2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    265
Ben bagi neo 2 kullanıyorum. Travel sistem değil kabin sistem. puseti ikinci el aldım aparatları vardı çünkü. Halâ pusette oturuyor bizim kız. Bagi çok hafif tek elle tık diye kapanıyor. Ben @torro tavsiye etmişti bana da. Bütçen yeterse de maclarene bak onu zaten kullananlar bilir.
Bende bu arabaları seviyorum guzelms ama şuan için çok pahalı 17 18 yazmışlar 🙈 ben zamanında bin TL'ye almıştım ebebekde Canon traveli biraz büyüyünce zor oturma şekli fln 2 3 yaş da , ama küçükken rahat oluo yatırması yatak gibi olduğu için

Bizim tüp bebekte kullandıklarımız progestron değil miydi ya? Ben 3 ay oldum o iğneler 😱😱😱😱
Evet maalesef o iğneler. Ama iyi düşünelim iyi olsun. Gerçekten insanlarla dalga geçiyorlar gibime geliyor. Kimbilir şimdi kullandığımız neler ilerde zararlı diye çıkacak ☹️

2 aylık aşısı yaptırmadnzmi ,? bnmde bayram sonuna kaldı antibiyotik aldık erteledim sonra aşı kalmamış bayram sonu bikac kisiyle beraber aynı gün vurulucaz hayırlısıyla
Üçüncü aydayiz doğarken oldu . Keşke onları da olmasaydı. Şimdi alerjisi var zaten hayatta yaptırmam aşı.

Bizdeki travel sistem pusetine koyamıyoruz kabin sistem mi alsam acaba diyorum
Kabin sistemler daha kullanışlı, ama çocuk bebek arabasinda durmayı sevmiyorsa hiç birinde sevmiyor. Puseti çıkarıp port bebeyi tak yine seveceğini sanmıyorum. Bazı çocuklar bebek arabasina doğuştan tepkili. Araç koltuğu olarak kullanirken napıyorsun, o zamanda mi durmuyor pusetinde

Kızlar daha erken ama ek gıda için bilgileriniz araştırmalarınız var ise paylaşabilir misiniz? Benim ilk çocuğum bir bilgim yok. 3 ay 13 günlük oldu oğlum sadece mama ile besleniyor tahmin ediyorum ki 5.ay kontrolünde doktoru ufaktan başlayın diyebilir. Tabi doktor da bilgi verir de, sizden de dinlemek istiyorum. Yoğurt mayalamak için keçi sütü diye biliyorum mesela doğru mudur? İlk ay üç gün kuralıyla tadımlarla geçer diye biliyorum ama sonrasında öğünlerini nasıl hesap ediyoruz, kullandığımız mamanın 2 numarasında devam etmemiz gerekiyor mu, kısa kısa tarif bilginiz varsa not almak isterim. Teşekkürler şimdiden ❤️
İlk keçi sütünden mayaladigin yoğurtla baslayabilirsin, ben tatlı patates püresi ile başlamıştım, ilk yudumu videoya almayı unutma, o yüz ifadesine yıllarca bakıp bakıp güleceksiniz 😁 en az alerjik olanlar tatlı patates, havuç bal kabağı. Katı olarak bunlarla baslayabilirsin. Her gun sadece 1 gıda vereceksin. Atıyorum 3 gün sadece bal kabağı. Alerji olmadıysa ertesi gün patatese başlarsın. Tabi zamanla eklemeler yapılıyor. Ama ilk bir iki ay tadımlık sadece. Ana öğün anne sütü ya da mama. Yine bugün ne sıklıkla hangi saatlerde mama iciriyorsan öyle devam edeceksin. Tamamlayıcı gıda bebeği doyurmak için değil katı gıdaya geçişi saglamak ve tatları tanitmak için. Dişleri tamamlamamış bebek tam anlamıyla katı gıdaya geçemez zaten. Bir de 1 yaşına kadar ana öğün anne sütü ya da mama. 1 yaşından sonra kimi doktorlar mamayı kesebilirsiniz diyor kimi devam sütü olarak vermelisin diyor. Bizim doktor oğluma 1 yaşında mamayı kestirmisti. Ama 9 aylık olana kadar özellikle ek gıdayı az mamayı ya da anne sütünü çok vermelisin.

