- 3 Mayıs 2021
- 1.330
- 1.382
- 38
Çevremizde de bebek yokÇevrende arkadaşın ya da akrabalarında baston ya da kabin boy bebek arabası varsa bı yarım saatligine rica et istersen. Onda deneyip duruyorsa alırsın. Bu umut o olmadı bunu alalım dediğimizde de yine elimizde patlayabiliyor. Ben doğumdan önce yookidoo oyun halisi aldım üstünde araba gezen, hiç sevmedi, dedim herhalde renkleri ilgisini çekmedi, abisi oyun halisina bayilirdi çünkü ama onunki farklıydı, sonra gittim eski oyun halimizdan sipariş ettim, onu da sevmedi. Sorum oyun halısı değilmiş bebeğim dümdüz yatmayı sevmiyor demekki. Şimdi evde iki tane oyun halısı boş boş duruyor.
Çok daha iyiyim mental olarakta toparladım şükür ellerini azda olsa kullanıyorumNasıl oldu daha iyi misin?
Biz 3. Aya bugün girdik 2 gün öncesinden başladı bizim uykuya dalmada zorlanmalar uyurken ıh ıh diye sinirlenip ayaklarını tepeye atıp popoyu kaldırarak kendini uyandırmalarBizde yarin 3 aylik oluyoruz
Uykudan ciglik atarak uyanma var su anlik
Yagizin enerjisinden benim aybarsıma da gönderin aminBenimkide bebek arabasının tekeri hareket etsin uyuyor hemen araba çalışana kadar ağlıyor ben onu koltuğa bağlıyorum şoför koltuğuna oturup arabayı çalıştırana kadar yırtıyor ortalığı çalışır çalışmaz susuyor otoparktan çıkana kadarda uyuyor eşim diyor tekirdağdan vana kadar gideriz Yağızla 1-2 kere uyanır mama yer uyur diyoraraba durana kadar hiç uyanmıyor bebek arabasında da öyle eve gelince uyanıyor
Ben kundak yapıyorum biraz daha iyi oluyor kundak. Ama gittikçe şiddetlendi memeyle oyun oynama uykuya direnme vsBiz 3. Aya bugün girdik 2 gün öncesinden başladı bizim uykuya dalmada zorlanmalar uyurken ıh ıh diye sinirlenip ayaklarını tepeye atıp popoyu kaldırarak kendini uyandırmalaremmede güçlük
Anladım canım teşekkür ederimEstağfurullah ne demek. Birbirimize faydalı olmaya calışıyoruz. Eve gelince ilk emzirmem 3 e doğru oluyor. Birini emiyor zaten artıyor bile. Ötekini sağıyorum. Ćok dolu oluyor. Sonlara doğru baya sertleşiyor. Sütlerden bir koku almadım. Taze bırakıyorum. Sondan geriye doğru gidiyor eşim. İlk olarak sabah sağdiğımı veriyor. Zaten çıkmadan emziriyorum. Sağmaya başlamadan önce ikisini de veriyordum. Şimdi arttı sagdıkca. Her oğünde bir göğüs emiyor. Diğerini de toplam 3 kez sagmış oluyorum. Okulda sagmıyorum. Zaten 10 dk lık teneffüsler girdim cıktım gitti 2 dk, 3 dk da uyarı modu kaldı 5 dk. Ama doluyor baya. Hep ped kayar da akarsa diye korkuyorum. Sana da kolay gelsin. Senin mesai uzun mu kaça kadar calışacaksın?
İyi bari çok sevindim kuzum.Çok daha iyiyim mental olarakta toparladım şükür ellerini azda olsa kullanıyorum
Teşekkür ederimÇok geçmiş olsun önceAllah size de çocuklarınıza da uzun ömür ve sağlık versin. Umarım bugünler geçer su an ağlamalı kaka yapmaya çalışıyoruz mesela .bayram jcin evi toplayacaktim (temizliği geçtim artık ) o bile kaldı
İnstada bir dr var soru cevap yapıyor osman gonulal dı sanırım. Bir kişi daha ondan bahsetmişti geçenlerde. Dr diyor ki 12 aylıktan sonra ev için yapılan ortak yemekten bebeklere de vereilirsiniz dedi tabi ki tuzu yağı abartılı olmamalı ve bebekte aksi bir durum olmaması halinde ev yemekleri verilebilir.İçime su serpildi resmenortalama yaşına kadar ana öğün mama olacak o düzen belli zaten zor olmayacaktır aralarda ek gıda teklif edeceğim bir yaşından sonrası bizimle aynı yemekler hemen hemen. Haydi hakkımızda hayırlısı olsun
Gözünün içinde derken gözün saydam yerinde mi. Kendiliğinden atılır o, daha gözyaşlari olmadığı için biraz zaman alıyor.Kızlar bebeğimin gözünün içinde çapak var yani sanırım çapak oluyor onlar şeffaf yapışkanlı gibi bişey gözüne zarar verir mi onlar görmede güçlük çeker mi ya da enfeksiyon falan kapar mı. Yumuşak bir bez ile almaya çalışıyorum
Evet hatta bazen göz kapağı yapışıyor gibi oluyor . Herhangi bir tehlikesi var mıGözünün içinde derken gözün saydam yerinde mi. Kendiliğinden atılır o, daha gözyaşlari olmadığı için biraz zaman alıyor.
