- 12 Mart 2023
- 2.460
- 2.711
Canım sağım yapmak beyni doymadı bana biraz daha süt gönder dediği için sütü artırıyormuş. Ben hastane tipi sağım makinesi kiraladım fiyatı da uygun hem de profesyonel makineler elde taşınabilenler de var onları ileride yanıma alırım diye düşünüyorum. Ama evdeki bu profesyonel makineyle çok rahat oluyor. Sistematik olarak sağmak gerekiyor muş.canım hem meme hem mama gidiyorum ben ancak sağma hiç yapmadım elle sağım denesem mi arttırmak için bilemedim bir kaç arkıma sordum sarmayı biz beceremedik dediler sürekli meme de verme şansım yok zaten işe başlayacağım ilk üzüldüm çok ama alıştım
Bizimfreya_ yla 04.04.2024 çok denk geldi tarihe bayıldım bu arada gece 12 den sonra bişey yiyip içmeyin dedimi size su bile içme dedi bana ne alaka anlamadım
Beklemek bi süre sonra sıkıntı açılman varmıydı
Canım ben de aynı endişeden geçtim. Sütüm geliyordu ama bebeğimememiyordu. Kilo kaybı oldu sarılık olmadı ama mama takviye etmek istediler. Mamayı da kaşık biberonla içir dediler. öyle lıkır lıkır dökme ama minik minik eday diye bir marka var onun kaşık biberonla yedirebilirsin. Bebeğe meme tutmayı ve emmeyi EDS yöntemiyle öğrettim inşallah. İstersen bir bak internetten memeden soğumasını istemezsen öyle de mememi emerken takviye mamayı eşzamanlı verebilirsin. Çok çok geçmiş olsun.Peki meme reddi yaşamamak için mamayı nasıl vermeliyim
canımsüt arttırıyor da bir saat emzir bir saat süt sağ 10 dakika gaz çıkar 10 dakika oyala ee gün bitti kısır bir döngüye dönüşüyor her uyandığında bir saat emziriyorum ağzı da hep dolu dolu süt mamada faydalı mama vermeyi zaten bırakamam daha da beslemeyim çocuğu diye düşünüyorum bir de sağma da mastit oldu göğsüm şişti vs şikayetleri çok oluyor doktorum da sağma mama ver dedi ama bu şimdiki görüşüm ilerde değişebilir mochi deneyebilirim :)Canım sağım yapmak beyni doymadı bana biraz daha süt gönder dediği için sütü artırıyormuş. Ben hastane tipi sağım makinesi kiraladım fiyatı da uygun hem de profesyonel makineler elde taşınabilenler de var onları ileride yanıma alırım diye düşünüyorum. Ama evdeki bu profesyonel makineyle çok rahat oluyor. Sistematik olarak sağmak gerekiyor muş.
Bu arada Acıbadem'in çocuk doktorundan biz de hiç memnun kalmadık. Amerikan Hastanesi'ne geçtik orada çok iyi bir doktor bulduk inşallah iyi çıkar gerçekten de.
y benimde bebeğin gelişimi devam etse daha doğurmazdım bence. Yeni yeni belkiinşallah ya çok şey yapıyorum kuzum bi türlü sancılanmıyorum hurmaya devam perşembeye kadar
Yaa bende dinlemeyenlerdenim ve benimde malesefki yirtilmalarim var. İlk hafta çok yandı idrarımı yapmak bir işkenceydi bildiğin ağlıyordum.Anladım canım. evet o an doktor bana da söyledi şu an ikin, şimdi ıkınma üfle falanyani o anki can havliyle iyi dinleyip uygulamisim ben de onları. Şimdi düşününce çok değişik geliyor anılar
Neyse inşallah dikisler tamamen iyileştiginde düzelir kuzum
Benim bugün 12.gun daha dökülme yok canimMuayeneden çıktım çok şükür ikinci kere dikişlerim açıldı sanmıştım meğer açılmamış hamdolsunNormal doğum yapan arkadaşlar dikişleriniz ne zaman kaçıncı günde düştü
mama da holle yi tavsiye etti doktorun canım keçi sütlü olan mı bir de gaz yaptı mı sma comfort aldım ben az gaz yaptı diye mama değişimine cesaret edemedim ama galiba içeriği daha temizCanım sağım yapmak beyni doymadı bana biraz daha süt gönder dediği için sütü artırıyormuş. Ben hastane tipi sağım makinesi kiraladım fiyatı da uygun hem de profesyonel makineler elde taşınabilenler de var onları ileride yanıma alırım diye düşünüyorum. Ama evdeki bu profesyonel makineyle çok rahat oluyor. Sistematik olarak sağmak gerekiyor muş.
