2024 Mayıs Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    248
Kızlar bu arada ben önceki doğumdan kalma lansinoh krem buldum hiç açılmamış hatta etrafındaki ambalajı bile duruyor 😀 40 ml şu an 450 ₺ civarı 😄 son kullanma tarihi yazmıyor ama zaten normalde de yazmıyor yenilerinde de baktım da. Açıldıktan sonra 12 ay kullanma süresi var işareti oluyor ya ondan var. Ama en az 6-7 sene geçmiş oluyor. Sizce kullanılır mı?

Normalde incia göğüs ucu kremi almıştım lansinoh önceki doğumda işe yaramadı hafif gelmişti bana diye onu kullanacaktım ama yine de lansinohu da kullansam mı bilemedim
Canım normalde yara oluyor mu? Bende incia var çok nadir kullandim. Şimdi pompa yapınca bazen hassaslasiyor. Annem ayva çekirdeği yapmıştı dolapta da olunca soğuk soğuk iyi geliyor. Dr'um da ayva çekirdeğinden jel yapabilirsin demişti.
Kreminin sağında solunda skt yoksa açılmadığı için bişey olmaz sanırım ama bebiş emecek diye içine sinmiyorsa ayvayı öneririm. Çok şükür bende yara vs olmadı

Sezaryen olmayı düşünüyorsan bekle canım acele etme belki bebek senin düşündüğün kadar kilo almaz o zaman normal denersin.
Valla benim gittiğim sağlık ocağındaki ebeler de gebelik okulundakiler de hep normal doğur diyor kilosu 4 bile olsa asla sezaryen olma diyorlar herkesin görüşü farklı 😀 bence de zorlamaya gerek yok ama seninki çok da önde değil bence gidişata göre karar verirsin ☺️
Normal istiyorum canımm, doktorumda doğum şekli haftaya netleşir gibi dedi kilosunun yüksek olma durumunda oda normal doğumla riske atmak istemediğini söylemişti. O da haklı ama 4 kiloya kadar normale okey diyor genelde doktorlar o yüzden benimkinin direk sezeryan gibi konuşması beni rahatsız etti. Haftaya kendi doktorumdan sonra başka hastaneden randevu aldım başka bir görüş daha alacağım yoksa bu kafa karışıklığı beni bebişten daha çok yoruyor🥲

Bebeklere iri iri dediler bakalım ne olacak ben 3400-3500 doğururum gibi geliyor 40. Haftayı görmem geçen hafta 2800 dü bu hafta 3 olmuş olsa bir iki haftaya çıkar zaten artık 😂 36+6 da cumartesi nst var bakalım sancı artmış mı bana arttı gibi geliyor
Benim 36+1ken 2980di, 37+0da 3'u geçmiştir 3100 doğar en azından dedim 2850 doğdu 😅

Canım normalde yara oluyor mu? Bende incia var çok nadir kullandim. Şimdi pompa yapınca bazen hassaslasiyor. Annem ayva çekirdeği yapmıştı dolapta da olunca soğuk soğuk iyi geliyor. Dr'um da ayva çekirdeğinden jel yapabilirsin demişti.
Kreminin sağında solunda skt yoksa açılmadığı için bişey olmaz sanırım ama bebiş emecek diye içine sinmiyorsa ayvayı öneririm. Çok şükür bende yara vs olmadı
Benim ilkinde çok kötü yara olmuştu canım kanıyordu böyle iki üç parçaya ayrılmıştı göğüs ucu, o doğal şeylerin hiçbiri fayda etmedi normal medikal kremler kullanıyordum emzirmeden önce yıkıyordum mecburen. O yüzden şimdi önceden tedbir alayım dedim. Bebek emmeden yıkarım yine olmazsa. İncia da yıkamadan emziriliyor mu?

