2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Kızlar selam, ben 3 gündür Hipp Combiotic mama veriyorum 1 kere gece, 1 kere gündüz. Mamadan mı yoksa 15 günü geçtik artık gaz dönemi mi ondan mı anlamadım ama, oğlum gazını alttan çıkaramadığı için kaka yapamıyor. Mecbur popoyu uyarıyoruz kulak çubuğu, az zeytinyağı ile. Gazı çıkarıyor bir anda o zaman ve aynı anda ne var ne yok kaka da yapıyor. Ama 3 gündür bunu yapmadan kendi yapamıyor, tamam rahatlatıyoruz ama bunun da çok sağlıklı bir yöntem olduğunu düşünmüyorum. Sizce neyden kaynaklı olabilir, ne yapmak gerekir?
Cnm bnde aynı mamayı kullanıyorum, bızde oyle bı durum yok hatta bn bıktım poktan😋her bezi poklu, tabi bebekten bebeğe değişir. Düzene girer bnce bu kaka olayı.

Cnm bnde aynı mamayı kullanıyorum, bızde oyle bı durum yok hatta bn bıktım poktan😋her bezi poklu, tabi bebekten bebeğe değişir. Düzene girer bnce bu kaka olayı.

evet ben de sizin yani hepinizin yorumları üzerine aklımda kaldı da onu almıştım, bakalım dün geceden beri 2 kere yaptı kendisi, alışma evresidir umarım sadece iyi gibi şimdilik ☺️

Kızlar bu damlayı kullanan var mı , doktorumuz verdi de nasıl size kullanmayı önerdiler

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    66,9 KB · Görüntüleme: 86
bana da doktorum krem vermemişti hiç kullanmadım. canım ben pedin üstüne tam dikişin olduğu hizaya bu bebek temizleme pedleri varya pamuklu oluyorlar, onlardan koyuyorum her lavaboya gidişimde onu değiştiriyorum, 6 saatte birde pedimi değiştiriyorum. Eğer senin kanamanda çok aşırı değilse bu şekilde yapabilirsin hem kuru kalmış olur hem de temiz.
Benim kanamam çok azaldi canım ben de öyle yapayım teşekkür ederim ☺️

Kızlar ilay kucakta uyumaya alıştı asla yatağında piş pişle uyumuyor . İşin kötüsü yatağına koyunca da hemen uyanıyor :KK43: nasıl çözcm ben bu sorunu.
Cnm biraz zor olacak ama sabırla yatağına koyup pişpiş yapmalısın başka türlü olmaz. Odasına alıştırılan çocuguda uzmanlar sabırla odasında yatağında yatsın dıyorlar, hatta anne çocugun odasında uyutup bırakıyor onu osekılde alışıyor. Yatağına alışmalı..

Ben açıkçası ağlamadığı surece hiç kucaga almıyorum hep baby nest'te yatıyor. Genelde onun içinde hep🤭 poposuna pış pış yapıyorum hatta onu bıle yapmıyordum, yatırınca kndı uyuyordu. Mıkırdanınca yapmaya basladım, smdıde ninniye basladım😛 oğlumu çok sallamıştım ayagımda ve beşikte🙄ayy o cok zor sakın alıştırmayın. Çok şukur bunu hiç sallamadım

Eve yardımcı yemek vs bunları halledince zaten insan hafifliyor. Ben hem ev işi hem yemek hem sahur derken bide üstüne gazlı bebek olunca yıprandım açıkçası. Bide o kadar komik ki daha 10 günlük bile değilken kendi annem sıfır anlayışla bana iftara geldi. O gün eşim bi çorba makarnayla iftar acıcakken ben annem geliyor diye yemek yapmak zorunda kalmıştım. Tekte gelmiyor iki kardeşimle geliyor o gün kaç kişiye yemek yaptım lohusanın elinden su bile içilmez derler bide
Cnm yaa kıyamam
Sen boyle anlattıkça kndi annemi düşünüyorum ve saçma gelecek biliyorum ama bazen keşke annemde bıraz kndi hayatına baksa, kndını düşünse, bişyler yapsa kndi için dıyorum. Çunku evini, kocasını bırakıp evlatları için heryere koşuyor 70 yaşında kadın. Evlatlarına torunlarına aşırı bagımlı boyle olması bnı bazen rahtsz edıyor cunku busefer çok mudahale edıyor çatışıyoruz. Kndını bu kdr evlatlarına adaması..
Ekonomik durumumuza, ne alıp ne verdıgımıze, fitremi bile kime vereceğime, yaptgımız birikimin bıle onda durmasını istıyor🙄 daha nicesii tabii.. Her attıgımız adıma, her nefes alışımıza hakim olmk istıyor, bnde eşimle busefer çatışıyorum çunku annem cok etkılıyor bni. Eşimle aram açılıyor bi nevi

dikişlerim açıldığı için bugün tekrardan kesime dikiş atıldı😞 doğum yaptığım ilk âna döndüm resmen hareket etmeye lavaboya gitmeye korkuyorum, umarım kimsenin başına gelmez böyle bir durum.
Normal doğum yapan kızlar sorum size, dikişlerinizin bakımını nasıl yapıyorsunuz, benim doktorum anlattı ama size nasıl anlatıldı merak ettim
Benim 1 tane kesi dikişim vardı 11.gün düşmüştü her tuvaletten sonra saç kurutma makinesiyle orayı kurutuyordum ben ıslak bırakmıyordum kanamadan dolayı günlük ped mecbur kullandım ama sık sık değiştirdim doktorum crystalin antiseptik vermişti onu sıktım ve gece yatarken altıma hasta bezi serip altıma hiç çamaşır bir şey giymeden yattım açık kalıp hava alması daha hızlı iyileştirirmiş. Ama üzerine çok fazla oturursanız ödem yapıyor benim yaptı ve inanılmaz bir acım olmuştu sonrasında koltuk ve sandalyelerin hep ucuna oturdum kuyruk sokumuma doğru bu şekilde hemen iyileşti 👍🏻👍🏻

Benim de gitti göbeğim 😁 3 kg fazlam var gitmese daha iyi, çok zayıf oluyorum diğer türlü ama kesin gidecek 🥲
Yaa sorma bende öyleyim annem diyorki yine bir parça kaldın çok zayıflıyorum hasta gibi gozukuyorum bu sefer bide bende boyda yok biraz etli olunca daha heybetli duruyorum zayıflayınca çocuk gibi kaliyorum sende boy var en azından 😂

• Komik
Reactions: The
Yaa bende bu oğlanda çok hassasım neden bilmiyorum. Kızlarımda 20 li yaşlarımın başında genç ve daha tecrübesizdim. Bi şekilde büyüyüp gittiler. Ama şimdi 34 yaşındayım. Herşeyi biliyorum ama bunda nedense daha hassasım 🥹
Çok sevindim canım yaa o boğulma insanı diken üstünde tutuyor çok şükür sana da iyi gelmiş 😍

X