- 24 Eylül 2024
- 255
- 282
-
- Konu Sahibi Mervenur277
- #10.841
Bence o tarz bir rapor alabilirsiniz biraz dinlenmek icin.Tabi ki o şekilde rapor alabiliyoruz yine 3 günün üstüne çıktığında sgk tarafından ödeniyor ücret maaşımızdan günlük olarak kesiliyor
Yıllık iznim var, onu alıp dinlenmeyi düşünüyorum arada.Haftaya kontrolüm var bir danışacağım bakalım ne diyecek
Senin yolun çok uzundu bir toplu taşıma ile gidiyordun canım gerçekten hiç kolay değil sen yine iyi sabrediyorsun bence ama bu durumu doktoruna bildirim arada bir 3 -5 gün rapor alabilirsin belki çok yorulduğun zamanlarda güç toplamak için
Çok sevindim canımMerhaba kizlar isim konusunda netleşen oldu mu biz karar verdik İNCİkoyacağız . Bu arada genetik testlerinin temiz geldi bir tane daha gonderildi gen testi onu da bekleyeceğiz elindeki anomalinin anatomik olduğu genetik olmadığı kesin gibi dendi
Benim şakaklarımda ve göz çevremde çok oluyor canım neredeyse 2 aydır her gün ağrım var. Normalde migrenim olduğu için katlanabiliyorum da bazen inanılmaz zorluyor. Umarım senin o kadar olmaz. Arveles li günlerimi çok özledimKızlar baş ağrısı son birkaç gündür bende de var. Şakaklarımdan gözüme doğru. İlaç içecek kadar rahatsız etmiyor ama var yaniaynı saatlerde başlayıp akşama geçiyor. Umarım uzun sürmez.
Çok sevindim canın gözün aydıınMerhaba kizlar isim konusunda netleşen oldu mu biz karar verdik İNCİkoyacağız . Bu arada genetik testlerinin temiz geldi bir tane daha gonderildi gen testi onu da bekleyeceğiz elindeki anomalinin anatomik olduğu genetik olmadığı kesin gibi dendi
Geçen gün arveles kutumla karşılaştım, özleşmişiz tatlım dedim eşim diyor ah bu hormonlarBenim şakaklarımda ve göz çevremde çok oluyor canım neredeyse 2 aydır her gün ağrım var. Normalde migrenim olduğu için katlanabiliyorum da bazen inanılmaz zorluyor. Umarım senin o kadar olmaz. Arveles li günlerimi çok özledim
hahah ben de geçen gün parol içeceğim elim arveles e gitti aldım birtane elime ay ben napıyorum dedim attım çöpeGeçen gün arveles kutumla karşılaştım, özleşmişiz tatlım dedim eşim diyor ah bu hormonlar
aa çok sevindim canım sağlıkla gelsin piremses gözün aydın :) bizim kızımızın adı Doğa olacak karar verdikMerhaba kizlar isim konusunda netleşen oldu mu biz karar verdik İNCİkoyacağız . Bu arada genetik testlerinin temiz geldi bir tane daha gonderildi gen testi onu da bekleyeceğiz elindeki anomalinin anatomik olduğu genetik olmadığı kesin gibi dendi
Çok şükür çok sevindim, duyduğum en güzel haber bu oldu bugünMerhaba kizlar isim konusunda netleşen oldu mu biz karar verdik İNCİkoyacağız . Bu arada genetik testlerinin temiz geldi bir tane daha gonderildi gen testi onu da bekleyeceğiz elindeki anomalinin anatomik olduğu genetik olmadığı kesin gibi dendi
İşte biz bu kafayı değiştiremediğimiz için eziliyoruz zaten , arkadaşlarım hiç düşünmeden günlerce rapor alıyor ama ben sadece kanama yaşadığımda evdeydim 1 hafta onda da evde destek vermeye devam ettim birde üstelikBence o tarz bir rapor alabilirsiniz biraz dinlenmek icin.
Bizim burada hamilelere bu raporlar cok kolay veriliyor. Ama ben Turk kafasiyla kendimi suclu hissediyorum gercekten olmedigim surece hastayim demeye. Halbuki buradaki diger is arkadaslarimin umrunda degil, kimse ben boyle yapiyorum diye takdir de etmiyor :)
Benimde aslında yıllık iznim var ama doğum sonrasında kullanırım diye düşünüyordum 3hafta daha en azından bebeğimle kalırım diye bakalım dayanabildiğimiz yere kadar dayanacağızYıllık iznim var, onu alıp dinlenmeyi düşünüyorum arada.
