Muhtemelen reflüden keynaklıdır sizinkiSadece agızdan cıkarma olsa endişe etmeyecegim onu direk öğürüp kusuyorlar ya da yeri bitti bi on dakika sonra direk kusuyor. Reflüleri var ona baglıyorum doktorlar hep dil duruş pozisypnu yapın on bes dakika yemekten sonra diyor yapıyoruz ona ragmen fayda etmiyor
Gece 1-2 gibi beslenmeye kalkıyorlar. Sonra sabah 6da kesin uyanıyorlar.Akşam 7de uyuyunca sabah kacta kalkıyorlar peki
Pütürleri boğazına takıldığı, yemek istemediği için kusuyor olabilir mi? Bizim başımıza geldi deBen patates, bal kabagı, havuc tattırdım 3 er gün hepsi. Yoğurt üç gün tattılar. Bugün ilk defa elma tattırdım.
Ama ek gıda işini beceremiyorum sanırım bir tek yogurdu düzgün yiyorlar diğerleri pütürlü kalıyor ne kadar ezersem ezeyim sulu kısmı verdiğimde yutuyorlar pütürlü kısımda agızlarına almak istemiyorlar.
Bir de en sıkıntılı durumum kusuyorlar. Kaç dakika dik tutarsam tutayım ister süt ister mama ister ek gıda hepsini kusuyorlar bu ay ki kilo alım durumlarından korkuyorum
Muz vermemiştim henüz muzu da vereyim.Pütürleri boğazına takıldığı, yemek istemediği için kusuyor olabilir mi? Bizim başımıza geldi deBir de muz çok kurtarıcı oluyor. Cam rendede hemen eziliyor. Bebişler de rahat yutuyor
Alerjik bebeğim o yüzden daha soğan vs.tadimi yaptırmadım. Sadece havucu zeytinyaginda çok az kavurcam sonra balkabagini koycam biraz su koyup pisircem çok sulu bir kıvamda yapmicam daha mama gibi olacakÇorbayı nası yapacaksınız
Ya bende bir ara babyvac kullanıyordum ama o ara Alp çok ağlamaya başladı burnu çekilirken ki süpürgeyi çok sevdiği halde. Şimdi tekrar manuele döndük bunda ağlamıyor duruyor öylesanırım daha önce @Begonya2 da kullandığını söylemişti, o zaman da bakmıştım
Bilemedim ya ben düz manuel olandan devam ederim sanırım, zaten süpürgeden korkuyor Alp. Şimdi iyice travmatize etmek istemiyorum süpürge ile
Canım banladılar çoğumuzu o yüzden giremedik 2 ay, sonra da tadı kaçtı işte herkes dağıldı..Canım nerelerdesin.ne yapıyorsun ,bebis nasıl ek gida başladı mı?Ne güzel grubumuz vardı en sorun yaşadığımız ek gida sürecinde kızların olmamasi çok üzücü.
Neyse umarım herkes biran önce gelir geri.Senin bebiş nasıl oldu.kilosu toparladı mı biraz.Ek gıda nasıl gidiyorCanım banladılar çoğumuzu o yüzden giremedik 2 ay, sonra da tadı kaçtı işte herkes dağıldı..
Ay maşallah ya. Ne güzel biz gece çok kalkıyoruz acaba diyorum artık süt yetmiyo mu gece yatmadan da bişey yedirmek mantıklı da değil reflü için ne yapılabilir gece uzun uyuması adına bilen var mı ek gıdaya da geçildikten sonra ne verebiliriz acaba ?Gece 1-2 gibi beslenmeye kalkıyorlar. Sonra sabah 6da kesin uyanıyorlar.
güvemli uyku da yatak boş kalmalı diyor o sırada bizim bebişlerin yataklarının ortama girişiUyku arkadaşına sarılarakbir de alçak bir kafa yastığımız var. Battaniye oldu mu hemen tepiveriyorlar. Ben de artık sermiyorum. Dolanacak mı uyandıracak mı diye düşünmüyorum. Varsın kalorifer sonuna kadar yansın
3 gün tatlı kaşığımdan yemek kaşığına olacak şekilde başladık. Anne sütü daha önemli diye ben 6.aya kadar deneme yapmadım hiç bir şekilde. Şu an kabak süreci bitti patates süreci başladı çorbalara 7.ayda başlamayı düşünüyorumKızlar ek gıda süreciniz nasıl gidiyor? Tadım yaptığınız sebzeleri çorba şeklinde vermeye başladınız mı
Beceremeyeceğin hiç bir şey yok bence dünyaya bir bebiş getirdin. Anneliğin en biyük sorunu yetersiz hissetmek. Bu güne kadar süt içmiş bebeklere farklı bir şeyler vermeye çalışıyor yiyememeleri alamamaları normal canını sıkmamaya çalışBen patates, bal kabagı, havuc tattırdım 3 er gün hepsi. Yoğurt üç gün tattılar. Bugün ilk defa elma tattırdım.
