Euthyrox 50 mcgAmin canım hepimizin inşallahsiz hangi ilacı kullanıyorsunuz tsh için
Ah canım çok şükürTeyzelerim merhabaaaa
Kızlar ultrason iyiydi şak diye gördü adam şaşırdı bu kocaman keseye nasıl dış gebelik der diye
Ben tiroid kanseri geçirmiştim o yüzden yarısını almışlardı tiroidimin , şimdi gebelikte de yükseldi muhtemelen yarın kan vereceğim ama korkuyorum valla sonuçtanArkadaşlar tsh baktıran varmı? Sonuçlarım çıktı hamilelikten önce tsh değerim 2.52ydi bugün 3.8 çıktı doktor yüksek dahiliye uzmanına git dedi. Sizin değerler kaç çıktı? Valla bugün benim için çok gergin bir gün. Hem dış gebelikten şüphelendi şimdi de bu tsh yüksekliği beni iyice kötü yaptı
Dış gebelik düşüncesini Çıkar canım aklından , bak ne güzel doktor içerde bebeğin demiş. Hiç düşünüp kafana takma bunları , kalp atışını duyacağın günü bekle artıkKızlar siz başka doktora daha gidin diyince başka doktora gittim az önce baktı alttan ve üstten dış gebelik yok içerde dedi resmen 50 kere emin misiniz kesin içerde mi dedim evet içerde dedişuan gerginliğim biraz gitti ama hala kafam karışık o doktor neden çok sağda dış gebelik olarak kabul edebiliriz şüphelendim felan dedi bu da yok öyle bişey dedi. Acaba sonradan içerde olup dış gebeliğe dönme durumu var mı aklımda deli sorular
Canım bence doktorun bir şey olmaz dediyse yolculuğunu yap. Ama valiz taşıma , eğilip doğrulurlen dikkat et. İyi yolculuklar.Kızlar size bir sorum var.. Haftaya bebiş 6 haftalık olacak ve normalde planladığım 10 saatlik bir uçuş vardı.. Bebişi öğrenince çok arada kaldım bir yanım risk alma diyor bir yanım bişe olacaksa evde de olur diyor ne dersiniz? (Doktor git dedi bu arada)
Bende yarın eşimle gideceğim doktora ve alttan muayene olacak. Benim doktorumun muayene odası ayrı kendi odası ayrı. Acaba eşimi almazlar mı muayene odasına? Sizin de alttan muayenemiydi ?Ben de aynıyım söylenenleri heyecandan unutuyorumbence girsin ben de boşa gelmese mi demiştim ama iyi ki geldi. Artık daha olayın içinde. Önceden bir yere uzanmayınca dalga geçiyordu abartma diye doktor söyleyince ben alırım sen uzanma demeye başladı
Bazen patlayacak gibi hissediyorumHamilelikte gaz da anlasilmiyormus normalde gaz olsa insan anliyormus ama hamilelikte anlamiyormus belki de şişkinliği had safhada yaşıyoruz
Bol bol su ve kuru kayısı tamamen düzelmese de iyi geliyor.Bazen patlayacak gibi hissediyorum
Neden üçlü transferi kabul ettinBaşın sağ olsun üçüzleri neden kaybettim, bana da üçlü transfer yapıldı. Biraz da o yüzden acaba diyorum.
Evet bende aynıyım üçüzlerimde herşeye çok dikkat ediyodum hep yatıyodum ama bunda öyle değilim her randevuya heycanlanırdım ama bunda hiç heycanım yok nedense sanırım acımızı daha kabullenemedikBende aralıkta kayıp yaşadım o zamanki gibi değilim ben de açıkçası.. heyecanım o zamanki gibi değil hiç normal demek kisağlıklı olsunlar da , sağlıklı ilerlesin gebeliklerimiz yeter
Ben bu acıyı ve zorlugu yasadıgım için üçlü transfere çok çok karsıyım üçüz olucak diye bişey yok ama benimde o hamileliğim tüp bebekti 2 embriyo transfer edildi teki bölündü ikiz oldu üçüzlere hamile kalmış oldumNeden üçlü transferi kabul ettin
Rahimağzı gevsekliğinden kaybettim taşıyamadı
Doktorum 3 ünün de tutunma şansını artırdığını ve en azından birinin tutunmasını istemesi ısrarından. Öncesinden histeroskopi olmuştum rahim genişletilmişti zaten.Neden üçlü transferi kabul ettin
Rahimağzı gevsekliğinden kaybettim taşıyamadı
Aynı sekilde arkadaşımada tutmaz diye üç embriyo koydu üçüde tutmustuDoktorum 3 ünün de tutunma şansını artırdığını ve en azından birinin tutunmasını istemesi ısrarından. Öncesinden histeroskopi olmuştum rahim genişletilmişti zaten.
Transferden beri duş ediyorum rabbim üçü de tutunursa sen üçünü de taşıma gücü ver diye. Keseleri görmedim ama en az biri tutunmuş ki betam artıyor. Rabbim acılarını vermesin inşallahBen bu acıyı ve zorlugu yasadıgım için üçlü transfere çok çok karsıyım üçüz olucak diye bişey yok ama benimde o hamileliğim tüp bebekti 2 embriyo transfer edildi teki bölündü ikiz oldu üçüzlere hamile kalmış oldum
Doktorun hiç düşünmedimi bunun üçüde tutarsa kendi içlerinde bölünürse 4üz 5iz olursa diye
A acitatlisos
Betan nasıl arttı canımTransferden beri duş ediyorum rabbim üçü de tutunursa sen üçünü de taşıma gücü ver diye. Keseleri görmedim ama en az biri tutunmuş ki betam artıyor. Rabbim acılarını vermesin inşallah
Bunu ilk hamileliği olanlar genelde bilmiyor bende bilmiyordum ama keşke bilseydim yaşamıs biri beni uyarsaydıda bende hep baktırsaydım keşke bu acıyı yaşamamış olurdumKızlar şunuda söyliyim ÖNEMLİ!!!
Bu grubun en küçüğü benim galiba yaşım 23 ama yaşadıgım acı çok büyük üçüzlerimi erken doğumla kaybettim sadece 5 dk yaşadı kuzularım
1 anlık sancıyla 10 cm açılmam olmuş
Lütfen lütfen 12. Haftadan sonra sık sık rahimağzı ölçüsüne baktırın
Rahimağzı gevşekliği çok sinsi birsey son dk ya kadar asla ağrı sızı yapmıyor 12. Haftadan sonra hafif hafif kısalıkla belli ediyor kendinii kesin tedavileri var serklaj yapıyolar
Ama bunu hep kontrol ettirin.
Doktoruma Elenatal kullanıyorum dedim ben ve biraz dvitim düşük d vitamini başlayayım mı dedim, yok ilk trimesterda önermiyorum ben sadece folik asit sağlıklı ve dengeli beslenme bol su dediKızlar hangi vitamini kullanıyorsunuz ben gebeliği öğrendiğimden beri regenesis max kullanıyorum doktorum ona devam et kullan dedi hem omega var hem de multivitamin folik asitte var içinde
alltan muayene edilince duyuluyor benim 5+5 de duyuldu kanamam olmuştu o yüzden baktılarKızlar bende bayramdan sonraya randevu aldım İnşallah kısmetse 6+5 olacağım kalp atışı duyulur mu tecrübeli annişler