Kızlar sonunda girdim biriken 5 sayfayı okudum. Doğumdan beridir bebişin emmesi, gazı, meme uçları da oluşan yaralar, evin kalabalığı çok yordu beni.
Bebeğim doğumdan itibaren hep emdi, sütümüz de yetti. Sadece meme uçlarım beni çok zorluyordu yaralar kabuk bağladı kanıyor. Dün bi dağdayım dedim bir sefer meme bir sefer biberon veririm, arada memelerim dinlenir, yaralar kremlerle falan biraz sağalır. Ama sağdığım sütü biberonla verdikten sonra bebeğin memede kalma süresi kısaldı, tutmayınca uğraşan bebek hemen bırakıp ağlamaya başladı. Ben de biriken yine sağdım derken son 24 saatte toplam 2 saat memede durmamıştır onun da çoğu ağlamaktan katılarak. Bu durum beni çok üzdü, bir günde böyle bir şey olabilir mi, bu meme reddi değil değil mi?
Tabi bir de benim memeler de sanırım aşırı uyarıldığı için çok sertleşti, uçlarına kadar her yeri taş gibi, biraz da sıcaklıkları arttı, birkaç saattir bebişin memede kalmamasını anlıyorum tutamıyor. Sağarken artık emmesinden daha çok acı çekmeye başladım ne yapacağımı bilmiyorum. Bebeğim ve memelerim için ne yapabilirim sizce?
Yarına kadar idare etsek yarın 5. gün kontrolümüz var.