Benimki doğdu doğalı zordu gittikçe daha da zorlaşıyor düzelir diye bekliyorum ama ümidi kesmem lazımHoşbuldum mu deniyordualışkın değilim ben kızımın bu hallerine
Ah canımm ya nasıl dayandın ağlamasına bizimki yıktı ortalığı oturup ağlayacaktım nerdeyse bide ikeadaydık ellerimde sarılı herkes yanıma geliyor ay noldu bi yerine mi bişey oldu biz alalım ister misiniz ay sus yavrum ay dur yavrum benim içim daraldı resmenBenimki doğdu doğalı zordu gittikçe daha da zorlaşıyor düzelir diye bekliyorum ama ümidi kesmem lazım
Bence yine bizimki gibi olmaz ya
Anne sütünde dikkatli olmak lazım, ön sütü damlatmak gerekiyormuş. Ön sütte protein sindiren enzimler var, onlar göz kanalının içini tıkayan, kirpik diplerine yapışan protein içerikli salgıyı çözüyormuş. Son sütte bu enzimler yok ve besleyici içeriği yüksek olduğu için bakteri üretmeye daha müsait, o da enfeksiyon demek. Ben gözüne ve burnuna damlatmıştım çapağını çözdü. Bir de ıslak bir tülbentle yumuşakça silebilirsiniz. Bana bir hemşire dıştan içe, biri içten dışa doğru sil dedi, ikisini de denedim, dıştan içe silmek işe yarıyor.Anne sütü de aklıma geldi, annem kardeşimi emzirirken gözümde çapak ya da arpacık olduğunda sütünü damlatirdi çok iyi gelirdi ama bizim eski doktor bunu önermiyordu. Anne sütü çiğ olduğu için dış ortamda çok hızlı bakteri üretip enfeksiyona sebep olur demişti. Ben anne sütünden zarar gormemistim ama doktor öyle dediği için kulağa göze anne sütü damlatmaya cesaret edemedim hiç. Ama sen doktorunuza sorabilirsin, zararı yok derse o şekilde de hızlı atar
Evet serum da olabilir daha güvenli hatta. Bu bebeğimde olmadı çapak ama büyük oglanin göz kanalları tikaliydi, göz pınarına masaj yapıyorduk düzenli, onda hep gözünün içinde saydam bı çapak oluyordu. Öyle sorun yaratmiyordu ama görüntü olarak rahatsız ediyordu, sanki o da rahatsız oluyormuş gibi hissediyordum.Anne sütünde dikkatli olmak lazım, ön sütü damlatmak gerekiyormuş. Ön sütte protein sindiren enzimler var, onlar göz kanalının içini tıkayan, kirpik diplerine yapışan protein içerikli salgıyı çözüyormuş. Son sütte bu enzimler yok ve besleyici içeriği yüksek olduğu için bakteri üretmeye daha müsait, o da enfeksiyon demek. Ben gözüne ve burnuna damlatmıştım çapağını çözdü. Bir de ıslak bir tülbentle yumuşakça silebilirsiniz. Bana bir hemşire dıştan içe, biri içten dışa doğru sil dedi, ikisini de denedim, dıştan içe silmek işe yarıyor.Gözün dış ucundan içeri, göz pınarına doğru siliyorsunuz, ne var ne yoksa göz pınarından gözyaşı kanalı ile burun boşluğuna akıp geçiyor. Bir de suni gözyaşı yerine serum fizyolojik kullanılabilir. Ben tülbent su ile değil de serumla ıslatıyordum. Geçmiş olsun.
Benim kızımda da önce sol gözde oldu, iki hafta sürdü geçti, bi 10 gün sonra sağ gözde oldu o da iki hafta kadar sürdü. Masaj, süt ve serumla geçirdim.Evet serum da olabilir daha güvenli hatta. Bu bebeğimde olmadı çapak ama büyük oglanin göz kanalları tikaliydi, göz pınarına masaj yapıyorduk düzenli, onda hep gözünün içinde saydam bı çapak oluyordu. Öyle sorun yaratmiyordu ama görüntü olarak rahatsız ediyordu, sanki o da rahatsız oluyormuş gibi hissediyordum.
Agahahaja. Başlarda bende ağlıyordum. Bugün kucağımda ağlama krizi tuttu yine . Koydum dizime bekliyorum. Biliyorum susmayacak ama ben nefes almak için bekliyorum o kadar alıştım artık. Sonra gaza geldim burdaki yorumlardan dedim dışarı çıkartmayım poposu temiz kakasını yapmış gazını çıkartmış memise doymuş tam zamanı dedim. Çıktık dışarı 5 dk mesafede markete girdik ağlama krizine girdi. Biliyorum kucağıma da alsam susmayacak. Millet gelip bakıyor. Dur ben susturiyim diyor. Niye ağlıyor diye soruyorlar. Böyle dedim huyu buAh canımm ya nasıl dayandın ağlamasına bizimki yıktı ortalığı oturup ağlayacaktım nerdeyse bide ikeadaydık ellerimde sarılı herkes yanıma geliyor ay noldu bi yerine mi bişey oldu biz alalım ister misiniz ay sus yavrum ay dur yavrum benim içim daraldı resmenkoşarak kaçtık
Benim bebişinde göz kanalı tikali. Kaç aya açıldı ? 3 aydır uğraşıyorum geçmedi. Doktor masajima guvenmedi yanlış yaptığımı düşünüyor.Evet serum da olabilir daha güvenli hatta. Bu bebeğimde olmadı çapak ama büyük oglanin göz kanalları tikaliydi, göz pınarına masaj yapıyorduk düzenli, onda hep gözünün içinde saydam bı çapak oluyordu. Öyle sorun yaratmiyordu ama görüntü olarak rahatsız ediyordu, sanki o da rahatsız oluyormuş gibi hissediyordum.
