Büyüyünce düzeliyor diyerek sana boş umut pompalamak istemiyorum, ama form değiştiriyor bir çok sey. Misal uykular iki yaşına kadar daha da bozulmuştu bizde. Onu da sonrasında şöyle yorumladım. Bazı bebekler uykuda daha az vakit geçirdikleri için daha çok ve daha hızlı öğreniyorlar çevreyi, bu da onların merak durtusunu tetikliyor, merak ettikçe de uykuya daha az eğilim gösteriyorlar. Kısır döngü yani. Bence uyanık tabiri de kesinlikle buradan geliyor, az uyku çok kazanım
ama öğrenmenin en hızlı olduğu iki yaş bittikten sonra uykular da daha düzene giriyor diyebilirim. Tabi yerini başka telaşlar alıyor bu sefer. Her hareketinde yürek çarpıntısı, acaba normal mi bu yaptıkları, acaba norogelisimsel bı soruna işaret ediyor olabilir mi vs. Çünkü çevrede örneklere baktığında seninki uyuşmuyor. Farklı olan da korkutuyor, bazen üzüyor. Nerede hata yapıyorum diyorsun. Milyon tane uzmanla gorusuyorsun. İki yaşında goturdugumuz çocuk psikologu denver testi yaptı, oyun terapisi ile başladık hala farklı ihtiyaçlarına farklı terapiler ile devam ediyoruz. Ergoterapi bile aldirdik doktor yönlendirmesiyle. En son attentioner programı aldirdik mesela. Son gittiğimizde doktor r harfini hizli konuştuğu için baskın cikaramiyor, bı kaç aya cikaramazsa dil terapisine yonlendiricem dedi, eşimin gozleri terapi kelimesini duyunca fal taşı gibi açıldı
eve geldik bir günde çocuğa r harfini baskın çıkarmayı öğretti cebelleserek, oğlum terapilere calisiyoruz bu harf ya çıkacak ya çıkacak dedi
uyanık çocuk büyütmek heyecanlı derken bunu kastediyorum, biz de onunla hep taze yeni şeyler öğreniyoruz, bilmediğimiz alanları deneyimliyoruz, ekonomik olarak goturusu olsa da bizim de ufkumuz açılıyor. Yazdıklarım seni korkutmasın algılari açık, uyku sevmeyen her bebek ileride benzer şeyleri yaşayacak diye bi kural yok, benim oğlumun iki tanısı var biri de hiperaktivite. Yaşadığımız zorlukların bir kısmı da onunla alakalı.