Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    113
İyi yaptınız yazın tabi rahatlarsıniz. Ben de devamlı yatiyorum annemdeyim. B3nim de evrim kirlendi cok. O duyguyu biliyorum ama bebeginizi düşünmek zorundasınız. Bence arkadaşlarınıza yaşadığınız durumu anlatın. Eger gerçek arkadaşlar ise gönül koymak yerine, anlayışla karşılarlar. Zaten hamileyken kimsenin evine gidilip hizmet beklenmez bence. Önce kendinizi düşünün derim ben. Allah korusun sonra akintinizda artış olmasın.

Benim de ilk hamileligim çok rahat gecmisti ama bu hamileliğin yatarak geçiyor. Ama şükrediyorum dediniz gibi. Çünkü evimizdeyiz. Ama o endise evet oluyor. Yani birsey olur mu endişesi. Her tuvalete girerken oluyor. Bir de sabahları kalktığımda...
Ama tek çare dua ve tevekkül etmek oluyor. Her gecenin bir sabahı var. Bu durumun içindeki hayrı da görmek lazım. Yeter ki bebeklerimiz sağlıklı olsunlar da onlar için her fedakarlığa değer. Rabbim bize bu hediyeleri yani bebeklerimizi vermiş ne kadar şükretsek az. İnşallah sizin de böyle güzel gider hep hamileliğiniz. Allaha emanetiz.

Evet kesinlikle ben şunu da farkettim, böyle sakin geçirdiğim o hamileliğimde bebeğim doğduktan sonra da epey sakin uslu bir bebek olmuştu, sanki ben yata yata çocuk da sakinliğe almışmış ki erkek bebek için hep daha zor olur derlerdi, ben ablasında çok daha zorlanmıştım, oğlumu büyütmekte epey yardım etti Allah. Yani dediğiniz gibi her gecenin bir sabahı var. Bir yerde zorluk varsa ona sabrettiğimizde peşine de rahmet veriyor Mevla. Hayırla sağlıkla kavuşun inşaallah sizin de doğduktan sonra çok uslu olur bebeğiniz inşallah

Evet bunların hepsini tahmin ettim. Hiç istemediğim ve sevmediğim bir durum ama beni buldu
Ve kesinlikle ikizler için zor. Kendini özel ve ayrı hissetmek istiyorlardır.
Şu an hayatlarınız oturmuş herkes kendi kapısında yerinde. Mutlulunuz daim olsun

Maşallah çok güzel. Sağlıkla dünyaya gelsinler inşallah.

Teşekkür ederimm Sizde inşallah bebeklerinizi sağlıcakla kucağınıza alır ve çok güzel büyütürsünüz. Bunları şimdiden düşünmeniz bunun bilincinde olmanız güzel bir şey.

Arkadaşlar emzikle ilgili şöyle bir video gördüm. Paylaşayım istedim ben bilmeyerekten doğru emziği almışım umarım sizin içinde yararlı olur.

Ya o kasılma dediğiniz nasıl bir his belki de yaşayıp anlamıyor olabilirim benim bazen dinlenirken sertleşme oluyor ama bebek pozisyon değişiyor gibi hissediyorum çünkü 10 saniye felan sürüyor
Sertleşme gibi değildi sağ tarafta ara ara iğne batırıyorlar gibi sızlama oluyor

Ne güzel çok sevindim sizin adınıza. Amin insallah. Allah dağına göre dumanını veriyor gerçekten. Hepimiz güzel günler görelim ve sakin bebeklerimiz olsun inşallah.

Teşekkür ederimm Sizde inşallah bebeklerinizi sağlıcakla kucağınıza alır ve çok güzel büyütürsünüz. Bunları şimdiden düşünmeniz bunun bilincinde olmanız güzel bir şey.
Amin teşekkür ederim. Doktor şimdiden bir ton risk saydı. Çok stresliyim aslında. Bebekler tek kesede oldukları için en riskli durummuş. Allah büyük

Ya o kasılma dediğiniz nasıl bir his belki de yaşayıp anlamıyor olabilirim benim bazen dinlenirken sertleşme oluyor ama bebek pozisyon değişiyor gibi hissediyorum çünkü 10 saniye felan sürüyor
Bu anlattiginiz kasilma oluyor :) gobek tas gibi oluyor ve bir kac saniye suruyor sadece sonra yumusuyor. Bende bebek saniyordum ve bel agrim olunca int bakarken fark ettim ki aslinda sertlesen rahmimizmis ve kasiliyormus. Normalde 24 28 haftada baslarmis doguma hazirlik yaparmis veya bebek ve rahim buyumesi olarak kasilirmis ama gunde 10 u gecmeyince ve duzenli bir kasilma olmayinca normal.

