- Konu Sahibi mutlutablo
-
- #8.241
Yakın bir arkadaşım, çağırmazsan bir gün çıkıp gelicem habersiz dedi. Ama kardeşim olmadığı sürece ne kadar yakın arkadaş da olsa evim bu haldeyken alamam. Annem babam bizde, sağlık sorunları var, o yüzden ev ekstra kirli. Yaşlılar yapamıyorlar da. Kardeşlerim anlar çünkü onların evinde kaldığı sürede onlar da tecrübe ediyor biliyorlar durumlarını. Ama yabancı biri olmaz. Anlatamıyorsun da zaten ailenin gururunu kırmamak için. Ne kadar yakın arkadaş da olsa beni anlamıyor zaten, kendisi bu konularda zorlanmadığı için. Onu da öyle kabul ettim. Her gün biraz biraz yapıyorum. Cuma gelicekler. Benimde kanamam olmadı bir dahaİyi yaptınız yazın tabi rahatlarsıniz. Ben de devamlı yatiyorum annemdeyim. B3nim de evrim kirlendi cok. O duyguyu biliyorum ama bebeginizi düşünmek zorundasınız. Bence arkadaşlarınıza yaşadığınız durumu anlatın. Eger gerçek arkadaşlar ise gönül koymak yerine, anlayışla karşılarlar. Zaten hamileyken kimsenin evine gidilip hizmet beklenmez bence. Önce kendinizi düşünün derim ben. Allah korusun sonra akintinizda artış olmasın.
Şöyle göstereyim bi tanesinii. Hasta mahremiyetine dikkat ederekResimlerini görmeyi isterim
Doktor değiştirdim randevu bekliyorum. Evet bütün gebelikler riskliymiş ama bu daha çokmuş onlara göre risklerimdeniyor. Belki duymuşmusunuzdur bilmiyorum ama aralarında kan çalma olayı oluyormuş bir beslenemeyip küçük kalıyormuş. Ya da kalpleri duruyormuş. Bunları duymak bile maalesef en başımda strese sürüklüyor insanı. İnsan bedeni ve doğası tek bebek için yaratılmış. Bizim gibiler sınırı zorluyor biraz. Gerisi taktiri ilahi oluyor.
Bana özelden de atabilirsiniz başka varsaŞöyle göstereyim bi tanesinii. Hasta mahremiyetine dikkat ederekSiz yeterli dengeli beslendikçe ikisine de yeter her şey
Ben kendim ikiz olmadığım halde 1.900 g ile doğmuşum küveze bile alınmamışım şuan iyiyim gayetBana özelden de atabilirsiniz başka varsaçok güzeller. Yalnız kiloları da güzel tombiklrr yani. Normalde ikiz gebelerinin bebekleri düşük kilo ve küçük doğarlar. Bu bebelerin anneleri sanırım bayağı kalıplı bendeki bu minyon tiple bu kadar tombiş bebeler çıkmaz
Lütfen kendinizi yormayın . Gelecek kişide bi zahmet sizden beklenti de olmasın . Bana da haftasonh yatıya gelecekler evim küçük ama insanlar düğün gibi birşeue geliylr . Kvdem evde . Eşim baştan peşin peşin söyledi . Hanım şuan bile zorlanıyor gelecekler beklenti de gelmesin diye . İmkanım olsa işe gitmeyeceğim yani yatıp uzanmak istiyor insanYakın bir arkadaşım, çağırmazsan bir gün çıkıp gelicem habersiz dedi. Ama kardeşim olmadığı sürece ne kadar yakın arkadaş da olsa evim bu haldeyken alamam. Annem babam bizde, sağlık sorunları var, o yüzden ev ekstra kirli. Yaşlılar yapamıyorlar da. Kardeşlerim anlar çünkü onların evinde kaldığı sürede onlar da tecrübe ediyor biliyorlar durumlarını. Ama yabancı biri olmaz. Anlatamıyorsun da zaten ailenin gururunu kırmamak için. Ne kadar yakın arkadaş da olsa beni anlamıyor zaten, kendisi bu konularda zorlanmadığı için. Onu da öyle kabul ettim. Her gün biraz biraz yapıyorum. Cuma gelicekler. Benimde kanamam olmadı bir dahabugün dinlenerek yaptım. Ay konuşmak iyi geldi teşekkür ederim. Eşimde anlamadı beni çünkü bu süreçte.
