2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    265
Çevremizde de bebek yok bakacağız artık duruma göre

Yagizin enerjisinden benim aybarsıma da gönderin amin

Biz 3. Aya bugün girdik 2 gün öncesinden başladı bizim uykuya dalmada zorlanmalar uyurken ıh ıh diye sinirlenip ayaklarını tepeye atıp popoyu kaldırarak kendini uyandırmalar emmede güçlük
Ben kundak yapıyorum biraz daha iyi oluyor kundak. Ama gittikçe şiddetlendi memeyle oyun oynama uykuya direnme vs hoş geldiniz aramıza

Anladım canım teşekkür ederim Benim işim şöyle manikürcüyüm rus manikürü. İlk başta haftasonu 2 gün ile başlasam dedim o gün eşim evde oluyor. 10-19 şeklinde olacak 2 saat te gidiş dönüş desen, hiç bırakmak istemiyorum kızımı bu kadar uzun süre ama malum ekonomi çalışmak zorundayım. Bir yaşına kadar part time çalışmayı düşünüyorum sonra da bakıcı bulabilirsem haftaiçi 3 gün haftasonu 2 gün öyle çalışacağım.

Teşekkür ederim Amin cümlemize. Ay bize öyle yemek yapsam şükür ediyorum.

Kızlar bebeğimin gözünün içinde çapak var yani sanırım çapak oluyor onlar şeffaf yapışkanlı gibi bişey gözüne zarar verir mi onlar görmede güçlük çeker mi ya da enfeksiyon falan kapar mı. Yumuşak bir bez ile almaya çalışıyorum

İnstada bir dr var soru cevap yapıyor osman gonulal dı sanırım. Bir kişi daha ondan bahsetmişti geçenlerde. Dr diyor ki 12 aylıktan sonra ev için yapılan ortak yemekten bebeklere de vereilirsiniz dedi tabi ki tuzu yağı abartılı olmamalı ve bebekte aksi bir durum olmaması halinde ev yemekleri verilebilir.

Gözünün içinde derken gözün saydam yerinde mi. Kendiliğinden atılır o, daha gözyaşlari olmadığı için biraz zaman alıyor.

Evet hatta bazen göz kapağı yapışıyor gibi oluyor . Herhangi bir tehlikesi var mı
Bildiğim kadariyla yok. Kızarıklık olduğunda gözyaşı damlası veriyorlar ama çapak olduğunda ben hiç goturmemistim doktora. Oğlumun zamanında çoğu bebekte olmuştu, başkalarında da olunca sorun etmedim ben capagi. sen hiç çıkarmaya çalışma, peçete filan denersen mikrop kapabilir. Kendiliğinden atılıyor o, sarimtrak ya da yesilimsi değil şeffaf dimi.

Evet şeffaf beyaz gibi hatta öyle kızarıklık falan da yok normal o zaman

Evet şeffaf beyaz gibi hatta öyle kızarıklık falan da yok normal o zaman
Normal diye düşünüyorum bizde oluyordu ara ara enfeksiyona çevirmedi hiç, ama çok endişe edersen doktoruna mesaj atıp suni göz yaşı damlası sikabilirsin. Gözyaşı olunca hemen atıyorlar. İlk zamanlar ondan göz içinde çapak oluyor atamiyorlar çabucak.

Tamamdır çok teşekkür ederim
Anne sütü de aklıma geldi, annem kardeşimi emzirirken gözümde çapak ya da arpacık olduğunda sütünü damlatirdi çok iyi gelirdi ama bizim eski doktor bunu önermiyordu. Anne sütü çiğ olduğu için dış ortamda çok hızlı bakteri üretip enfeksiyona sebep olur demişti. Ben anne sütünden zarar gormemistim ama doktor öyle dediği için kulağa göze anne sütü damlatmaya cesaret edemedim hiç. Ama sen doktorunuza sorabilirsin, zararı yok derse o şekilde de hızlı atar

Bizde de oluyor o gözünin içinde kirpik diplerine yapışıyor bazen ama gözünü açıp kapattıkça uca geliyor ben alıyorum ucundayken nemli pamukla kuruyunca çapak oluyor işte o zaman daha zor oluyor alması

Bence göz doktoruna gösterin. Bizimkinin öyle enfeksiyonu vardi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…