Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    68
Detaylı ultrasonu genelde perinatoloji ya da bu konuda uzmanlaşmış radyologlar yapıyor ama kendi doktorunda bu konuda bilgili ve cihazı uygunsa o da yapabiliyor sanırım hatta dışarıda tek seasn detaylı ultrason yapan kliniklerde var
Çok teşekkür ederim 🙏🏻 doktorumla henüz konuşmadık daha zaman olduğu için

Doktorum cok onemsemedi acikcasi. Anlamadim. Ama ya enfeksiyon ya mantar yani. Akintm sut kesigi yesile calio kasinti da gece gunduz. Sirkeyi deneyeyim
Canım korkutmak gibi olmasın ama mecbur soyleyecegim süt Kesiği gibi olmasa sıkıntı hele bir de yeşile çalıyorsa daha da sıkıntı doktorun bir şey yapmıyorsa başka bir doktora mutlaka görün o tür enfeksiyon ya da kaşıntılar hafife alınmamalı ve doktora nasıl müdahale etmemişse çok saçma

Doktorum cok onemsemedi acikcasi. Anlamadim. Ama ya enfeksiyon ya mantar yani. Akintm sut kesigi yesile calio kasinti da gece gunduz. Sirkeyi deneyeyim

Benim de hamileliğin başından beri süt kesiği ve yeşil akıntım var ve çok yoğun. Hamilelikten önce gittiğim doktoruma danışmıştım, önemsemedi hamilelikten olabilir dedi. 2 farklı doktora gittim birisi hiç muayene etmeden ve tahlil istemeden bi krem yazdı, onu kullanmadım. İdrar yolu enfeksiyonu çıktı antibiyotik kullandım. Vajinal kültür testi yapıldı, mantar çıktı, gittiğim diğer doktor mantar için ilaç veremiyoruz dedi. Akıntımın geçmediğini yine söyledim, bazen daha güçlü antibiyotikler gerekebiliyor ama hamilelikte kullanamıyoruz dedi. Ben de ne yapacağımı şaşırdım her tuvalette çamaşır değiştiriyorum

Enfeksiyon olabilir diyordun ama protein için doktorla konuşmak saha iyi canım görüştün mü doktor ile

İdrar yolu enfeksiyonundan olabilir bana doktorum sirkeli su ile yıka hatta biraz kaba koyup oturabilrisinde demişti netten bakarsan orda da baya var onu deneyebilirsin
Görüştüm canım

Arkadaşlar sabah uyanınca herkes okur diye yazıyorum eğer mide bulantıları hala devam eden, idrar yolu enfeksiyonundan şüphelenen veya çok çabuk yorulma, nefes darlığı yaşıyan anneler varsa bunu önemseyin. Ben günlerdir bu enfeksiyon için randevu düşürmeye çalışıp hastane hastaneye geziyorum idrarımda protein kaçağı çıktı ve böbreklerimde sorun olduğu öğrenildi, bu bebek için riskli ve erken doğum riski taşıyor
Ama benim sınırda çok şükür ileri derece değil
Şuan o riskler içerisinde değilim ama erken teşhis olmasa farklı olabilirdi
İLaç tedavisi ondan sonra kapsamlı bi araştırma hastanesine gidicem
Lütfen sizlerde önemseyin dikkat edin
Sürekli hastaneye gidilirmi demeyin inanın bazen gitmek gerekiyor

Çok teşekkür ederim 🙏🏻 doktorumla henüz konuşmadık daha zaman olduğu için
Ne demek canım ben de kim yapacak konuşmadım zaten daha önce doktora karar vermeden önce başka bir doktora da gitmiştim o söylrmişti burda radyolog yapıyor diye ordan ben de

