2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Canım benimki de baştan beri aşağıda o daha çok zorluyor sürekli kasıklarımda bir baskı var yürürken çıkacak diye korkuyorum 🤭
İlkinde seninki gibiydi doğana kadar poposu kaburgamda kaldı doğumdan sonra bile ağrısı geçmedi kaburgamın 😂 ezmiş baya

4 kiloya kadar yolu var canım ama büyük kafa + iri bebek biraz zorluyor. Ben kilosu 3700 ve kafası %97 persentilde olan bebişimi normal doğurdum ama zordu 🥲
3700gr ve normal doğum maşallah 🧿
Göğüs ucu kremini 34. Haftada başladım 1 haftadır kullanıyorum. Daha nemli öncesinde kuruydu. Başlamak lazım. Söylendiği gibi doğumu tetiklemesi falan yok bence başlanmalı

golden-snitch golden-snitch @Iremcmgz @Kardelenzey kızlar bebişlerin altını koltuğa oturup değiştirebildiniz mi ilk zamanlar yoksa ayakta park yatağın aparatında değiştirmek daha mı konforlu olur? Aslında park yatağı kurmak istemiyorum ilk etapta anne yanı beşik aldım onu kullanmak istiyorum ama alt değişim işi kafamı kurcaladı.
Canım benim ilk günler hep annem değiştirdi benim pek tecrübem olmadığı için. Bir de bebiş çok küçük olunca korktum ben. Park yatağı hala kullanmiyorum oturma odasında annemle kalıyoruz eğilerek değiştiriyorum. Tek olacaksan belki ilk gunler seni zorlayabilir ben değiştirmedigim için bilmiyorum. Baş agrimdan pek egilemiyordum zaten. Ama 4-5 gün sonra kendime gelince değiştirmeye başladım. Koltuğa eğilmek sadece bel ağrısı yapıyor annemde de bende de. Yanında birisi olacaksa 4-5 gün o değiştirir sonra sorun yasamazsin bence. Ben daha park yatagi bir defa kullandım çalışma odasını topluyoduk annemle, bebiş de yanımızda olsun diye yatağın içine koyduk reflü yatagiyla birlikte

1000038258.jpg
37+6dan selamlar 💕

Rüyalarıma giriyorsun artık cesurcum 😄 40 haftayı dolduruyormuşsun bir de 🙈
Ben de 39 dan önce doğurmak istemiyorum ya erken doğmasın diye hareket edesim yok 🤭😄 azıcık daha büyüsün uzasın içeride
Ayyy dur nolur 40 olmasın dicem de ne kadar dogmasini istesem o kadar uzaklaşıyor tarih 🥲🤣🤣 39dan önce dogmamasini istemek en doğalı bebisinin kilosu iyiyse dicem de iri değil miydi ben mi yanlış hatirliyorum

Canım benim ilk günler hep annem değiştirdi benim pek tecrübem olmadığı için. Bir de bebiş çok küçük olunca korktum ben. Park yatağı hala kullanmiyorum oturma odasında annemle kalıyoruz eğilerek değiştiriyorum. Tek olacaksan belki ilk gunler seni zorlayabilir ben değiştirmedigim için bilmiyorum. Baş agrimdan pek egilemiyordum zaten. Ama 4-5 gün sonra kendime gelince değiştirmeye başladım. Koltuğa eğilmek sadece bel ağrısı yapıyor annemde de bende de. Yanında birisi olacaksa 4-5 gün o değiştirir sonra sorun yasamazsin bence. Ben daha park yatagi bir defa kullandım çalışma odasını topluyoduk annemle, bebiş de yanımızda olsun diye yatağın içine koyduk reflü yatagiyla birlikte
Anladım canım, yanımda birisi olacak inşallah annem ya da kayınvalidem onlar değiştirir benim de ilk etapta, yani kocaman park yatağı sırf alt değiştirmek için kurucam kurarsam, değer mi bilemedim, boşuna yer kaplayacak gibi. Ama eğilince bel ağrısı olması da zormuş.
Bu arada baş ve bel ağrın geçti mi canım ameliyat kaynaklı olan? Bir de filtre kahve mi içmiştin neskafe mi?

3700gr ve normal doğum maşallah 🧿
Göğüs ucu kremini 34. Haftada başladım 1 haftadır kullanıyorum. Daha nemli öncesinde kuruydu. Başlamak lazım. Söylendiği gibi doğumu tetiklemesi falan yok bence başlanmalı
Doğumu tetikler diye korkmuştum ben de ama artık 37 olacağım için doğsa da sorun olmaz. Ben de başlayayım o zaman yumuşasın benim de kuru şu anda.

