2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    284
Kilo alımı güzel kuzum az emiyor ama sık sık emdiği için kiloda sıkıntı yok şükür 🥲

İnşallah güzel emer uzatır süreyi senin ki
Benim oğlum eğer uyanıksa saat başı da emer, bazen yarım saat geçiyor yine istiyor, hep istiyor 😂 doymuyor desem 1 kilo almış 🤷‍♀️

Kızlar 1. Ay aşısından sonra halsizlik normal mi? Biz aşıyı olduk geldim emzirdim .yine fışkırtarak kustu. Sonra uyudu kaldı zorla kaldırdım huysuzlandı yine biraz emdi yine kustu. Yine uyudu.

Bizde hiç bir etki yapmadı, vurulurken çok ağladı sadece

Kızlar etrafınızdan bebek zayıf yorumları geliyor mu?
Deseler de umrumda değil, büyük oğluma derlerdi, o zaman çok üzülürdüm
Boş yere dert etmişim şimdi kızıyorum kendime, şimdi o zayıf dedikleri oğlum aslan gibi maşallah 🧿 sana da deseler takma sağlıklı olsun zayıf olsun ne olacak
Bu oğlumda minicik, biliyorum büyüyecek bu minik hallerini özleyeceğim, hiç bunları kafama takmıyorum anın tadını çıkarıyorum bir daha bugünü yaşamayacağız, bol bol öpüp kokluyorum

3 tane ilaç yazdı vit d kan ilacı balık yaği sadece ben boş verdim kendimi kullanmadım kan ilacını unuttum ne yazdı diye..mesela şimdi bile kemiklerim ağrıyor hiç iyi diğilim vit d değerlerine baktırmak istiyorum sanırım ondan öyleyim sağlık ocağında acaba baktıra bilirmiyim sorayım pazartesi zaten aşı için gidicem

Sağlık ocakları vitaminlere bakmıyor artık malesef sen yinee sor canım

Uyutamiyorum 😂 dün gece gazlandi mesela tamamen uyandı, gece 3e kadar her yolu denedim. En son malesef gezdirdim öyle uyudu. Hâlbuki ilk çocuğumdan tecrübeliyim, kesinlikle gezdirerek uyutmak istemiyorum diyordum ama mecbur kalıyorum işte bazen 🤷🏻

Her çocuk o kadar farklı ki, hepsi de ayrı tecrübe, 3 bebeğim oldu 3 üde birbirinden farklı, ilki sallanmayı severdi, ikinci asla sallanmadı, bunu da sallamayacağım😂

Burdan okuduğum kadarıyla normal doğumdaki dikişlerinde sıkıntıları oluyor demekki.

İyi ki sezeryan olmuşuz diyeceğim neredeyse 😂
Valla maşallah 3.sezrryan olmama rağmen çok iyi toparladım 🧿

Kızlar benim bebeğim meme ilk basta dolduğunda güzel emiyor. Sonra meme yumuşayıp süt akışı yvaşlayınca emmek istemiyor sinirleniyor ağlıyor. Sütün yağlı kısmını da alamıyor böylece. Napmam lazım. Süt sağmayı da yapamıyorum tam. Göğüslerim çok küçük . Vakumlama yapmıyor tam. Eller serbest pompa almıştım sağamadım onunla. Manuel ile Dr çok az geliyor aynı meme doluyken çekiyor. Yumuşayınca onunl da sağamıyorum. Elimle sıkınca süt geliyor ama. Napıcamı şaştım.
Son süte ulaşamayınca ne kadar emse de doygunluk olmuyor sanki sık sık emmek istiyor doyuyorsa bi şekilde son sütü alıyordur bence
Cnm bnde aynı şeyi yaşıyorum 4-5 gündür. Meme yumuşayınca kavga başlıyor. Ağlamıyor ama memeyi ittiriyor kndini çekiyor, eli kolu durmuyor, bı kıpırtı bi huysuzluk ne oluyo çözemıyorum, burnumu tıkalı, sütmü gelmiyor, karnımı doydu anlayamıyorum bi turlu.

