2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Kuzum emzirmek istiyordum. çok üzülüyorum memede ağladıkça. Haklısın ama olmayınca olmuyor 😔 bebek emmek istemedikçe süt de üretemiyoruz. O yüzden de azalıyor. Kısır döngüye giriyor
ben de aynı durumdayım sağma makinesi kiralayıp deneyeceğim bir umut sütüm artsın diye

Kuzum sağdığını da büyük şırıngayla ya da kaşık tarzı bişeyle ver mecbur kalırsan. Ben 4 gün biberon vermedim. Direndim ama dün akşam çok ağladı . Emmek için zorlamadı kendini. Eşim de gec geldi biraz o şırıngayla rahat veriyor ben beceremedim. Dayanamadım haline Ağlaya ağlaya biberon verdim 😔
Dışarıdayken biberon veririm diyordum kuzum da artık ondan da vazgeçtim kendim emzireceğim nerede olursam olayım. 6 aylık olunca çalışmaya başlayacağım artık o zaman ek gıdaya başlamış olacak zaten o zaman da biberon vermem diye düşünüyorum. Öğretmenim günde sadece 6 dersim var sonra evdeyim o da toplam 5 saat yapıyor. 5 saat meme de emmeyiversin büyük olacak o zaman 🤗

• Beğen
Reactions: The
Aynen demekki çekmiş😀Ben emzik vermedim hiç denemedim bile çok gerek duymadım nedense dil bağıda olduğu için hiç zorlamak istemedim
Ben de emzik vermek istemiyordum ama bazen memede uyuyunca uyanmaması için. AğlayıncaDayanamayınca veriyorum mecbur. Gerçi çok işe yaramıyor keyfi yerindeyse emzik emiyor .🥲 ama bence vermemek daha iyi .alışınca sonra da bıraktırmaya çalışıcaz🥲

Dışarıdayken biberon veririm diyordum kuzum da artık ondan da vazgeçtim kendim emzireceğim nerede olursam olayım. 6 aylık olunca çalışmaya başlayacağım artık o zaman ek gıdaya başlamış olacak zaten o zaman da biberon vermem diye düşünüyorum. Öğretmenim günde sadece 6 dersim var sonra evdeyim o da toplam 5 saat yapıyor. 5 saat meme de emmeyiversin büyük olacak o zaman 🤗
Canım 3 aydan sonra biberon ve meme farkını anlayabiliyor bebekler dediler. Meme reddi olmazmış. Ne kadar doğru bilmiyorum ama. Bi de biberon verilecekse de sen verme eşin versin. Senle biberonu özdeşleştirmesin😊

Bilmiyorum canım yani başka sebep bulamıyorum zaten fazla sütüm var diye almıştım bin pişman oldum gece sorun yokta gündüz yetmiyor zaten anlıyorum olmadığını
Şaşırdım emzir o zaman devamlı kuzum ve sütünü artıracak şeyler tüket eski haline döner inşallah 🤲🏻

Kızlar selam ben bebeğimi oturur pozisyonda emzirince sorun olmuyor yan dönüp yatarak emzirdiğim zaman memeyi baya boşaltıyor beş dakika sonra baya yoğun çökelek gibi kusuyor kusmasın diye hep oturarak emziriyorum ama çökelek gibi kusmasıda iyi birşey galiba ne yapmalıyım sizce

maalesef emiyor ama sinirleniyor biberonu istiyor mama da veriyorum sağma hiç yapmadım bilemedim ne diyorsunuz kızlar
Benim de öyle canım. Emiyor ama sinirleniyor. Ben ağzına dolu dolu süt geldi sansın diye bikaç gündür emzirme sondası kullnıyordum. O da çok zorluyor beni dün akşam ağlama krizine girince sondayı bile ayarlayamadım biberon vermek zorunda kaldım. Uğraşırım diyorsan emzirme sondası kullan canım. Emzirme destek sistemi olarak cihaz gibi de var. Onu almadım ben medikalciden sadece emzirme sondasını aldım. Bi ucunu biberona sarkıtıp bi ucunu memenin üstüne bantlayıp meme ucuyla ağzına soktum. Sondadan ağzına mama gelince memeden geliyor sanıp emiyor. Hem göğüs ucu da uyarılıyor. Süt salgılanılıyor. YouTube da emzirme sondası kullanımı yazıp incele istersen canım. Uğraştırıcı geldi bana ama anne sütü alabilsin diye uğraşıyorum işte.

maalesef emiyor ama sinirleniyor biberonu istiyor mama da veriyorum sağma hiç yapmadım bilemedim ne diyorsunuz kızlar
Bi de elle sağım teknikleri de var. Makine gibi fazla süt çıkmıyor bebeğe yetmez bizimkiler büyüdü biraz çünkü ama.sütün kesilmez. .sıcak uygulama yapıp memeyi masajla uyar. Üstüne elinle sağ. Elle sağma tekniği bile varmış. Sütün varsa gerçekten işe yarayan şeyler.

