Popüler Konu 2025 Ekim Anneleri Paylaşım Alanı

• Konu Sahibi Konu Sahibi Lioo
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    57
Kizlar aranızda fetal dna yaptıran var mi ? Güvenilir bi lab. Var mi ? Surec nasıl işliyor bi kaç yerle görüştüm eve gelip kan alicaz dediler?
yaptırdım 530 dolara amerikaya- natera panaroma - 8. günde sonuç geldi labarotuvar 3 alanda akkredite bi yer ve dünyada en çok örnek çalışan yer, hemşire işyerime gelip 2 tüp kan aldı aşırı tatlıydı herşeyi açıkladı bilgilendirdi amerikaya gidecek kargo kodunu da verdi bütün evrakların fotografını cektirdi sonra da gitti

Son düzenleme:
Kızlar gunaydinnn❤️ nasılsınız bakalım,bebişler nasıl❤️ biz 15+1 haftalık olduk teyzeleri buyuduk artık göbüşümüz belli😁🥰 sizde durumlar nasıl hatta bazen sanki içerden cimcikliyo gibi hisediyorum oğluşum😁🥰 15 sm 145 gram olduk🥰
günaydınnn ben de 15 haftadayım henüz göbegim yok artık cıksın diye kontrol ediyorum her gün ama yok dümdüz :( annem benimki de geç çıkmıştı diyor :( oğlum beni de mincikliyo gibi hissediyorum ultrasonda da bi sn yerinde durmuyo zaten ahh erkek bebişler ah :)

günaydınnn ben de 15 haftadayım henüz göbegim yok artık cıksın diye kontrol ediyorum her gün ama yok dümdüz :( annem benimki de geç çıkmıştı diyor :( oğlum beni de mincikliyo gibi hissediyorum ultrasonda da bi sn yerinde durmuyo zaten ahh erkek bebişler ah :)
Benim 3 hamileliğim canim ondan cıkmıs olabilir ilk iki hamileliğimde benimde yoktu😁 sağlıklı olsunlar da gerisi boş❤️

Benim 3 hamileliğim canim ondan cıkmıs olabilir ilk iki hamileliğimde benimde yoktu😁 sağlıklı olsunlar da gerisi boş❤️
evett sırtüstü yatıp göbegimi içeri çekince afedersiniz kabız göbegi gibi hafif yamuk görünen bi şişlik var ama ayaga kalkınca gidiyo bide 50 kg yum ben kesin çıkar hemen demiştim ama içim mi genişmiş neymiş :)

evett sırtüstü yatıp göbegimi içeri çekince afedersiniz kabız göbegi gibi hafif yamuk görünen bi şişlik var ama ayaga kalkınca gidiyo bide 50 kg yum ben kesin çıkar hemen demiştim ama içim mi genişmiş neymiş :)
Evet için geniş olabilir ilk cocukta geç cıkar kuzum merak etme az daha sabret kocaman olur zaten😁🥰 bir kac hafta daha hatta hareketleri bille belli olur🥰

Kızlar gunaydinnn❤️ nasılsınız bakalım,bebişler nasıl❤️ biz 15+1 haftalık olduk teyzeleri buyuduk artık göbüşümüz belli😁🥰 sizde durumlar nasıl hatta bazen sanki içerden cimcikliyo gibi hisediyorum oğluşum😁🥰 15 sm 145 gram olduk🥰
Maşallah bende yarın 15 haftalik olucam. Evet benimde karın baya çıktı dışardan yavaş yavaş belli oluyor. Zaten benim göbeğim düz değildi sezeryan göbeğim vardı. O kadar büyüdülermi ya bir daha kontrol ne zaman. Ben bir sorun olmazsa detaylıya gidicem

Evet için geniş olabilir ilk cocukta geç cıkar kuzum merak etme az daha sabret kocaman olur zaten😁🥰 bir kac hafta daha hatta hareketleri bille belli olur🥰
Evet ilk hamilelikte geç belli oluyor. Bana hastaneye falan yatınca bebek gelişimi iyi değil ondan yatıyorsun demi karnın yok diyorlardı. Bazıları karnın küçük bebekte küçük olacaktır. Olsun doğurma kolay olur diye kendince teselli veriyorlardı. O küçücük karnimla 4 kilo doğurdum o diyenler kocaman karinlariyla 2 kilo dogururlerken. O yuzden karın bebegin kilosunu gelişimini belli etmiyor.