Görüştüm canım

Arkadaşlar sabah uyanınca herkes okur diye yazıyorum eğer mide bulantıları hala devam eden, idrar yolu enfeksiyonundan şüphelenen veya çok çabuk yorulma, nefes darlığı yaşıyan anneler varsa bunu önemseyin. Ben günlerdir bu enfeksiyon için randevu düşürmeye çalışıp hastane hastaneye geziyorum idrarımda protein kaçağı çıktı ve böbreklerimde sorun olduğu öğrenildi, bu bebek için riskli ve erken doğum riski taşıyor

Benimde bulantım devam ediyor 15+3 oldu ve akıntı fazla yanma kaşıntı yok ama sanırım bir gitsem iyi olacak teşekkürler canım. Sana da geçmiş olsun ne dedi doktor böbrekler için ilaç falan mı başladı o zaman

Ben çok kızıyorum öyle insanlara aşırı… 😒

Benim şurda 1 ay sonra işten fırsat bulup gezmem, araştırma yapmam, alışverişe çıkmam çok zor. Haftada 1 günüm oluyor yazın çok yorucu geçiyor eylüle kadar. Bir de Antalya’da yaşıyorum mümkün değil yani sıcakta dolaşmak. O yüzden eşimle hallettik hepsini sadece kıyafet, ufak tefek ıbık zıbık ve yatak odasını bıraktık.
Senin için çok mantıklı canım Antalya’da yaşıyormuşsun sonuçta. Ben genelde her şeyi internetten alıyorum o yüzden çok fazla çarşı pazar gezmem sanırım, bir de evime 5 dk yürüme mesafesinde avm var o yüzden alışveriş için birkaç ay daha bekleyeceğim sanırım ama sen çok mantıklı davranmışsın

Hevesleneceksin de alacaksın da tabi, karninda bebeğini tasiyorsun.Herkes fikrini kendine saklasın .
Daha önce mol gebelik geçirdiğim için yine bişey olur diye benim için korkuyorlar haklı olarak ama zaten ben de ilk 3 ay hiçbir şey almadım, sonra da dediğim gibi termometre pamuk falan gibi ıvır zıvır şeyler aldım bir çekmeceyi bile doldurmuyor. Oturma odasına divan aldık onu bile çocuk için heveslenip aldık diye düşünmüşler ay ne alaka ne alaka. 8.aya kadar kimseyle şunu bunu aldım diye paylaşmiycam ben de dediğim gibi içine ettiler hevesimin heyecanımın.

Benimde bulantım devam ediyor 15+3 oldu ve akıntı fazla yanma kaşıntı yok ama sanırım bir gitsem iyi olacak teşekkürler canım. Sana da geçmiş olsun ne dedi doktor böbrekler için ilaç falan mı başladı o zaman
Bol su önerdi ve bi ilaç verdi. Böbrek de sorun çıkar ve ilerlerse gebelikte anne karnından bebek 33. Haftada felan alınıyormuş. Veya doktorlar bilmeden o rahatsızlığı ve ilerlemişse böbrekdeki sorun
Normal doğumda anne için masada kalma ihtimali oluyormuş
Çok dikkat etmek lazım bu enfeksiyonlara felan

Benim de hamileliğin başından beri süt kesiği ve yeşil akıntım var ve çok yoğun. Hamilelikten önce gittiğim doktoruma danışmıştım, önemsemedi hamilelikten olabilir dedi. 2 farklı doktora gittim birisi hiç muayene etmeden ve tahlil istemeden bi krem yazdı, onu kullanmadım. İdrar yolu enfeksiyonu çıktı antibiyotik kullandım. Vajinal kültür testi yapıldı, mantar çıktı, gittiğim diğer doktor mantar için ilaç veremiyoruz dedi. Akıntımın geçmediğini yine söyledim, bazen daha güçlü antibiyotikler gerekebiliyor ama hamilelikte kullanamıyoruz dedi. Ben de ne yapacağımı şaşırdım her tuvalette çamaşır değiştiriyorum
Canım bende vajinal enfeksiyon yıllardır vardı bazen geçiyor bazen nüksediyordu ama hamilelikte o ve mantar inanılmaz arttı. Doktorum vajinal probiyotik verdi içinde 10 tane fitil var onu kullanıyorum şu an, 10 günün sonunda bakacağız. Ben de napacağımı şaşırdım bir türlü geçmiyor aynı senin gibi akıntım benim de. İnşallah bu etkili olursa sana yazarım motiflor gyno adı. Onun dışında sirkeli suya oturmak da mantıklıymış müsait oldukça onu da deneyeceğim. Maalesef bitkisel hiçbir şey kullanamıyoruz bu süreçte

