Yok canım benimkiler direk küvezdeydi ya biri hiç crp yükselmedi antibiyotik başlanmadı bir bebeğime crp yükselmiş sonradan küvezdeyken antibiyotik başlamışlar ama belirtileri nedir hiç bilmşyorum kuzumKuzum senin bebeklerde crp yükseldi mi hiç? Belirtileri ne biliyor musun
Kız bana daral geliyo artık psikolojim bozuldu başım ağrıdan catliyo parol içtim bitane heryerim agriyo otururken altıma baskı oluyo böyle bekledikçe nasıl dogurcam diyede korku sardı iyice40
demekki napalım istemiyorlar çıkmak heralde
Ay bende gündüz yıkadım çok pişman oldum bozuyor dengesini çocugun ama akşam çocuk yıkanır mı ki ya usurseAy bebeğim asla uyumuyor bu gece beni delirtmek üzere ısrarla sallamayacağım bu yüzden başından da ayrılamıyorım sürekli kucağa al geri koy al geri koy belim koptu 3 saattir böyleyiz zaten mama saati geldi diğeri uyuyor bu asla tam gözünü kapatıyor hop geri açıyor verdikçe de mama yiyor ilk defa doymak bilmedi bugün gezmeye çıkardık hava da sıcaktı geldiğimiz gibi yıkadık isilik olmasınlar diye sonrasında banyodan sonra bu uyudular 2 kez derin uyudular o yüzden uyumuyor sanırım inşallah gece uyur ya ısrarla odadan çıkarmıyorum ışıkta açmıyormuş inat ben ondan inat söylemediğim ninni kalmadı ee ee demekten boğazım şişti bir de ayaklarını keşfediyor sanırım her yere ayağını vuruyor yatakta ikizi de yavrum dayak yedi durdu bundan bi hırçınlaştı bu gece anlamadım gitti gazını çıkardık çıkaracak gaz kalmadı en son yüz üstü yatırıp poposunu piş pişledim 15 dk uyudu sadece yüz üstü çevirdim uyudu sanıp geri uyandı yine başladı mesaim keşke duşu gece aldırsaydım ya salak gibi gündüz gelince aldırdm bir saha tövbe gece hariç yıkamam ..
Kuzum ben kendimi hasta hissediyorum ya alyada bugün sabahtan beri emdi uyudu normalde benim sürekli uyumadigini söylediğimi bilirsin şaşırdım yani bide kakası sıvı en son yeşil renk gibi yaptı sonra tam değişirken pirtlatti turuncu geldi çok sakin bugün anlamadım enfeksiyon olan bebek sarılık gibi sakinleşir mi yoksa hircinlasir mi acabaYok canım benimkiler direk küvezdeydi ya biri hiç crp yükselmedi antibiyotik başlanmadı bir bebeğime crp yükselmiş sonradan küvezdeyken antibiyotik başlamışlar ama belirtileri nedir hiç bilmşyorum kuzumneden ki öyle bir şüphen mi var bebiş için
Kız ben hep akşam yıkıyorum 19:30 civarları sonra hop uykuya çiçek minimum 4 saat uyurlarAy bende gündüz yıkadım çok pişman oldum bozuyor dengesini çocugun ama akşam çocuk yıkanır mı ki ya usurse
Amin canım inşallahBenim de ağrım uzun süre devam etti maalesef canım inşallah en kısa zamanda geçer senin de
Aynen canim tam hst ye giriyorum dönüşte nerdeyse ağlayarak geliyorum acidan. Bide doğum yaptığım hst de ilk kontrolleri olduğu için şuan gören doktor orada biraz da mesafeliyiz yolda çok artıyor üstüne de ayakta kalınca ondan oluyor o zaman muhtemelen. İnşallah canım teşekkürlerBende senin gibi küveze git gel çok hırpalanmıştım ayakta çok kalmıştım koşturmaca içinceydim anca eve geldiğimde kendime gelmiştim her hastaneye gittiğim gün çok acıyordu ama o da normal tabi canım en kısa zamanda rahatlarsın inşallah
Ay maşallahKız ben hep akşam yıkıyorum 19:30 civarları sonra hop uykuya çiçek minimum 4 saat uyurlar
Ama evet gündüz dengesini bozdu nerden bileyim eşim de dedi aslında akşam yıkarız diye de ben dedim dışardan geldik şimdi terledilerse üstlerinde kurumasın sıcaktan yine isilik olurlar falan korktum yıkayalım dedim tecrübesizlik işte
