• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Popüler Konu 2025 Haziran Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti ...

• Ankete Katılan
    84
9. Ayda tekrar bi konuşuruz 😁 gerçi doğumdan sonra daha net belli oluyor. Benim ilkinde çatlamadım diye çok seviniyordum ki doğumdan sonra çatladığımı fark ettim. Badem yağı kullanmıştım o zamanlar.
Badger alacağım galiba önden onu bi deneyeyim yorumları çok iyi.
Ben yağ yapılı bir şey ellemeyi sürmeyi vs pek sevmiyorum bide emmesini beklemek gerek her zaman acelem oluyor 😅
Badger bebek güneş kremide önerilen bir marka iyi olabilir bence

Kızlar selam, ben birşey soracağım 3. Hamileliğim ama yinede sormadan edemeyeceğim, detaylı ultrasona girmeye gerek var mı ? Zaten her ay 2200tl muayene , birde 6000tl detaylı birde 100/120K doğum yani çocuk doğuruyoruz yatırım değilki bu paralar çok fazla geliyor bana . Devlete gidenler ne yapıyor ?
Ben devlette iyi doktor buldum şuan enerjimiz uyuyor şimdiye kadar 1 kere özele gittim kanama alanı vardı 8.haftada ikinci görüş almak istedim sonrası hep devlette devam ettim ikili test yaptık ayın 20 sinde cinsiyet öğrenip detaylı için alan açtıracam randevu geç bulunuyor diye 18.haftadan randevu arayışına girmiş olacam eğer güzel ilgilenecek doktor bulursan bence özele gerek kalmıyor doğumu da devlette düşünüyorum ben bu arada kadın doğum hastanesi olduğu için belki iyiye denk geldim

Kızlar selam, ben birşey soracağım 3. Hamileliğim ama yinede sormadan edemeyeceğim, detaylı ultrasona girmeye gerek var mı ? Zaten her ay 2200tl muayene , birde 6000tl detaylı birde 100/120K doğum yani çocuk doğuruyoruz yatırım değilki bu paralar çok fazla geliyor bana . Devlete gidenler ne yapıyor ?
Devlete gidenler ne yapiyor derken?😀
Devlete gidiyorum para odemiyorum
Dogum yapacagim zaman parayi vermeyi tercih ederim ozele
Ozeller para tuzagi maalesef
Benim ozel saglik sigortam var mesela ama bu durumda bile belirli kadar muayene ve tahlik ucreti oduyor anlastigimiz banka dogum odemiyorlar
Eger illa ozele gidecekseniz ozel saglik sigortasi icin bankalardan fiyat alin daha kârli ve mantikli

Merhaba kızçeler🤍
Kan sulandırıcı iğne kullananlara Sorum. Göbekten kaçıncı haftaya kadar yapabiliriz.Bir sınırlama varmıydı?

Merhaba kızçeler🤍
Kan sulandırıcı iğne kullananlara Sorum. Göbekten kaçıncı haftaya kadar yapabiliriz.Bir sınırlama varmıydı?
İstedigin haftaya kadar yapabilirsin canim
Benim gobek dokum yumusak cunku tup mide ameliyati oldum yillar once cok fazla kilo kaybimdan deri sarkti catlaklarim kaldi ne kadar kas kismini tutup igne yapmak istesem catlak kismin yanina gelince acittigi icin 10-11 haftalarda kola gectim esim yapiyor
Youtube de bi ebe var cok guzel anlatiyor gobekten yaparken gulen yuz gibi yarim ay olusturun o cevrede vurmaya devam edin diyor
Bebege ulasmasi imkansiz bi igneymis
Hangi igne ve kac mg kullaniyorsun?

Devlette de yaptirabilirsiniz detayliyi.