Canım çok geçmiş olsun şükür ki erken fark etmişsin, inşallah kolayca tedavi olunabilecek bir şeydir. Sıkma canını 🥲🩷

Senin için çok mantıklı canım Antalya’da yaşıyormuşsun sonuçta. Ben genelde her şeyi internetten alıyorum o yüzden çok fazla çarşı pazar gezmem sanırım, bir de evime 5 dk yürüme mesafesinde avm var o yüzden alışveriş için birkaç ay daha bekleyeceğim sanırım ama sen çok mantıklı davranmışsın
Tamamen bu sebeplerden dolayı biz şimdiden hallettik eşim de yazın yoğun oluyor. Haftada 1 gün izinde de dinlenirim canım 🥰 Sen ne güzel işte yakınsa gidersin bakarsın alırsın. Dahaaa çoooook var her şey halledilir 😍

Benim gece 1.30 gibi karın ağrım başladı bu saate kadar sürdü ilk baş adet olmuşum gibiydi, şu an normal ama ağrıyor. Gitmem lazım mı hastaneye? Gerçekten çok ağrıyor kızlar

Benimde yeşilimsi akıntık var doktoruma söylediğimde idrar tahlili yaptı, hafif enfeksiyon dedi bişey vermedi. 3 hafta sonra tekrar kontrolümde tekrardan baktırcam. Bende çok rahatsızım bu durumdan
idrar tahliline bakıldı mı canım hamileliğin başından beri
Benim gece 1.30 gibi karın ağrım başladı bu saate kadar sürdü ilk baş adet olmuşum gibiydi, şu an normal ama ağrıyor. Gitmem lazım mı hastaneye? Gerçekten çok ağrıyor kızlar
kaçıncı haftadasın benim de geceden beri ağrım var kalktığımdan beri devam ediyor bende gitmeyi düşünüyorum.

Daha önce mol gebelik geçirdiğim için yine bişey olur diye benim için korkuyorlar haklı olarak ama zaten ben de ilk 3 ay hiçbir şey almadım, sonra da dediğim gibi termometre pamuk falan gibi ıvır zıvır şeyler aldım bir çekmeceyi bile doldurmuyor. Oturma odasına divan aldık onu bile çocuk için heveslenip aldık diye düşünmüşler ay ne alaka ne alaka. 8.aya kadar kimseyle şunu bunu aldım diye paylaşmiycam ben de dediğim gibi içine ettiler hevesimin heyecanımın.
Saygısızlık çok üzülüyorum böyle insanlara kendi hayatları yokmuşcasına başkalarının hayatlarına burunlarını sokuyorlar…

Gösterme, söyleme aldıklarını vs. Böyle insanlar hak etmiyor hiçbir şeyi.

Benimde yeşilimsi akıntık var doktoruma söylediğimde idrar tahlili yaptı, hafif enfeksiyon dedi bişey vermedi. 3 hafta sonra tekrar kontrolümde tekrardan baktırcam. Bende çok rahatsızım bu durumdan

idrar tahliline bakıldı mı canım hamileliğin başından beri

kaçıncı haftadasın benim de geceden beri ağrım var kalktığımdan beri devam ediyor bende gitmeyi düşünüyorum.
14 haftalık oldu bugün tam 14 inanılır gibi değil sanki adet oldum bak öyle ağrıyor

Back
X