Ohh hayırlısıyla gelsin tombişGünaydın kızlar, sabah erkenden hastaneye geldik 3.750 olmuş bebeğin kilosu, çatı muayenesi yapıldı ama doktor muayeneyi yapar yapmaz normal doğum için çatının çok dar olduğunu söyledi. Bebeğin kilosunu da göz önüne alınca normal doğumun beni çok zorlayacağını söyledi.Yani güzelce izah etti anlattı da. Eski zamanda olsa bir şekilde yaptırırlar ama çok gençsin böyle bir travmaya gerek yok diye anlattı. Baya ağladım doktorun odasındaoda istersen araştırma hastanesine gidebilirsin arkadaşım var orada direk muayene aldırırım seni aklında buranın özel olmasıyla sezeryana alıyorlar düşüncesi olmasın sakın ben senden daha çok isterim normal doğurmanı ama çatın çok dar bebeği riske atmak istemiyorum dedi. O kadar ağladım ki doktorda şaşırdı geldi sarıldı falan sonuç olarak şuanda 8 mayısa gün aldık, 39. haftayı tamamlayalım öyle alalım dedi. Öyle işte kızlar bende sezaryancılardan oluyorummm, çok karışık duygulardayım Bu arada nst de sancım hiiiiiç çıkmadı yine.
İnşaAllah kendimi öyle avutuyorum 39 da gelir inşaAllahNerdeyse bir aydır ger yerim şişne uyuyabiliyorum ne yemek yiyebiliyorum. Kaşığı tutarken ellerim uyuşuyor resmen . Çokta kilo almadım aslında ama şişlik ve uyuşma beni perişan etti begonya zaten 2 haftaya doğurur Allahın izniyle
Hayırlı olsun canimm sen de bebiş de iyisinizdir inşallahKızlar ben dün doğurdumkendime gelince ayrıntıları yazarım
Benim şişmişti canımDoğumu yaklaşan kadınların burnu şişer derler öyle bir şey var mı
Gözün aydın canım saglıkla büyüsün inşallahKızlar ben dün doğurdumkendime gelince ayrıntıları yazarım
Hadi bir süpriz yapsa da 38 de gelseİnşaAllah kendimi öyle avutuyorum 39 da gelir inşaAllah
Amin canımm inşallah hepimizeŞu nstde sancı çıkmadı mı gıcık oluyorumsen=ben
Doktorun ne kadar iyiymiş ya tek tek izah edip anlatmış sarılmışbirde kim bilir ne halde doğurmuş olacaktin baksana
Allah sağlıklı bi şekilde kucağına almayı nasip etsin canim
Evet gerçekten çok üzüldüm ama dediğimiz gibi hayırlısı buymuş, evet böyle günü belli olunca da bir tuhaf oluyor insanOhh hayırlısıyla gelsin tombişçatı dar ise seneler önce bile yapmıyorlarmış canım. Hiç canını sıkma . Senin için hayırlısı buymuş demekki , artık gününü biliyorsun ve az kalmış
Hayırlı olsun sağlıkla büyüsüünKızlar ben dün doğurdumkendime gelince ayrıntıları yazarım
Bak ben şimdi nts deyim , sabah hiç uyuyamadım ağrıdan , şuan sancı 20 , 30Amin canımm inşallah hepimize
Evet gerçekten çok üzüldüm ama dediğimiz gibi hayırlısı buymuş, evet böyle günü belli olunca da bir tuhaf oluyor insan
Hayırlı olsun canım benimKızlar ben dün doğurdumkendime gelince ayrıntıları yazarım
Sarılık kesınlıkle bebiş hem zayıf hem erken doğdugu için sarılığı arttı bırde uyandıramıyordum şükür şimdi daha iyi uyanıyorYenidogan bebeklere dikkat etmemiz gereken şeyler neler kızlar
Benim ilk gebeliğim canım deneyimim yok ama bi çocuk doktoru öyle söylemişti endişelenmeyin üşümüyor demiştiAnneme tozlardan demiştim neden alt açarken o zaman üşüyor bu çocuk demişti ama altını açarken toz geliyor demek ki mantıklı