İstedigin haftaya kadar yapabilirsin canim
Benim gobek dokum yumusak cunku tup mide ameliyati oldum yillar once cok fazla kilo kaybimdan deri sarkti catlaklarim kaldi ne kadar kas kismini tutup igne yapmak istesem catlak kismin yanina gelince acittigi icin 10-11 haftalarda kola gectim esim yapiyor
Youtube de bi ebe var cok guzel anlatiyor gobekten yaparken gulen yuz gibi yarim ay olusturun o cevrede vurmaya devam edin diyor
Bebege ulasmasi imkansiz bi igneymis
Hangi igne ve kac mg kullaniyorsun?
Kuzum oksapar 0,4 kullanıyorum.
Ben göbeğe ara verip 4 haftadır kol ve bacaktan yapıyordum.Onlar cok morarınca dün göbekten yapayim dedim.Yaptiktan sonra bir endişe oluştu bende.Karnimda bayağı belirginleşince...Evet mantıken bebeğe ulaşması cok imkansız ama bebeğe daha yakın bölge olduğu için kendimi strese soktum.Gereksiz bir panik yaptım sanırım🥰

Kuzum oksapar 0,4 kullanıyorum.
Ben göbeğe ara verip 4 haftadır kol ve bacaktan yapıyordum.Onlar cok morarınca dün göbekten yapayim dedim.Yaptiktan sonra bir endişe oluştu bende.Karnimda bayağı belirginleşince...Evet mantıken bebeğe ulaşması cok imkansız ama bebeğe daha yakın bölge olduğu için kendimi strese soktum.Gereksiz bir panik yaptım sanırım🥰
Yok yok canim enox igne kullanimi yaz youtubede orada zayif guler yüzlü bi ebe var cok guzel anlatiyor bacak cok acir diyor hatta
Benim 0,6 . 0,4den yukseldi cok yakıyordu 0,4luk ya ama 0,6 daha yuksek olmasina ragmen yakmiyor morartisi cok az oluyor
Endise etme ama icine yine sinmiyorsa koldan devam et istersen
Bebege ulasana kadar uc dokuyu gecmesi gerekiyormus

Kızlar bende birşey soracagım şimdi inşallah bileniniz vardır zaten son 1 haftadır akşam yemeklerinden sonra mide ağrısı çekiyordum sodayla rahatlıyordum 2 gün önce kuru fasulye pilav yapmıştım evde o gece sabaha ladar mide ağrısından bağırsak çalışmasından ne uyuyabildim ne durabildim son zamanlarda ne yesem buna kahvaltıda dahil 1-2 saat sonra midem ağrıyor dün sırf bu yüzden ac kaldım en son yicek bisi bulamayınca mantı vardı onu yedin ama 1-2 saat sonra yine aynı sekilde midem cok kotu oldu soda içip yürüyüşe çıktık eşimle biraz rahatlayıp uyumuşum ama hala bağırsaklarım feci calısıyor sesini duyuyorum ama wcye cıkamadım bir türlü cuma günü doktoruma danısıcam bu konuyu ama yasayan varmı acaba burda 😕

Yok yok canim enox igne kullanimi yaz youtubede orada zayif guler yüzlü bi ebe var cok guzel anlatiyor bacak cok acir diyor hatta
Benim 0,6 . 0,4den yukseldi cok yakıyordu 0,4luk ya ama 0,6 daha yuksek olmasina ragmen yakmiyor morartisi cok az oluyor
Endise etme ama icine yine sinmiyorsa koldan devam et istersen
Bebege ulasana kadar uc dokuyu gecmesi gerekiyormus
Ah evet bacak çok acıyor, çok daha fazla yakıyor.Hemen bakıyorum canım çok teşekkürler🫶

Kızlar bende birşey soracagım şimdi inşallah bileniniz vardır zaten son 1 haftadır akşam yemeklerinden sonra mide ağrısı çekiyordum sodayla rahatlıyordum 2 gün önce kuru fasulye pilav yapmıştım evde o gece sabaha ladar mide ağrısından bağırsak çalışmasından ne uyuyabildim ne durabildim son zamanlarda ne yesem buna kahvaltıda dahil 1-2 saat sonra midem ağrıyor dün sırf bu yüzden ac kaldım en son yicek bisi bulamayınca mantı vardı onu yedin ama 1-2 saat sonra yine aynı sekilde midem cok kotu oldu soda içip yürüyüşe çıktık eşimle biraz rahatlayıp uyumuşum ama hala bağırsaklarım feci calısıyor sesini duyuyorum ama wcye cıkamadım bir türlü cuma günü doktoruma danısıcam bu konuyu ama yasayan varmı acaba burda 😕
Gun kurusu kuru erik bunlari tuket canim mideni rahatlatsin bide pestil tarzi agizda emilen seyler oluyormus onlarda cok rahatlatiyor diyorlar

