2024 Ocak Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    265
Menenjit gibi hastalıklar gerçekten korkutucu ben bu konuda Prof Alişan hocayı izlemiştim daha çocuk yaşta bademcik ameliyatı yaptırıyorlar çocuklara ondan sonra en ağırı menenjit olmak üzere birçok hastalığa yakalanıyorlar hasar bırakıyor demişti. Ne olursa olsun sakın bademciklerini çocuk yaşta aldırmayın diye uyarıyordu. Bir de ya polio ya da farklı bir aşıydı tekrar bakacağım kısmi menenjit virüsü veriliyor zaten takvim ona uygun yapılıyor örneğin menenjit öncesi bir aşıyı yaptırıp menenjiti yaptırmaz ve bağışıklığı düşük bir çocuksa bu hastalığa yakalanıyor.
En önemlisi bademciklerin alınmaması konusunda uyarıyor şimdiki doktorlar almaya pek hevesli en ufak bir şeyde ama bunu aldırdıktan sonra çok sorun yaşayan çocuk oluyor
Alişan hocayı ilk kez duydum bana link atabilir misin izliyeyim bende

Alişan hocanın hiçbir hesabı yok sadece mail atarsan cevap veriyor ama yukarda da yazdım arkadaşım geçen yıl alerji şüphesiyle en son samsuna götürdü içi rahat etti.
Prof serhat fındık’ta aşılar hakkında benzer görüşte
Ben şimdilik bu videosunu atayım arattıkça nice konuşmasını dinlersin bunun gibi…

Bulaşmamış, influenza kulağa ilerlemiş, oradan da beyin zarına. Bu şekilde de menenjit geciriliyormus.
Bakteriyel menenjit Allah yardım etsin şifa versin çok üzüldüm. İnsan hayatı bir anlık bir şeye bakıyor. Allah gerçekten bize ve evlatlarımıza hayırlı sağlıklı ömürler versin 😢

Evet önce damla sıktı ölçüm yapıldı sonra doktor yuvarlak bişeyle baktı gözlerini açarak çok ağladı aşı da oldu daha beter oldu uykusundan ağlayarak kalkıyor arada korktu ondan mı acaba normalde ağlayarak uyanmaz kızım
Bizim doktorumuz hiç damla sıkmadi bildiğim kadarıyla damla kullanilmasi eskilerde kaldı sorun cikartabildigi için. Bizimki sadece gözüne baktı zaten enfeksiyonu vardı ilaç yazdı 3 dk filan sürdü. Ben göz uzmanına gittim aile hekimine değil.

Göz muayenesini iyi ki hatırlattın, randevu kovalamam lazım, bizim de doktor kontrole gittiğimizde göz muayenesi olup sonra bana gelin 3. Ay kontrolünde demişti.
Zeynep kamilde göze randevu almadan gidebilirsiniz. Biz randevu almıştık bebeklere randevusuz bakılıyormuş. Siz nereye taşındınız uzak değil mi Zeynep kamil size?

Samsun OMÜ de çocuk hastalıkları Ana bilim dalından prof. Eşim samsunlu ziyarete gittiğimizde yavrumu götürüp göstereceğim alerjiden ötürü. Ya ben hamilelikte de çok bilincsizmisim. Folik asitleri duymuştum az kullanmaya çalıştım ama tetanoz ve progesteron keşke hiç yaptirmasaydim .

Bizim doktorumuz hiç damla sıkmadi bildiğim kadarıyla damla kullanilmasi eskilerde kaldı sorun cikartabildigi için. Bizimki sadece gözüne baktı zaten enfeksiyonu vardı ilaç yazdı 3 dk filan sürdü. Ben göz uzmanına gittim aile hekimine değil.
Bizde göz doktoruna gittik bizim erken doğum yoğun bakımda kalma sürecimiz entübe edilmesi gibi faktörler var bunları sordu doktor bunlar önemli dedi hatta bu ikinci gidişimiz bunlar yüzünden yakın takip etmem gerekiyor dedi

Alişan hocanın hiçbir hesabı yok sadece mail atarsan cevap veriyor ama yukarda da yazdım arkadaşım geçen yıl alerji şüphesiyle en son samsuna götürdü içi rahat etti.
Prof serhat fındık’ta aşılar hakkında benzer görüşte
Ben şimdilik bu videosunu atayım arattıkça nice konuşmasını dinlersin bunun gibi…

Daha detaylı olarak şimdi buldum menenjit konusundaki fikri

Bizde göz doktoruna gittik bizim erken doğum yoğun bakımda kalma sürecimiz entübe edilmesi gibi faktörler var bunları sordu doktor bunlar önemli dedi hatta bu ikinci gidişimiz bunlar yüzünden yakın takip etmem gerekiyor dedi
Bize hiçbir şey sormadı uyuyordu bebek hatta. Uyandirmadan gözüne ışık tuttu enfeksiyonu için ilaç yazdı masaj önerdi goz kanalı kapalı diye bu kadar.