Merhaba arkadaşlar, bir şey danışmak istiyorum. Ben ikili ya da üçlü test yaptırmak istemiyorum ve doktorlara sorduğum kadarıyla bu testlerin baktığı hususlarda bebeği önceden tedavi etmek için ameliyat vs. gibi önleyici şeyler yok . Ondan ziyade bebeğin down filan var mı gibi genetik şeylere bakılıyor ve sanırım bunun da tek çözümü aldırmak. Tabi ki 20. Haftada Allah nasip ederse detaylı ultrasona bakacağım. Belki öncesi mümkünse o zaman da baktırabilirim orasını tam net bilmiyorum. Şimdi bir arkadaşımla konuştum bana kendin için kırk tane doktora gidiyorsun çocuğunun o kadar mı değeri yok filan dedi. Çocuğa yazık yapıyormuşum vicdansız gibi bir şeyler bir şeyler . Tabi çok sinirim bozuldu. Doktor bile beni zorlamadı ama şimdi böyle denilince acayip stres oldum. Ben zaten stres yönetiminde aşırı başarısız biriyim. Olmayan bir şey testlerde çıkarsa iyice strese girip bebeğime zarar veririm diye de korkuyorum. Geçenlerde hamilelik belirtilerim gitti diye doktora gittim iki defa. Ben kafamı karıştırmak istemiyroum. Ama önlenebilir bir hastalık varsa bebeğime zarar vermek de istemiyorum bu testleri yaptırmayan arkadaşlar var mı ? Kesin yaptırmak mı zorundayız
Açıkçası ben de yaptırmadım çünkü bu testler tam doğru sonuç vermiyor ve şüphe varsa fetal dna testi yaptırmaya yönlendiriyorlar. Anne karnında organları yeni oluşmakta olan bir bebeğin bir hastalığı varsa o hastalık maalesef çok ağır olabiliyor, doğumdan sonra gelişen hastalıklar gibi olmuyor. Anne karnında ölümler veya doğar doğmaz ölümler olabilir. Bebeğin hayatı bakima muhtaç olabilir. Nihayetinde o da bir insan onun da canı var biz elbet bakarız ama ölüm var. Derler ya engelli annelerinin en büyük korkusu evladından önce ölmektir diye. O yüzden bu konularda bebeği aldıranları hiç yargilamamak gerek. Siz diyorsanız ki ne olursa olsun aldırmam, o zaman bilemem fakat direkt doğru sonuç veren fetal dna'yi yaptırıp içinizi rahatlatabilir veya olumsuz duruma hazırlık yapabilirsiniz. Onun dışında tam doğru sonuç vermeyen ikili test gibi şeyleri yaptirmadiginiz için kimseye laf düşmez.

Evet ilk hamilelikte geç belli oluyor. Bana hastaneye falan yatınca bebek gelişimi iyi değil ondan yatıyorsun demi karnın yok diyorlardı. Bazıları karnın küçük bebekte küçük olacaktır. Olsun doğurma kolay olur diye kendince teselli veriyorlardı. O küçücük karnimla 4 kilo doğurdum o diyenler kocaman karinlariyla 2 kilo dogururlerken. O yuzden karın bebegin kilosunu gelişimini belli etmiyor.
benim haftayakontrolum var 16. hafta - normal aylık rutin - sonra 20. hafta detaylı dediler özelde , devlette de 22. haftaya randevu almıştım detaylı için ben hem devlet hem özel gidiyorum nolur nolmaz diye

Kızlar günaydın ikili tarama sonucumuz çıkmış 🌸 3 hafta sürdü çıkması. rapor göremiyorum ama tahlillerde şunu gördüm neden kırmızı değerler ? normal mi anormal mi anlamadım çok huzursuz oldum daha 20 gün var randevumuza 🥲

Eklentiler

• IMG_6790.webp
    IMG_6790.webp
    8,8 KB · Görüntüleme: 64
Maşallah bende yarın 15 haftalik olucam. Evet benimde karın baya çıktı dışardan yavaş yavaş belli oluyor. Zaten benim göbeğim düz değildi sezeryan göbeğim vardı. O kadar büyüdülermi ya bir daha kontrol ne zaman. Ben bir sorun olmazsa detaylıya gidicem
Maşallah kuzum buyuduler ya valla zaman su gibi akıp geçiyor🥹❤️ bidaha ki kontrolum 4 hafta sonra canim benim doktor 4 haftada bir cagrıyo

Arkadaşlar merhaba günaydın herkese.Ben 11 haftalık hamileyim .İkili taramada yanılmıyorsam 11-13. Hafta arası yapılıyor.Bunun için doktora muayeneye gitmek dışında özel olarak ikili tarama için randevu almak gerekiyor mu detaylı ultrason gibi .Henüz ilk gebeliğim olduğu için bilgim yok

Günaydın hanımlar bel ağrım var bazen oluyor bazen olmuyor doktorum normal dedi ama doktora gitmemek için zor duruyorum aynı durumu yaşayan var mı
Kac haftalık sın canim 16 haftadan sonra doktor cok normal dedi rahim buyuyor ve ağrı merkezini degistiriyo, agrı belle vuruyo dedi