Ama ek gıda işini beceremiyorum sanırım bir tek yogurdu düzgün yiyorlar diğerleri pütürlü kalıyor ne kadar ezersem ezeyim sulu kısmı verdiğimde yutuyorlar pütürlü kısımda agızlarına almak istemiyorlar.
Bir de en sıkıntılı durumum kusuyorlar. Kaç dakika dik tutarsam tutayım ister süt ister mama ister ek gıda hepsini kusuyorlar bu ay ki kilo alım durumlarından korkuyorum
Şırınga ve serum fizyolojik kalp kalp kalp olmadığında baby plus kullanıyorum bendesanırım daha önce @Begonya2 da kullandığını söylemişti, o zaman da bakmıştım
Bilemedim ya ben düz manuel olandan devam ederim sanırım, zaten süpürgeden korkuyor Alp. Şimdi iyice travmatize etmek istemiyorum süpürge ile
Ya antibiyotik alerjisini nasıl anladınız,ne gibi belirtiler oldu,bizim bebeğe de antibiyotik veriyoruz şimdi,gece öksürüğü başladı ve yüzünde tek tük nokta şeklinde sivilceler çıktı acaba hastalığından mıdır,aleji mıdır yoksa bu hafta brokoli ve kabak tadımı yaptırdım ondan mı oldu hiç anlamadım hepsi birbirine girdiBizim hiç yüzünde çıkmazdı yenidoğan dönemi hariç. Antibiyotik kullandık alerjisi çıktı antibiyotige o Zaman yüzünde pütürlü sivilcelenmeler çıktı hala biraz var onlardan geçmedi
Biz ilk gün verdiğimizde pek belirti yoktu, ikinci gün hem sabah hem akşam verdikten sonra hiç durmadan ağlama krizlerine girdi ama bu krizleri biz alerjinin en başında yaşamıştık bir daha hiç yaşamamıştık bildiğiniz kolik ağlamaları gibi ama saatlerce. Vücudunds zaten egzamalari vardı ama göz kenarında da egzama çıktı yüzü pütür pütür oldu vücudu kabardı kızardı ve kanamalı pişigi oldu bir anda. Yani anlamamak mümkün değildi bizdeYa antibiyotik alerjisini nasıl anladınız,ne gibi belirtiler oldu,bizim bebeğe de antibiyotik veriyoruz şimdi,gece öksürüğü başladı ve yüzünde tek tük nokta şeklinde sivilceler çıktı acaba hastalığından mıdır,aleji mıdır yoksa bu hafta brokoli ve kabak tadımı yaptırdım ondan mı oldu hiç anlamadım hepsi birbirine girdi
Bende vajinal doğum yaptım 5 dikişim varDoğal doğum yapan var mı arkadaşlar kaç dikişiniz var ya da var mı
güvemli uyku da yatak boş kalmalı diyor o sırada bizim bebişlerin yataklarının ortama girişi
Sizin allerji bariz belliymiş ama,bizim hem ,hem antibiyotik kullanımı ,hemde tadımlar aynı zamana denk gelince neden olduğunu anlayamadım,ishal , öksürük ve küçük sivilceler var bizde.. antibiyotigin son günü bugün ,bundan sonra gozlemliyecem ve allerji doktoruna da goturucem baştan onlemimizi alalım...Biz ilk gün verdiğimizde pek belirti yoktu, ikinci gün hem sabah hem akşam verdikten sonra hiç durmadan ağlama krizlerine girdi ama bu krizleri biz alerjinin en başında yaşamıştık bir daha hiç yaşamamıştık bildiğiniz kolik ağlamaları gibi ama saatlerce. Vücudunds zaten egzamalari vardı ama göz kenarında da egzama çıktı yüzü pütür pütür oldu vücudu kabardı kızardı ve kanamalı pişigi oldu bir anda. Yani anlamamak mümkün değildi bizdeantibiyotik harici yeni birsey denememistik zaten alerjik bebeğe antibiyotik dokunması çok olası. Öksürük için bir şey diyemem ama ben şuan kendimde balık açıyorum dün akşam balık yedim. Sabah yüzünde tek tük sivilce gördüm poposu da hafif kızarmış ama çok onemsemedim.oksuruk alerjik belirti değil de boğaz kuruluğu yada reflü olabilir mi acaba