Kız ne abartmışlar bugün doğuralı 8 gün oldu koltuklarımı sildim evimi süpürdüm ne ağrısıKızlar bugün bir arkadaş grubu ile buluştuk, doğumdan konu açıldı sordular ben de sezaryen olucam kesin karar verdim dedim, sezaryen olanlar sezaryenin ne kadar zor olduğunu anlatıp durdular. İlk yürüyüş felaketti, dikişlerin acısı çok uzun süre geçmedi, baş ve sırt ağrısı mahvetti vs vs konuşulunca bir korktum açıkçasıki çoğu 4-5 sene önce doğuran insanlar yeni doğum da yapmamışlar. Bu kadar unutulmayacak derecede acılı mı gerçekten
Ayrıyeten bir şey yaptın mı kuzumSarılık kesınlıkle bebiş hem zayıf hem erken doğdugu için sarılığı arttı bırde uyandıramıyordum şükür şimdi daha iyi uyanıyor
Ay sen böyle yazınca ben o anı tekrar yaşadım. Ben böyle kesilip biçilirken sıkkın sıkkın bi anda hemşire 08:08 dedi ne nasıl yani n’oluyo derken doğmuş meğer onu izlerken güzeldi de sonra geri kapatırlarken dikişler iç temizliği filan bide o ara vakit geçmiyor biran önce odaya gideyim iyice bakayım filan diyeEvetttttrcooook heyecanliyimmm stresli ve gerginimmmm..
O an bebrgimi görme hayaliyle korkumu yeniyorum ister istemez normalde korkmuyordum ameliyattan da bi korku başladı kimisinin uyusmuyormus muhabbetinden dolayıama o çikinn yüzünü ağlama sesini duymak için sabirsizlaniyorum hayalini kurdukca gözlerim doluyor mutluluktan
C Chen31 vallahi sultanın dediklerine katılıyorum canım. Ha aman herşey toz pembe şöyle böyle diyemicem sonuçta bıçak yarası ameliyat en nihayetinde. Ben ilk gün odada halay çekiyordum daha doğrusu çekmeye çalışıyordum diyelimKız ne abartmışlar bugün doğuralı 8 gün oldu koltuklarımı sildim evimi süpürdüm ne ağrısı2 gündür parol bile içmiyorum korkutma kendini belki onlar kafasında sezaryeni abartmışlardır psikolojik olarak beyin acı çektiriyordur. Ben güle oynaya gittim ameliyata uyumadan önce masada doktorum makas aldı yanağımdan hiç korkutmadım kendimi espri yaptık ve uyumuşum ilk ayağa kalkmak evet zor ama anestezinin etkisi bebeği görmenin mutluluğu derken o acı umrunda bile olmuyor benim hastane odam o kadar cıvıl cıvıldı ki gelenler arkadaşlar çiçekler o kadar mutlu oldum ki iyi ki gelmişler onun da etkisi oldu arkadaşlarımı ailemi görünce acı macı kalmadı. İlk gece tuvalete giderken zorlandım çünkü anneme Kıyamadım orda hata yaptım refakatçi güçlü birisi olmalıydı annemde fıtık olunca ona yaslanmak istemedim ona rağmen tek başıma kalktım tuvalete gittim hastane koridorunda 2 tur attım baştan sona geri tek başıma yatağa girdim. Evet zordu ama biz kadınlar yeter ki isteyelim. Kız ben senin kızına da sana da Mevlâna’da özel dua ettim korkma korkutma kendini hiç. Doğum şeklin ne olursa olsun mükemmel geçsin inşallah
Bol bol emzirmem lazım o zaman.. kilo artınca sarılık riski azalıyor muSarılık kesınlıkle bebiş hem zayıf hem erken doğdugu için sarılığı arttı bırde uyandıramıyordum şükür şimdi daha iyi uyanıyor