezaryen istiyorum diyeceğim.

Geçen hafta 1725 gibi bişeydi 1 haftada az, doktor da öyle dedi. Sınırın dışında değil ama biraz kilo aldıralım dedi 🥺
Evet haftada 250 gram civarı almaları gerekiyormuş bu dönemde. Biraz daha yediklerine dikkat et. Kaşar , Badem , ceviz , muz , kabak çekirdeği hatta nesquik toplar var ya süte konulup yenilen bunlar bebeğe kilo yapıyor diyorlar.

Bence de yani, benim vücudum benim bebeğim benim kararım. Bir de beni bebek çok kilolu nasıl doğacak diye korkutup korkutup sonra da normal dogurabilirsin 4.5 kiloya kadar demeleri canımı aşırı sıktı. Bu muayenede bu durumu net bir şekilde soyleyip çatı muayenesi istemiyorum sezaryen istiyorum diyeceğim.
Bnn kardesim 4 300 dogurdu ama onun olcumlerde daha kucuktu 3 700 felan demisti dr.dogumdan sonra bu kiloda oldugunu bilseydimm asla normal yaptirmazdim demisti. Yapilabilir ama anne karari muhim olan birde devlette kim denk gelirse o doguma giriyor genelde kesinlikle fikrini acik ve net bir sekilde belirt zorla kimse senin dogum sekline karar vermesin 🫶

bence 4.5 kiloyu normal doğurursunuz ama aşağısı eskisi gibi olur mu onu bilemem . senin vücudun senin kararın bence sezeryan istiyorsanız tavrınız net olsun.

bence 4.5 kiloyu normal doğurursunuz ama aşağısı eskisi gibi olur mu onu bilemem . senin vücudun senin kararın bence sezeryan istiyorsanız tavrınız net olsun.
Evet oraya da dikiş atıyorlar sanki dikişsiz mi oluyor? Ayrica dediğiniz gibi durumlar da var. Ben şimdi devlet hastanesine mecburum diye gerçekten çok saçma sapan durumlar içine giriyorum. Özele gitsem en azından doktor değiştirir sezaryen yanlisi doktor bulurdum. Şimdi dediğiniz gibi bir de üniversite artık kime denk gelirse.

Sezeryansa kan sulandiriciyi niye kesmedi ki kacinci haftadaydin
Bilmiyorum ki
Kızlar sabahtan beri bebiş bi kenarda toplanıyor bazen sağ bazen sol. Ama bunun kasılma mı hareket mi olduğunu nasıl ayırt edicez acaba? Çünkü toplandığı zaman bazen elimle pıt pıt vurunca pozisyon değiştiriyor düzeliyor. Kasılmada bi rahatsızlık acı vs oluyor mu
Karnının hepsi sert olunca sancı oluyormuş

Kızlar bizim hastane odası süslememiz bu şekilde olacak , nasıl sizce ?

Eklentiler

• 387cce8e-dd6c-4dcd-9b8a-f4736388b6b0.jpeg
    387cce8e-dd6c-4dcd-9b8a-f4736388b6b0.jpeg
    133,7 KB · Görüntüleme: 93
  • dc1b5d0f-a2b6-4e56-b523-67b3ad2bb195.jpeg
    dc1b5d0f-a2b6-4e56-b523-67b3ad2bb195.jpeg
    77,1 KB · Görüntüleme: 93
Bnn kardesim 4 300 dogurdu ama onun olcumlerde daha kucuktu 3 700 felan demisti dr.dogumdan sonra bu kiloda oldugunu bilseydimm asla normal yaptirmazdim demisti. Yapilabilir ama anne karari muhim olan birde devlette kim denk gelirse o doguma giriyor genelde kesinlikle fikrini acik ve net bir sekilde belirt zorla kimse senin dogum sekline karar vermesin 🫶
Çarşamba günü inşallah netleştirip çatı muayenesi istemiyorum diye direteceğim. Kardesiniz için de üzüldüm. Kim bilir nasıl zorlandı, yoruldu. Hastaneye gittim gideli erkeklere sinir oluyorum. Ne doğum dertleri var ne başka bir şey bedavadan baba oluyorlar gibi geliyor 🙃

Kizlar Bnm karnım aşırı sert oldu birakmadi bı turlu çok ağrı oldu.ilceden il merkeze ambulansla sevk edicekler.nst ye girdim tekrar sancı çıktı.dr riske atmayalım sevk yapalım dedi.bnm kız erken mi gelcek bilemiyorum
Ay kızınla konuş azıcık beklesin minnak. Ben öyle yapıyorum da gelecekse de sağlıkla guzellikle gelsin minik kuş. Bebeğin kilosu uygun sen de 35 hafta içindesin çok da erken gelmiş olmayacak ama bir iki hafta daha beklesin diye belki yatırırlar bir şey yaparlar.

Kızlar gebelik şekeri olanların ölçümleri ne durumda benim iki gündür çok yüksek çıkıyor sabah kahvaltı da bir salatalık 3 zeytin küçük tam buğday ekmeğinden tost yedim 167 çıktı 1.saat tokluk ilk defa bu değerleri görüyorum şok oldum ve korktum sizin değerleriniz nasıl
Çok değişken benim de.Alvita kullanıyordum viva check sipariş ettim bugün geldi.Kahvaltıdan sonra ikisiyle de ölçüm yaptım.Alvita 160 viva 130 çıkardı.Hangisine inanacağımı bilemiyorum.Dahiliye doktorum gebelikte her şeyin çok değişken olduğunu özellikle son ayda dengesizlik yaşayabileceğimi söylemişti.
Benim bebiş de az kilo almış ya 🥲 1860gr 33 hafta. 5 gün küçük görünüyor. Et balık vs yiyorum, sola yatıyorum ama 🥲 biraz karbonhidrat yüklenicem artık galiba
Canım ölçümler değişebilir sen güzel beslen tabi.Ben 32 de gittiğimde yanlış hatırlamıyorsam 1780 çıkmıştı sonra her gün et balık yedim 34 de gittiğimde 2300 çıkmıştı belki ölçümden değişiyodur belki de yediklerimden işe yaradı.Bebiş belki minyondur ben 2600 doğmuşum 40 ım çıkana kadar benden kilolu doğanları geçmişim

Kizlar Bnm karnım aşırı sert oldu birakmadi bı turlu çok ağrı oldu.ilceden il merkeze ambulansla sevk edicekler.nst ye girdim tekrar sancı çıktı.dr riske atmayalım sevk yapalım dedi.bnm kız erken mi gelcek bilemiyorum..eve de bırakmadılar
Yaaa hadi hayırlısı olsun , hiç endişelenme canım. Çok şükür riskli dönemleri geçtik doğum olsa bile bir sorun olmaz inşallah. Bizi haberdar et mutlaka 🙏🏻
Ben çok beğendim. Gayet dozunda balonları ben çok fazla olunca sevmiyorum. Kapı süsü de tülü de çok hoş 😊
Teşekkür ederimmm 🤩

Back