Ben bagi neo 2 kullanıyorum. Travel sistem değil kabin sistem. puseti ikinci el aldım aparatları vardı çünkü. Halâ pusette oturuyor bizim kız. Bagi çok hafif tek elle tık diye kapanıyor. Ben @torro tavsiye etmişti bana da. Bütçen yeterse de maclarene bak onu zaten kullananlar bilir.
Bende bagi kullanıyorum. Bebekten çok ben seviyorum 🤣 zira bebek içinde durmaktan hiç keyif almıyor. Ama gerçekten çok hafif ve kullanışlı çok kolay. Sadece puset takarken zorlanıyorum. 😅 O da bizim bebeğin korkusundan yani 🤣 ödüm patlıyor uyanirda 15 dk değilde iki dk dışarda dururuz diye 🤣🤣🤣

Geçen bir profun videosu düştü evhamlandirmak istemem ben baya kullandim düşük tehlikesi olunca gerci bende aşırı yan etkisi de olmuştu. Evet doktor demişti düşecek çocuğu tutamayiz diye. Ama doktorlarda kendilerini garantiye almak için veriyorlar. Bizim insanimizda şey var doktor ihmali şunu yapsaydi olmazdı diyip doktoru suçladıklari için her şeye ilaç dayiyorlar onlarda. Mesela çok rahatsiz değil ama ne olur olmaz antibiyotik yazmaları gibi . ..

Maalesef bebekte kanser riskini artiyormus . İzleyince çok üzüldüm . Allah'a emanet ettim yavrumu . Hüsnü zanda bulunmak zorundayız.
Ay Allah korusun yavrularımızı 🙏

Bende bagi kullanıyorum. Bebekten çok ben seviyorum 🤣 zira bebek içinde durmaktan hiç keyif almıyor. Ama gerçekten çok hafif ve kullanışlı çok kolay. Sadece puset takarken zorlanıyorum. 😅 O da bizim bebeğin korkusundan yani 🤣 ödüm patlıyor uyanirda 15 dk değilde iki dk dışarda dururuz diye 🤣🤣🤣
Aynen çok hafif. Çok şükür bizim kız duruyor. Hatta uyanıkken pusete koyup çıkarken takıyoruz artık etrafı izlemeye başladı. Çok heyecanlanıyor dışarda. 15-20 dk sonra da uyuyor değmezsek eve gelene kadar uyuyor 3 saat. Oğlumda çok zorlanmıştım. Hiç oturmadı ve hep kucakta taşıdık. Kızımı da alışsın diye 20 günlükten başlayarak hergün 2-3 saat dışarı çıkarttım. Yağmur olduğu zaman avmeye gittik ya da naylon yağmurluğu takıp gezdirdim. Sen de günde belirli saatlerde çıkartmaya çalış umarım alışır arabada oturmaya. Emzik ve bebek arabası çok büyük bir nimet bence

Aynen çok hafif. Çok şükür bizim kız duruyor. Hatta uyanıkken pusete koyup çıkarken takıyoruz artık etrafı izlemeye başladı. Çok heyecanlanıyor dışarda. 15-20 dk sonra da uyuyor değmezsek eve gelene kadar uyuyor 3 saat. Oğlumda çok zorlanmıştım. Hiç oturmadı ve hep kucakta taşıdık. Kızımı da alışsın diye 20 günlükten başlayarak hergün 2-3 saat dışarı çıkarttım. Yağmur olduğu zaman avmeye gittik ya da naylon yağmurluğu takıp gezdirdim. Sen de günde belirli saatlerde çıkartmaya çalış umarım alışır arabada oturmaya. Emzik ve bebek arabası çok büyük bir nimet bence
Bizim bura kış memleketi çocuk doğduğunda kar başladı sürekli kar vs yağdı cikartamadik . Evde de koymadım pusete acemiligime geldi . Emzik tutuyordu beyfendi 2.5 aylıkken ellerini ağzına götürmeyi kesfedince onu da bıraktı . Havalar burda bile ısındı (yani gercekten ısınmaya basaldi şaka gibi 🤣) asla dışarı çıkamıyorum bu tontikle. O kadar ağlayıp rezil ediyor ki. İşin garip yanı kucağıma alınca da susmuyor. Artık karın ağrısına veriyorum. Üç gündür ikinci çocuk yapmayacagima dair kesin ve net kararlar alıyorum 🤣🤣🤣🤣🤣 bu tontik dolayısıyla ücretsiz izne ayrılmıştım başka kuruma atandım tekrar şimdi diyorum ki acaba ise mi baslasam evde durmaktan cinnet geçirecem 🤣

Kabin sistemler daha kullanışlı, ama çocuk bebek arabasinda durmayı sevmiyorsa hiç birinde sevmiyor. Puseti çıkarıp port bebeyi tak yine seveceğini sanmıyorum. Bazı çocuklar bebek arabasina doğuştan tepkili. Araç koltuğu olarak kullanirken napıyorsun, o zamanda mi durmuyor pusetinde
Evet benimki işte öyle bir bebiş. İnanın arabada pusette de durmuyor. Öyle ağlıyor ki sanki çocuğa bir şey yapıyoruz kendini atmaya çalışıyor pusetten kaskatı yapıyor vücudunu . Biz artık dışarı çıkmıyoruz 🤣 hastane vs olunca slinge koyuyorum. Orda da durmuyor kendini kasa kasa yorulup en azindan uyuyor. ...

