- 1 Kasım 2013
- 3.065
- 2.552
- 333
Arkadaşınız hakkaten biraz fazla az da hadsiz konuşmuşMerhaba arkadaşlar, bir şey danışmak istiyorum. Ben ikili ya da üçlü test yaptırmak istemiyorum ve doktorlara sorduğum kadarıyla bu testlerin baktığı hususlarda bebeği önceden tedavi etmek için ameliyat vs. gibi önleyici şeyler yok . Ondan ziyade bebeğin down filan var mı gibi genetik şeylere bakılıyor ve sanırım bunun da tek çözümü aldırmak. Tabi ki 20. Haftada Allah nasip ederse detaylı ultrasona bakacağım. Belki öncesi mümkünse o zaman da baktırabilirim orasını tam net bilmiyorum. Şimdi bir arkadaşımla konuştum bana kendin için kırk tane doktora gidiyorsun çocuğunun o kadar mı değeri yok filan dedi. Çocuğa yazık yapıyormuşum vicdansız gibi bir şeyler bir şeyler . Tabi çok sinirim bozuldu. Doktor bile beni zorlamadı ama şimdi böyle denilince acayip stres oldum. Ben zaten stres yönetiminde aşırı başarısız biriyim. Olmayan bir şey testlerde çıkarsa iyice strese girip bebeğime zarar veririm diye de korkuyorum. Geçenlerde hamilelik belirtilerim gitti diye doktora gittim iki defa. Ben kafamı karıştırmak istemiyroum. Ama önlenebilir bir hastalık varsa bebeğime zarar vermek de istemiyorum bu testleri yaptırmayan arkadaşlar var mı ? Kesin yaptırmak mı zorundayız
Yok genoks değil aslında ben onu istiyordum sonra doktorum fark etmez deyince uğraşmak istemedim. Yine gen ile başlıyordu ama net hatırlayamıyorum ya. Neyse bakalım doktoru darladım bugün yarın arayacaklar sonuç için inşallah gelirGenoks?
Genoks ise biz bir haftada ogrendikYa evet 3 haftaya normal zamanda da cinsiyet öğrenilir resmen ya üzüldüm bu kadar uzun olmasına ben defirma ismini hatırlayamıyorum da g ile başlıyordu adı. İnşallah daha erken çıkar ne diyim
Ne kadar saçmalamış arkadaşın. Anne babanda olsa bu şekilde konuşamaz. Çocuğumuza olan sevgimiz onları ilgilendirmez. Doktorum bana da sordu sorun olsa alır musun hayır almam dedim o zaman yapma dedi. Bende yapmıyorum aldırmayacağım bebek için strese girmek istemem. Bazen diyorum hastalığı varsa önceden bilmek iyi ama bi yandan da stresli hamilelik geçirip tad alamamak var. Belki bir daha hamileliği yaşamayacaz. Ayrıca herkesin kendi hayatı. Ben yapıyorum diye herkes yapacak diye bişey yok. Yada fetal dna ikili test yapan çocuğunu yapmayandan daha çok seviyor diye bişey de yok. Herkesin kendince haklı nedenleri var. İnsanlara kulağınızı kapatın ve sadece bebeğinize odaklanın. Kendi kararınıza göre ilerleyinMerhaba arkadaşlar, bir şey danışmak istiyorum. Ben ikili ya da üçlü test yaptırmak istemiyorum ve doktorlara sorduğum kadarıyla bu testlerin baktığı hususlarda bebeği önceden tedavi etmek için ameliyat vs. gibi önleyici şeyler yok . Ondan ziyade bebeğin down filan var mı gibi genetik şeylere bakılıyor ve sanırım bunun da tek çözümü aldırmak. Tabi ki 20. Haftada Allah nasip ederse detaylı ultrasona bakacağım. Belki öncesi mümkünse o zaman da baktırabilirim orasını tam net bilmiyorum. Şimdi bir arkadaşımla konuştum bana kendin için kırk tane doktora gidiyorsun çocuğunun o kadar mı değeri yok filan