- 3 Haziran 2023
- 4.272
- 4.787
- 24
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Evet canım keçi sütü. Gaz çok yapıyor bebeğin en büyük sorunu gaz aptamil veriyorduk. Holle ile düzeldi biraz. Denesem mi acaba sma comfort.mama da holle yi tavsiye etti doktorun canım keçi sütlü olan mı bir de gaz yaptı mı sma comfort aldım ben az gaz yaptı diye mama değişimine cesaret edemedim ama galiba içeriği daha temiz
Benimde sezaryen sonrası olmuştu 10 güne geçti canımKızlar bu arada doğumdan sonra ödem topladı vücudum. Ben doğuma giderken bile ödemli olmadım hiç ama şimdi ayaklarım falan kocaman neden olur ki
Valla canım baskı maskı bilmem ben, regl krampları gibi sancılar giriyorsa oluyordur. Benim hiç düzenli sancım cıkmadı ntsde buna rağmen doğurdum lsmcşsşweMerhaba kızlar , 38+1 hamileyim … en son geçen hafta çatı muayenemde bebeğin başı kemik yapı içine girmiş ama inmemiş demişti . Bugün 4-5 defa büyük tuvalete çıktım . İshal ağrısı benzeri kramplar oldu sanki … sonra akşama doğru yine tuvaletim gelir gibi oldu .. ama bişeu yoktu . Vajinada hafif baskı ama özellikle makat bölgesinde baskı hissediyorum.. benim zaten son iki haftadır yalancı sancılarım çatı ağrım oluyordu çok fazla o yüzden anlayamıyorum. Az önce uzanırken hiç geçmeyen kuvvetli regl ağrısı hissettim alt karın kasıkta . 15-20 dk bekledim sonra duşa girdim biraz su tutup su altında çömelince iyi geldi . Suan bir şey yok gibi .. Doğumu bu belirtilerle başlayan oldu mu ?? Bebeğimin gelişimi ileride olduğu için özellikle kafası ileride olduğu için 39 itibariyle sezaryene dönecek gibi .. bu hafta normal doğum için son sansım gibi .. belki de o sabırsızlıktan psikolojik olarak da öyle istiyorum kendimi çok dinliyorum . Ama bu belirtileri yaşayıp doğuma giden var mı ya da ne kadar yakındır sizce ? Cevap verecek arkadaşlara şimdiden cokkk teşekkür ediyorum
Canım üzüldüm ya Allah yardımcın olsun kolik zor derler de bilmiyorum 3. Ayda rahatlıyormuş sanırım kolik bebekler öyle okumuştum inşallah olsbildiğince sakim geçirir alyakuşKızlar acilden yeni geldik... Alya kuşum kolik olmuş dünden beri çok sık bir şekilde hiç bişey yokken bı çığlık kıyamet ağlamaya başlıyor yavrumun gözünden yaş geliyor en son morarir gibi oldu hemen eşimi aradım hastaneye gittik. Doktor karnina bakınca direk kolik dedi. Sürekli emmek ister öyle rahatlayacagini düşünür verme dedi emzikle oyala 2 saatte bir emzir sık emzirmekte gaz yapar dedi her yediğine dikkat et yoğurt süt baklagil yeme dedi süt ve süt urunleri gaz yapar dedi bende gaz yapmasın diye tavuk yiyordum habire tavuk çok gaz yapar dedi ee ben ne yicem Allah aşkına geriye bı tek et kalıyor hergun et mi yicem probiyotik içinde şöyle söyledi; bir kaç ülkede d vitamini gibi doğumda başlatıyorlar fakat doğru olup olmaması ile ilgili yeterli veri yok çünkü bebeğin karnında probiyotik üretimi şuan yok 6.ayda başlıyor o yüzden damlayida o zaman kullanmak gerekiyor sen şuan verirsin bişey yok zannedersin aylar sonra karaciğerinde zarar verdiği ortaya çıkabilir dedi resimdeki damlayı verdi sabah akşam 10 damla şeklinde nöbetçi eczanede yoktu yarın alicam bize dua edin işe yarasın damla çünkü doktor bunlar bitkisel damlalar kesin işe yarar diyemez kimse tamamen şans bu markayı kullanacaksin 10. Günde şikayet devam ediyorsa farklı bir markaya geciceksin dedi (biogaia için hiç bir işe yaramıyor dedi buarada)
