- 5 Kasım 2020
- 3.091
- 6.408
Evet benimde lohusalıktam sonra birkaç kez oldu. Adet oldum sandım ama yok olmadım. Aslında olsam daha iyi sıkıntı veriyor çünkü ama olamıyorum hala. Kızımda ve oğlumda hemen olmuştum kırk çıkar çıkmaz bunda gelmedi hala. Bakalım ne zaman gelecek bende bekliyorumKizlar 2 aylık olduk, ama bugün çok az bı kaç damla kan gelmiş acaba adet mi oluyorum dedim. Ama adet gibi de değil, leke şeklinde. Başına gelen oldu mu
Benim de öyle oldu regl ağrısı da oldu hatta beraberinde ama 1-2 gün geldi kesildi devamı gelmedi.Kizlar 2 aylık olduk, ama bugün çok az bı kaç damla kan gelmiş acaba adet mi oluyorum dedim. Ama adet gibi de değil, leke şeklinde. Başına gelen oldu mu
Yok hiç zorlanmadı . O dönem sütüm de bundan azdı zateb .Zorlandı mı medela ile ilk zamanlar. Oğlum biraz zorlanmisti ilk günler, meme daha kolay geliyordu
Hiçbir bilgim yok ama ısrar etmeyip yarın tekrar mi denesen acaba ? Belki unuturKızlar, bebeğimi hem anne sütü hem mama destekli besliyorum 2,5 aydır. Bu hafta kaç gündür biberon reddediyor, mama içmek istemiyor ağlıyor değdirince. Genelde meme reddi duyardım sonradan biberon reddi duymamıştım. Niye olabilir ki??
Yüksek anı seslere tepkiyi anlıyorum fakat benim bebeğim terlik sesine, mutfaktaki kombi sesine bile reaksiyon veeiyor . İrkiliyor ,korkuyor. İşitme testine goturdugumuzde ses dalgaları çok iyi demişti testi yapan kız ondan mı yoksa ürkek mi bilemedimYüksek ani seslere tepki veriyor ama bu bir refleks, sesin olduğu yone çoğu zaman kafasını cevirmiyir sadece yüksek seste irkiliyor, bilinçli olarak tabi ki adına bakmıyor kız alfa çocuk mu bunlar, daha ismine bakmasına çok varçıngırak filan da bilinçsizce tutup sallıyor sonra elinden dusuyor. Oyun halisinda da elini kolunu sallarken bazen oyuncaklara tesadüfen vuruyor. Ama zamanla keşfedecek bilinçli vuracak. Bunun için de şuan erken. Kıyamam sana ya ismine bakmamasina mi kaygilandin, benim ilk bebegimdeki hallerim gibi. Daha çok erken gerçekten, baksa zaten korkarım çocuğun içine bişey mi kaçtı acaba çaki mi bu çocuk neden bebek gibi değil diye
Baya biberon reddi bu, benim de başımda aynı durum varKızlar, bebeğimi hem anne sütü hem mama destekli besliyorum 2,5 aydır. Bu hafta kaç gündür biberon reddediyor, mama içmek istemiyor ağlıyor değdirince. Genelde meme reddi duyardım sonradan biberon reddi duymamıştım. Niye olabilir ki??
Bı dönem bizimki de öyleydi, özellikle ilk haftalar, tık sesine irkiliyordu, zamanla azaldi. Sizin de azalacaktır endişe etme. Bizim evimiz oldukça gürültülü, büyük oğlumla daha büyük oğlum (kocam) oyun oynarken apartmanı yıkıyorlar genelde. O yüzden küçük oğlum sese çabuk alıştı. Ama yavrum ilk zamanlar nereye düştüm ben diye isyanlardaydi, başında aniden ben hulkuuuummm diye bağıran bir abi ve onu alla alla alla diye bağırarak kovalayan bir babaYüksek anı seslere tepkiyi anlıyorum fakat benim bebeğim terlik sesine, mutfaktaki kombi sesine bile reaksiyon veeiyor . İrkiliyor ,korkuyor. İşitme testine goturdugumuzde ses dalgaları çok iyi demişti testi yapan kız ondan mı yoksa ürkek mi bilemedim
Zorlanmadan kabul etmesine çok sevindim. Büyük oğlum biraz zorlanmisti, aslında silikona karşı küçük oğlum gibi tepkili değildi ama memeden daha zor çekişli bı biberon verdiğim için biraz aramız bozulmustu. Neyse ki bu biberon sayesinde meme reddi yaşanmıyor, aksine memenin kıymetini anlayıp daha da düşkün oluyorlar ileriki zamanlarda.Yok hiç zorlanmadı . O dönem sütüm de bundan azdı zateb .
