2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    265
Bende haftasonu travel sistemi satıp kabin boy aldım 2. El çok rahat ettim gerçekten tek sıkıntım tek yönlü olduğu için bebeğe önden çok zor geliyormuş gibi geliyor bana yani uyurken müslin örtüyorum ama uyanıklen açık olsun istiyor virde portbebede yanları falan kapalı hiç rüzgar geçirmiyordu bu öyle değil ondan biraz zorluyor tavsiyem oturmaya başlayana kadar idare edebilirsen et ben keşke oturmaya başlayınca satsaydım diyorum
Bir iki ay sonraya anca alırım zaten anex diye bir araba buldum güzele benziyor küçükken de kullanılıyor

kiz dedim kanamam yok hala kiz basladi simdide su gibi bir anmi durmazsin baya rahatsizim hani bir karin agrisi degil cok gelmesinden nasil bayilmiyorum hayret o kadar kan gidiyor valla bana hic normal gelmedi simdi afacanlarida birakip hastane siraya girmek istemem yoksa belimde agriyor dogumdan sonra bir gidip göstermek lazim kiz bu yasa kadar daha gözlerimi dahi göstermis degilim ama dislerimin üstünde durdum full nargos alarak yaptirdim hamilelik öncesi saglik önemli dikkat et etmeliyiz kendimize 🙂
Aman temizliodur kendini rahim iyice belki geçmiş olsun valla kadınlık ne zor iş ya benm okdr kan gitse bayılırdım belki ztn kansizim ilacimida içmedim ilaç içmeyi sevmiom gebelik boyu içtim ztn bıktım iç iç tiroid iciodum şimdi onuda bıraktım bebekleri uzun bırakıp hastaneye kim gitcek dedigin gibi ama bizde kendimize bakmaliyzki onlara güçlü duralım o da ayrı mevzu 🙄

Bende haftasonu travel sistemi satıp kabin boy aldım 2. El çok rahat ettim gerçekten tek sıkıntım tek yönlü olduğu için bebeğe önden çok zor geliyormuş gibi geliyor bana yani uyurken müslin örtüyorum ama uyanıklen açık olsun istiyor virde portbebede yanları falan kapalı hiç rüzgar geçirmiyordu bu öyle değil ondan biraz zorluyor tavsiyem oturmaya başlayana kadar idare edebilirsen et ben keşke oturmaya başlayınca satsaydım diyorum
Bnmkide travel şuan pusette rahatız ama 5 6 ay olunca ayaklar sigmio tabi portbebesini indirirm bnmde asansör yok asagda duruo araba çok zor oluo 2 bebekle in çık napalim buna şükr kiramiz uygun diye idare ettim hep adam tek maaş travelde tekerlek büyük old için kolayima gidio ama belki ilerde bende satarım satınca sıfır alamam ama tabi ikinci el temiz bulursam bakalm

Zorlayıcı bir süreçti evet bizim doktor çok ayrıntılı baktı eşimin görme kaybı olmuştu 3 sene önce bu doktor tedavi etti güveniyoruz kendisine İstanbuldaysanız gitmenizi tavsiye ederim
Çok geçmiş olsun şimdi iyi mi bebisko ?
Ayrıntılı bakılınca damla sıkıyorlarmis evet. Eşiniz de iyidir umarım .
Maalesef dogudayim 🤣

Progesteron da zararlı mıymış. Bana doktorum ilkinde vermedi, ikincisinde de ilk zamanlar vermedi, düşecek bebeği progesteron engellemez sadece geciktirir bu da anneyi daha çok yipratir demişti, ama ilerleyen aylarda benim çok ağrılarım olunca bir kutu vermişti 3 gün kullan sadece demişti. Umarım zararı olmamıştır. 3 tane içtim sadece ama ne zararı oluyormuş biliyor musun.
Geçen bir profun videosu düştü evhamlandirmak istemem ben baya kullandim düşük tehlikesi olunca gerci bende aşırı yan etkisi de olmuştu. Evet doktor demişti düşecek çocuğu tutamayiz diye. Ama doktorlarda kendilerini garantiye almak için veriyorlar. Bizim insanimizda şey var doktor ihmali şunu yapsaydi olmazdı diyip doktoru suçladıklari için her şeye ilaç dayiyorlar onlarda. Mesela çok rahatsiz değil ama ne olur olmaz antibiyotik yazmaları gibi . ..

Maalesef bebekte kanser riskini artiyormus . İzleyince çok üzüldüm . Allah'a emanet ettim yavrumu . Hüsnü zanda bulunmak zorundayız.

Canım sen bi taze sütle vermeyi dene bakalım öncelikle. Bi de babası ya da başka biri uğraşsın. Sende meme olduğunu biliyor senin elinden içmiyordur. Cin gibiler valla 😀 Bir de baştan ağzına şöyle biberondan sıkıver de süt çıktığını bilsin oradan. Ucunu bi yalasın şöyle. Meme reddi hiç olmadı bizde doğduğundan beri. Sadece emzik almıyor ya tek şikayetim o galiba. Seninki emzik alıyor mu bari
Bugün deneyeceğim. Aynen sorma beni görünce bile heyecanlanıyor. İşte benim kız da memeyi alırken hep cebelleşiyordu kavga ede ede emiyordu tazyikli olduğu için o yüzden biberon verseydim kolay alışır meme reddi yaşarız diye vermemiştim. Şimdi memeyi rahat emiyor tazyikli gelmiyor. Emzik ben eve gelir gelmez zorla verdim ilk iki gün emziremiyordum çocuk sabaha kadar ağlıyordu o sırada emziği verdim aç aç emziği emmişti. Galiba o sırada biberon verseydim de meme reddi yaşardım kesin şırıngayla falan emzirmiştim.