Bana da her sey gaz yapiyor, mercimek corbasi ezogelin kuru fasulye lahana sarma vs vs klasik gaz yapan her sey, protein alimi icin tavuk yumurta et yiyemiyorum kokuyor diye, peynir ve yogurt agirlikli tuketiyorum yogurt da gaz yapiyor. Cok kotu olursam gaviscon iciyorum. Benim agri olmuyor midede eksime oluyor. Zaten surekli yediklerim agzima geliyor normalde de reflum vardi. Gaz yapan yiyecekleri nefsimi korleyecek sekilde yiyorum baska care bulamadim, 1 tabak yesem butun gunum kotu geciyo cunku. Bi de pilav manti vs belki lif yonunden az karbonhidrattan yuksek beslendiginiz icin kabizligi tetiklemis olabilir. Magnezyum sitrat benim tuvalete cikmama yardimci oluyor.

Kızlar sizde bu değerler ne durumda acaba. Aile hekimleri grevde randevuma da 10 gün var daha. İnternette düşüğe erken Doğuma sebep oluyor yazınca korktum biraz

Eklentiler

• Screenshot_2025-01-07-14-05-23-079_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2025-01-07-14-05-23-079_com.android.chrome.jpg
    40,1 KB · Görüntüleme: 56
Kızlar sizde bu değerler ne durumda acaba. Aile hekimleri grevde randevuma da 10 gün var daha. İnternette düşüğe erken Doğuma sebep oluyor yazınca korktum biraz
Benim hamilelikten bikac ay önce bakilmisti benimkide çok düşük çıkmıştı 0.88 ama doktor bişey dememişti o zaman şuanda bakilmadi

Crp enfeksiyon olunca yuksek cikiyor, vajinal kasinti vs varsa da yukske cikabilir, hastalik olmasa da benim vucutta inflamasyon vardi gebelik basinda yuksek cikmisti mesela sonra dustu zamanla, kimse de dusuge sebep olur demedi bana. Total protein de ya dusuk miktarda protein aldiginizdan ya da kan hacminiz arttigindan icindeki protein orani dusuk ciktigindan oyle olmustur muhtemelen. Cok riskli oldugunu dusunmuyorum iki degerin de.

İlk çocuk olduğu için ben hevesliyim galiba 😅
Forumda devlet hastanesine gidip çok memnun olan var
Ben mesela antepteyim birçok arkadaşımla konuştum kimse memnun kalmamış burdaki devlet hastanelerinden
Belki sizin memnun kalacağınız bir hastane vardır
Bekleme, bilgi vermeme, eşin yanına alınmaması, azar işitme vb problemler oluyor
Bende istanbuldayım devletten nasıl randevu alacağım nerden bulacağım bilemiyorum , enabızdan baktım çıkmıyor bir tuhaf
Devlete gidenler ne yapiyor derken?😀
Devlete gidiyorum para odemiyorum
Dogum yapacagim zaman parayi vermeyi tercih ederim ozele
Ozeller para tuzagi maalesef
Benim ozel saglik sigortam var mesela ama bu durumda bile belirli kadar muayene ve tahlik ucreti oduyor anlastigimiz banka dogum odemiyorlar
Eger illa ozele gidecekseniz ozel saglik sigortasi icin bankalardan fiyat alin daha kârli ve mantikli
Yani devlete gidenler napyor derken orası da hastane oraya da gidilebilir diye düşünüyorum, memnunmusunuz, sizce gerek varmı özele o anlamda demiştim :)

Bende istanbuldayım devletten nasıl randevu alacağım nerden bulacağım bilemiyorum , enabızdan baktım çıkmıyor bir tuhaf

Yani devlete gidenler napyor derken orası da hastane oraya da gidilebilir diye düşünüyorum, memnunmusunuz, sizce gerek varmı özele o anlamda demiştim :)
Istanbuldaysaniz cerrahpasayi oneririm bana ikili testte bile 40-45 dk baktilar cok ilgilendiler. Cerrahpasanin kendi sitesine girip randevu aliniyor. Su sekilde adimlar takip ediliyor. Yesilkoyde murat dilmenerde, g blok g4 nolu kapi. Sabah erken saatlerde cok degil ama oglen randevu olunca biraz sira bekleniyor. Ucretsiz.

Cerrahpasa tip fakultesi
Online islemler
Randevu al
Randevu
Cerrahpasa tip fakultesi
Poliklinik
Kadin hastaliklari ve dogum
Perinatoloji

Back