- 14 Ağustos 2011
- 27.235
- 3.160
- 448
- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #8.221
İyi yaptınız yazın tabi rahatlarsıniz. Ben de devamlı yatiyorum annemdeyim. B3nim de evrim kirlendi cok. O duyguyu biliyorum ama bebeginizi düşünmek zorundasınız. Bence arkadaşlarınıza yaşadığınız durumu anlatın. Eger gerçek arkadaşlar ise gönül koymak yerine, anlayışla karşılarlar. Zaten hamileyken kimsenin evine gidilip hizmet beklenmez bence. Önce kendinizi düşünün derim ben. Allah korusun sonra akintinizda artış olmasın.Daha geçen hafta gitmiştim, bir ay gitmeyecektim. Yazmadım henüz, devam ederse öyle yazayım diye düşündümEvde çok kötü durumda aşırı pis, öyle böyle değil, ilk aylar bulantı yüzünden hiç bir şey yapmadım zaten. Bu hafta misafir alacaktım. İşten arkadaşlar gelmek istiyorlar hatta baya gönül koydular çağırmadım diye. Bu hafta tatil evdeyim yapayım dedim ama şimdi de böyle oldu malesef. Çok arada kalmış hissediyorum. Çağırmasam ayıp olacak. Kadın alsam hiç memnun değilim. Evin pis olması ve yetememe hissi beni çok geriyor ama bebeğime bir şey olcak endişesi daha çok geriyor. Kusura bakmayın dolmuşum çok yazdım
Benim de ilk hamileligim çok rahat gecmisti ama bu hamileliğin yatarak geçiyor. Ama şükrediyorum dediniz gibi. Çünkü evimizdeyiz. Ama o endise evet oluyor. Yani birsey olur mu endişesi. Her tuvalete girerken oluyor. Bir de sabahları kalktığımda...Evet kesinlikle Allah yardım ediyor, herkes bana soruyordu sıkılmıyor musun, bunalmıyor musun? Sıkılsam ne olacak, bunalsam ne yapabilirim. Mecburiyetteyken bir şekilde geçmişti zaman, Allah bunun da sabrını veriyor, şükrediyordum ağrım sızım olmadığı için, acil köşelerinde sancılar içinde insanları düşününce ben sıcak yatağımda yatıyordum çok rahattım. Beni sıkıntıya sokan tek şey her an bir şey olabilir mi endişesiydi. Öyle geçti gitti aylar. Kitaplar okudum, tesbihler, hatimler, öyle değerlendirdim vaktimi çok şükür. Şimdi hamile olduğumu duyanlar da çok şaşırıyor, nasıl tekrar cesaret ettin ya aynısı olursa diye. Ama doktorum demişti her bebekte her şey sıfırlanıyormuş, öncekinde oldu diye bunda da olacak diye bir şey yok. Yarın 19 hafta güzelce bitmiş olacak, inşaallah böyle devam eder bir sıkıntı yaşamayız.
Evet ara ara oluyor benim de.Kızlar 20. haftaya girdik ama bugün sağ kasıkta ara ara sızlama oluyor gelip gidiyor. Yaşayan var mı böyle bir durumu ?
Banada doktorum 20-22 hafta arasi dedi canim.Kızlar detaylı ultrason için haftaya randevu buldum 20 haftalık oluyor erken değil değil mi doktoruma sordum uygundur dedi randevu açılınca hmn alayım dedim
Evet kesinlikle ben şunu da farkettim, böyle sakin geçirdiğim o hamileliğimde bebeğim doğduktan sonra da epey sakin uslu bir bebek olmuştu, sanki ben yata yata çocuk da sakinliğe almışmışBenim de ilk hamileligim çok rahat gecmisti ama bu hamileliğin yatarak geçiyor. Ama şükrediyorum dediniz gibi. Çünkü evimizdeyiz. Ama o endise evet oluyor. Yani birsey olur mu endişesi. Her tuvalete girerken oluyor. Bir de sabahları kalktığımda...
Ama tek çare dua ve tevekkül etmek oluyor. Her gecenin bir sabahı var. Bu durumun içindeki hayrı da görmek lazım. Yeter ki bebeklerimiz sağlıklı olsunlar da onlar için her fedakarlığa değer. Rabbim bize bu hediyeleri yani bebeklerimizi vermiş ne kadar şükretsek az. İnşallah sizin de böyle güzel gider hep hamileliğiniz.Allaha emanetiz.
Evet bunların hepsini tahmin ettim. Hiç istemediğim ve sevmediğim bir durum ama beni bulduEşim çocukluğunu pek sevmiyor yani aile içinde olsun dışarda olsun hep tek birey olarak bakılıyormuş. Buna çok dikkat etmek gerekiyor. Biraz araları kötüymüş ikiziyle bu yüzden Üniversiteye kadar berabermişler üniversitede aynı yeri yazmayalım diye anlaşmışlar orada ayrılmışlar ve araları bu ayrılıktan sonra daha güzel olmuş. Ama ne kadar ayrı olsalarda kaderleri hep çok benzer şuan meslekleri bile aynıEvlilikte de şöyle yani kaynım bizden önce evlendi kimsede kimsenin gözü kalmasın diye ona ne yapmışlarsa bizede aynısını yapıyorlar eşitliği sağlıyorlar bu yüzden evliliklerde de sıkıntı olmuyor zaten bu eşitlik olmasa kıskançlık olur ve uzaklaşabilirler. Birde okul çağında kesinlikle farklı sınıflarda olsunlar çünkü öğretmenler dahil tek kişi olarak bakıyor ve arkadaşlık çok edinemiyorlar.