Kızlar benim kızıma buzluktaki sütlerden vermeye çalışıyorum ama almıyor biberonu. 4 paket sütüm çöpe gitti hem de ilk günlerdeki kolostrom sütlerdendi. Uyurken ilkinde yarısını zorla içirdim sonrasında hiç almadı ağlamaktan helak oldu. Ben de vazgeçtim vermedim. Memeyi verdim nasıl emiyoİşe de çıkacağım bu ayın sonlarında. Nasıl olacak bilmiyorum. @blimundacbn sen denedin mi biberonla vermeyi? @Cimenlere_uzansam sen denemiştin sanırım şuan çalışıyorsun da hangi biberonu kullanıyorsun?
Ben de başladım. 3 hafta oldu. Medela calma dan hiç süt getiremedi. Heralde küçük diye daha. Biz de lansinoh ile vermeye başladık. Onu alabiliyor. Emzikten pek hoşlanmadı. Eşim baktiğı için vermek istiyorum çünkü emzik olmayinca uykuya dalmakta zorluk çekiyor ben yokken. İkisi de helak oluyorlar. Çok uykulu olunca alıyor mecbur emziği.

Canım ben dr browns kullanıyorum çok memnunum. Bugün ilk kez donmuş süt verdim. Sağıyordum sürekli taze bırakıyordum. Acele ettim dşye mi bilmiyorum dolu memeyi çekmedi makine. Soğuk suyun altında 5 dk tuttum donmuş sütü öyle eritip bıraktım anneme. Çok da korktum içmezse diye ama içmiş çok şükür. Poşet ne kullanıyorsun acaba hava falan mı aldı süt. Ben hiç sevmiyorum dondurma işini içime sinmiyor ama zor zamanda lazım oluyormuş böyle. Kolostrum ağır mı geldi acaba son sağdıklarından eritip vermeyi denesen bi de
Canım sagım bittiğinde süt gelmiyor ama hala dolu olduğunu hissediyorsan ben biraz daha o ilk baştaki uyarı işlemini yapıyorum. O zaman baya bi sut daha geliyor. Aynı şekilde sağım arasında da açabilirsin uyarı modunu. Ben de taze birakiyorum. Sabah geç kalacağım diye çok korkuyorum. O yüzden bir gün önceden eve gelince ve yatarken sağıp bırakıyorum. Sabahki bonus oluyor. 3 öğunlük süt birakmış oluyorum ama o iki öğün içiyor genelde. Bir gün geç kalkmiştık o gun ben de sutün az geldiğini farketmiştim. Stresten oluyor sanirım.

Bizim bura kış memleketi çocuk doğduğunda kar başladı sürekli kar vs yağdı cikartamadik . Evde de koymadım pusete acemiligime geldi . Emzik tutuyordu beyfendi 2.5 aylıkken ellerini ağzına götürmeyi kesfedince onu da bıraktı . Havalar burda bile ısındı (yani gercekten ısınmaya basaldi şaka gibi 🤣) asla dışarı çıkamıyorum bu tontikle. O kadar ağlayıp rezil ediyor ki. İşin garip yanı kucağıma alınca da susmuyor. Artık karın ağrısına veriyorum. Üç gündür ikinci çocuk yapmayacagima dair kesin ve net kararlar alıyorum 🤣🤣🤣🤣🤣 bu tontik dolayısıyla ücretsiz izne ayrılmıştım başka kuruma atandım tekrar şimdi diyorum ki acaba ise mi baslasam evde durmaktan cinnet geçirecem 🤣
Al benden de o kadar. Eşim diyo sana kalsa şimdi işe çıkacaksın. Aslında doğru söylüyorsun ben evde de sürekli pusete koydum ondan alışmış olmalı. Bazen kakasını yapamıyordu o zaman koyuyordum pusette rahat yapıyordu. Ben de ikinci çocuğu yapmayacağım diyordum 14 yıl sonra ikinciyi doğurdum😂😂😂 o kararını ilerde verirsin bir büyüsün oğlun biraz.