Bildiğim kadariyla yok. Kızarıklık olduğunda gözyaşı damlası veriyorlar ama çapak olduğunda ben hiç goturmemistim doktora. Oğlumun zamanında çoğu bebekte olmuştu, başkalarında da olunca sorun etmedim ben capagi. sen hiç çıkarmaya çalışma, peçete filan denersen mikrop kapabilir. Kendiliğinden atılıyor o, sarimtrak ya da yesilimsi değil şeffaf dimi.Evet hatta bazen göz kapağı yapışıyor gibi oluyor . Herhangi bir tehlikesi var mı
Evet şeffaf beyaz gibi hatta öyle kızarıklık falan da yok normal o zamanBildiğim kadariyla yok. Kızarıklık olduğunda gözyaşı damlası veriyorlar ama çapak olduğunda ben hiç goturmemistim doktora. Oğlumun zamanında çoğu bebekte olmuştu, başkalarında da olunca sorun etmedim ben capagi. sen hiç çıkarmaya çalışma, peçete filan denersen mikrop kapabilir. Kendiliğinden atılıyor o, sarimtrak ya da yesilimsi değil şeffaf dimi.
Normal diye düşünüyorum bizde oluyordu ara ara enfeksiyona çevirmedi hiç, ama çok endişe edersen doktoruna mesaj atıp suni göz yaşı damlası sikabilirsin. Gözyaşı olunca hemen atıyorlar. İlk zamanlar ondan göz içinde çapak oluyor atamiyorlar çabucak.Evet şeffaf beyaz gibi hatta öyle kızarıklık falan da yok normal o zaman
Tamamdır çok teşekkür ederimNormal diye düşünüyorum bizde oluyordu ara ara enfeksiyona çevirmedi hiç, ama çok endişe edersen doktoruna mesaj atıp suni göz yaşı damlası sikabilirsin. Gözyaşı olunca hemen atıyorlar. İlk zamanlar ondan göz içinde çapak oluyor atamiyorlar çabucak.
Anne sütü de aklıma geldi, annem kardeşimi emzirirken gözümde çapak ya da arpacık olduğunda sütünü damlatirdi çok iyi gelirdi ama bizim eski doktor bunu önermiyordu. Anne sütü çiğ olduğu için dış ortamda çok hızlı bakteri üretip enfeksiyona sebep olur demişti. Ben anne sütünden zarar gormemistim ama doktor öyle dediği için kulağa göze anne sütü damlatmaya cesaret edemedim hiç. Ama sen doktorunuza sorabilirsin, zararı yok derse o şekilde de hızlı atarTamamdır çok teşekkür ederim
Bizde de oluyor o gözünin içinde kirpik diplerine yapışıyor bazen ama gözünü açıp kapattıkça uca geliyor ben alıyorum ucundayken nemli pamukla kuruyunca çapak oluyor işte o zaman daha zor oluyor almasıKızlar bebeğimin gözünün içinde çapak var yani sanırım çapak oluyor onlar şeffaf yapışkanlı gibi bişey gözüne zarar verir mi onlar görmede güçlük çeker mi ya da enfeksiyon falan kapar mı. Yumuşak bir bez ile almaya çalışıyorum
Bence göz doktoruna gösterin. Bizimkinin öyle enfeksiyonu vardi.Kızlar bebeğimin gözünün içinde çapak var yani sanırım çapak oluyor onlar şeffaf yapışkanlı gibi bişey gözüne zarar verir mi onlar görmede güçlük çeker mi ya da enfeksiyon falan kapar mı. Yumuşak bir bez ile almaya çalışıyorum
Hoşbuldum mu deniyorduBen kundak yapıyorum biraz daha iyi oluyor kundak. Ama gittikçe şiddetlendi memeyle oyun oynama uykuya direnme vshoş geldiniz aramıza