Maşallah çok güzel. Sağlıkla dünyaya gelsinler inşallah.Selam kızlar bugün kontrolüm vardı . Bebeklerimizin cinsiyetini doktorumuz söyledi. 1 kız 1 erkek. Sağlıkla gelsinler inşallah . Şimdilik sorun yok dedi hamdolsun. 14+5’iz. Progestan’ a devam, bulantı ilacına ve diğerlerine. Kasık ağrılarım için çok normal dedi . Rahim daha hızlı büyüdüğü için ağrılar olabilirmiş .Sadece çok aşağıda baskı gibi hissedersem kanama vs olursa dedi.
Teşekkür ederimmEvet bunların hepsini tahmin ettim. Hiç istemediğim ve sevmediğim bir durum ama beni buldu
Ve kesinlikle ikizler için zor. Kendini özel ve ayrı hissetmek istiyorlardır.
Şu an hayatlarınız oturmuş herkes kendi kapısında yerinde. Mutlulunuz daim olsun
Sertleşme gibi değildi sağ tarafta ara ara iğne batırıyorlar gibi sızlama oluyorYa o kasılma dediğiniz nasıl bir his belki de yaşayıp anlamıyor olabilirim benim bazen dinlenirken sertleşme oluyor ama bebek pozisyon değişiyor gibi hissediyorum çünkü 10 saniye felan sürüyor
Ne güzel çok sevindim sizin adınıza. Amin insallah.Evet kesinlikle ben şunu da farkettim, böyle sakin geçirdiğim o hamileliğimde bebeğim doğduktan sonra da epey sakin uslu bir bebek olmuştu, sanki ben yata yata çocuk da sakinliğe almışmışki erkek bebek için hep daha zor olur derlerdi, ben ablasında çok daha zorlanmıştım, oğlumu büyütmekte epey yardım etti Allah. Yani dediğiniz gibi her gecenin bir sabahı var. Bir yerde zorluk varsa ona sabrettiğimizde peşine de rahmet veriyor Mevla. Hayırla sağlıkla kavuşun inşaallah sizin de doğduktan sonra çok uslu olur bebeğiniz inşallah
Amin teşekkür ederim. Doktor şimdiden bir ton risk saydı. Çok stresliyim aslında. Bebekler tek kesede oldukları için en riskli durummuş. Allah büyükTeşekkür ederimmSizde inşallah bebeklerinizi sağlıcakla kucağınıza alır ve çok güzel büyütürsünüz. Bunları şimdiden düşünmeniz bunun bilincinde olmanız güzel bir şey.
Bu anlattiginiz kasilma oluyor :) gobek tas gibi oluyor ve bir kac saniye suruyor sadece sonra yumusuyor. Bende bebek saniyordum ve bel agrim olunca int bakarken fark ettim ki aslinda sertlesen rahmimizmis ve kasiliyormus. Normalde 24 28 haftada baslarmis doguma hazirlik yaparmis veya bebek ve rahim buyumesi olarak kasilirmis ama gunde 10 u gecmeyince ve duzenli bir kasilma olmayinca normal.Ya o kasılma dediğiniz nasıl bir his belki de yaşayıp anlamıyor olabilirim benim bazen dinlenirken sertleşme oluyor ama bebek pozisyon değişiyor gibi hissediyorum çünkü 10 saniye felan sürüyor
Stres yapmayın Allah nasıl nasip etmişse öyle olur her şey benim kayınvalidem ikisini de zamanında 3 buçuk kg olarak normal doğurmuş hemde. Sezeryanda olsa hiçbir sıkıntı yok. Ben anestezi teknikeriyim şuan çalışmıyorum ama bir yıl özelde çalıştım tek yumurta ikizi sezeryanına çok girdim hepsi sağlıklı doğdu hatta fotoğrafları olanlar bile var halen daha. Sizinde güzel geçer inşallah süreçleriniz. Pozitif olunAmin teşekkür ederim. Doktor şimdiden bir ton risk saydı. Çok stresliyim aslında. Bebekler tek kesede oldukları için en riskli durummuş. Allah büyük
Benim hiç 2 yi geçtiğini hatırlamıyorum birde sadece küçük bir yerde oluyor bide böyle kayma gibi bir şey hissediyorum o yüzden bebek hareket ediyor diye düşünüyorum.Bu anlattiginiz kasilma oluyor :) gobek tas gibi oluyor ve bir kac saniye suruyor sadece sonra yumusuyor. Bende bebek saniyordum ve bel agrim olunca int bakarken fark ettim ki aslinda sertlesen rahmimizmis ve kasiliyormus. Normalde 24 28 haftada baslarmis doguma hazirlik yaparmis veya bebek ve rahim buyumesi olarak kasilirmis ama gunde 10 u gecmeyince ve duzenli bir kasilma olmayinca normal.