Sen de doktoruna bir sor belki verir en azından biraz dinlenmiş olursun, kafanı toparlarsın.
Bazı iş yerleri 32. hafta dolmadan da doğum iznine çıkmaya müsaade ediyor diye duymuştum nasıl oluyor o istediğimiz zaman bırakabiliyor muyuz acaba?
aynı bende öyle kanama sebebi ile 10 gun evdeydim eve kendime çift ekran kurup ofis yaptımİşte biz bu kafayı değiştiremediğimiz için eziliyoruz zaten , arkadaşlarım hiç düşünmeden günlerce rapor alıyor ama ben sadece kanama yaşadığımda evdeydim 1 hafta onda da evde destek vermeye devam ettim birde üstelik
Doğumdan önce 8 doğumdan sonra 8 olmak üzere 16 haftalık iznimiz var (özel sektör) isterseniz 32. hafta itibariyle bu ilk 8 haftalık izni kullanabiliyorsunuz. İsterseniz kullanmayıp 37 haftaya kadar çalışıp kullanmadığınız izni doğum sonrasında kullanabiliyorsunuz. Ayrıca özel sektör için 6 ay kamu için 2 yıl ücretsiz izin hakkı var. Bir de günlük belirli bir saat süt izni hakkımızda oluyor işe döndükten sonra (sanırım 3 saat günlük )Benimde aslında yıllık iznim var ama doğum sonrasında kullanırım diye düşünüyordum 3hafta daha en azından bebeğimle kalırım diye bakalım dayanabildiğimiz yere kadar dayanacağız
Ücretsiz izin falan mı veriyorlar acaba ben hiç duymadım canım onu
Valla bugün çok kızdım kendime hesap makinesinde aceleyle yanlış bir tuşa bastım hemen söyledim diye dünyanın lafını işittim üstüne eşimle de tartıştık kapatıp ofise kendimi ağladım durdum ama artık yapmayacağım böyle hak etmiyorlar çünkü biz sağlığımızdan verip çalışıyoruz ama değişen hiç bir şey yokaynı bende öyle kanama sebebi ile 10 gun evdeydim eve kendime çift ekran kurup ofis yaptımakıllanmayız biz
32. hafta öncesi izne çıkaranlar muhtemeln kendi inisiyatifinde çıkarmışlardır canım. 32. haftada başlıyor izin öncesinde yasal olarak izin hakkı yok. Ancak doktor raporu vs alırsan belki o şekilde izin yapılabilirYıllık iznim var, onu alıp dinlenmeyi düşünüyorum arada.
Sen de doktoruna bir sor belki verir en azından biraz dinlenmiş olursun, kafanı toparlarsın.
Bazı iş yerleri 32. hafta dolmadan da doğum iznine çıkmaya müsaade ediyor diye duymuştum nasıl oluyor o istediğimiz zaman bırakabiliyor muyuz acaba?
Cok haklısın canım sağlığımızdan hele bebislerimizden hic kıymetli değiller biz aptallık ediyoruz. Cok hassas zamandayiz biraz anlayış göstermek zor olmasa gerek diye düşünüyorumValla bugün çok kızdım kendime hesap makinesinde aceleyle yanlış bir tuşa bastım hemen söyledim diye dünyanın lafını işittim üstüne eşimle de tartıştık kapatıp ofise kendimi ağladım durdum ama artık yapmayacağım böyle hak etmiyorlar çünkü biz sağlığımızdan verip çalışıyoruz ama değişen hiç bir şey yok
Valla bugün çok kızdım kendime hesap makinesinde aceleyle yanlış bir tuşa bastım hemen söyledim diye dünyanın lafını işittim üstüne eşimle de tartıştık kapatıp ofise kendimi ağladım durdum ama artık yapmayacağım böyle hak etmiyorlar çünkü biz sağlığımızdan verip çalışıyoruz ama değişen hiç bir şey yok
Bana da aşırı sinir yüklendi birilerini öldürebilecek kadar gerginim ya sizde de var mı ? Çok öfkeleniyorum her şeyeCok haklısın canım sağlığımızdan hele bebislerimizden hic kıymetli değiller biz aptallık ediyoruz. Cok hassas zamandayiz biraz anlayış göstermek zor olmasa gerek diye düşünüyorumduygusallik bana da aşırı yuklendi 2 3 haftadır herşeye aglayabiliyorum.
Bende aksine bir duygusallik bir alınganlıkBana da aşırı sinir yüklendi birilerini öldürebilecek kadar gerginim ya sizde de var mı ? Çok öfkeleniyorum her şeye