Dün gce 2'de yattık bi kalktım anamm saat 7.ilk kez okdr uzun uyudu. Bı kalktım göğüsler şişmiş 2sinide emzirmem grek zar zor emzirıyorum gce 2sini.
Aynısı bizde de oluyor akşam zaten huysuz saatleri süt de azalıyor memeyle kavga başlıyor sırf bu yüzden takviyelere basladim tüm tuşlara basiyorum 😅 uyuyana kadar ıh ıh ıh ışıkları açıp evde gezdirince susup etrafı izliyor 😄 Gece de bomba gibi memeden iki yudum içip uyuyor sütlerle anneyi basbasa bırakıyor benimki

Kızlar bebeğinizin ayaklarında titreme farkettiniz mi ayakları alttan hızlıca ittirince oluyor aşil klonusu deniyor yenidogan döneminde olmasi normal ama kaçıncı ayda geçmesi gerekiyor bilemiyorum benim kızımda var da

Kuzum benim kız uyuyor ve direk atıyor memeyi ağzından yani kesinlikle emmek istemiyor. Daha ağzındaki sütü bile boşaltıyor düşün o kadar tahammülü yok içmek istemediği süte 😂
Benimki de öyle ben bezini değiştiriyorum öylr olunca uyanıp devam ediyor emmeye en azından iyice emdiği için 3 4 saat uyuyor 😃

• Beğen
Reactions: The
Valla aileden uzak olmak çok zor benimde annem 1 aydır yanımda bu hafta gidecek çok üzülüyorum gitmesine iyice alıştım gidince yalnız hissedicem. Bide her işi yapıyordu ben bitek bebeğe bakıyordum hadi iş önemli değilde dikişim patladı doktor üstüne oturma dedi napcam bilmiyorum
Geçmiş olsun canım hiç iyi olmadı sen şimdi dikkat etmelisin başka kimse yokmu dikişlerin iyi olana kadar yardım etsinler.

İnşallah güzel emer uzatır süreyi senin ki
Benim oğlum eğer uyanıksa saat başı da emer, bazen yarım saat geçiyor yine istiyor, hep istiyor 😂 doymuyor desem 1 kilo almış 🤷‍♀️

Bizde hiç bir etki yapmadı, vurulurken çok ağladı sadece

Deseler de umrumda değil, büyük oğluma derlerdi, o zaman çok üzülürdüm
Boş yere dert etmişim şimdi kızıyorum kendime, şimdi o zayıf dedikleri oğlum aslan gibi maşallah 🧿 sana da deseler takma sağlıklı olsun zayıf olsun ne olacak
Bu oğlumda minicik, biliyorum büyüyecek bu minik hallerini özleyeceğim, hiç bunları kafama takmıyorum anın tadını çıkarıyorum bir daha bugünü yaşamayacağız, bol bol öpüp kokluyorum

Sağlık ocakları vitaminlere bakmıyor artık malesef sen yinee sor canım

Her çocuk o kadar farklı ki, hepsi de ayrı tecrübe, 3 bebeğim oldu 3 üde birbirinden farklı, ilki sallanmayı severdi, ikinci asla sallanmadı, bunu da sallamayacağım😂

İyi ki sezeryan olmuşuz diyeceğim neredeyse 😂
Valla maşallah 3.sezrryan olmama rağmen çok iyi toparladım 🧿
Yarın sorucam bitmiş durumdayım

Kızlar dogum yapalı 3 hafta oldu ama ust bacagımda ozellıkle sol tarafta dokununca acıyan bir yumru var mısket gibi
Onun dısında da dokununca bastırınca acıyor ödemmidir sizce ?

