2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
Cnm yarın gce sahura şehir dışından 3 kişi geliyor,dayımın oğulları. yatılı, pazar gündüz gidecekler, iftara gelemıyolar uymuyor bnde sahura gelin dedim🤪 şimdi uyudu nihayet, en az 2-3 saat uyur, bnde kahvaltı ortalıgı topla falan 😒15.30 da zaten oğlum geliyor okukdan😊
Oy senin iş iş canım neyse sahur iftardan daha az zahmetli bir nebze kendimi öyle avuturdum 🤣

Kizlar merhaba umarim hepiniz iyisinzdr. Oglum 13 günlük oldu 10 günlükken altini temizlerken gobegine konulan plastik şey ayagina takildi ve koptu gobeginin içinden uzun şey çikmali diye biliyordum. Kopan şey küçük. Gobegini Dr gösterdik iyi. batikon surmeye devam et dedi. Etrafimdaki insanlarda düşer diyor ama ben çok korkuyorum. 😔

Blastosist Blastosist sana yazdığım eksik kalmış 🙂. Eğer sezeryan olacaksan, özellikle spinal kahve bitter çikolata yanına alabilirsin, açıkcası ben yanıma çok birşey almamıştım, eksik olan şeylerde halledildi bir şekilde, eczaneden alınacak Olanlar falan herşey bir şekilde halledildi
Benim kontrol diye gidip doktor bırakmamışsın eve, çantamı alayım bari demiştim, herşey o
Hallolur yeter ki bebeği sağlıklı bir şekilde vereyim sana demişti
Tamam canım çok severim zaten kahve bitter, muhakkak hallolur ama telase girmeyim herşeyin acemisi olacağımiz için bende eşimde , elimizin altında olması rahatlatacak gibi geliyor. Çok heyecanlıyım kavuşmak için, gün sayar oldum artık🙏🐣

Kızlar bestlak damlayı kullanan var mı nasıl kullanıyorsunuz ?
Cnm bestlak damla kullanan var, bnde farklı bi marka kullanıyorum, d vitamınıde kullanıyoruz bebişlere başladık, dün konusu oldu burda ama sen kaçırdın galıba. Her gün dönüyor bu mevzular burda😊

Neden ne zararı varmışki
Bende bilmiyordum çocuğum öyle olunca burda araştırmaya başladım gerçi şimdi bir kaç gün bakıcam ilactanmı öyle oldu kesin belli diğil..çok kişi yazdı içeriyi zararlıymış sende bir bak istersen hatta ondan olmasa bile ben okuduklarımdan sonra bu ilacı vermem

Cnm bestlak damla kullanan var, bnde farklı bi marka kullanıyorum, d vitamınıde kullanıyoruz bebişlere başladık, dün konusu oldu burda ama sen kaçırdın galıba. Her gün dönüyor bu mevzular burda😊
Kaçırıyorum ben galiba konuları canım, çok bakamıyorum. Koltuğun resmen bir köşesine çakılı kaldımö

Kızlar merhaba,çok bitkin perişan haldeyim.
12.03 te doğum yaptım, hastaneden 14.03te çıkarken oğlumda sarılık değeri 8di.
Perşembe taburcu olduk, pazar günü fazla sararma vb olmamasına rağmen sarılığı 19 çıktı ve 1 gece fotorterapi sonrası 10.82 ye kadar düştü.
1 gece daha kaldık, taburcu olurken 11.55ti.
2 gün sonra, dün ki kontrolde 13.42 çıktı.
Dr sebep yok, fizyolojik sarılık, aynen beslemeye devam et,mamaya da gerek yok dedi. Bir sonraki kontrol pazartesi. Bebeğim zor da olsa emiyor, olmazsa sağıp veriyorum her 2 saatte bir.
Her emzirmede altı dolu oluyor, günde en az 10 bez değiştiriyoruz, sayısız çiş ve 3-4 kaka oluyor.
Ancak bebeğim bugün yine sapsarı ben anlamıyorum artık kafayı yemek üzereyim.
Böyle bir durum yaşayan var mı? ne yapayım daha bilmiyorum
Canım ilk çocuğum da sarılık çıkmıştı ama hep 15 civarındaydı. 18 olmadığı için yatış vermedi. 2 saatte bir emzirmeme rağmen düşmedi bir türlü. Doktor bütün testlerini yaptırdı, hiç birşey çıkmadı. En son dediği bu anne sütü sarılığı olabilir. Kareciğeri anne sütündeki bazı enzimleri sindirmiyor gibi birşey dedi . Yaklaşık 40 gün de oğlum normal rengine döndü. Sizin durumunuz da öyle birşey olabilir. Uzun sürdüğü için çok yıpranmıştım o dönem ama uzun da sürse geçti şükür