Evet benimki işte öyle bir bebiş. İnanın arabada pusette de durmuyor. Öyle ağlıyor ki sanki çocuğa bir şey yapıyoruz kendini atmaya çalışıyor pusetten kaskatı yapıyor vücudunu . Biz artık dışarı çıkmıyoruz 🤣 hastane vs olunca slinge koyuyorum. Orda da durmuyor kendini kasa kasa yorulup en azindan uyuyor. ...
Evet bazı çocuklar böyle, büyük oğlum ne beşikte yattı ne bebek arabasında gezdi. Yürümeye başladığı andan itibaren bebek arabası sadece cantalarimizi taşımak için bı araç haline geldi. İyi yanı bebek arabasını da kendi sürüyordu, en azından bı de boş bebek arabasını biz suruklemiyorduk 😁 uzun yolculuklar resmen eziyete donusurdu, oto koltuğundan da nefret ederdi. Ama ona zamanla alıştı, daha doğrusu öğrenilmiş çaresizlik yaşadı. Bu bebeğim de bebek arabası puset oto koltuğu ve beşik sevemedi. Sadece babyjorn muadili anakucaginin müptelası. Biz retorana bile gitsek anakucagimizla gidiyoruz, ne enteresan bir aile der gibi bakanlara da gözlerimizi yumduk 😁 ama ikinci çocuğum olunca anladım ki büyük oglum gibi farklı gelişim gösteren çocuklara alışkanlık kazandırmak daha zor. Ben her çocuğu onun gibi sanırdım ama küçük oğlum olunca anladım ki her çocuk zor değilmiş. O yüzden ikinci bebek kararından hemen vazgeçme bence. Biz 6 sene asla asla dedik, anla yani nasıl büyüdüğünü 😁 ama sonra bebeğim bize sürpriz yaptı, aldırmayı hiç aklımdan geçirmedim ama ilk zamanlar ay ben napicam diye bı buhran yaşadım. Allah dengeliyormus onu anladim. Sağlıklı olsunlar, her zorluğun sonunda kolaylık geliyor, uysal bebek bakmak keyifli, ama zeki, uyanık, hareketli bebek bakmakta maceralı ve neşeli 🥰

Ben basladım. Seke seke gidiyorum. O kadar iyi geliyor ki. Çok bunalmişım evde. İşler biraz aksıyor ama psikolojimin aksamasından iyidir🙂.

Canım sagım bittiğinde süt gelmiyor ama hala dolu olduğunu hissediyorsan ben biraz daha o ilk baştaki uyarı işlemini yapıyorum. O zaman baya bi sut daha geliyor. Aynı şekilde sağım arasında da açabilirsin uyarı modunu. Ben de taze birakiyorum. Sabah geç kalacağım diye çok korkuyorum. O yüzden bir gün önceden eve gelince ve yatarken sağıp bırakıyorum. Sabahki bonus oluyor. 3 öğunlük süt birakmış oluyorum ama o iki öğün içiyor genelde. Bir gün geç kalkmiştık o gun ben de sutün az geldiğini farketmiştim. Stresten oluyor sanirım.
Canım ise başladın dimi, nasıl geciyor çok yoruluyor musun. Gece uykularında değişme var mı. Benim de 23 ünde bitiyor iznim, heyet almaya çalışicam ama alamazsam ise baslicam. Ara ara kaygilaniyorum erken mi geç mi başlarsam daha zor olur diye. Abisini 60 günlükken bırakıp ise başlamıştım. O zaman sadece 2 gün okula gidiyordum çok farketmemisti ama 9 aylıkken tam zamanlı çalışmaya başladım o zaman zorluk yaşamıştık. Acaba geç baslayinca alışması daha mı zor oluyor diye düşünüyorum bı taraftan

Al benden de o kadar. Eşim diyo sana kalsa şimdi işe çıkacaksın. Aslında doğru söylüyorsun ben evde de sürekli pusete koydum ondan alışmış olmalı. Bazen kakasını yapamıyordu o zaman koyuyordum pusette rahat yapıyordu. Ben de ikinci çocuğu yapmayacağım diyordum 14 yıl sonra ikinciyi doğurdum😂😂😂 o kararını ilerde verirsin bir büyüsün oğlun biraz.
🤣 Bunaldik demek ki. Gerçi bebeğime kimse bakmaz öyle zor ki 🥲 bizimki de ana kucağına alıştı. Onda kakasını yapıyor. Ay 14 yıl benim yaşım geçmiş oluyor 43 yaşında oluyorum zaten. Şimdiden eklem ağrıları baş gösterdi bende hiç enerjim yok. 43 yaşında aşırı kolay bir bebek bile olsa bakacak enerjim olmaz 🤣🤣🤣

X