2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    265
Araç koltuğu kullanmıyoruz arkaya oturup kucağıma alıyorum

Umarım bebişim zeki ve uyanıktır. Bu kadar zahmete değsin istiyorum. Bu huysuzlugunu hep alerjiye bağlıyorum ama diyet yaptığım halde huysuz bence bunun ki başka bir şey

Şu an en büyük korkum hamile kalmaktan tekrardan. Spiral takılmak istiyorum onu yaptirmaya bile gidemeyecek kadar beni evde tutuyor bebek. Ablamın gelmesini bekliyorum dışarı çıkmak için bebek doğduğundan beri dışarda yemeğe bile gidemedik eşimle. Zaten kar kıştı her yer şimdi de bu minnoş asla izin vermez şimdiden korkuyorum bu çocuktan sanki onu ben değil o beni terbiye ediyormuş gibi agahahahah

Araç koltuğu kullanmıyoruz arkaya oturup kucağıma alıyorum
Çevrende arkadaşın ya da akrabalarında baston ya da kabin boy bebek arabası varsa bı yarım saatligine rica et istersen. Onda deneyip duruyorsa alırsın. Bu umut o olmadı bunu alalım dediğimizde de yine elimizde patlayabiliyor. Ben doğumdan önce yookidoo oyun halisi aldım üstünde araba gezen, hiç sevmedi, dedim herhalde renkleri ilgisini çekmedi, abisi oyun halisina bayilirdi çünkü ama onunki farklıydı, sonra gittim eski oyun halimizdan sipariş ettim, onu da sevmedi. Sorum oyun halısı değilmiş bebeğim dümdüz yatmayı sevmiyor demekki. Şimdi evde iki tane oyun halısı boş boş duruyor.

Son cümlen bana çok tanıdık geldi. Eşimle çok sık kullandığımız bı cumleydi. Çocuğumu ilk anasınıfı öğretmeni farkedip çocuk psikiyatrisine gonderdiginde doktor öğretmeninden bı mektup istemişti, bil bakalım öğretmen ne yazmış, ben .... Yi degil .... Beni yönetiyor ama bebekliginden beri öyleydi hala oyle. Minik oğlum da eskilerin tabiriyle karnı toksa sırtı pekse tam geleneksel bir bebek Allah dağına göre kar veriyor o zaman 29 yaşındaydım şimdi 36.

Siz yazinca ne kadar seviniyorum bilemezsiniz . Çünkü benim gibi annelerin olduğunu bilmek psikolojik olarak iyi geliyor. Hem daha deneyimli olmanız soruları erkenden sorup rahatlamami sağlıyor

Bana geçen komşum diyor nasıl gidiyor ne bileyim dedim sen iyi 3 tane dogurmussun dedim. Diyor ki aman bebek bakmakta ne var kendimi o kadar yetersiz hissettim ki . Bugün sabah yine benimki uykuya geçmemek icin ağlama krizlerine girdi. Kendimi aşırı çaresiz hissediyorum ve biraz bekliyorum kafam rahatlasın diye o ara bile çığlık atarak agliyor. Sonra diyorum ki ne yapıyorsun kızım sen? bebeğinden önemli mi senin kafanın rahatlamasi ? bir pişmanlık, bebeğe bakmadığımı düşünme perileri geliyor her günüm sabah acaba nasıl uyutucam emziricem. Gece olunca da acaba kaç dk veya saatte bir kalkıp emziricem modundayim bebeği akşam uykusuna yatirinca 1 saat sonra yatağa giriyorum. Eşimle iletişimimiz sıfıra yaklaştı. Tek merakım büyüyünce duzeliyorlar mi ? Hamileligim mükemmel geçmedi ama aşırı travmatikte değildi sorun nerde diye düşünüp duruyorum besmeleyle de başlamıştık aslında agshajaj

