Merhaba, ben bu konuda birazcık tecrübeli anne sayılabilirim 3. Bebeğimi kucağıma alacağım inşaallah. Ben ilk 2 hamileliğimde de detaylı ultrason yaptırmıştım, bunda da yaptırmayı istiyorum inşaallah. Detaylı ultrasonda sadece bebeğinizin sendromlu olup olmadığına bakılmıyor. Kaç ayak parmağı var, kulak şekli nasıl, kalbi kaç odacıklı, akciğerleri, böbrekleri, midesi, bütün organlarını kesintisiz yarım saat boyunca tek tek inceleyip sizle bebeğinizi tanıştırıyorlar diyebilirim. Çok yüksek meblağlar ödemek zorunda olacak kişiler için elbette bir şey diyemem ama eğer sizin sigortanızdan her şeyiniz zaten karşılanıyorsa bu açıdan düşünüp ultrason yaptırmayı düşünebilirsiniz. Bilmiyorum, ben çok duygulu oluyorum belki de ama çok beğendiğim bir işlemdir benim için.
Bu arada elhamdülillah ben de inançlı bir insanım, Allah kimseyi evladıyla imtihan etmesin ama ben de bebeğimde bir sorun çıksa aldırmayı hiç düşünmem. Nitekim, bundan 7 sene evvel ilk evladıma hamileyken vaktinde detaylı ultrason yaptırmıştık hiçbir sorun çıkmamıştı, her şey gayet yolundaydı, bütün ölçümler sağlıklı gösteriyordu. Ama tam bir ay sonrasında normal kadın doğum doktorum tarafından normal ultrasonla bebeğimin kolunda bir kist tespit edildi. Biliyorsunuz kürtajın belirli zamanları oluyor ve detaylı ultrasona giriş süresinin de belirli haftaları oluyor, benim iki vakit de geçmişti. Yani bir sorun çıksa ve çok istesem bile bebeği aldıramazdım (ki hiç istemedim) ve ben buna rağmen özel izinli olarak hemen tekrar detaylı ultrasona girdim, çünkü bebeğimle ilgili her şeyi merak ediyordum. Bunu "eyvah kötü bir şey öğrenirsem bütün hamileliğim stresli geçecek" şeklinde hiç düşünmedim. Hamilelik doğuma kadar baştan aşağı stresli bir dönem zaten, her şey yolunda olsa bile insan stresli oluyor. Benim bakış açım şuydu her zaman; bebeğimin sağlıklı olup olmadığını nasıl merak etmem!? Velhasıl, Perinatolog ultrason sonucu Turner Sendromundan şüphelendi, ve hemen kan tahlilimden DNA'm alındı, Amerika'ya gönderildi. Testin sonuçları elhamdülillah bebeğin %99 sağlıklı olduğu yönünde geldi. Ve ben hamileliğimin geri kalan kısmını şükürlerle geçirdim. Elhamdülillah sağlıklı bir evladım oldu, sadece ultrasonda görüldüğü gibi kolunda bir kisti mevcuttu. Bebeğimin aslında hareketine herhangi bir sorun teşkil etmeyen bir kistti ama zamanla büyüdüğü tespit edildiği için 4 yaşına geldiğinde o kist ameliyatla alındı. Şimdi çok şükür çok daha sağlıklı çok akıllı bir çocuk.
Rabbim bütün anneleri evlatlarıyla güldürsün, kimseyi evlatlarıyla imtihan etmesin. Hepimizin sağlıkla bebeklerimize kavuşmamız için dua ediyorum.