Benim annem tek yumurta ikizi. Etrafimda tek olmasa da çift yumurta ikizleri de var gözlemlediğim. Kesinlikle aralarindaki bağ bambaşka. Oyle güçlü bir bağ ki zaten dersin ki bunlarin baska hic kimseye ihtiyaci yok, dünya yikilsa bunlara bisey olmaz. Aralarindaki dil, iletişim bile bambaska. Bence cok çok özel ve güzel bir duygu. Ben isterdim sahsen ikizlerim olsun annemle teyzemi gördüğüm icin ama nasip olmadi.Bende tek yumurta ikizlerine gebeyim. Diyorum benim çocukalrım sosyal yaşantıları evlilikleri nasıl olur acaba.çok karıştırıp çocukları bunalıma sokarlar mı ya da onlar birisinden nefret eder mi diye çünlü tek yumurta ikizlerini pek seven olmuyor maalesef Sizin için farklı deneyim olmuş
Gerçekten sağlıklı doğdular mıStres yapmayın Allah nasıl nasip etmişse öyle olur her şey benim kayınvalidem ikisini de zamanında 3 buçuk kg olarak normal doğurmuş hemde. Sezeryanda olsa hiçbir sıkıntı yok. Ben anestezi teknikeriyim şuan çalışmıyorum ama bir yıl özelde çalıştım tek yumurta ikizi sezeryanına çok girdim hepsi sağlıklı doğdu hatta fotoğrafları olanlar bile var halen daha. Sizinde güzel geçer inşallah süreçleriniz. Pozitif olun
Gerçekten yani bir sürü ikiz doğumuna şahit oldum hatta şöyle söyleyeyim en erken 28. Haftada sezeryana alınan birisi bile oldu onun bebekleri bile küvezde yaşadı. Herkese açık bir platform olmasa fotoğrafları bile gösterirdim size. Bence saydığı riskler her bebekte olabilecek şeyler bence imkanınız varsa sizi rahatlatacak daha olumlu bir doktorla devam edin. Allah ne dilemişse o olur. Hiç moralinizi bozmayın.Gerçekten sağlıklı doğdular mıbeni çok korkuttular. Birazda minyon tipliyim diye mi bilmiyorum ama erken doğumla kaybedebilrsin dendi. Bebekler beslenemez anamoli olabilir dendi. Kalpleri durabilir dendi ve daha fazlası. Ben en çok sonlandırma hakkında var dediklerinde durumu aşırı riskli olarak anladım ve şoka girdim. Kaç gündür ağlıyorum. Allah’ıma dua edebiliyorum çaresizce sadece
Çift yumurta ikizleri daha şanslıdır işte düşünüyorum. Tek yumurta ikizlerine gebe kalmak yüksek riskli grupmuş. Beni perinatolog tabirle aşdı. Korkudan ölmek üzereyim o ayrı mevzu. Şaraplıkla olsunlar da sosyal gaşantıları bir şekilde gelişir düzelir. Karıştırılmaya alışırlar zamanla artıkBenim annem tek yumurta ikizi. Etrafimda tek olmasa da çift yumurta ikizleri de var gözlemlediğim. Kesinlikle aralarindaki bağ bambaşka. Oyle güçlü bir bağ ki zaten dersin ki bunlarin baska hic kimseye ihtiyaci yok, dünya yikilsa bunlara bisey olmaz. Aralarindaki dil, iletişim bile bambaska. Bence cok çok özel ve güzel bir duygu. Ben isterdim sahsen ikizlerim olsun annemle teyzemi gördüğüm icin ama nasip olmadi.
Biz küçükken cok karistiriyorduk o zamanlar fiziksel ozellikleri bire bir ayniydi annemle teyzemin. biz teyzeme anneee diye gidiyorduk, teyzemin cocuklari da anneme anneee diye geliyorlardi :)
Neden kötü düşüncelere daldin bilmiyorum aslinda bence kendini ve cocuklarini cok sansli saymalisin :)
Netflixte bir belgesel var mutlaka izle ikizlerin arasindaki bağı görmek icin. Adı tesadüfi ikizler
Resimlerini görmeyi isterimGerçekten yani bir sürü ikiz doğumuna şahit oldum hatta şöyle söyleyeyim en erken 28. Haftada sezeryana alınan birisi bile oldu onun bebekleri bile küvezde yaşadı. Herkese açık bir platform olmasa fotoğrafları bile gösterirdim size. Bence saydığı riskler her bebekte olabilecek şeyler bence imkanınız varsa sizi rahatlatacak daha olumlu bir doktorla devam edin. Allah ne dilemişse o olur. Hiç moralinizi bozmayın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?