Arkadaşlar merhaba günaydın herkese.Ben 11 haftalık hamileyim .İkili taramada yanılmıyorsam 11-13. Hafta arası yapılıyor.Bunun için doktora muayeneye gitmek dışında özel olarak ikili tarama için randevu almak gerekiyor mu detaylı ultrason gibi .Henüz ilk gebeliğim olduğu için bilgim yok
normal randevu alıp gidebilirsin ultrasondan burun kemiği ve ense kalımlıgına bakıyo bi de kan aldıp belirli degerlere bakıyo ikili testte. aşırı güvenilir bi test degil yüzde 70 dogrulugu yüzde 100 istiyosan fetal dna yaptırırsan özel merkezlerde ikili 4lü taramaya gerek kalmıyor. hiç yaptırmaya da bilirsin sana baglı kesin doguracaksan. kromozomal bozlukluk var mı atıyorum down gibi onları ölçmek için bu testler

Kac haftalık sın canim 16 haftadan sonra doktor cok normal dedi rahim buyuyor ve ağrı merkezini degistiriyo, agrı belle vuruyo dedi
14+3 canım, doktorumda aynısını dedi gebeliğin başından itibaren rahim büyüdüğü için bel ve karın ağrıları normal dedi kanama olmadığı müddetçe tabi. Düşük tehdidi atlattım 2-3 hafta önce insan yine de korkuyor bebişleri kucağımıza alana kadar ruh sağlığımızı bozmasak iyi olacak 😅

normal randevu alıp gidebilirsin ultrasondan burun kemiği ve ense kalımlıgına bakıyo bi de kan aldıp belirli degerlere bakıyo ikili testte. aşırı güvenilir bi test degil yüzde 70 dogrulugu yüzde 100 istiyosan fetal dna yaptırırsan özel merkezlerde ikili 4lü taramaya gerek kalmıyor. hiç yaptırmaya da bilirsin sana baglı kesin doguracaksan. kromozomal bozlukluk var mı atıyorum down gibi onları ölçmek için bu testler
Anladım teşekkür ederim🌸.Evet Allah'ın izniyle kesin doğuracağım sonuç ne olursa olsun .Fakat bazıları diyor ki atıyorum böbreklerin işleyişi ile ilgili bir sıkıntı var ise bu anne karnında tedavi edilebiliyor bu yüzden yapılmalı deniliyor

Kızlar doktordan geliyorum bebeğimin ayaklarından yut iç organlaranına kadar gördü doktorum ama enseyi dönmedi inatlaştı doktorla 🤣 tam buluyor ölçecek geri dönüyor . Benim asıl sorum şu 14+6 günlükken gidicem orada ölçeriz dedi ama geç olmazmı ? Fetal DNA verdim bu arada

Merhaba arkadaşlar, bir şey danışmak istiyorum. Ben ikili ya da üçlü test yaptırmak istemiyorum ve doktorlara sorduğum kadarıyla bu testlerin baktığı hususlarda bebeği önceden tedavi etmek için ameliyat vs. gibi önleyici şeyler yok . Ondan ziyade bebeğin down filan var mı gibi genetik şeylere bakılıyor ve sanırım bunun da tek çözümü aldırmak. Tabi ki 20. Haftada Allah nasip ederse detaylı ultrasona bakacağım. Belki öncesi mümkünse o zaman da baktırabilirim orasını tam net bilmiyorum. Şimdi bir arkadaşımla konuştum bana kendin için kırk tane doktora gidiyorsun çocuğunun o kadar mı değeri yok filan dedi. Çocuğa yazık yapıyormuşum vicdansız gibi bir şeyler bir şeyler . Tabi çok sinirim bozuldu. Doktor bile beni zorlamadı ama şimdi böyle denilince acayip stres oldum. Ben zaten stres yönetiminde aşırı başarısız biriyim. Olmayan bir şey testlerde çıkarsa iyice strese girip bebeğime zarar veririm diye de korkuyorum. Geçenlerde hamilelik belirtilerim gitti diye doktora gittim iki defa. Ben kafamı karıştırmak istemiyroum. Ama önlenebilir bir hastalık varsa bebeğime zarar vermek de istemiyorum bu testleri yaptırmayan arkadaşlar var mı ? Kesin yaptırmak mı zorundayız
Canım ben ilk bebeğimde de yaptırmadım bunda da yaptırmadım. Down sendromunun tedavisi yok ki. Kromozomla alakalı bi şey. Genetik testinde de bilmiyorum çıkan hastalıkların anne karnında tedavisi var mı . Ama yaptırmıyoruz diye de vicdansız ebeveyn olmuyoruz. Canını sıkma o arkadaşının söylediklerine

Kızlar birkaç gün önce kanama gelmişti benden. Bebekte bi şey yok dedi doktor ama tabi benim içim rahat etmedi , başka bi doktordan randevu aldım. İkide de kontrolüm var. Çok korkuyorum dua edin inşallah her şey yolundadır .

Back
X