Çok hatırlamıyorum ama 2 ya da 3 ay kadar sürmüştü. İçteki çapak sorun değildi de bizimkinin bazen gözü yapisiyordu acamiyordu sabahları. O yuzden göz doktoruna gitmiştik serçe parmağına göz pinarindaki nokta gibi sert olan yere yapacaksın diye göstermişti. Ben işaret parmağımla yapıyordum geniş alan olduğu için tam noktasını tutturamiyordum herhaldeBenim bebişinde göz kanalı tikali. Kaç aya açıldı ? 3 aydır uğraşıyorum geçmedi. Doktor masajima guvenmedi yanlış yaptığımı düşünüyor.Şimdi de bebeğin algilari çok açıldı zor izin veriyor yapmama
Canım benimki de izin vermiyordu emerken bişey demiyordu sadece, meme herşey den önemli çünkü.Benim bebişinde göz kanalı tikali. Kaç aya açıldı ? 3 aydır uğraşıyorum geçmedi. Doktor masajima guvenmedi yanlış yaptığımı düşünüyor.Şimdi de bebeğin algilari çok açıldı zor izin veriyor yapmama
Sanırım bende yanlış yapıyormusumÇok hatırlamıyorum ama 2 ya da 3 ay kadar sürmüştü. İçteki çapak sorun değildi de bizimkinin bazen gözü yapisiyordu acamiyordu sabahları. O yuzden göz doktoruna gitmiştik serçe parmağına göz pinarindaki nokta gibi sert olan yere yapacaksın diye göstermişti. Ben işaret parmağımla yapıyordum geniş alan olduğu için tam noktasını tutturamiyordum herhalde
Canım benimki de izin vermiyordu emerken bişey demiyordu sadece, meme herşey den önemli çünkü.Emzirirken bir dene istersen, bir kasede serum fizyolojik, yanında temiz tülbent, enjektörle çekilmiş birkaç ml ön süt hazır koyuyordum ben yanıma, emzirirken önce masaj, sonra silme, en sın süt damlatma ile bitiryodum seansı.
Nasıl şuan bebiş? Yan etkisi oldu mu?bizimde bugün 3. Ay kontrolümüz vardı 6350 gr olmuşuz 61 cm de boyumuz ay minnoşum resmen büyüyorrota ve menenjit aşılarının ilk dozunu olduk ve aşırı gazımız var rota aşısının yapabileceğini söyledi ben aşı konularında aşırı bilinçsiz olduğum için yaptırmanın en doğru karar olduğunu düşünüyorum köye gidicez şimdi bayramda menenjit ve rota aşısı olması beni bir nebze rahatlattı diyebilirim hemen koruma sağlar mı onu bilmiyorum ama yaptırdım ya rahat hissediyorum
Nasıl uyutuyorsun? Ben ya ayağımda sallıyorum yada kolumda uyutuyorum. Uyku arkadaşını ayağımda sallarken yanına mı koyayım. Çok saçma bi soru oldu ya offUyku problemi olan arkadaşlar biz uyku arkadaşı aldık eskisinden daha iyi uyuyor artık tavsiye ederim fisher price uyku arkadaşı
Nasıl alıştırdın ya bende de var uyku arkadaşı ama bizimkinin hiç umrunda olmuyor koluna koyuyorum yanına yatırıyorum yok hiç görmüyor bile vurup aşağı kaydırıyor ayağıyla itiyorUyku problemi olan arkadaşlar biz uyku arkadaşı aldık eskisinden daha iyi uyuyor artık tavsiye ederim fisher price uyku arkadaşı
Besin alerjisi miÜçüncü aydayiz doğarken oldu . Keşke onları da olmasaydı. Şimdi alerjisi var zaten hayatta yaptırmam aşı.
Bebek irmiği ile meyveli karışımlar alınabilir suyla yada mama ile pisiriodum bende kızıma kapaklı kaplarda yedirirdim oglumada yaparım inş bakalm 3 ay sonra geçişİlk bir yıl anne sütü ya da mama daha önemli olduğu için dışarda çok sorun olmuyor. En kotu bir muz ya da bir kivi ile ek gıda ogununu gecirebiliyorsun disardayken. Zaten 1 yaşından sonra da tuzlu yemeleri serbest olduğu için güvendiğin restoranlarda senin yemeginden yiyebiliyor. Yazın çorba yoğurt vs dışarda zor oluyor çabuk bozulduğu için. Biz yanımıza bir meyve alıyorduk, acıkınca anne sütü ya da mama zaten. Diş kaşıyıcı yerine de dışarda havuç güzel iş goruyor.