Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    69
Arkadaşınız hakkaten biraz fazla az da hadsiz konuşmuş burda her açıdan birbirimize tepkimiz oldu ama asla test işinde tartışmaya girmedik. Herkesin bakış açısı farklı çünkü. Ben de yaptırmadım hiç birini he aklımda duruyor mu evet duruyor. Ama 38 yaşındayım bebeğimin yanında kalbi durmuş bir bebeğim daha var. İlla bir şeyler net çıkmayacak dedi dr um. Ayrıntılıyı önemsiyorum ben de daha çok. Evet o testler kromozom ve bazı genetik bozuklukları tespit etmede önemli ama kimi yaptırıp bilmek istiyor kimi varsa aldırmak istiyor, kimi sonradan bilmek istediği için kişisel farklılıklarımızı gösteriyor. Ama herkes de evladına verdiği değeri farklı gösteriyor. Gaza getirmeyim ama arkadaşınız da size olan saygısını göstermiş.

Ne kadar saçmalamış arkadaşın. Anne babanda olsa bu şekilde konuşamaz. Çocuğumuza olan sevgimiz onları ilgilendirmez. Doktorum bana da sordu sorun olsa alır musun hayır almam dedim o zaman yapma dedi. Bende yapmıyorum aldırmayacağım bebek için strese girmek istemem. Bazen diyorum hastalığı varsa önceden bilmek iyi ama bi yandan da stresli hamilelik geçirip tad alamamak var. Belki bir daha hamileliği yaşamayacaz. Ayrıca herkesin kendi hayatı. Ben yapıyorum diye herkes yapacak diye bişey yok. Yada fetal dna ikili test yapan çocuğunu yapmayandan daha çok seviyor diye bişey de yok. Herkesin kendince haklı nedenleri var. İnsanlara kulağınızı kapatın ve sadece bebeğinize odaklanın. Kendi kararınıza göre ilerleyin

İnşallah canım hayırlısı olsun şimdiden

Çok kırıcı konuşulmuş. Eşimle bana doğru gelen fetal dna yaptırmaktı o yüzden fetal dna yaptırdım. En yakın arkadaşım da fetal dna yaptırdı. Başka bir arkadaşım ikili tarama yaptırmıştı. Bir diğeri ikili, üçlü tarama yaptırdı kıza söylenmedik şey bırakmadılar bu bebek sakat, kalbi şöyle yaşamaz etmez… Çok şükür maşallah sapasağlam doğru hiçbir problem yok. Ve arkadaşım daha geçen gün fetal dna yaptırdığımı duyunca ahhh ben şu an olsa hiçbirini yaptırmazdım beni mahvettiler aylarca dedi. İnsanız elbette fikirlerimiz farklı olacak. Eşimizle, öz anne ve babamızla bile aynı düşünemeyebiliyoruz. Düşüncelerimiz, fikirlerimiz farklı diye bu bizi kötü biri de yapmaz. Sen eşinle birlikte neyde mutabıksanız onu yapın. Kalbinden, gönlünden ne geçiyorsa

Lioo kızzz yanlış yere yazmışım niye demiyon anammm bende diyom bu gurupta ki kızlardan hic birini tanımıyommlisteye ekle bacım Erkek bebiş geliyoo
Aaaa hangi gruba yazdın bende fark etmedim

Masal111 canım tebrik ederim. Sen deyince baktım evet eylül grubuna yazmışsın. bide ekle demişsin

Canım aynen öyle.Allah bize ve bebeklerimize sağlık versin
İnan bugün aynı şeyleri eşinle konuştuk.Doktora muayene esnasında ben ikili test yaptırmayı düşünmüyorum dedim .Önceki hamileliğimde çocuğun sağlıklı olduğu halde yüksek riskli çıktı ve bu beni o dönem strese soktu dedim.Simdi dedim yaş riskide var oyuzden yaptirmayayim diyorum dedim.O da 35 yaş üstü gebelere fetal DNA testini oneriyoruz ,Eskisehirde yapiliyor dedi.Ucreti de 500 TL çok uygunmus.Burada bu test hakkinda arkadaşlardan dolayı bilgiliyim.Esime dedim doktor böyle böyle dedi yaptiralimmi .O da dedi bı sorun çıksa mudehale edebilirlermi dedi .Edemezler dedim..Çünkü sendrom riskini gösteriyor dedim ,iyi çıkarsa insanin kafası rahat olur kötü olursa kendini hazırlar dedim.Hic gerek yok o zaman dedi.

Bazı insanlar fesat kıskanç olur ,onun dışa vurumu da böyle densiz konusmaktir.Ne münasebet yani .Hadi diyelim kişi hamileliginde kendine dikkat etmez sağlıksız beslenir, o zaman belki dersin çocuğunu düşünmüyor musun diye.Ama bunun çocuğu düşünmekle ne alakası var yani,hadsizlik cahillikten başka birşey değil ..

Boyle diyenlere tek cevap ,Anne ve babasi olarak en iyisine biz karar veririz ve biz öyle uygun gördük,bitti.

Günaydın bu arada

Kızlar dün çamaşır suyu kokusuna maruz kaldım temiz hava da alamadım. Dün baş ağrısı ve gözlerde yanma vardı, bu sabah göğsümde hırıltı ve hafif öksürük var. Çok korkuyorum bir şey olur mu

Çok yoğun değilse birşey olmaz canım ya üşütmüssündür

Bu 2li üçlü testler falan hiç birini bende yaptırmadım bu nasıl bir arkadaş size böyle davranıyor hemde hamile halinizle duygularımız zaten yoğun çok hadsizce buldum dediklerine takılmayın gebeliğinizi güzel geçirin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…