Benim de öyle canım. Emiyor ama sinirleniyor. Ben ağzına dolu dolu süt geldi sansın diye bikaç gündür emzirme sondası kullnıyordum. O da çok zorluyor beni dün akşam ağlama krizine girince sondayı bile ayarlayamadım biberon vermek zorunda kaldım. Uğraşırım diyorsan emzirme sondası kullan canım. Emzirme destek sistemi olarak cihaz gibi de var. Onu almadım ben medikalciden sadece emzirme sondasını aldım. Bi ucunu biberona sarkıtıp bi ucunu memenin üstüne bantlayıp meme ucuyla ağzına soktum. Sondadan ağzına mama gelince memeden geliyor sanıp emiyor. Hem göğüs ucu da uyarılıyor. Süt salgılanılıyor. YouTube da emzirme sondası kullanımı yazıp incele istersen canım. Uğraştırıcı geldi bana ama anne sütü alabilsin diye uğraşıyorum işte.
canım ben de bugün aynısını denedim memedeyken biberonla damlattım bir yandan da daha basit oldu biraz da mama oldu yanakları ama işe yaradı gibi sağma yaptın mı hiç

Aynen öylee, suni sancısız ve kesisiz normal doğum candır, suni sancı işkence ya 😁🫠 Bi de birdahaki doğumun sezeryan olma ihtimali peki 🥹 hem karnımız hem vajinamız kesilmiş olacak ay Allah korusun 😂
suni sancı berbat berbat ya, insanlar anlatıyordu da ben abartıyorlar diyordum🫣 Ay bu ihtimali düşündükçe hayattan soğuyorum 🫠 Bir dahakini kocam doğursun şıkkı yok mu 😄

canım ben de bugün aynısını denedim memedeyken biberonla damlattım bir yandan da daha basit oldu biraz da mama oldu yanakları ama işe yaradı gibi sağma yaptın mı hiç
Eller serbest makine vardı canım onu denedim olmadı. Manuelle denedim bi de. Sadece bi kere 60 CC civarı çıktı en fazlası oydu. Onun harici hep 30 CC gibi çıktı. Benim göğüslerim bu emzirme döneminde bile küçük.😔 Süt sağarken de yumuşayınca vakumlamıyor makine. En iyi bebek vakumluyordu onu da biberonla bozdum 😔

Bende iyiki normal olmuş diyorum kesisiz dikişsiz olunca 🤣🤣 ve hala korkuyorum sezaryenden 🤣
Benimde yırtılma olmasına rağmen iyi ki normal oldu diyorum ben sezaryen sonrası çok acı çektim dikişler bunun yanında hiç bişey zaten korkumdan normal doğum istiyordum çok şükür nasip oldu 🤲🏻 vücudumun bunu yapabilmesine şahit olmak inanılmaz bir mucizeydi duygusal doyum olarak zirveyi görüyor insan 🥹😍❤️

Benimde yırtılma olmasına rağmen iyi ki normal oldu diyorum ben sezaryen sonrası çok acı çektim dikişler bunun yanında hiç bişey zaten korkumdan normal doğum istiyordum çok şükür nasip oldu 🤲🏻 vücudumun bunu yapabilmesine şahit olmak inanılmaz bir mucizeydi duygusal doyum olarak zirveyi görüyor insan 🥹😍❤️
Gerçekten öyle canım çok şükür ♥️

Her şekli zor doğumun ya çok haklısın cidden ben şimdi ikinciye korkuyorum aynı şekilde doğuramam diye 🤣🤣 bakmayı büyütmeyi geçtim 🤣🤣 ama bence rabbim bana acıdı bu kız yalnız kalacak en iyisini nasip edeyim dedi bence ben dikişli olsaydım yada sezaryen olsaydım telef olmuştum eminim
Ayy bende kesinlikle böyle düşünüyorum rabbim dağına göre kar veriyor bende hep diyorum ki ben iyi ki tekrar sezaryen olmadım yoksa bebeği bırakıp bana bakardiniz doğumdan sonra istediğim gibi oturdum kalktım yattım yürüdüm çok büyük bir konfor benim dikişim olmasına rağmen oturmamda falan hiç sıkıntı olmadı sanki doğum yapmamis gibiydim ama sezaryende beni eve getirdiler eşim yatırdı yatağa mutfağa gitti resmen acıdan nefesim kesildi eşime bağırmaya çalıştım ama sesim çok az çıkıyor acıdan kendimde doğrulamadım ölüyorum sandım birşeyleri yere fırlattım sese geldi.. üç ay soluma sağıma dönemedim hep dik pozisyonda uyudum kısa adımlarla yürüdüm ayy ben çok zorladım yaa tabi çok rahat geçiren de var ben kendim için söylüyorum tamamen yanlış anlaşılmasın. Elhamdülillah normal doğum yapmak benim için çok büyük bir nimet oldu

Kuzum emzirmek istiyordum. çok üzülüyorum memede ağladıkça. Haklısın ama olmayınca olmuyor 😔 bebek emmek istemedikçe süt de üretemiyoruz. O yüzden de azalıyor. Kısır döngüye giriyor
Evet kuzum ben çok çabaladık olmayınca olmuyor ne yapalım, elimizden geleni yaptık, benimde olmuyor neler deniyorum neler ama yok.

Aynen öylee, suni sancısız ve kesisiz normal doğum candır, suni sancı işkence ya 😁🫠 Bi de birdahaki doğumun sezeryan olma ihtimali peki 🥹 hem karnımız hem vajinamız kesilmiş olacak ay Allah korusun 😂
Merak etme canım çok yüksek ihtimalle bundan sonrakiler de normal ve daha kolay olur ☺️ istisnalar da var ama genelde böyle oluyor. Benim ilk dogumum 2 gün, ikincisi yarım saat sürdü okuduysan benimkini🤣

X