Kan testine baktırn ama bize doktor değer sınırdayken bnim sütüm de zaten yetersiz olduğu için mama verip çok sık beslemem gerektiğini söyledi. Daha çok emerek daha fazla cisli ve kakali bezle o değerin yükselmesi önleniyor. Ama siniri aşarsa da ftoterapi gerekiyor korkmayın bnce gidene kadar daha sık besleyin ve sutunuz yetmiyorsa mamaya başlayın. İlk.gunler bnce destek gerekiyor süte.gözünün içinde yok ama burnu ve göz çevresinde bariz var. Sütümün de yettiğini düşünüyorum baya o emdiği halde akmaya devam ediyor, zatwn aç olunca emiyor ama aç olmayınca bırakıyor kendisi. Daha 3 günlükAma kesin sarılık başlangıcı, nasıl atacağım bilmiyorum
Kuzum ama alyakuş yeni doğdu ya kakası bence değişimi normaldir crp direk bebekte ateşle kendini belli etmez mi ki ? Ateş zaten bebekte halsizlik yapar ishal yapar ama halsiz yemiyor diye crp illa yüksektir değil tabi bence ateşle belirti verir bebekte diye düşünüyorum mantığını. Ateşini ölçtün mü öyle anlarsın bence bilemedim kuzum ama ben eşim hastaylen maskeyle yaklaşsa bile tedirgin olmuştum ya öncesinde hastalık geçtiyse fark etmediysek diye o yüzden hep ateşini ölçtüm bir kez 37 çıktı panik yaptım üstünü bir kat soydum biraz bekledim belki üstündürler giydirdim o sıcak yapmıştır diye 30 el sorma 36.6 çıkmıştı ateşi yani sıcaktan ateşi varmış gibi çıktı koltuk altı ölçümü sonra o gün saat başı ateş ölçtüm panikten ama şükğr 36 lar su hep . Eğer ateş durumu devam etseydi yükselseydi dr giderdim tabi herhalde öyle bir durumda ateşle anlardım bebek çünkü başka belirti vermesı zor ateş varsa ishal kusma halsizlik emme güçlüğü eşlik eder zatenKuzum ben kendimi hasta hissediyorum ya alyada bugün sabahtan beri emdi uyudu normalde benim sürekli uyumadigini söylediğimi bilirsin şaşırdım yani bide kakası sıvı en son yeşil renk gibi yaptı sonra tam değişirken pirtlatti turuncu geldi çok sakin bugün anlamadım enfeksiyon olan bebek sarılık gibi sakinleşir mi yoksa hircinlasir mi acaba
Canım aslında ilk dikişimi ebe attı doktor değil, ikinci dikişi doktorum attıCanım sen başka bi doktora gitsen kendi doktorun beceremiyo bu işi galiba sanada işkence oluyo. İkinci kez dikerlerken uyusturmuslarmiydi
Ay sorma bana tokat gibi geldi bugünün dengesizliğiAy maşallahpeki nasil yıkıyorsun canım ben iki kere yıkadım küveti su doldurdum ince battaniye ye sardım duru suda yüzdürdüm. Bı müddet bu şekilde yıkamayı düşünüyorum aslında gün aşırı yıkamak istiyordum ama gücüm yok haftada bir yikiycam toparlanana kadar. Sen şimdi eğitim veriyorsun ya rutini bozmuş oldun bebeklerin en sevdiği şey rutinmis sen bozunca onlarda al sana demiş
Yok kuzum elhamdülillah ateşi yok kusması da yok sadece sakin bugün emip uyuyor inşallah bı sikinti olmaz panik atak hastası olucam lohusalık bitene kadar yemin ederim... Psikolojik olarak cokuyorum hergunKuzum ama alyakuş yeni doğdu ya kakası bence değişimi normaldir crp direk bebekte ateşle kendini belli etmez mi ki ? Ateş zaten bebekte halsizlik yapar ishal yapar ama halsiz yemiyor diye crp illa yüksektir değil tabi bence ateşle belirti verir bebekte diye düşünüyorum mantığını. Ateşini ölçtün mü öyle anlarsın bence bilemedim kuzum ama ben eşim hastaylen maskeyle yaklaşsa bile tedirgin olmuştum ya öncesinde hastalık geçtiyse fark etmediysek diye o yüzden hep ateşini ölçtüm bir kez 37 çıktı panik yaptım üstünü bir kat soydum biraz bekledim belki üstündürler giydirdim o sıcak yapmıştır diye 30 el sorma 36.6 çıkmıştı ateşi yani sıcaktan ateşi varmış gibi çıktı koltuk altı ölçümü sonra o gün saat başı ateş ölçtüm panikten ama şükğr 36 lar su hep . Eğer ateş durumu devam etseydi yükselseydi dr giderdim tabi herhalde öyle bir durumda ateşle anlardım bebek çünkü başka belirti vermesı zor ateş varsa ishal kusma halsizlik emme güçlüğü eşlik eder zaten