Neden ne zararı varmışki
Aynen canım niqu gibi bende burada forumda denk geldim hatta instagramda çocuk dr Osman gönülal var o da soru cevap yapıyor her ptesi orada gördüm sağlık ocağının verdiği D vitamini temiz içerik olmadığı için önermiyor çoğu kişi de kullanmıyor ben kullanana denk gelmedim hiç

Kızlar göz kapakları cildi elinde felan böyle döküntü var ne yapayım duşta duru suyla yıkanıyo

Eklentiler

• IMG_0871.jpeg
    IMG_0871.jpeg
    43,3 KB · Görüntüleme: 49
Yapış yapış oluyor gözü açılırken uzuyor iltihap gibi seyler
Kızzz🤣
Benimde linaya ilk zamanlar oldu çocuk dr iltihap oluyor yenidoğanların göz yaşı kanalları tıkalı olur dedi o yüzden ağladığında göz yaşı akmaz dedi. İnternette var göz pınarına serçe parmağınla bastırarak her sabah masaj yap çıkan o iltihabı yaş böyle çapak gibi yapışıyordu hatta bizim göz kapakları çok olunca masaj yaptıkça zaten daha da akıyor tabi eller temiz yapıyoruz masajı o çıkan iltihabı masajdan sonra ve gün içinde sürekli içten dışa mutlaka en son da göz pınarını silerek kaynamış ılıtılmış dinlenmiş suyla pamuğu ıslat öyle temizle dedi bende öyle yaptım 5 günde geçti kuzum. Ben şöyle yapıyordum serçe parmağımda gözüne değil göz pınarına bastırmak gerek yumuşak yapınca olmuyor bastırarak ovalıyorsun yuvarlak yaparak masaj yapıyordum sonra iltihap gözünde kalıyordu kirpik diplerinde ve göz pınarında böyle yapışıkımsı sıvı sonra temizlemezsen kuruyor orada neyse ıslattığım pamuklardan alıp önce içten dışa yani alt kirpiğinden alt yanağına siliyordum sonra pamuğu katlıyordum aynı yerle yapma sakın oradaki pisliği başka yere taşımamak gerek pamuğu iki ye katlayıp diğer tarafıyla üst kirpikten kaşına doğru siliyorum sonra yine pamuğun temiz tarafından mutlaka göz pısnrının içinden göz pınarına doğru iterek siliyordum böylecemo iltihap gözden gidiyordu masajı sadece sabah 1 kez yapıyordum ama bu temizleme olayını sürekli iltihap oldukça gün içinde hep yaptım canım

Aynen canım niqu gibi bende burada forumda denk geldim hatta instagramda çocuk dr Osman gönülal var o da soru cevap yapıyor her ptesi orada gördüm sağlık ocağının verdiği D vitamini temiz içerik olmadığı için önermiyor çoğu kişi de kullanmıyor ben kullanana denk gelmedim hiç
Hım anladım cnm ozaman farklı bişey alım ben, senınkının fotosunu atarmısın

Hım anladım cnm ozaman farklı bişey alım ben, senınkının fotosunu atarmısın
Bendeki bu kuzum küvezde de bunu vermişler bununla devam et dedi doktor üçlü kombinasyon A - C ve D vitamini bir Arada sabah 1 ml veriyorum zaten pompası ölçülü 1ml çekiyorum ağzına emzirtiyorum

X