2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    265
bizimde bugün 3. Ay kontrolümüz vardı 6350 gr olmuşuz 61 cm de boyumuz ay minnoşum resmen büyüyor rota ve menenjit aşılarının ilk dozunu olduk ve aşırı gazımız var rota aşısının yapabileceğini söyledi ben aşı konularında aşırı bilinçsiz olduğum için yaptırmanın en doğru karar olduğunu düşünüyorum köye gidicez şimdi bayramda menenjit ve rota aşısı olması beni bir nebze rahatlattı diyebilirim hemen koruma sağlar mı onu bilmiyorum ama yaptırdım ya rahat hissediyorum

Benimki doğdu doğalı zordu gittikçe daha da zorlaşıyor düzelir diye bekliyorum ama ümidi kesmem lazım

Bence yine bizimki gibi olmaz ya
Ah canımm ya nasıl dayandın ağlamasına bizimki yıktı ortalığı oturup ağlayacaktım nerdeyse bide ikeadaydık ellerimde sarılı herkes yanıma geliyor ay noldu bi yerine mi bişey oldu biz alalım ister misiniz ay sus yavrum ay dur yavrum benim içim daraldı resmen koşarak kaçtık

Anne sütünde dikkatli olmak lazım, ön sütü damlatmak gerekiyormuş. Ön sütte protein sindiren enzimler var, onlar göz kanalının içini tıkayan, kirpik diplerine yapışan protein içerikli salgıyı çözüyormuş. Son sütte bu enzimler yok ve besleyici içeriği yüksek olduğu için bakteri üretmeye daha müsait, o da enfeksiyon demek. Ben gözüne ve burnuna damlatmıştım çapağını çözdü. Bir de ıslak bir tülbentle yumuşakça silebilirsiniz. Bana bir hemşire dıştan içe, biri içten dışa doğru sil dedi, ikisini de denedim, dıştan içe silmek işe yarıyor. Gözün dış ucundan içeri, göz pınarına doğru siliyorsunuz, ne var ne yoksa göz pınarından gözyaşı kanalı ile burun boşluğuna akıp geçiyor. Bir de suni gözyaşı yerine serum fizyolojik kullanılabilir. Ben tülbent su ile değil de serumla ıslatıyordum. Geçmiş olsun.

Evet serum da olabilir daha güvenli hatta. Bu bebeğimde olmadı çapak ama büyük oglanin göz kanalları tikaliydi, göz pınarına masaj yapıyorduk düzenli, onda hep gözünün içinde saydam bı çapak oluyordu. Öyle sorun yaratmiyordu ama görüntü olarak rahatsız ediyordu, sanki o da rahatsız oluyormuş gibi hissediyordum.

Benim kızımda da önce sol gözde oldu, iki hafta sürdü geçti, bi 10 gün sonra sağ gözde oldu o da iki hafta kadar sürdü. Masaj, süt ve serumla geçirdim.

Agahahaja. Başlarda bende ağlıyordum. Bugün kucağımda ağlama krizi tuttu yine . Koydum dizime bekliyorum. Biliyorum susmayacak ama ben nefes almak için bekliyorum o kadar alıştım artık. Sonra gaza geldim burdaki yorumlardan dedim dışarı çıkartmayım poposu temiz kakasını yapmış gazını çıkartmış memise doymuş tam zamanı dedim. Çıktık dışarı 5 dk mesafede markete girdik ağlama krizine girdi. Biliyorum kucağıma da alsam susmayacak. Millet gelip bakıyor. Dur ben susturiyim diyor. Niye ağlıyor diye soruyorlar. Böyle dedim huyu bu sonra apar topar bir şey alamadan koşa koşa eve geldik. Gelirken ağlıyor hala ama ben milletten utanıyorum yoksa evde her zamanki halı. Benim içim rahat. Bakıyorum millet bakıyor . İçimden diyorum ki kesin şimdi diyorlardır ki aç bebek. Hasta bebek vs hayat kalitem evlenince 2 seviye düşmüştü şimdi 10 seviye birden düştü ne yapalım benimde imtihanim buymuş demek agshajaja

Benim bebişinde göz kanalı tikali. Kaç aya açıldı ? 3 aydır uğraşıyorum geçmedi. Doktor masajima guvenmedi yanlış yaptığımı düşünüyor. Şimdi de bebeğin algilari çok açıldı zor izin veriyor yapmama

Çok hatırlamıyorum ama 2 ya da 3 ay kadar sürmüştü. İçteki çapak sorun değildi de bizimkinin bazen gözü yapisiyordu acamiyordu sabahları. O yuzden göz doktoruna gitmiştik serçe parmağına göz pinarindaki nokta gibi sert olan yere yapacaksın diye göstermişti. Ben işaret parmağımla yapıyordum geniş alan olduğu için tam noktasını tutturamiyordum herhalde

Canım benimki de izin vermiyordu emerken bişey demiyordu sadece, meme herşey den önemli çünkü. Emzirirken bir dene istersen, bir kasede serum fizyolojik, yanında temiz tülbent, enjektörle çekilmiş birkaç ml ön süt hazır koyuyordum ben yanıma, emzirirken önce masaj, sonra silme, en sın süt damlatma ile bitiryodum seansı.

Sanırım bende yanlış yapıyormusum öğrendiğim çok çok iyi oldu

Muhteşem bir dokümantasyon planlama. Benimkini zaten memisde yapıyordum şimdi memisde zor duruyor göz teması bile kurmuyorum ki emsin agahaja şu an meme dışında her şey aşırı ilgisini çekiyor some 3 months problem

Nasıl şuan bebiş? Yan etkisi oldu mu?

Uyku problemi olan arkadaşlar biz uyku arkadaşı aldık eskisinden daha iyi uyuyor artık tavsiye ederim fisher price uyku arkadaşı
Nasıl alıştırdın ya bende de var uyku arkadaşı ama bizimkinin hiç umrunda olmuyor koluna koyuyorum yanına yatırıyorum yok hiç görmüyor bile vurup aşağı kaydırıyor ayağıyla itiyor

Bebek irmiği ile meyveli karışımlar alınabilir suyla yada mama ile pisiriodum bende kızıma kapaklı kaplarda yedirirdim oglumada yaparım inş bakalm 3 ay sonra geçiş

Kızlar ben sezeryan sonrasi 30 35 gün lohusalık yaşadım şuan oğlum 2.5 aylik hala adet olmadım geçen gün aşırı uzun şekilde pembemsi akıntım oldu 2 defa hatta afedersiniz iccamasirima lop diye düşmüş akıntım biseferde . normal mi bu durum sizde durumlar nedir

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…