Büyüyünce düzeliyor diyerek sana boş umut pompalamak istemiyorum, ama form değiştiriyor bir çok sey. Misal uykular iki yaşına kadar daha da bozulmuştu bizde. Onu da sonrasında şöyle yorumladım. Bazı bebekler uykuda daha az vakit geçirdikleri için daha çok ve daha hızlı öğreniyorlar çevreyi, bu da onların merak durtusunu tetikliyor, merak ettikçe de uykuya daha az eğilim gösteriyorlar. Kısır döngü yani. Bence uyanık tabiri de kesinlikle buradan geliyor, az uyku çok kazanım ama öğrenmenin en hızlı olduğu iki yaş bittikten sonra uykular da daha düzene giriyor diyebilirim. Tabi yerini başka telaşlar alıyor bu sefer. Her hareketinde yürek çarpıntısı, acaba normal mi bu yaptıkları, acaba norogelisimsel bı soruna işaret ediyor olabilir mi vs. Çünkü çevrede örneklere baktığında seninki uyuşmuyor. Farklı olan da korkutuyor, bazen üzüyor. Nerede hata yapıyorum diyorsun. Milyon tane uzmanla gorusuyorsun. İki yaşında goturdugumuz çocuk psikologu denver testi yaptı, oyun terapisi ile başladık hala farklı ihtiyaçlarına farklı terapiler ile devam ediyoruz. Ergoterapi bile aldirdik doktor yönlendirmesiyle. En son attentioner programı aldirdik mesela. Son gittiğimizde doktor r harfini hizli konuştuğu için baskın cikaramiyor, bı kaç aya cikaramazsa dil terapisine yonlendiricem dedi, eşimin gozleri terapi kelimesini duyunca fal taşı gibi açıldı eve geldik bir günde çocuğa r harfini baskın çıkarmayı öğretti cebelleserek, oğlum terapilere calisiyoruz bu harf ya çıkacak ya çıkacak dedi uyanık çocuk büyütmek heyecanlı derken bunu kastediyorum, biz de onunla hep taze yeni şeyler öğreniyoruz, bilmediğimiz alanları deneyimliyoruz, ekonomik olarak goturusu olsa da bizim de ufkumuz açılıyor. Yazdıklarım seni korkutmasın algılari açık, uyku sevmeyen her bebek ileride benzer şeyleri yaşayacak diye bi kural yok, benim oğlumun iki tanısı var biri de hiperaktivite. Yaşadığımız zorlukların bir kısmı da onunla alakalı.

Kaç sast evde olmuyorsun toplamda? İş yerinde de sağım yapabiliyor musun? Peki, eve gelene kadar memelerin çok foluyor mu? Eve gelince akşam sağıyorsun ya gece bebek için sütün kalıyor mu, yetiyor mu yanı? Ben bazen bir memeyi veriyorum doyuyor ama süt bittiği için biraz sinirleniyor sonra ikinciyi de veriyorum. İkinciden çok içmiyor da ama sakinleşiyor. Sen söylemiştin yanlış hatırlamıyorsam süt buzlukta bekleyince sanki demir kokusu gibi koku geliyor demiştin. Şuan sağınca dolapta bekliyor ya o zaman o koku olmuyor değil mi? Kusura bakma canım ben de işe başlayacağım korkuyorum aklımda bin soru. Cevapların için şimdiden teşekkürler.

3 yaşına gelince baya rahatlıyorsun. Ben o zaman da hatırlıyorum oğlum 6 da kalkardı oğlum lütfen 1 saat daha uyu diye yalvarırdım şimdi de oğlum kalk uyan diye yalvarıyorum lgsye az kala çok yorulduBen 38 im şuan ve dizimden 5 kere ameliyat oldum hatta diz protezim var yine de istedim oğlum vardı bir de Allah kız bebişin duygusunu tattırdı çok şükür. Dizimden dolayı o kadar zorlanıyorum ki anlatamam ama ilk bebekteki hatalarımı yapmamaya çalışıyorum daha bilinçli davranıyorum. Sen de oğlun sağlıkla büyüsün bir 6-7 yaşına gelince tekrar bir düşünürsün belli mi olur. Allah hepimizin yavrularını korusun sağlıkla büyüsünler. Bu grup var ya iyi ki var. Herşeyi danışabildiğimiz dayanışma grubu.

aynen bende kansizim bende simdi icmiyorun yeterince cok ictim

Değerli bilgilerin için çok teşekkür ederim, bir anda nasıl olacak diye kaygılanmıştım. Yaz geliyor, tarifler, doyacak mı, dışarda nasıl olacak vs. Demek ki bir an da olmuyormuş, çok sağol

Değerli bilgilerin için çok teşekkür ederim, bir anda nasıl olacak diye kaygılanmıştım. Yaz geliyor, tarifler, doyacak mı, dışarda nasıl olacak vs. Demek ki bir an da olmuyormuş, çok sağol
İlk bir yıl anne sütü ya da mama daha önemli olduğu için dışarda çok sorun olmuyor. En kotu bir muz ya da bir kivi ile ek gıda ogununu gecirebiliyorsun disardayken. Zaten 1 yaşından sonra da tuzlu yemeleri serbest olduğu için güvendiğin restoranlarda senin yemeginden yiyebiliyor. Yazın çorba yoğurt vs dışarda zor oluyor çabuk bozulduğu için. Biz yanımıza bir meyve alıyorduk, acıkınca anne sütü ya da mama zaten. Diş kaşıyıcı yerine de dışarda havuç güzel iş goruyor.