Bu arada çok üzüldüm geçmiş olsun. Çok zorlayıcı olmuştur sizin için. Doktor daha iyi biliyordur tabiki

Oğlumun 4 aylıkken altta üste toplam 4 dişi vardı. Ben bı gün parka çıkarmıştım onu daha 9-10 aylık filandi yuruyemiyordu. Bı kız çocuğu gelmişti sevmek için, oğlum gülünce çocuk şok olmuştu, aaa dişli bebek diye şaşırmıştı, ağzında bir torba diş vardi😂 1 yaşında bütün dişleri tamamlanmisti.
Aaa benim oğlumun da öyle bir yaşında nerdeyse doluydu ağzı. Peki dişleri şuan nasıl? Bizimki çok iyi değildi 4 tane süt dişine dolgu yapılmıştı. Şuan ama çok şükür kalıcı dişleri inci gibi.

Bize hiçbir şey sormadı uyuyordu bebek hatta. Uyandirmadan gözüne ışık tuttu enfeksiyonu için ilaç yazdı masaj önerdi goz kanalı kapalı diye bu kadar.

Bu arada çok üzüldüm geçmiş olsun. Çok zorlayıcı olmuştur sizin için. Doktor daha iyi biliyordur tabiki
Zorlayıcı bir süreçti evet bizim doktor çok ayrıntılı baktı eşimin görme kaybı olmuştu 3 sene önce bu doktor tedavi etti güveniyoruz kendisine İstanbuldaysanız gitmenizi tavsiye ederim

Kızlar benim kızıma buzluktaki sütlerden vermeye çalışıyorum ama almıyor biberonu. 4 paket sütüm çöpe gitti hem de ilk günlerdeki kolostrom sütlerdendi. Uyurken ilkinde yarısını zorla içirdim sonrasında hiç almadı ağlamaktan helak oldu. Ben de vazgeçtim vermedim. Memeyi verdim nasıl emiyoİşe de çıkacağım bu ayın sonlarında. Nasıl olacak bilmiyorum. B blimundacbn sen denedin mi biberonla vermeyi? Cimenlere_uzansam Cimenlere_uzansam sen denemiştin sanırım şuan çalışıyorsun da hangi biberonu kullanıyorsun?

Elenora_ Elenora_ kiz bademcik ameliyatina deginmissin annemler kücükken büyüyemiyorun diye 12 yasinda bademcik ameliyati yaptirdi bana sanki bir agrim vardi hicbise yok neymis aldirmazsan büyümez sirti agrirmis 😒geniz etim zarar gördü 6 ay duymamistim 3 saat baya bir kanama olmus suan astim alerjim var zamanla azaldi tabi ama hala var bazen krize giriyorum

Kızlar benim kızıma buzluktaki sütlerden vermeye çalışıyorum ama almıyor biberonu. 4 paket sütüm çöpe gitti hem de ilk günlerdeki kolostrom sütlerdendi. Uyurken ilkinde yarısını zorla içirdim sonrasında hiç almadı ağlamaktan helak oldu. Ben de vazgeçtim vermedim. Memeyi verdim nasıl emiyoİşe de çıkacağım bu ayın sonlarında. Nasıl olacak bilmiyorum. B blimundacbn sen denedin mi biberonla vermeyi? Cimenlere_uzansam Cimenlere_uzansam sen denemiştin sanırım şuan çalışıyorsun da hangi biberonu kullanıyorsun?
ablamin cocuguda böyleydi kücük surup icemeyen cocuklar oluyor ya özel sirangasi var cubuk onla azar azar verebilirsin emmedimi baska care yok anne agizla biberon tavsiye ederim su pompa kullanirken biberonlar varya biz onu kullaniyoruz

Canım ben dr browns kullanıyorum çok memnunum. Bugün ilk kez donmuş süt verdim. Sağıyordum sürekli taze bırakıyordum. Acele ettim dşye mi bilmiyorum dolu memeyi çekmedi makine. Soğuk suyun altında 5 dk tuttum donmuş sütü öyle eritip bıraktım anneme. Çok da korktum içmezse diye ama içmiş çok şükür. Poşet ne kullanıyorsun acaba hava falan mı aldı süt. Ben hiç sevmiyorum dondurma işini içime sinmiyor ama zor zamanda lazım oluyormuş böyle. Kolostrum ağır mı geldi acaba son sağdıklarından eritip vermeyi denesen bi de

Elenora_ Elenora_ kiz bademcik ameliyatina deginmissin annemler kücükken büyüyemiyorun diye 12 yasinda bademcik ameliyati yaptirdi bana sanki bir agrim vardi hicbise yok neymis aldirmazsan büyümez sirti agrirmis 😒geniz etim zarar gördü 6 ay duymamistim 3 saat baya bir kanama olmus suan astim alerjim var zamanla azaldi tabi ama hala var bazen krize giriyorum
çok geçmiş olsun canm hoca benzerlerini söylüyor bademcikler alındıktan sonra türlü türlü kronik hastalıklar baş gösteriyor en ağırı menenjit sanırım…
nedense günümüzde çoğu doktor en ufak sıkıntıda gelin alalım diyorlar ki asla güvenmiyorum bademciklerini aldırıp rahatım bir yan etkisi olmadı diyeni görmedm daha

X