dedi. Çocuğa yazık yapıyormuşum vicdansız gibi bir şeyler bir şeyler . Tabi çok sinirim bozuldu. Doktor bile beni zorlamadı ama şimdi böyle denilince acayip stres oldum. Ben zaten stres yönetiminde aşırı başarısız biriyim. Olmayan bir şey testlerde çıkarsa iyice strese girip bebeğime zarar veririm diye de korkuyorum. Geçenlerde hamilelik belirtilerim gitti diye doktora gittim iki defa. Ben kafamı karıştırmak istemiyroum. Ama önlenebilir bir hastalık varsa bebeğime zarar vermek de istemiyorum bu testleri yaptırmayan arkadaşlar var mı ? Kesin yaptırmak mı zorundayız
İnşallah canım hayırlısı olsun şimdidenYok genoks değil aslında ben onu istiyordum sonra doktorum fark etmez deyince uğraşmak istemedim. Yine gen ile başlıyordu ama net hatırlayamıyorum ya. Neyse bakalım doktoru darladım bugün yarın arayacaklar sonuç için inşallah gelir
Hepimiz için hayırlı sağlıklı olsun kuzumİnşallah canım hayırlısı olsun şimdiden
Yok ya genoks değil benimki dur bakalım darısı bana olsun inşallahGenoks ise biz bir haftada ogrendik
Çok kırıcı konuşulmuş. Eşimle bana doğru gelen fetal dna yaptırmaktı o yüzden fetal dna yaptırdım. En yakın arkadaşım da fetal dna yaptırdı. Başka bir arkadaşım ikili tarama yaptırmıştı. Bir diğeri ikili, üçlü tarama yaptırdı kıza söylenmedik şey bırakmadılar bu bebek sakat, kalbi şöyle yaşamaz etmez… Çok şükür maşallah sapasağlam doğru hiçbir problem yok. Ve arkadaşım daha geçen gün fetal dna yaptırdığımı duyunca ahhh ben şu an olsa hiçbirini yaptırmazdım beni mahvettiler aylarca dedi. İnsanız elbette fikirlerimiz farklı olacak. Eşimizle, öz anne ve babamızla bile aynı düşünemeyebiliyoruz. Düşüncelerimiz, fikirlerimiz farklı diye bu bizi kötü biri de yapmaz. Sen eşinle birlikte neyde mutabıksanız onu yapın. Kalbinden, gönlünden ne geçiyorsaMerhaba arkadaşlar, bir şey danışmak istiyorum. Ben ikili ya da üçlü test yaptırmak istemiyorum ve doktorlara sorduğum kadarıyla bu testlerin baktığı hususlarda bebeği önceden tedavi etmek için ameliyat vs. gibi önleyici şeyler yok . Ondan ziyade bebeğin down filan var mı gibi genetik şeylere bakılıyor ve sanırım bunun da tek çözümü aldırmak. Tabi ki 20. Haftada Allah nasip ederse detaylı ultrasona bakacağım. Belki öncesi mümkünse o zaman da baktırabilirim orasını tam net bilmiyorum. Şimdi bir arkadaşımla konuştum bana kendin için kırk tane doktora gidiyorsun çocuğunun o kadar mı değeri yok filan dedi. Çocuğa yazık yapıyormuşum vicdansız gibi bir şeyler bir şeyler . Tabi çok sinirim bozuldu. Doktor bile beni zorlamadı ama şimdi böyle denilince acayip stres oldum. Ben zaten stres yönetiminde aşırı başarısız biriyim. Olmayan bir şey testlerde çıkarsa iyice strese girip bebeğime zarar veririm diye de korkuyorum. Geçenlerde hamilelik belirtilerim gitti diye doktora gittim iki defa. Ben kafamı karıştırmak istemiyroum. Ama önlenebilir bir hastalık varsa bebeğime zarar vermek de istemiyorum bu testleri yaptırmayan arkadaşlar var mı ? Kesin yaptırmak mı zorundayız
Bende merak ettim şimdi eylüş ses vereylulesma hayırdır canım bi sorun mu oldu? Senin bayadır sesin de çıkmıyor?