Canım kendini üzme benim bebe düşük kiloyla doğduğu için bizde sarılık sınırı 15 di, kızımın sarılığı ise 14e gelmişti ve doktor fototerapi isteyebilirim 2 güne düşmezse dedi. Bende sırf fototerapi almamak için gündüz yarım saatte bir, gece de saatte bir uyandırıp emzirdim. Evet biliyorum uyandırmak çok çokkk zor işkence gibi ama bu birkaç gün sabret inşallah hemen atlatacak bebeğin. Bizim maşallah 1 hafta içinde herşey normale döndü çok şükür.gözünün içinde yok ama burnu ve göz çevresinde bariz var. Sütümün de yettiğini düşünüyorum baya o emdiği halde akmaya devam ediyor, zatwn aç olunca emiyor ama aç olmayınca bırakıyor kendisi. Daha 3 günlükAma kesin sarılık başlangıcı, nasıl atacağım bilmiyorum
ay inanmıyorum çok üzüldüm gecmiş olsun kıyamam ya içim acıdı ahlaksız doktor şikayet et cimere hemen canımBebeğimi uyandıramadım ne yaptıysam uyanmadı yüzünü bile yıkadım hastaneye götürdük dünkü acil doktoru çok büyük hata yapmış crp değeri 28 olan bebeği nasil taburcu eder dedi doktor bebeğimi yoğun bakıma aldılar en az bir hafta kalacakmış dua beklerim ben ona çok zor kavuştum perişanım şuan
Ayy bitanesini yıkamak bile çok stresli sen tam bitti derken bitane daha yikiyorsunAy sorma bana tokat gibi geldi bugünün dengesizliğibir daha diyorum ya yok yapmam yıkarım akşam bakarım keyfime
Kız yok ben elime alıyorum eşim maşrapayla kovadan su döküyor 5 dk ya bitti gittielime müslin örtü alıyorum ince müsline bebeği yatırıyorum elime üstüme bi elbise giyiyorum ıslanacağı için duşa kabine giriyorum kocaya su yapıyoruz onlara uygun dirseğimle suya bakıyorum yakmıyorsa ve soğuk değilse yallah bismillah eşim su dökmeye başlıyor önce ön tarafına göbeğine 3 kez döküyor sonra arkasını çeviriyorum 3 kez arkaya sonra 3 kez apış arasına popoya parmaklarıma tabi ovuyorum kıvrım yerlerini sonra çenesinden avuç içimle tutup parmak uçlarımla kulaklarını kapatıyorum 3 kez de başından eşim su döküyor diğer elimle de başını ovalıyorum duru su kullanıyorum hafta da 1 sadece şampuan sonra en son eline su döküyor yüzünü yukardan aşağı elimle yıkıyorum su yutmasın diye sonra eşim o sıra havlusunu üste alıyor bebeği sarıyor hemen yatağa atıyor o saçını kuruluyor ben vücudunu kurulayıp hemen üsünü giydiriyorum bitti gitti sonra sıra kardeşine geliyor bende hafta da 2 belki 3 yıkıyorum her gün yıkamıyorum ama yaz olsun her gün yıkayacağım
aynı fikirdeyimvalla en büyük tavsiyem direk mamaya başlamak olur benim de sütüm boldu ama yüksek sarılık oldu. bugünki aklım olsa ilk gün başlardım takviyeye. 1 kere gece 1 kere gündüz veriyorum hala. Kan şekeri yükselince anneyi de güzel emiyor. biran önce mama takviyesi derim
Hastaneye şikayet ettim ama ne fayda bakalımay inanmıyorum çok üzüldüm gecmiş olsun kıyamam ya içim acıdı ahlaksız doktor şikayet et cimere hemen canım
O korku nedense benide sardı benim çatı kemiğim çok zorluyor beni o çok ağrıyor rahmimde sureklı bi ağrı sızı ben anlamadım yaKız bana daral geliyo artık psikolojim bozuldu başım ağrıdan catliyo parol içtim bitane heryerim agriyo otururken altıma baskı oluyo böyle bekledikçe nasıl dogurcam diyede korku sardı iyice