Bu arada Acıbadem'in çocuk doktorundan biz de hiç memnun kalmadık. Amerikan Hastanesi'ne geçtik orada çok iyi bir doktor bulduk inşallah iyi çıkar gerçekten de.
Evet evet suni bana su bile içme dedi ya nasıl kahvaltı yap dedi sanaaaaaBana çarşamba gecesi saat 12 den sonra bir şey yeme dedi, ama su ile ilgili bir şey dememişti. Suni sancı olacağı için sabah çok ama çok hafif bir kahvaltı yap ama tıka basa karnını doyurma dedi.
Bir şey yiyelim miiii yemeyelim mi
İkimiz aynı anda doğuracağız Allah nasip ederse
Sen de suni sancı değil mi?
Seninde belki bu günlerde aynı falan olucaktı benimle büyük ıhtımal ama hayırlısıyla aldın ya kucağına olsuny benimde bebeğin gelişimi devam etse daha doğurmazdım bence. Yeni yeni belki
Sezaryen değil normal istiyorum deyince çok ama çok hafif kahvaltı yapabilirsin dediEvet evet suni bana su bile içme dedi ya nasıl kahvaltı yap dedi sanaaaaaay evet haberleşelim bol bol da bu yeme içme konusu beni gerdi
Canım bende bunu kullanıyorum ya 3damla olacak yada 1 fıs. 1fıs 3damlaya eşitmişTikabasa canım sen bu ocean D vitaminini kaç damla veriyorsun ?
Eczane bize 1 fıs dil altına ya da 3 damla verin dedi ama eşimin dediğine göre eczacı da çok bilgili söylememiş emin olamadık?
Doktora gittik bugün artık acd 3 lü kombinasyon d vitaminini 2. Ayda bırakın Pedia D devletin karşıladığına geçin dedi ama bende içeriğinin temiz olmadığını söyledim doktor da parayla almak istersen ocean al dedi ama nasıl kullanayım diye sana bi sorayım dedim sende bundan aldın ya daha yeni? Sen damla olarak mı veriyorsun fıs olarak mı?
Bir de bu eklediğim foroğraftakinden aldık doğru demi?
Çok saol canım evet çok uykusuzum onun yüzünden etkiliyor olabilir eşim sağolsun çok destekci ama ben bırakmıyordum ama bırakmam lazım bu gece uykumu iyi alıcam inş umarım hemen sütüm çoğalırUykunun da etkisi oluyor canım sen hiç kendini şartlama az az diye, sütüne güven 2 bebeğe yetecek kadar bile süt üretebiliyoruz. Süt dolduğunda göğüsler taş gibi semsert oluyor canım ve emzirmesen bile şıp şıp akıyor göğüslerden bebiş boşaltınca bir rahatlıyor. Benim en çok sütüm iyi uyku çektiğim zaman doluyor. Eşin destekçiyse ondan rica et bebişin saati geldiğinde mama versin ya da sağdığın sütü versin sen hiç uyanmadan aralıksız uyu bak gör nasıl dolacak göğüslerin. Ben bu hafta sonu eşimden o şekilde destek aldım dinlendim hafta içinin yorgunluğunu attım sütüme de bana da iyi geldi tavsiye ederim. Bir de sağıma sadece güvenme bebiş daha iyi çekiyor onun çektiği ona daha çok cc olarak gidiyor
Senin kayınvalide senden evvel lohusa olmuşKızlar şu 40gün kv terbiyecisi olmaya karar verdimBaktım ilk zamanlar emzirdikçe gelip gazını cıkartmak icin kucağımdan çekip alıyoedu, altını değiştirmek istiyordu sürekli kalktım mecbur ayağa Hatta bir keresinde tulumunun bacağı zor geçiyor diye bildiğiniz elimden çekip aldı giydirdi. Ben altını değiştirdikçe ve emzirdikçe suratı asılıyor, kendisi doğurdu sanıyor herhalde alxşaşsşclvl Bebişim resmen benim kopyam, herkes bana benzettikçe bana duyurarak halasına benzetiyor falan. Eşim de artık olaya el attı biraz da onun etkisyle artık elimden çekip alamıyor. Alayım mı diye soruyor. Ben al dersem alıyor, emecekse yeni emmeye başladı diyorum vermiyorum. Altını açmaya giriştiği zaman eşim hemen annesi değiştirir diye atılıyor artık ondan da vazgeçti. Pazar günü sarılık kontrolüne hastaneye gittik, onu götürmedik diye 10 karış suratla gezdi tüm gün. Bende baktım surat asıyor bende astım suratımı.