Aaaa hangi gruba yazdın bende fark etmedimLioo kızzz yanlış yere yazmışım niye demiyon anammm bende diyom bu gurupta ki kızlardan hic birini tanımıyomm listeye ekle bacım Erkek bebiş geliyoo
Canım aynen öyle.Allah bize ve bebeklerimize sağlık versinCanım benimmmm hamileliğin başlarında allah korusun çok ciddi şeyler olmadan fark etmişsin gebelik şekerini. Bu aslında ne kadar kendine dikkat ettiğin ve bebeğini düşündüğünü gösteriyor. Ben de pcosluyum, insülin direncim var. Ailemde de şeker hastası olduğu için 8. haftada diyetisyene başladım. Olabildiğince elimden geldiği kadarıyla dikkat ediyorum. Her şey bazen bizim elimizde olmuyor. Elimizde olan şeyler de şekerli ürünlerden uzak durmak, diyet yapmak ve yürüyüşü hayatımıza eklemek olur.
Dediğin gibi ne insanlar hamile kalabilmek için, şu an bizim yerimizde olmak için emek veriyorlar, dua ediyorlar. Ben de onlardan biriydim defalarca aşılama tedavisi yaptırdım, hamile kaldım kaybettim sonra tekrar başladım derken çok şükür şu an 12 haftalık hamileyim. Şükredelim, dikkat edelim gerisini rabbim bilir
İnan bugün aynı şeyleri eşinle konuştuk.Doktora muayene esnasında ben ikili test yaptırmayı düşünmüyorum dedim .Önceki hamileliğimde çocuğun sağlıklı olduğu halde yüksek riskli çıktı ve bu beni o dönem strese soktu dedim.Simdi dedim yaş riskide var oyuzden yaptirmayayim diyorum dedim.O da 35 yaş üstü gebelere fetal DNA testini oneriyoruz ,Eskisehirde yapiliyor dedi.Ucreti de 500 TL çok uygunmus.Burada bu test hakkinda arkadaşlardan dolayı bilgiliyim.Esime dedim doktor böyle böyle dedi yaptiralimmi .O da dedi bı sorun çıksa mudehale edebilirlermi dedi .Edemezler dedim..Çünkü sendrom riskini gösteriyor dedim ,iyi çıkarsa insanin kafası rahat olur kötü olursa kendini hazırlar dedim.Hic gerek yok o zaman dedi.Merhaba arkadaşlar, bir şey danışmak istiyorum. Ben ikili ya da üçlü test yaptırmak istemiyorum ve doktorlara sorduğum kadarıyla bu testlerin baktığı hususlarda bebeği önceden tedavi etmek için ameliyat vs. gibi önleyici şeyler yok . Ondan ziyade bebeğin down filan var mı gibi genetik şeylere bakılıyor ve sanırım bunun da tek çözümü aldırmak. Tabi ki 20. Haftada Allah nasip ederse detaylı ultrasona bakacağım. Belki öncesi mümkünse o zaman da baktırabilirim orasını tam net bilmiyorum. Şimdi bir arkadaşımla konuştum bana kendin için kırk tane doktora gidiyorsun çocuğunun o kadar mı değeri yok filan dedi. Çocuğa yazık yapıyormuşum vicdansız gibi bir şeyler bir şeyler . Tabi çok sinirim bozuldu. Doktor bile beni zorlamadı ama şimdi böyle denilince acayip stres oldum. Ben zaten stres yönetiminde aşırı başarısız biriyim. Olmayan bir şey testlerde çıkarsa iyice strese girip bebeğime zarar veririm diye de korkuyorum. Geçenlerde hamilelik belirtilerim gitti diye doktora gittim iki defa. Ben kafamı karıştırmak istemiyroum. Ama önlenebilir bir hastalık varsa bebeğime zarar vermek de istemiyorum bu testleri yaptırmayan arkadaşlar var mı ? Kesin yaptırmak mı zorundayız
Çok yoğun değilse birşey olmaz canım ya üşütmüssündürKızlar dün çamaşır suyu kokusuna maruz kaldım temiz hava da alamadım. Dün baş ağrısı ve gözlerde yanma vardı, bu sabah göğsümde hırıltı ve hafif öksürük var. Çok korkuyorum bir şey olur mu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?