- 14 Ekim 2015
- 3.933
- 4.945
Kız dün okudumda alıntı yapmamışım senin bebikin kilo alımı gayet iyi ilerlemişti sana neden mama ver demiş o doktor. Bana kalırsa mama verme tadına alıştıkça seni daha az emmek ister. Daha az emdikçe sütün de daha az üretilir. Sonra sütün azaldığı için yine memeni daha az emer yeri gelir emmek istemez. Mamaya yönelir iyice. Hepsi birbiriyle bağlantılı. Benim oğlumun kilosu şöyle gitti : 1 kg - 650 gram- 850 gram . 3 aylık kilosu 5250 boyu 58 . Neden yazdım bunları için rahat etsin diye . Sütün yetiyo mamaya hiç bulaşmaa derim. Not: ben yandım sen yanma. Mama ve biberon kesinlikle meme reddi yapıyo. Sütün olmasa mecbur vercen mamayı ama senin varCanım ya ben bunu bebeğimin doktoruna söyledim , bebek de daha güzel içiyor sağarak verdiğimde dedim. Öyle yapma dedi memeden emsin memeyi tuttuğunda memenin üzerinde bir sinyal mi ne gidiyormuş bebeğe gerekli olanlar memeden o sinyalle algılanıp süt ona göre salgılanıyormuş, bebeğin ağzının oraya değmesi gerekiyormuş . Ama sağarak verirsen bebeğe ne lazım meme bilemez dedi kaliteli süt olmaz bebek için. Ben bunu duyduğumdan beri pek sağım yapmıyorum . İçerse içsin memeden