Aahhaa iyi yapmışsın cnm. Wallahi bu buyukler bzım yaptıgımız hiçbirseyi begenmiyorlar gercekten.. Sürekli dipdibemisiniz, neden herseyi yapmk istıyor. O senın evınde değilmi, temizliğe ve yemeğe yardım etsin. Bebişini zten sen bakarsınKızlar şu 40gün kv terbiyecisi olmaya karar verdimBaktım ilk zamanlar emzirdikçe gelip gazını cıkartmak icin kucağımdan çekip alıyoedu, altını değiştirmek istiyordu sürekli kalktım mecbur ayağa Hatta bir keresinde tulumunun bacağı zor geçiyor diye bildiğiniz elimden çekip aldı giydirdi. Ben altını değiştirdikçe ve emzirdikçe suratı asılıyor, kendisi doğurdu sanıyor herhalde alxşaşsşclvl Bebişim resmen benim kopyam, herkes bana benzettikçe bana duyurarak halasına benzetiyor falan. Eşim de artık olaya el attı biraz da onun etkisyle artık elimden çekip alamıyor. Alayım mı diye soruyor. Ben al dersem alıyor, emecekse yeni emmeye başladı diyorum vermiyorum. Altını açmaya giriştiği zaman eşim hemen annesi değiştirir diye atılıyor artık ondan da vazgeçti. Pazar günü sarılık kontrolüne hastaneye gittik, onu götürmedik diye 10 karış suratla gezdi tüm gün. Bende baktım surat asıyor bende astım suratımı.
ben hamileykende 9 aylık hamile kendisi gibi davranırdıSenin kayınvalide senden evvel lohusa olmuş
Sürekli dip dibeyiz çok sıkıldım artık yani. Temizlikte yapmıyor, temiz diyor geçiyor. Bide bebekle ev temizlicem yani.şimdiden belliAahhaa iyi yapmışsın cnm. Wallahi bu buyukler bzım yaptıgımız hiçbirseyi begenmiyorlar gercekten.. Sürekli dipdibemisiniz, neden herseyi yapmk istıyor. O senın evınde değilmi, temizliğe ve yemeğe yardım etsin. Bebişini zten sen bakarsın
Allah yardımcın olsunben hamileykende 9 aylık hamile kendisi gibi davranırdıAlışkınım ondan
Sürekli dip dibeyiz çok sıkıldım artık yani. Temizlikte yapmıyor, temiz diyor geçiyor. Bide bebekle ev temizlicem yani.şimdiden belliYemek falan yapıyor allahtan yani...çarşambaya annemi istedim birazda o dursun diye
Damla daha kolay kuzum evet damlaliga çekip çenesine dokunuyorum ağzını açıyor zaten hemen 3 damla pıt pıtDamla daha mı kolay oluyor kuzum fıs yerine ?
Direk pompasına çekiyorsun ağzına 3 damla damlatıyorsun demi ?
ay amin inşallah....bi 40ımız cıksaydıAllah yardımcın olsundestek köstek meselesi :)