Canım bende hiç temzilemedim hırıltı başladı ama bu temzilemekle alakalı mı bilmiyorum dr söylemiştim ben hiç temzilemedim diye o da neden dedi bende gerek duymadığımı bi belirti vermeyince temizlemediğimi söyledim o da sen sabah burnunu hiç gün içinde temizleme gereği duymuyor musun dedi ben tabi içimden bi güldüm ne alakaysa ama mantıklı geldi neyse dr minik tüp serumlardan al aspiratörle sıkıp çek dedi öyle yaptım ama hırıltı geçmedi sonra 1 ayı geçince bebek niqu tavsiyesiyle şırınga peşine aspiratör çektim 5 güne hırlama geçti benimkiler çok hırıltılı solunum yapıyordu resmen ötüyorlardı hırılmadamaktan biliyorsun bir de yenidoğan ağızdan nefes almıyor sadece burundan alıyorlar o burnun bence temizlenmesi gerek yani çok doluysa bizim gibi hırıltı varsa günde iki kez bence ki ben hala günde 2 yapıyorum çünkü gece rahat uyuyorlar uyumadan yapıyorum bir de uyanınca , ama baktın temizledin çok bir şey çıkmıyor o zamana günde 1 kez yapmak gerekiyor çünkü aspiratör sadece burun ucundaki sümükleri alıyor arka solunum yolunun temizlenmesi şart bence ya da bebeği hapşırtabilirsin burnuna minik peçete sokuyordum ilk zamanlar hapşırtıyprdum hemşire önermişti onu da ama büyüdükçe şırıngaya geçtim daha rahat bak burada dr güzel anlatıyor ben bunu izlemiştimCnm bısey sorcam bn daha hiç burnunu temızlemedım hrkes temızlıyor, bnce tıkanıklık yok olsa ememez zaten, yınede temızleyim mi ki