Kızlar bebek arabası alacağım bebeğim pusete girmiyor istemiyor portbebede güzel değil çocuk içinde yamuluyor önerileriniz neler? Pusetsiz bir araba istiyorum aslında mamaspapas gönlümden geçiyor ama pahalı geldi bana
Ben bagi neo 2 kullanıyorum. Travel sistem değil kabin sistem. puseti ikinci el aldım aparatları vardı çünkü. Halâ pusette oturuyor bizim kız. Bagi çok hafif tek elle tık diye kapanıyor. Ben torro torro tavsiye etmişti bana da. Bütçen yeterse de maclarene bak onu zaten kullananlar bilir.

Çok sağlam değil dişleri 4 yaşında birden curuduler. Abur cuburla tanışınca dişleri de havlu attı bı anda. 2 kanal 4 dolgu yapıldı. Ama 4 yaşından sonra çürüyen başka dişi olmadı şükür. Altta iki dişi düştü kalicilar çıktı. Düşen dişleri çok erken olmadı Allah'tan, sınıfta oğlumdan daha küçük olup daha erken dişleri düşenler oldu. Belki kalıcı dişleri sağlam olur diye umut ediyorum.
Merak etme kalıcı dişleri sağlıklı oluyor iyi bakarsa. Oğlumun da erken düşmedi zamanında düşüyordu.

Kızlar daha erken ama ek gıda için bilgileriniz araştırmalarınız var ise paylaşabilir misiniz? Benim ilk çocuğum bir bilgim yok. 3 ay 13 günlük oldu oğlum sadece mama ile besleniyor tahmin ediyorum ki 5.ay kontrolünde doktoru ufaktan başlayın diyebilir. Tabi doktor da bilgi verir de, sizden de dinlemek istiyorum. Yoğurt mayalamak için keçi sütü diye biliyorum mesela doğru mudur? İlk ay üç gün kuralıyla tadımlarla geçer diye biliyorum ama sonrasında öğünlerini nasıl hesap ediyoruz, kullandığımız mamanın 2 numarasında devam etmemiz gerekiyor mu, kısa kısa tarif bilginiz varsa not almak isterim. Teşekkürler şimdiden ❤️
Ben mamayı 1.5 yaşa kadar kullanmıştım en azından bir yaşından sonra iki kere verdiğimi hatırlıyorum. 9 aya kadar beslenmesinin %70 mama veya anne sütü 9-12 ay arası %50 12-18 arası %30 anne sütü veya mama olacak.

Geçen bir profun videosu düştü evhamlandirmak istemem ben baya kullandim düşük tehlikesi olunca gerci bende aşırı yan etkisi de olmuştu. Evet doktor demişti düşecek çocuğu tutamayiz diye. Ama doktorlarda kendilerini garantiye almak için veriyorlar. Bizim insanimizda şey var doktor ihmali şunu yapsaydi olmazdı diyip doktoru suçladıklari için her şeye ilaç dayiyorlar onlarda. Mesela çok rahatsiz değil ama ne olur olmaz antibiyotik yazmaları gibi . ..

Maalesef bebekte kanser riskini artiyormus . İzleyince çok üzüldüm . Allah'a emanet ettim yavrumu . Hüsnü zanda bulunmak zorundayız.
Bizim tüp bebekte kullandıklarımız progestron değil miydi ya? Ben 3 ay oldum o iğneler 😱😱😱😱

Kızlar korunma amaçlı hangi yöntemlere başladınız ilaç olrk başlasam mi bilemedim doğum kontrol hapı hiçte sevmiyorum tüm hormonları karistiriyo malesef, ramazan sonu için bı çözüm bulmak lazım 🙄😏

Ben bagi neo 2 kullanıyorum. Travel sistem değil kabin sistem. puseti ikinci el aldım aparatları vardı çünkü. Halâ pusette oturuyor bizim kız. Bagi çok hafif tek elle tık diye kapanıyor. Ben torro torro tavsiye etmişti bana da. Bütçen yeterse de maclarene bak onu zaten kullananlar bilir.
Pusetli arabamız var arkadaşım vermişti durmuyor onun içinde kabin sistemde durur belki dedim büyüyünce zaten kullanırız bi bakayım sağol

Benim oğlan 4 gündür büyük tuvaletini yapmıyor antibiyotik mafetti ama 4 gün evel komple boşalmıştı 2 bezlik kadar şimdi dolmasını mi beklio anlamadım 2 gündür uyarıyorum poposundan altı açık bekletiyorum belki yapar diye ama yok bı rahatsızlık da yaşamıyor anlamadım kızımda da oluyordu ara ara gerçi ama 1 haftaya kdr normal demişti doktorda ozaman bekleyelm bakalm 🙄🙈

Çok geçmiş olsun ya. Ben hiç aşı yaptırmadim bebeğe nasıl bir şeydir bilmiyorum ama bu haliyle bize çok zor her gece ağlama seansı huysuzluk devam ediyoruz. Sürekli aşılı gibi benimki 🥲
2 aylık aşısı yaptırmadnzmi ,? bnmde bayram sonuna kaldı antibiyotik aldık erteledim sonra aşı kalmamış bayram sonu bikac kisiyle beraber aynı gün vurulucaz hayırlısıyla

X