Canım ben de ikiz gebesiyim . Yani çift yumurta tekte riskler daha fazla belki ama etrafımda çok var tek yumurta ikizi . Rabbim bir güç kuvvet verir inşallah olumsuz düşünme . Bana da dediler riskli erken doğum vs . İki bedensel sıkıntılarım çok kalp rahatsızlığım var . Ayaklarım kızımda bile taşırken çok zorlanmıştım . Ama Allah’a sığınıyorum . Tek gebelik olup erken doğup sağlıkla yaşayan var . Haftasını doldurup küveze girende . İyi bir doktor bul pozitif onunla devam et inşallah . TevekkelBana özelden de atabilirsiniz başka varsaçok güzeller. Yalnız kiloları da güzel tombiklrr yani. Normalde ikiz gebelerinin bebekleri düşük kilo ve küçük doğarlar. Bu bebelerin anneleri sanırım bayağı kalıplı bendeki bu minyon tiple bu kadar tombiş bebeler çıkmaz
Her zaman canın rica ederim.Yakın bir arkadaşım, çağırmazsan bir gün çıkıp gelicem habersiz dedi. Ama kardeşim olmadığı sürece ne kadar yakın arkadaş da olsa evim bu haldeyken alamam. Annem babam bizde, sağlık sorunları var, o yüzden ev ekstra kirli. Yaşlılar yapamıyorlar da. Kardeşlerim anlar çünkü onların evinde kaldığı sürede onlar da tecrübe ediyor biliyorlar durumlarını. Ama yabancı biri olmaz. Anlatamıyorsun da zaten ailenin gururunu kırmamak için. Ne kadar yakın arkadaş da olsa beni anlamıyor zaten, kendisi bu konularda zorlanmadığı için. Onu da öyle kabul ettim. Her gün biraz biraz yapıyorum. Cuma gelicekler. Benimde kanamam olmadı bir dahabugün dinlenerek yaptım. Ay konuşmak iyi geldi teşekkür ederim. Eşimde anlamadı beni çünkü bu süreçte.
Evet bazen gerçekten bilmemek daha iyi benim özellikle ölçüp ultrasonda kağıdında verdiği için araştırma gafletinde bulundum maalesef o bataklığa girince de cikilmiyo kolay kolay doktorun dedikleriyle yetinmek en iyisi bazen :)Doktorum 17. hafta kontrolümde ölçtü. Ama uzunluğunu söylemedi. Ölçüyor mesela, rahim ağzı uzunluğu gayet iyi diyor devam ediyor. Böyle sanırım iyi hissediyorum kendimi :) Bilsem araştırım.
Bebeğin kilosu ve boyunu da sormuyorum ben karşılaştırma yapmamak için. Ölçüyor, gayet iyi diyor ve devam ediyor.
Tane tane anlatmışsınız çok teşekkür ederim açıklamanız içinHer doktor serklaj önermiyor. Benim önceki hamileliğimde 23. Haftada kanama olmuştu. O zaman 1 cm açıklık oluşmuştu ve rahim ağzı uzunluğu da 20mm ye düşmüştü, öyle olunca hastanede yatış vermişti doktor, progeston fitil ve kalçadan proluton iğne vermişti, eve geçince de hep onları kullandım. Önce eve sağlık hizmeti çağırıyorduk iğne için, sonra artık eşim YouTube'dan iğne yapmayı öğrenmişti o yapmaya başladı. Kasılmalarım olmasın, rahim tetiklemesin diye magnezyum takviye ve tansiyonum olmamasına rağmen tansiyon ilacı Adalat kullanıyordum. Meğerse hamile kadınların rahmin uyarılmasını engellediği tespit edilmiş, kullanılan bir şeymiş, ona da çok şaşırmıştım. Velhasıl, doğuma kadar günde 2 kez tuvalet dışında ve haftada bir 10 dk duş dışında 4 ay yataktan kıpırdamadım. Bu durumdayken bile bana doktor hiç serklaj önermedi. Her doktorun sistemi değişik. Çok basit bir şey değil sanırım onun da kendi çapında riskleri var belki de ondan her doktor yanaşmıyor. Ama belki benim yanımda bana yardımcı olacak kişiler olmasaydı doktor serklaj yapmak zorunda kalırdı. Bilemiyorum. Neyse, dinlendikçe ve ilaçlarla rahim ağzı uzunluğum artmaya başladı çok şükür, 30 mm lere kadar çıktı. Ama yine de 2 cm açıklığım olduğu için ve arada kanama olduğundan erken doğum riskim hep devam etti ve hep yattım. Allah'a hamdolsun 38. Haftaya kadar durdu ve sağlıkla normal doğumla dünyaya getirdim. Kısaca demem o ki, doktorunuza güveniyorsanız o normal diyorsa normaldir.