Evet sıkıntılı sezeryan olsa çoktan iyilesmisti böyle üstüne oturmak falan yasak ama mecbur oturuyo insan o yüzden de açıldı şimdi jendi kaynamasıni beklicem bakalım nolcak
Canım başka doktorlara göründün mü, dikme taraftarı olan bir doktor hiç mi yok? Çünkü şuan düşünüyorum da beni 12. günde diktiler ve kaynadı şuan, senle aramızda çok gün yok sanki, tekrar dikilsen tutar gibi geliyor 4 5 günle çok farketmez bence

Bende iyiki normal olmuş diyorum kesisiz dikişsiz olunca 🤣🤣 ve hala korkuyorum sezaryenden 🤣
Valla bende o kadar talihsizlik yaşamama rağmen iyiki normal olmuş diyorum 😄 Ve hala sezeryandan korkuyorum neden bilmiyorum😄😄🫠🫠 Aslında doğum nasip meselesi, normal olup sorun yaşayanda var sezeryan olup sorun yaşamayan da. Hayrlısını istemek lazım☺️

Canım başka doktorlara göründün mü, dikme taraftarı olan bir doktor hiç mi yok? Çünkü şuan düşünüyorum da beni 12. günde diktiler ve kaynadı şuan, senle aramızda çok gün yok sanki, tekrar dikilsen tutar gibi geliyor 4 5 günle çok farketmez bence
2 farklı doktorda kendisi kaynar dedi iç dikiş kapalıymış dış acıkmış acaba ondan mı. Yarın gidebilirsem farklı doktora gidicem zaten bu doktorlara göre hersey çok kolay halden anlamıyorlar hersey basit geliyor onlara kaynar diyip gönderiyorlar da sonum ne olacak bakalım

Ben sıyırdım sanırım evli deli dana gibi zıplayarak geziyoruz ayaklarım ikimizi de taşımıyor 🥹 14 kilo vermişim bu arada ikili rakamlara düştüm 🤣🤣

Shshsh eşim bakarken çok ağladığında çağırıyor odaya kiralık ineğiniz geldiii diye giriyorum 🤣🤣🤣
Kız siz nasıl kilo veriyorsunuz ben hala doğum kilomun 5 kilo altındayım oda bebek falandır onun haricinde hiç gitmedi

2 farklı doktorda kendisi kaynar dedi iç dikiş kapalıymış dış acıkmış acaba ondan mı. Yarın gidebilirsem farklı doktora gidicem zaten bu doktorlara göre hersey çok kolay halden anlamıyorlar hersey basit geliyor onlara kaynar diyip gönderiyorlar da sonum ne olacak bakalım
Canım gidebiliyorsan özele gitmeni tavsiye ederim. Hastanede İnsanı asla umursamıyorlar, tersleyip tersleyip yolluyorlar. Bana mesela ebe ilk gittiğim zaman ne yaptın da patlattın dikişi demişti imalı imalı, o kadar zoruma gitmişti ki o an vazgeçip hiçbirşey yapmayacak hale gelmiştim, gelen geçen beni kontrol ediyordu resmen, bir gelen diğerini çağırıyordu. Ama o an çok zor ve ağır gelse de şuan iyiki hemen dikmişim diyorum, geçti ve gitti çok şükür. Ama süreç uzadıkça insanı daha çok yıpratıyor. Kendini asla ihmal etme, peşine düş ve ne yap et senin içine sinen bir karar ver kimsenin değil.

Ben normal doğumu tattığım için ve insanların laflarından kurtulduğum için mutluyum ama bazen acaba sezeryan mı olsaydım diyorum çünkü hem hâlâ dikişlerim acıyor hem de vajina ne zaman toparlayacak kendini çok merak ediyorum çünkü görüntüsü şuan hiç hoş değil 🥹 Kırkım çıktı ama hala ilişkiye girmeye korkuyorum dikişlerim acır falan diye

Ben normal doğumu tattığım için ve insanların laflarından kurtulduğum için mutluyum ama bazen acaba sezeryan mı olsaydım diyorum çünkü hem hâlâ dikişlerim acıyor hem de vajina ne zaman toparlayacak kendini çok merak ediyorum çünkü görüntüsü şuan hiç hoş değil 🥹 Kırkım çıktı ama hala ilişkiye girmeye korkuyorum dikişlerim acır falan diye
Kesinlikle bende normal doğumu tecrübe ettiğim için çok mutluyum. O doğum anı gerçekten mucize bir an tekrar tekrar kızımın doğduğu anı, o an ki vücudumun rahatlamasını yaşamak isterim. Tabi tamamen kesisiz dikişsiz bir doğum olması şartıyla🤣 Birde suni sancısız 😅 Ay doğum zor yaaa🫠

X