Ayyy dur nolur 40 olmasın dicem de ne kadar dogmasini istesem o kadar uzaklaşıyor tarih 🥲🤣🤣 39dan önce dogmamasini istemek en doğalı bebisinin kilosu iyiyse dicem de iri değil miydi ben mi yanlış hatirliyorum
Bir ara iriydi ama şimdi haftası ile uyumlu canım 36+3 te 3 kilo dedi doktor, kafası 10 gün önden gidiyor ama ona yapacak bir şey yok genetik muhtemelen 😄

Senin yaptığın egzersizleri yediklerini içtiklerini kimse yapmadı kız elinden geleni yaptın hala gelmiyorsa demek ki keyfi yerinde içeride büyümek istiyor takılsın boşver 😄

Bir ara iriydi ama şimdi haftası ile uyumlu canım 36+3 te 3 kilo dedi doktor, kafası 10 gün önden gidiyor ama ona yapacak bir şey yok genetik muhtemelen 😄

Senin yaptığın egzersizleri yediklerini içtiklerini kimse yapmadı kız elinden geleni yaptın hala gelmiyorsa demek ki keyfi yerinde içeride büyümek istiyor takılsın boşver 😄
Hee ben o kısmı kaçırmışım canım maşallah o zaman 🥰🥰

Keyifci canım benimki onu anlamış oldum aynı anası ahahhaa bu arada benim göğüs ucum ıslak hep nemli yani normalde cildim kurudur süt geldiği için sanırım çünkü dün uyardım yine baya parmağım ıslandı.. göğüs ucu kremide kuruysa başla sıkmazsan uyarilmaz diye dusunuyorum🤔

Aa kız mıydı erkek diye aklımda kalmış, güçlü kemikli demek ki 😄
Karna bastırmada kaburgam acıdı sadece canım o da zaten öncesinde de acıyordu ondan daha çok hissetmiş olabilirim, diğer acıların yanında bir hiç diyebilirim 🤭
Normal doğumun en zor yanı ne deseler dikiş acıları derim 🥲 ama aynısı sezaryende de var. Normalde dikiş olmama ihtimali de var tabi o zaman hiç acı macı kalmaz insanda ☺️
Gerçekten mii o kadar zorluyor mu dikiş 🥲 sağlıcakla bir doğsa 38de doğ diyordum ama artık 37de gelsin istiyorum yeter 🤣

cesursavasci cesursavasci beybiii senin bebişe en son kaç kilo dedi doktorun. Kaçıncı haftadaydın.
Şimdi sağlık ocağından geliyorum bebeğimin 37.haftada 3.500 olduğunu söyledim, oradaki ebelerden biri hiç kendini zorlama dedi normal isteme ısrarlar dedi😢 ilk gebeliğin gençsin ve yeni evlisin çok yırtığın olur yazık olur dedi😢 ayy vallahi şaşırdım ne yapacağımı.

kızlar selam 38+1 oldum bugün dün çatı muayenesi yapıldı çatim ne çok dar ne çok geniş bebek 3 kilo şu an 2 cm de açılma var doktorum haftaya kadar kendi gelmezse haftaya suni sancıyla dogurtalim dedi daha kilo alırsa normal doğum riske girer diye kafam çok karıştı kendi gelmek istediği zaman gelsin sezaryan mi. olsun yoksa normal doğumla mi gelsin bilemedim.

Kizlar bu arada ben de yarin doguma gidiyorum allahin izniyle. Doktorumla konustum bir kez daha o da bebegimin anne karnindansa kuvozde daha risksiz olacagini soyledi. Hepimiz saglikla kucagimiza alalim insallah dualarinizda bana da yer verin insallah kuvoze bile girmesine gerek kalmadan kucagima alirim bebegimi🥹

kızlar selam 38+1 oldum bugün dün çatı muayenesi yapıldı çatim ne çok dar ne çok geniş bebek 3 kilo şu an 2 cm de açılma var doktorum haftaya kadar kendi gelmezse haftaya suni sancıyla dogurtalim dedi daha kilo alırsa normal doğum riske girer diye kafam çok karıştı kendi gelmek istediği zaman gelsin sezaryan mi. olsun yoksa normal doğumla mi gelsin bilemedim.
Açılman olduğu için öyle demiş olabilir. Haftaya 39 olucak ve bence doktora güvenmelisin

X