Aynen herşeyi bilmemek en iyisi. Yok orasında şu var bu var denilince insan daha çok evham yapıyor.Evet bazen gerçekten bilmemek daha iyi benim özellikle ölçüp ultrasonda kağıdında verdiği için araştırma gafletinde bulundum maalesef o bataklığa girince de cikilmiyo kolay kolay doktorun dedikleriyle yetinmek en iyisi bazen :)
Üzülme canım risk her zaman var. Tek gebelikte de risk var canım. Hepimizin kendine göre riskleri var. Allah’a emanet ediyoru kendimizi de bebeklerimizi de. Herşey çok güzel olsun inşallah.Amin teşekkür ederim. Doktor şimdiden bir ton risk saydı. Çok stresliyim aslında. Bebekler tek kesede oldukları için en riskli durummuş. Allah büyük
Benim de haftaya perşembe canım. Hayırlı haberler alalım inşallah.Kızlar detaylı ultrason için haftaya randevu buldum 20 haftalık oluyor erken değil değil mi doktoruma sordum uygundur dedi randevu açılınca hmn alayım dedim
Canım ben hatay'dayım nail beye gidiyorum iskenderuna 17 haftalık oldum bu arada sen nerdesinHatay li arkadaşlarım varmı aramızdakim hhamgi doktora gidiyor
Şöyle göstereyim bi tanesinii. Hasta mahremiyetine dikkat ederekSiz yeterli dengeli beslendikçe ikisine de yeter her şey
Yaa sağlıkla alalım inşallah kucağımıza ya. Kaçıncı haftadasınız nasıl gidiyor. Var mı sıkıntılar yaşadığınızCanım ben de ikiz gebesiyim . Yani çift yumurta tekte riskler daha fazla belki ama etrafımda çok var tek yumurta ikizi . Rabbim bir güç kuvvet verir inşallah olumsuz düşünme . Bana da dediler riskli erken doğum vs . İki bedensel sıkıntılarım çok kalp rahatsızlığım var . Ayaklarım kızımda bile taşırken çok zorlanmıştım . Ama Allah’a sığınıyorum . Tek gebelik olup erken doğup sağlıkla yaşayan var . Haftasını doldurup küveze girende . İyi bir doktor bul pozitif onunla devam et inşallah . Tevekkel
Canım benim çok ağrılarım oluyor bağırsak ağrısı , gaz sancısı . Hele akşamları sanki ruhumu çekiyorlar . Makat ağrısı bile yaşadım . Zaten penguen gibiyim zor yürüyorum ayakta rahatsız :/ 67 ile hamile kaldım 68-69 um 14+5 im . Bulantı desen devam ilaca rağmen . Gece uyku uyuyamıyorum gündüz işe gidiyorum işte . Valla Allah yardımcımız olsun sonu iyi olacak inşallahhh diyorumYaa sağlıkla alalım inşallah kucağımıza ya. Kaçıncı haftadasınız nasıl gidiyor. Var mı sıkıntılar yaşadığınız
Maaf oldum valla kaç gündür
Tutmuyorum, herseyi aldim ben bitti eksiklerYaa lcw de felan o kadar indirim var ki bir şeyler almak istiyorum alsam boşa gidecek diye korkuyorum kendinizi nasıl tutuyosunuz
Hangi marka aldınn bebek arabası puset , bende favoriledim bir kaç tane henüz almadım amaTutmuyorum, herseyi aldim ben bitti eksikler
Daha dün bebek arabasi puset aldim.
Bir tek lohusa pijama ve sutyen kaldi birde reflu yatagi almak istiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?