Ya okurken aslında ne kadar zorlansanızda bir çırpıda geçmiş gibi anlatmışsiniz. Annelik böyle bir şey demek ki eşiniz bölümünde gülmeye başladım erkeklerin hepsi mi bu kadar benzer ya Allah'ım iki çocuğunuza da sağlık sıhhat uzun ömür versin

Çok geçmiş olsun önce Allah size de çocuklarınıza da uzun ömür ve sağlık versin. Umarım bugünler geçer su an ağlamalı kaka yapmaya çalışıyoruz mesela .bayram jcin evi toplayacaktim (temizliği geçtim artık ) o bile kaldı

3 hafta oldu başlayalı. Çok iyi geldi bana. İlk gün biraz üzüldüm. Sonra onun sağlıklı bir anneye ihtiyacı var. Çalışmak da bana iyi geldi deyip kulak arkası ettim o duyguyu. Zaten her Sabah aynı saatte kalkıp çocukları hazırlıyordum. Farklı olarak süt sağma stresi eklendi. Ama yorucu oluyor tabi. Evin her yeri aynı anda temiz olmuyor. En acil işleri yapıyorum. Kafaya takmıyorum. Ogluslarda çok daha kotüydü evimiz. Gececegini biliyorum. O yüzden bugünlere hep anı gözüyle bakmaya çalışıyorum. İlk çocuk olsaydı zorlanabilirdim. Ama uykusuzluğa zaten alışmıştım abilerden. O yüzden yorgun ama mutluyum şimdilik.

İçime su serpildi resmen ortalama yaşına kadar ana öğün mama olacak o düzen belli zaten zor olmayacaktır aralarda ek gıda teklif edeceğim bir yaşından sonrası bizimle aynı yemekler hemen hemen. Haydi hakkımızda hayırlısı olsun

Estağfurullah ne demek. Birbirimize faydalı olmaya calışıyoruz. Eve gelince ilk emzirmem 3 e doğru oluyor. Birini emiyor zaten artıyor bile. Ötekini sağıyorum. Ćok dolu oluyor. Sonlara doğru baya sertleşiyor. Sütlerden bir koku almadım. Taze bırakıyorum. Sondan geriye doğru gidiyor eşim. İlk olarak sabah sağdiğımı veriyor. Zaten çıkmadan emziriyorum. Sağmaya başlamadan önce ikisini de veriyordum. Şimdi arttı sagdıkca. Her oğünde bir göğüs emiyor. Diğerini de toplam 3 kez sagmış oluyorum. Okulda sagmıyorum. Zaten 10 dk lık teneffüsler girdim cıktım gitti 2 dk, 3 dk da uyarı modu kaldı 5 dk. Ama doluyor baya. Hep ped kayar da akarsa diye korkuyorum. Sana da kolay gelsin. Senin mesai uzun mu kaça kadar calışacaksın?

Benimkide bebek arabasının tekeri hareket etsin uyuyor hemen araba çalışana kadar ağlıyor ben onu koltuğa bağlıyorum şoför koltuğuna oturup arabayı çalıştırana kadar yırtıyor ortalığı çalışır çalışmaz susuyor otoparktan çıkana kadarda uyuyor eşim diyor tekirdağdan vana kadar gideriz Yağızla 1-2 kere uyanır mama yer uyur diyor araba durana kadar hiç uyanmıyor bebek arabasında da öyle eve gelince uyanıyor

Çok sevindim senin adına, evet çalışmak iyi geliyor insana, biraz da gün içinde ozleyince daha da şefkatli oluyoruz aslında. Aslında ayrılık kaygıları başlamadan işe başlamak daha mı iyi düşünüyorum ben de. Diğer türlü daha sancılı olacakmış gibime geliyor ama bı taraftan da tempoyu kaldırabilir miyim emin degilim. Zaman gosterecek artik

Arabada uyuyan bebek candır

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…