Canım biz de bunu kullanıyoruz bebeğe. gaz sorunu var diye.Kızlar acilden yeni geldik... Alya kuşum kolik olmuş dünden beri çok sık bir şekilde hiç bişey yokken bı çığlık kıyamet ağlamaya başlıyor yavrumun gözünden yaş geliyor en son morarir gibi oldu hemen eşimi aradım hastaneye gittik. Doktor karnina bakınca direk kolik dedi. Sürekli emmek ister öyle rahatlayacagini düşünür verme dedi emzikle oyala 2 saatte bir emzir sık emzirmekte gaz yapar dedi her yediğine dikkat et yoğurt süt baklagil yeme dedi süt ve süt urunleri gaz yapar dedi bende gaz yapmasın diye tavuk yiyordum habire tavuk çok gaz yapar dedi ee ben ne yicem Allah aşkına geriye bı tek et kalıyor hergun et mi yicem probiyotik içinde şöyle söyledi; bir kaç ülkede d vitamini gibi doğumda başlatıyorlar fakat doğru olup olmaması ile ilgili yeterli veri yok çünkü bebeğin karnında probiyotik üretimi şuan yok 6.ayda başlıyor o yüzden damlayida o zaman kullanmak gerekiyor sen şuan verirsin bişey yok zannedersin aylar sonra karaciğerinde zarar verdiği ortaya çıkabilir dedi resimdeki damlayı verdi sabah akşam 10 damla şeklinde nöbetçi eczanede yoktu yarın alicam bize dua edin işe yarasın damla çünkü doktor bunlar bitkisel damlalar kesin işe yarar diyemez kimse tamamen şans bu markayı kullanacaksin 10. Günde şikayet devam ediyorsa farklı bir markaya geciceksin dedi (biogaia için hiç bir işe yaramıyor dedi buarada)
Aptamilden Holleye geçtim cumartesi, şimdi de sma comfort alsam çok mu sık değişmiş olurum?mama da holle yi tavsiye etti doktorun canım keçi sütlü olan mı bir de gaz yaptı mı sma comfort aldım ben az gaz yaptı diye mama değişimine cesaret edemedim ama galiba içeriği daha temiz
Çok geçmiş olsun kuzum ya ee probiyotik konusunda ne yapacaksın kesecek misin canım. Kafam karıştı şimdi benim de yaa. Yanlış bir şey de yapmak istemiyorum.Kızlar acilden yeni geldik... Alya kuşum kolik olmuş dünden beri çok sık bir şekilde hiç bişey yokken bı çığlık kıyamet ağlamaya başlıyor yavrumun gözünden yaş geliyor en son morarir gibi oldu hemen eşimi aradım hastaneye gittik. Doktor karnina bakınca direk kolik dedi. Sürekli emmek ister öyle rahatlayacagini düşünür verme dedi emzikle oyala 2 saatte bir emzir sık emzirmekte gaz yapar dedi her yediğine dikkat et yoğurt süt baklagil yeme dedi süt ve süt urunleri gaz yapar dedi bende gaz yapmasın diye tavuk yiyordum habire tavuk çok gaz yapar dedi ee ben ne yicem Allah aşkına geriye bı tek et kalıyor hergun et mi yicem probiyotik içinde şöyle söyledi; bir kaç ülkede d vitamini gibi doğumda başlatıyorlar fakat doğru olup olmaması ile ilgili yeterli veri yok çünkü bebeğin karnında probiyotik üretimi şuan yok 6.ayda başlıyor o yüzden damlayida o zaman kullanmak gerekiyor sen şuan verirsin bişey yok zannedersin aylar sonra karaciğerinde zarar verdiği ortaya çıkabilir dedi resimdeki damlayı verdi sabah akşam 10 damla şeklinde nöbetçi eczanede yoktu yarın alicam bize dua edin işe yarasın damla çünkü doktor bunlar bitkisel damlalar kesin işe yarar diyemez kimse tamamen şans bu markayı kullanacaksin 10. Günde şikayet devam ediyorsa farklı bir markaya geciceksin dedi (biogaia için hiç bir işe yaramıyor dedi buarada)
İlk doğumum aynı anlattığın gibiydi işte 2 gün çok çektim gerçekten. bir daha tövbe demiştim ama işte ilk doğumla sonrakilerin alakası bile olmuyor deneyimledigim kadarıyla büyütme derdi olmasa ve doğumlarımin ikincisi gibi olacağını bilsem doğururum ard ardaKız ben ne yaptım doğumda inanın bilmiyorum bizim bebeğin çıkması 2-3 dk sürdü ya da sürmedi bilmiyorum benim açılmam doğumhaneye götürddüklerinde 7-8cmdi hala o yüzden 2 saat daha suni aldım. Sancı geldikçe istemsizcr ıkınıyordum, çatala zor yetiştirdiler sadece nefesim uzun yetseydi 1dkda çıkarırmışım bebeği ama sancısı berbat bir şey. Ay aklıma geldikçe kötü oluyorum travma oldu o 2 gün
