Rica ederim canım
Sarılık atana kadar 2 saati geçme kuzum Bencede bizde öyle yaptık anca attı sarılığı bizim de bacaklara kadar inmişti artık çocuk sapsarıydı yani şimdi bembeyaz çocuğun rengi varmış diyorum
1 günden bir şey olmaz Bencede mama destek verdiğin için çünkü sarılık genelde beslenmeme beslenmenin yetmemesindrn kaynaklı oluyor. Gaz bizim felaketti ya çocuklar uyumuyordu ıkınıyordu kıpkırmızı oluyordu yani sürekl iağlıyorlardı hatta kolik sanmaya başlamıştım artık sinirlerim bozuluyordu onları öyle gördükçe can çekişir gibi kiraz çekirdeği kemeri almıştım o iyi gelmişti her gece 2 saatte bir onu ısıtırdım ama sonra baktım ki sorun biberonda yani biberondan içerken köpük yapıyorlar tükürük yapıyorlar ağız kenarlarından mama akıyor iyi kavrayamıyorlsr lansinoh ve chicco biberon vardı elimde ama inanılmaz köpük oluyordu içleri beslenme bittiğinde sonra eşim bir gün neden köpük kaldığını sordu biberonda bende normal dedim o da bence değil falan diyince araştırdım sorun bizim biberonlardaymış
araştırdım philips- dr.browns- Tommy tipps arasında kaldım antikolik modelleri tabi. Tommy memesi çok ince bizimkiler geniş ağız seviyor anne memesine en yakın benim göğüs ucunda dar ince değil aynı zamanda emziriyorum geniş göğüsüm onu o yüzden eledim. Philips yorumları çok karman çorman dı yani şişirilmiş bir marka hani herke kullanıyor diye popüler olmuş Kimse kendi bebesine uygun diye almamış herkes kullanıyor diye alınmış bir biberon geldi bana bizimkilere uygun değil çünkü ucu ters çevirdiğinde akıyormuş çoğu kişi sürekli bebeği boğulmaktan kurtardım falan demiş boğazına kaçtı çok hızlı aktı falan demiş bende korktum ve soğudum. Dr. Browns aldım antikolik plastik modelinden iki tane. Çok başarılı yani 2 günde gaz sancıları kesildi hatta bazen iki bebek gaz çıkaramıyorum gece uykum ağır basıyor maşallah diyim kendi kendilerine 2 ıkınıp çıkarıyorlar gazlarını uyuyorlar. Diğer biberonalrda aman yarabbi yani biz çıkaramıyoruz onlar çıkaramıyor çok kötüydü. Ben dr Browns u tek geçerim iyi ki almışım 270 ml aldım boyut olarak ki 2. Aydan itibaren büyük biberon zaten geçiliyor 1 aylıkkken kullanıma uygun direk 270 ml aldım 1 ay sonra tekrarlara vermeye gerek yok dedim alırsan aklında bulunsun direk yenidoğan itibariyle uygun 270 ml boyutu gidip boşuna küçük boy alma. Biberon srtık tükürük olmuyor hava çekmiyorlar çok güzel başarılı. Kemeri srtık kullanmıyorum yani. İlk zamanlar bizimde 2 saatte bir kaka yapıyorlardı mamaya başalayınca 2 günde bir yapmaya başladılar ilk zamanlar kaka normal kuzum. Pişik kremi bepanthol kullan bence bende mustela var etki sıfır , bepanthol sürüyorum ertesi güne geçmiş oluyor bir de bez değişiminde altını neyle siliyorsun bilmiyorum ama ben ıslak mendille diliyorum sonra bi havalandırıyorum yeni bezi takmadan altını açık bırakıyorum 2 dk o ıslaklığı kurutuyorum zamanın yoksa ıslak mendille ya da ıslak pamukla sildikten sonra kuru pamukla ıslaklığı sil öyle yeni bezi tak pişik olmaz öyle bir de pişik varsa pişik kremi sürmek gerek pişik yoksa ya da pişik olmaya başlayan kırmızı kabarcıklar yoksa popo kızarık değilse krem sürme bence ciltleri tıkıyor boş yere. Uyku eğitimi diyince aslında biraz yanlış anlaşıldı 40 günlük bebeleri canları çıkana kadar ağlayıp kucağa alamamazlık yapmıyorum
sadece akşam 8 olduğu an yatacakları odaya geçiriyorum gün içinde salonda veya diğer odalar da tutuyorum yattıklsrı odaya gündüz hiç sokmuyorum sadece gece uyumaya sokuyorum. Akşam 8 de yatak odasında yatağımıza birleşik anne yanında park yatakta yatıyorlar zaten ikisi tek yataktalar reflü yatakları var içinde bende yanlarında yatağımda yatıyorum eşimle. 