Önceleri süt veriyordum şimdi hem mama hem süt . Zaten benim normal biberon vermem sacma olurmuş . Çünkü kızımın çenesi geride ve küçük . Güçlenmesi için zaten mecbur alicaktim . Ben bilmeden almış oldum sadece :)Sana da ayrıca tşkler
Ay yaşanmasın en korktuğum şey zaten . Bu sürece gelene kadar da çok uğraştım . Maddi manevi anne sütü alicak diye kendimi parcaliyorumZorlanmadan kabul etmesine çok sevindim. Büyük oğlum biraz zorlanmisti, aslında silikona karşı küçük oğlum gibi tepkili değildi ama memeden daha zor çekişli bı biberon verdiğim için biraz aramız bozulmustu. Neyse ki bu biberon sayesinde meme reddi yaşanmıyor, aksine memenin kıymetini anlayıp daha da düşkün oluyorlar ileriki zamanlarda.
Ay çok tatlilarmisBı dönem bizimki de öyleydi, özellikle ilk haftalar, tık sesine irkiliyordu, zamanla azaldi. Sizin de azalacaktır endişe etme. Bizim evimiz oldukça gürültülü, büyük oğlumla daha büyük oğlum (kocam) oyun oynarken apartmanı yıkıyorlar genelde. O yüzden küçük oğlum sese çabuk alıştı. Ama yavrum ilk zamanlar nereye düştüm ben diye isyanlardaydi, başında aniden ben hulkuuuummm diye bağıran bir abi ve onu alla alla alla diye bağırarak kovalayan bir baba
Ev bulduk sonunda, Nisan ortasına kadar tasinicaz büyük olasılıkla. Taşınmak kolay da yerleşmek gözümde büyüyor. Toplarken hepsini tikistirip sıkıştırıp topluyorum da, yerleşirken her seyi tek tek yıka yerlerine koy bir haftami alıyor.Ay çok tatlilarmisK eşke benimki de alissa bir kahvaltı edecegim diken üstündeyim şu an Zamanla alisirsa çok mutlu olurum çünkü apartmanimiz da çok sesli . Sen ev bulabildin mi bu arada aklıma geldi şimdi ?
Çok geçmiş olsunkızlar selam,
Bebeğimin sabah ateşlendiğini fark ettim bir ölçtüm 37.8 heöen doktora gittik. Kan falan temiz çıktı bir de influenza testi yapalım dedi. Covid olmuşuzçok dilkat edin bebişlerinize salgın varmış ortalıkta.
Bu krizi fırsata cevvirebilirsin. Belki sadece meme uygun bir ortam olur. Tabi calısmaya başlayacaksan problem olabilir.Kızlar, bebeğimi hem anne sütü hem mama destekli besliyorum 2,5 aydır. Bu hafta kaç gündür biberon reddediyor, mama içmek istemiyor ağlıyor değdirince. Genelde meme reddi duyardım sonradan biberon reddi duymamıştım. Niye olabilir ki??
Olsun ilerde katı gidaya gecince kesersin mamayı. Hiç emmiyor değil sonuçta.Ay yaşanmasın en korktuğum şey zaten . Bu sürece gelene kadar da çok uğraştım . Maddi manevi anne sütü alicak diye kendimi parcaliyorumhoş yine mama vermek zorunda kaldım o ayrı ama ne yapalım kısmet böyle imiş
Hayırlı olsun. Benim bile gözümde buyüdü. Yeni eve yeni düzen çok zor. Biz tasınalı bir yildan fazla oldu. Hala içime sinmiyor.daha yerlesemedik diyorum. Çok çok kolay olsun seninki inşallahEv bulduk sonunda, Nisan ortasına kadar tasinicaz büyük olasılıkla. Taşınmak kolay da yerleşmek gözümde büyüyor. Toplarken hepsini tikistirip sıkıştırıp topluyorum da, yerleşirken her seyi tek tek yıka yerlerine koy bir haftami alıyor.
Şu anda da çok vermiyorum günde 2 ama tabi duruma göre artabilir ileriki sylarda bilmiyorum. Katı gidaya geçince tadimlarla cenesi de güçlenir umarım derdimiz kalmazOlsun ilerde katı gidaya gecince kesersin mamayı. Hiç emmiyor değil sonuçta.
Bebekle bir haftada yapabilirsen yine de çok iyiEv bulduk sonunda, Nisan ortasına kadar tasinicaz büyük olasılıkla. Taşınmak kolay da yerleşmek gözümde büyüyor. Toplarken hepsini tikistirip sıkıştırıp topluyorum da, yerleşirken her seyi tek tek yıka yerlerine koy bir haftami alıyor.