2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Kuzum senin bebeklerde crp yükseldi mi hiç? Belirtileri ne biliyor musun
Yok canım benimkiler direk küvezdeydi ya biri hiç crp yükselmedi antibiyotik başlanmadı bir bebeğime crp yükselmiş sonradan küvezdeyken antibiyotik başlamışlar ama belirtileri nedir hiç bilmşyorum kuzum neden ki öyle bir şüphen mi var bebiş için

Ay bende gündüz yıkadım çok pişman oldum bozuyor dengesini çocugun ama akşam çocuk yıkanır mı ki ya usurse

Kuzum ben kendimi hasta hissediyorum ya alyada bugün sabahtan beri emdi uyudu normalde benim sürekli uyumadigini söylediğimi bilirsin şaşırdım yani bide kakası sıvı en son yeşil renk gibi yaptı sonra tam değişirken pirtlatti turuncu geldi çok sakin bugün anlamadım enfeksiyon olan bebek sarılık gibi sakinleşir mi yoksa hircinlasir mi acaba

Ay bende gündüz yıkadım çok pişman oldum bozuyor dengesini çocugun ama akşam çocuk yıkanır mı ki ya usurse
Kız ben hep akşam yıkıyorum 19:30 civarları sonra hop uykuya çiçek minimum 4 saat uyurlar
Ama evet gündüz dengesini bozdu nerden bileyim eşim de dedi aslında akşam yıkarız diye de ben dedim dışardan geldik şimdi terledilerse üstlerinde kurumasın sıcaktan yine isilik olurlar falan korktum yıkayalım dedim tecrübesizlik işte

Aynen canim tam hst ye giriyorum dönüşte nerdeyse ağlayarak geliyorum acidan. Bide doğum yaptığım hst de ilk kontrolleri olduğu için şuan gören doktor orada biraz da mesafeliyiz yolda çok artıyor üstüne de ayakta kalınca ondan oluyor o zaman muhtemelen. İnşallah canım teşekkürler

Ay maşallah peki nasil yıkıyorsun canım ben iki kere yıkadım küveti su doldurdum ince battaniye ye sardım duru suda yüzdürdüm. Bı müddet bu şekilde yıkamayı düşünüyorum aslında gün aşırı yıkamak istiyordum ama gücüm yok haftada bir yikiycam toparlanana kadar. Sen şimdi eğitim veriyorsun ya rutini bozmuş oldun bebeklerin en sevdiği şey rutinmis sen bozunca onlarda al sana demiş

Kan testine baktırn ama bize doktor değer sınırdayken bnim sütüm de zaten yetersiz olduğu için mama verip çok sık beslemem gerektiğini söyledi. Daha çok emerek daha fazla cisli ve kakali bezle o değerin yükselmesi önleniyor. Ama siniri aşarsa da ftoterapi gerekiyor korkmayın bnce gidene kadar daha sık besleyin ve sutunuz yetmiyorsa mamaya başlayın. İlk.gunler bnce destek gerekiyor süte.

Kuzum ama alyakuş yeni doğdu ya kakası bence değişimi normaldir crp direk bebekte ateşle kendini belli etmez mi ki ? Ateş zaten bebekte halsizlik yapar ishal yapar ama halsiz yemiyor diye crp illa yüksektir değil tabi bence ateşle belirti verir bebekte diye düşünüyorum mantığını. Ateşini ölçtün mü öyle anlarsın bence bilemedim kuzum ama ben eşim hastaylen maskeyle yaklaşsa bile tedirgin olmuştum ya öncesinde hastalık geçtiyse fark etmediysek diye o yüzden hep ateşini ölçtüm bir kez 37 çıktı panik yaptım üstünü bir kat soydum biraz bekledim belki üstündürler giydirdim o sıcak yapmıştır diye 30 el sorma 36.6 çıkmıştı ateşi yani sıcaktan ateşi varmış gibi çıktı koltuk altı ölçümü sonra o gün saat başı ateş ölçtüm panikten ama şükğr 36 lar su hep . Eğer ateş durumu devam etseydi yükselseydi dr giderdim tabi herhalde öyle bir durumda ateşle anlardım bebek çünkü başka belirti vermesı zor ateş varsa ishal kusma halsizlik emme güçlüğü eşlik eder zaten

Canım sen başka bi doktora gitsen kendi doktorun beceremiyo bu işi galiba sanada işkence oluyo. İkinci kez dikerlerken uyusturmuslarmiydi
Canım aslında ilk dikişimi ebe attı doktor değil, ikinci dikişi doktorum attı yattığım yerden kalkmıyorum yalnızca tuvalet için kalkıyorum gün boyu yatıyorum günlerdir ama dikişlerim açılıyor. İkinci dikişte lokal anestezi yapıldı ama acıyı hissettim maalesef kıvranıyordum.