Normal istiyorum canımm, doktorumda doğum şekli haftaya netleşir gibi dedi kilosunun yüksek olma durumunda oda normal doğumla riske atmak istemediğini söylemişti. O da haklı ama 4 kiloya kadar normale okey diyor genelde doktorlar o yüzden benimkinin direk sezeryan gibi konuşması beni rahatsız etti. Haftaya kendi doktorumdan sonra başka hastaneden randevu aldım başka bir görüş daha alacağım yoksa bu kafa karışıklığı beni bebişten daha çok yoruyor🥲
Ay sorma benim de doğum şekli kafamı çok karıştırıyor kimden fikir alsam iyice kafam karışıyor en iyisi kendi iç sesimizi dinlemek sanırım 😄 ilk doğumdan sonra annem kayınvalidem yanımdaydı, doğum esnasında eşim yanımda girdi tanık oldu, onlara soruyorum nasıldı ben unuttum diye 😅 annem bence sezaryen ol sen ölümden döndün diyo 🥲 kv normali deneyebilirsin bir daha ikinci daha kolay olur dedi. Eşim de sen çok zorlanmıştın doğumda bence bir daha zorlama diyo ama sezaryende de herkes 2 haftada iyileşiyorsa sen 2 ayda iyileşirsin onu göze al diyo 🙈
İlk doğumdan dolayı korkuyorum ben de aynı şeyleri yaşamak istemediğim için, bir de bebek oksijensiz kalırsa vs diye korkuyorum geri dönüşü olmayan hasar kalırsa Allah korusun. İri olunca kanaldan hemen çıkamıyor malum. Benim doktorum bana bıraktı kararı. Kilosu normal benim ama kafası büyük. Kanaldan çıkarken kafa kemikleri üst üste biniyor dedi ama kafası küçük bebeğe göre tabi daha zor çıkıyor ve çıkış esnasında anneyi zorlayabiliyor yırtıklar oluyor dedi.
Senin de ilk doğum olduğu için belki biraz zorlar canım ama egzersizleri yapıp hazırlanırsan da neden olmasın. Benim çok hareketsiz geçmişti ilk hamileliğim, bunda hareketliyim mesela ama insan yaşamadan da bilemiyor işte. Hakkımızda hayırlısı olsun. Doktorun fikirleri en önemlisi bence 🙏🏻

İçinde yazıyor canım ılık su ve sabunla yıkayın diyordu sanırım o talimata göre yapmıştım ben de ama her kullanımdan sonra yıkayacak mıyız ki o zaman çabuk kararabilir
Ben hiç okumamıştım içini aldığım gibi duruyor bakayım bi ben de teşekkür ederim

Evet çok şaşırdık açıkçası ama ölçümler yanıltıcı diye pek takmadım
Benşmde 35 haftalıkken 2600 gram dedi en fazla 100 eksik 100 fazla oynar dedi yarın dogumum var tam 38+0 olacam 3 kilodan aşagı dogmaz diye hesaplıyorum bakim

Ay sorma benim de doğum şekli kafamı çok karıştırıyor kimden fikir alsam iyice kafam karışıyor en iyisi kendi iç sesimizi dinlemek sanırım 😄 ilk doğumdan sonra annem kayınvalidem yanımdaydı, doğum esnasında eşim yanımda girdi tanık oldu, onlara soruyorum nasıldı ben unuttum diye 😅 annem bence sezaryen ol sen ölümden döndün diyo 🥲 kv normali deneyebilirsin bir daha ikinci daha kolay olur dedi. Eşim de sen çok zorlanmıştın doğumda bence bir daha zorlama diyo ama sezaryende de herkes 2 haftada iyileşiyorsa sen 2 ayda iyileşirsin onu göze al diyo 🙈
İlk doğumdan dolayı korkuyorum ben de aynı şeyleri yaşamak istemediğim için, bir de bebek oksijensiz kalırsa vs diye korkuyorum geri dönüşü olmayan hasar kalırsa Allah korusun. İri olunca kanaldan hemen çıkamıyor malum. Benim doktorum bana bıraktı kararı. Kilosu normal benim ama kafası büyük. Kanaldan çıkarken kafa kemikleri üst üste biniyor dedi ama kafası küçük bebeğe göre tabi daha zor çıkıyor ve çıkış esnasında anneyi zorlayabiliyor yırtıklar oluyor dedi.
Senin de ilk doğum olduğu için belki biraz zorlar canım ama egzersizleri yapıp hazırlanırsan da neden olmasın. Benim çok hareketsiz geçmişti ilk hamileliğim, bunda hareketliyim mesela ama insan yaşamadan da bilemiyor işte. Hakkımızda hayırlısı olsun. Doktorun fikirleri en önemlisi bence 🙏🏻
cnm son kulanma tarihi kremin kapak köşesi değil diğer köşede yazar . Yani bütün kremlerde yaziyor

X