8 de burun temizliği saç tarama varsa banyo krem sürülmeli bir yerimiz varsa losyon sürüyorum gece olduğuna dair konuşmalar yapıyoruz eşimle beraber eşim kitap okuyor arkadan beyaz gürültü açıyoruz alt değiştir besle üst giydir derken 20:30 oluyor sonra gaz çıkarıp yataklarına koyuyoruz ışıkları tamamen kapatıyorum sıfır ışık beyin gelişimi için ışık olamamalı bence uyurken ebeveyn banyosu var oraya loş gece lambası aldım onu takıyorum ama bebeklerin arkası ışığa dönük yani uzak onlara banyonun kapısı yarım kapalı oluyor ışık zaten loş ani bir durumda oda da ışık olsun diye var tamamen. Yataklarına koyunca ışığı kapatınca yatakta onları bekliyoruz sessizce asla konuşmuyoruz ne onlarla ne kendi aramızda sessizce uyumalarını bekliyoruz kamera açık telefondan kameradan onlara bakıyoruz gözlerini kapatıyorlar mı napıyorlsr diye yanımızdalar ama kalkıp bakmıyoruz kameradan bakıyoruz zaten bi bakınıyorlar 5 dk sonra her şeyleri tamamsa direk uyuyorlar ama biri direniyor bazen etrafı izlemeye devam ediyor yanda orada mıyız diye mırıldanıyor o sıra mırıldanmasına tepki veriyorum güvende hissetmesi için eee eee eee diyorum susuyor gözlerini kapatıyor sonra yine gözünü açıyor ağlıyor gibi ses çıkarıyor dudaklarını büzüyor ama ağlamıyor yanına gidiyorum hiç konuşmuyorum ellerine yüzüne dokunuyorum seviyorum eee eee ee diyorum susup uyuyor yani orada mıyım diye yokluyorlar sonra mesela gerçekten çığlık çığlığa ağlıyor mesela salondan hemen yatak odasına koşuyorum yine sıfır ses konuşmuyorum hemen yatağından kucağıma alıyorum kalbimin üstüne kalbimin sesini dinlemesi için güvende olduğunu anlasın benim geldiğimi anladın diye hemen susuyor ee ee liyorum yine biraz oda da geziyorum kucapımdayken sallamıyorum ama geziyorum karanlıkta yine uyuyor yerine koyuyorum biraz yine başına abeklşyorum uyuyor mu daldı mı dsldıysa odadan çıkıyorum salondan yine kameradan izliyorum en ufak bir çıtlarına hemen yanlarında bitiyorum çübkğvbu sefer şey diyorlar onları terk ettiğinizi sanar güvenli bağlanma falan olayları var ona dikkat ediyorum yani en ufka mırıldanmaya ağlamaya konuşmadan da tepki veriyorum uyurken yanlarında olduğumu hissettiriyorum. Gece beslemeye kaldırdığımda banyodaki o ışık kapısını açıyorum odaya loş ışık veriyor yine ışık açmıyorum gözleri zaten kapalı oluyor yarı uyku halinde oluyorlar tam uyandırmadan mamayı hazırlamış oluyorum ya da emzirmek için kucağıma almış oluyorum emzireceksem sırayla yapıyorum kim uyanmaya daha yakınsa onu alıyorum hızlı emecek olanı
mama vereceksem aynı anda alıp besliyorum iki elimle zaten hiç konuşmuyorum ama ellerine yüzlerine dokunuyorum emmeyi bırakırlarsa seslenmiyorum çenesini okşuyorum emmeye devam ediyor beslenirken uyutmuyorum çenelerini okşayınca emme refleksi zaten devam ediyor çocuk dr demişti uyurken de beslenebilirler emme refleksi devam eder uyurken besleyenilirsşn demişti öyle yapıyorum uykuları hiç bölünmüyor artık alt değiştirmiyorum gece kaka yapmadılarsa o çok daha rahat bu geve denedim onu da çok çiş kokmuyorsa dolandıysa dokunmuyorum bezlerine gaz çıkarıyorum ama sert pat pat yapmıyorum hafif ovalıyorum yataklarına koyuyorum biberonları yıkayana kadar uyumuş oluyorlar bende uyuyorum. Sabah 7-8 arası uyanıyoruz eşimde işe gitmek işin kalkıyor zaten ben 30 dk erken kalkıp kahvaltı hazırlıyorum eşimle kendime sonra kızları uyandırıyorum perdeleri açıyorum perde açtıktan sonra başlıyorum konuşmaya sabaha olduğuna dair pencereye götürüyorum kucağıma alıp dışarıyı gösteriyorum baksalar da bakmasalar da anlatıyorum kuşlar çiçekler kediler insanlar işte baba işe gidecek sabah oldu güneş geldi aydede gitti gece bitti falan şarkı söylüyorum
sabah genelde hep şarkı söylüyorum besledikten sonra bakımlarını yapıyorum ellerini yüzlerini siliyorum saç tarıyorum çapak temizliyorum burun temizliyorum alt değiştir gaz çıkar babayla oynaşıyorlar ben bizim kahvaltımızı tamamlıyorum o sırada evin bir kaç işini yapıp havalandırıyorum sonra onları salona koyuyorum ya geri uyuyorlar ya etrafı izliyorlar biz kahvaltı yapmış oluyoruz yani çok şükür şuana kadar maşallah
daha şaşmadık yarın Kv gideceğiz akşam yine 9 da yatmış olacaklar eve geleceğiz 8 de 9 a kadar yatmış olacaklar inşallah
yani eğitim dediğim aslında onlar için bizim için bir düzen rutin hem ilerisi için rahat ederiz iki bebekle diğer türlü bizde insanız eşimle asker arkadaşı olmak istemiyorum . Onlar uyurken 2-3 saat bize kalıyor dizi izliyoruz çay kahve abur cubur yiyoruz ya da ev işi yapıyoruz ya da duşa girip ben kişisel bakımlarımı yapıyorum eşim kameradan onalrı izliyor ben duştayken olası bir ağlamada eşim hemen gidip benim yaptığım gibi müdahale ediyor ona da öğrettim beraber yapıyoruz zaten bu rutini çok da rahat diyoruz çok şükür rabbime inşallah hep böyle devam eder. Tabi bazen ikisi de uyumamak için direniyor o zaman dizi izlemiyoruz çay ya da kahveyi yatak odasında ee ee derken içiyoruz
sessizce bakışarak karanlıkta