Ay sorma bana tokat gibi geldi bugünün dengesizliği bir daha diyorum ya yok yapmam yıkarım akşam bakarım keyfime
Kız yok ben elime alıyorum eşim maşrapayla kovadan su döküyor 5 dk ya bitti gitti elime müslin örtü alıyorum ince müsline bebeği yatırıyorum elime üstüme bi elbise giyiyorum ıslanacağı için duşa kabine giriyorum kocaya su yapıyoruz onlara uygun dirseğimle suya bakıyorum yakmıyorsa ve soğuk değilse yallah bismillah eşim su dökmeye başlıyor önce ön tarafına göbeğine 3 kez döküyor sonra arkasını çeviriyorum 3 kez arkaya sonra 3 kez apış arasına popoya parmaklarıma tabi ovuyorum kıvrım yerlerini sonra çenesinden avuç içimle tutup parmak uçlarımla kulaklarını kapatıyorum 3 kez de başından eşim su döküyor diğer elimle de başını ovalıyorum duru su kullanıyorum hafta da 1 sadece şampuan sonra en son eline su döküyor yüzünü yukardan aşağı elimle yıkıyorum su yutmasın diye sonra eşim o sıra havlusunu üste alıyor bebeği sarıyor hemen yatağa atıyor o saçını kuruluyor ben vücudunu kurulayıp hemen üsünü giydiriyorum bitti gitti sonra sıra kardeşine geliyor bende hafta da 2 belki 3 yıkıyorum her gün yıkamıyorum ama yaz olsun her gün yıkayacağım

Yok kuzum elhamdülillah ateşi yok kusması da yok sadece sakin bugün emip uyuyor inşallah bı sikinti olmaz panik atak hastası olucam lohusalık bitene kadar yemin ederim... Psikolojik olarak cokuyorum hergun

Canım kendini üzme benim bebe düşük kiloyla doğduğu için bizde sarılık sınırı 15 di, kızımın sarılığı ise 14e gelmişti ve doktor fototerapi isteyebilirim 2 güne düşmezse dedi. Bende sırf fototerapi almamak için gündüz yarım saatte bir, gece de saatte bir uyandırıp emzirdim. Evet biliyorum uyandırmak çok çokkk zor işkence gibi ama bu birkaç gün sabret inşallah hemen atlatacak bebeğin. Bizim maşallah 1 hafta içinde herşey normale döndü çok şükür.

ay inanmıyorum çok üzüldüm gecmiş olsun kıyamam ya içim acıdı ahlaksız doktor şikayet et cimere hemen canım

Ayy bitanesini yıkamak bile çok stresli sen tam bitti derken bitane daha yikiyorsun suda yuzdurmek daha kolay geldi şuan ayy hergun uğraşılır mi ya valla fıtık oluruz kız

Ay sinir oldum kızlar görümcem aradı cocugunun ateşi çıkmış kocamı çağırdı hastaneye götürmek için kendi kocası yoldaymış yetişemiyor diye benimki koştur koştur gitti gitsin tabiki cocuk neticede ama saatler geçti aradım kocamı gel artık evde 2 cocukla canım çıktı büyüğü zor uyuttum bebek hep memede diye napıyorsun diyorum yanlarında duruyorum destek amaçlı diyor yahu cocuk hastaymış ateşli öksürük sana bulaşırsa daha 2 haftalık bebeğin var götürdün hastaneye kocası da gelmiş daha ne bekliyorsun di mi deli oldum ya hiç halim kalmadı saat 1 oldu kocam iftardan beri yok düşüncesizler ya hayır zaten hastanede yapabilecek bişeyin yok doktor musun hemşire misin boş boş duruyorsun nefret ediyorum görümcelerimden ya onlarda demiyor ki küçük bebeğin var sen bekleme boşuna diye off Allah'ım sabır...

Kız bana daral geliyo artık psikolojim bozuldu başım ağrıdan catliyo parol içtim bitane heryerim agriyo otururken altıma baskı oluyo böyle bekledikçe nasıl dogurcam diyede korku sardı iyice
O korku nedense benide sardı benim çatı kemiğim çok zorluyor beni o çok ağrıyor rahmimde sureklı bi ağrı sızı ben anlamadım ya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…