Canım geçmiş olsun kolaylıkla geçsinKızlar acilden yeni geldik... Alya kuşum kolik olmuş dünden beri çok sık bir şekilde hiç bişey yokken bı çığlık kıyamet ağlamaya başlıyor yavrumun gözünden yaş geliyor en son morarir gibi oldu hemen eşimi aradım hastaneye gittik. Doktor karnina bakınca direk kolik dedi. Sürekli emmek ister öyle rahatlayacagini düşünür verme dedi emzikle oyala 2 saatte bir emzir sık emzirmekte gaz yapar dedi her yediğine dikkat et yoğurt süt baklagil yeme dedi süt ve süt urunleri gaz yapar dedi bende gaz yapmasın diye tavuk yiyordum habire tavuk çok gaz yapar dedi ee ben ne yicem Allah aşkına geriye bı tek et kalıyor hergun et mi yicem probiyotik içinde şöyle söyledi; bir kaç ülkede d vitamini gibi doğumda başlatıyorlar fakat doğru olup olmaması ile ilgili yeterli veri yok çünkü bebeğin karnında probiyotik üretimi şuan yok 6.ayda başlıyor o yüzden damlayida o zaman kullanmak gerekiyor sen şuan verirsin bişey yok zannedersin aylar sonra karaciğerinde zarar verdiği ortaya çıkabilir dedi resimdeki damlayı verdi sabah akşam 10 damla şeklinde nöbetçi eczanede yoktu yarın alicam bize dua edin işe yarasın damla çünkü doktor bunlar bitkisel damlalar kesin işe yarar diyemez kimse tamamen şans bu markayı kullanacaksin 10. Günde şikayet devam ediyorsa farklı bir markaya geciceksin dedi (biogaia için hiç bir işe yaramıyor dedi buarada)
Merhaba konuya ortasından girmek gibi olacak ama ben fıs olarak kullanıyorum hem bir kerede hava yutmadan daha iyi olmuş oluyor hem de damlacıkları ağzına dağıldığı için tükürme ya da kusma derdi olmuyorFısı tükürmez diye düşündüm canım bakim bi damla deneyeceğim tükürürse fıs yaparım teşekkür ederim
En iyisi iki türlüde deniyim hangisini tükürmezlerse öyle devam edeyim sağol canımMerhaba konuya ortasından girmek gibi olacak ama ben fıs olarak kullanıyorum hem bir kerede hava yutmadan daha iyi olmuş oluyor hem de damlacıkları ağzına dağıldığı için tükürme ya da kusma derdi olmuyor
Sağ ol canım cevap verdığin için bugün doktora Götüremedik eşimin işi çıktı biz de farklı bir yöntem bulalım dedik evde ışığı sarı mı yapacağız beyaz mı bilgin var mı biz şöyle yaptıkGeçmiş olsun canım sarılık bacaklara kadar yayıldıysa artmış olabilir yine de bi doktora bugün götürmekte fayda var bence benimde kızım uyanıktı uyanıyordu rahat ama sarılığı 15 olmuştu emiyordu da bi garip sarılık , emzirdikten sonra 30 cc mama ver yeter şuan yenidoğan için o mama miktarı içtiği kadarını içer bebeğin.
Hayırlı olsun bu arada gözün aydın
Yemek değilde beni su çok zorlıcak zaten uyuyamam heycandan mutfağı banyoyu su bulcagım yerleri kitlemem lazımSezaryen değil normal istiyorum deyince çok ama çok hafif kahvaltı yapabilirsin dedi bilemedim bak şimdi ben
Canım biz küveze girmeden sarılık için bir gün önce kadınlar kulübümde okumuştuk beyaz florasan ışığa yatırın diyordu o gece beyaz ışığa yatırdıkSağ ol canım cevap verdığin için bugün doktora Götüremedik eşimin işi çıktı biz de farklı bir yöntem bulalım dedik evde ışığı sarı mı yapacağız beyaz mı bilgin var mı biz şöyle yaptık
Beyaz dlorasanda cihazla ölçüm değeri düşmüştü gerçekten ama kanda hala aynıydı sarı yapmayın odayı sarılık artar anlamazsınız benceSağ ol canım cevap verdığin için bugün doktora Götüremedik eşimin işi çıktı biz de farklı bir yöntem bulalım dedik evde ışığı sarı mı yapacağız beyaz mı bilgin var mı biz şöyle yaptık
ayy ben brincide ve zirvede bırakmak istiyorum ben bide kvden falan aşırı bunaldım gitse diye gözünün içine bskıyorumİlk doğumum aynı anlattığın gibiydi işte 2 gün çok çektim gerçekten. bir daha tövbe demiştim ama işte ilk doğumla sonrakilerin alakası bile olmuyor deneyimledigim kadarıyla büyütme derdi olmasa ve doğumlarımin ikincisi gibi olacağını bilsem doğururum ard arda
Bana da öyle geldi annem sarı tülbent mantığıyla böyle yaptı. Tamam cnm çıkarayımBeyaz dlorasanda cihazla ölçüm değeri düşmüştü gerçekten ama kanda hala aynıydı sarı yapmayın odayı sarılık artar anlamazsınız bence