Amin teşekkür ederim. Doktor şimdiden bir ton risk saydı. Çok stresliyim aslında. Bebekler tek kesede oldukları için en riskli durummuş. Allah büyük
Stres yapmayın Allah nasıl nasip etmişse öyle olur her şey benim kayınvalidem ikisini de zamanında 3 buçuk kg olarak normal doğurmuş hemde. Sezeryanda olsa hiçbir sıkıntı yok. Ben anestezi teknikeriyim şuan çalışmıyorum ama bir yıl özelde çalıştım tek yumurta ikizi sezeryanına çok girdim hepsi sağlıklı doğdu hatta fotoğrafları olanlar bile var halen daha. Sizinde güzel geçer inşallah süreçleriniz. Pozitif olun

Benim hiç 2 yi geçtiğini hatırlamıyorum birde sadece küçük bir yerde oluyor bide böyle kayma gibi bir şey hissediyorum o yüzden bebek hareket ediyor diye düşünüyorum.

Benim annem tek yumurta ikizi. Etrafimda tek olmasa da çift yumurta ikizleri de var gözlemlediğim. Kesinlikle aralarindaki bağ bambaşka. Oyle güçlü bir bağ ki zaten dersin ki bunlarin baska hic kimseye ihtiyaci yok, dünya yikilsa bunlara bisey olmaz. Aralarindaki dil, iletişim bile bambaska. Bence cok çok özel ve güzel bir duygu. Ben isterdim sahsen ikizlerim olsun annemle teyzemi gördüğüm icin ama nasip olmadi.
Biz küçükken cok karistiriyorduk o zamanlar fiziksel ozellikleri bire bir ayniydi annemle teyzemin. biz teyzeme anneee diye gidiyorduk, teyzemin cocuklari da anneme anneee diye geliyorlardi :)
Neden kötü düşüncelere daldin bilmiyorum aslinda bence kendini ve cocuklarini cok sansli saymalisin :)
Netflixte bir belgesel var mutlaka izle ikizlerin arasindaki bağı görmek icin. Adı tesadüfi ikizler

Gerçekten sağlıklı doğdular mı beni çok korkuttular. Birazda minyon tipliyim diye mi bilmiyorum ama erken doğumla kaybedebilrsin dendi. Bebekler beslenemez anamoli olabilir dendi. Kalpleri durabilir dendi ve daha fazlası. Ben en çok sonlandırma hakkında var dediklerinde durumu aşırı riskli olarak anladım ve şoka girdim. Kaç gündür ağlıyorum. Allah’ıma dua edebiliyorum çaresizce sadece

Gerçekten yani bir sürü ikiz doğumuna şahit oldum hatta şöyle söyleyeyim en erken 28. Haftada sezeryana alınan birisi bile oldu onun bebekleri bile küvezde yaşadı. Herkese açık bir platform olmasa fotoğrafları bile gösterirdim size. Bence saydığı riskler her bebekte olabilecek şeyler bence imkanınız varsa sizi rahatlatacak daha olumlu bir doktorla devam edin. Allah ne dilemişse o olur. Hiç moralinizi bozmayın.

Çift yumurta ikizleri daha şanslıdır işte düşünüyorum. Tek yumurta ikizlerine gebe kalmak yüksek riskli grupmuş. Beni perinatolog tabirle aşdı. Korkudan ölmek üzereyim o ayrı mevzu. Şaraplıkla olsunlar da sosyal gaşantıları bir şekilde gelişir düzelir. Karıştırılmaya alışırlar zamanla artık annem den iki tane olması hoşuma giderdi sanırım.
Annenizin çocukluğu gençliği nasıl geçmiş. Durumdan memnunlar mı. İyi ikiz diyorlar mı

Resimlerini görmeyi isterim
Doktor değiştirdim randevu bekliyorum. Evet bütün gebelikler riskliymiş ama bu daha çokmuş onlara göre risklerimdeniyor. Belki duymuşmusunuzdur bilmiyorum ama aralarında kan çalma olayı oluyormuş bir beslenemeyip küçük kalıyormuş. Ya da kalpleri duruyormuş. Bunları duymak bile maalesef en başımda strese sürüklüyor insanı. İnsan bedeni ve doğası tek bebek için yaratılmış. Bizim gibiler sınırı zorluyor biraz. Gerisi taktiri ilahi oluyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…