2024 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğimin cinsiyeti

• Ankete Katılan
    282
kızlar ben psikolojik olarak çok kötüyüm, epizyo dikişim tamamen açılmış, hem şiş hemdegaliba iltihaplanmış. Doktora gittim antibiyotiği bitir öyle gel tekrar kesip tekrsr dikeceğiz dediler. Benim tekrar bir operasyon kaldıracak takatim yok. ağlamaktan perişan oldum ne yapacağımı bilmiyorum. nerdeyse 10 gün oluyor doğuralı ve ben hala yataktayım, lavaboda canım çıkıyor bakımı temizlemesi ayrı zor. Doğumumda zor geçmişti, şimdi de bu. Kurtulmak istiyorum artık.

Kuzum çok ovdun bende etkilendim sen cam mı aldın yazdin mi gerci gormedm hepsini okuyamiyorum malum

Canım uyku eğitimi verirken ilk başlarda zor oldumu yani 8 de yatağa koyunca ağlama durumları olunca nasıl yaptın nasıl alıştılar? Bide o saatte uyuduktan sonra tekrar ne zaman beslemeye kaldiriyorsun
Canım tabi ilk zamanlar ağladılar çünkü şimdi etrafı ve biz çok fazla izliyorlar yani bırak bütün gün izlesinler seni odayı istiyorlar ki hep yanında ol konuş sana baksınlar gündüzleri hep yanlarındayım uyanıklarken aktivite yapıyorum oyalıyorum.
Gece 8 şimdi eşimle konuştuk o işten gelince vakit kalmıyor ona sevmek işin 9-10 arası yapacağız inşallah bu gece
8 de yatacakları odaya alıyorum rutini tamamlayıp yatağa alıyorum. Uyuduklarında hemen odayı terk etmiyorum karanlıkta oturuyoruz 10 dk bekliyoruz beyaz gürültü açık oluyor sadece biz hiç konuşmuyoruz. 10 dk sğlamıyorlarsa odadan çıkıyorum bazen biri uyuyor bizi etrafı izliyor ama ağlamıyor izliyor sadece o saman yine odadan ayrılıyorum o da uyuyor biraz izledikten sonra. Ağlarlarsa hemen odaya giriyorum karanlık yine hiç konuşmuyorum önce odaya daha giderken koridorda ee ee ee ekmeye başlıyorum benimkiler piş piş sevmiyor yani ona tepki vermiyorlar ama eee de bi susuyorlar odaya giriyorum devam ediyorum eee ee. Ya düşüyorlar ya da ağlama devam ediyor yanda susuyor 2 dk duruyorum ağlıyor gibi oluyor bu sefer yüzüne ellerine dokunuyorum saçlarını olşuyorum ee ee diyorum hani orada yalnız değil ben hala yanlarındayımı hatırlatıyorum çünkü bebekler yattıkları oda yanlarında o an ne var kim var nerede nasıl bir ortamdanyattıysa gözünü açtığında yine aynı şekilde istermiş eğer ışık kapalı uyudu ama ışık açık uyanırsa ağlarmış orada işte güvenli bağlanma kopuyor anne bebek arasında o yüzden ben uyuturken onlarlaydım uyandıklarında da hani bakın ben buradayım hala uyku vakti bıraktığım gibiyiz beyaz gürültü. Açıyorum hemen eee lerken arkadan beyaz gürültüyü hep açık bırakmıyorum çünkü hipnoz etkisi ilerde beyin gelişimine uygun değilimdi böyle ritmik sesler geceden sabaha kadar açık kalmamalıymış o yüzden odadan çıkarken beyaz gürültü sesini kapatıyorum. Odaya girince yine açıyorum. Sonra baktım dokunuyorum okşuyprum yine ağlıyorsa zaten artık son evde çığlık atarak ağlıyor o zaman çığlığa daha başlamadan anladığım an hemen kucağıma alıyorum çünkü diğerini o çığlık uyandırıyor ona izin vermeden kucağıma alıyorum konuşmuyorum kalbime yatıyorum anne karnında hissiyorlsrmıl ya hala kendilerini sakinleştiriyorum ee diyorum sırtını okşuyorum oda da kucağımda yürüyorum karanlıkta hiç konuşmuyorum zaten ıh ıh ıh diyor gözleri kapanmaya başlıyor o zaman gözleri kapandığı gibi yatağa koyuyorum baktım yine ağlayacak ya da ben daha koyarken gözünü açar gibi aralıyor anlıyorum ki hala beni arıyor orada mıyım diye yokluyor yani yatağa koyduğum an ağlayacak belli o zaman yatağa koyuyorum gözünü aralıyor bana bakıyor yarım açık elimi vücudundan ayırmadan yatağa koyuyorum hani hala benimlesin yataktayız ama ben yanındayım seni kucaklıyorum hala onu hissettiriyorum hemen ellerimi çekersem ağlıyor (biraz bebeği gözlemlemek çok önemli her bebek aynı tepki vermez uyku rutininde bendice gözlem çok önemli ilk gece bak ne istiyor senden sen gidince seni arıyor mu benimkiler ben gidince uyuyor ama uykudan bazen uyanıp bakıyorlar mırıldanıyorlar ben orada mıyım benden bi tepki bekliyorlar onu fark ettiğim an çok rahatladık bu düzende ) elim hala vücudundayım yatağa koyuyorum 1 dk kafa öyle bekleyip eee ee ye devam ediyorum sonra zaten anlıyorum vücudu gevşiyor kendini bi salıyor elleri rahatlıyor o zaman bende ellerimi ondan çekiyorum üstünü örtüyorum ee ee leyerek odadan Çıkıyorum odadan çıkarken bile hala ee diyorum koridorda bile çünkü bir anda sesim ikesersem onalrı bıraktığımı anlayıp daha kapıyı kapamdan çığlık atıyorlar biz de o çığlık ayıp ağlama olayı bence şey düşünüyorlar bizi terk etti yani bir yerde okumuştum çok hassas bir düzen aslında bebeği onu terk eder gibi yapmamak gerekiyor aman kucağa almayayım ağladın durusuna bende karşıyım ben sadece 3 aşamada kucağa alıyorum önce odaya giriyorum birinci aşama eee diyorum düşünüyorlarsa ikinci aşamaya geçiyorum dokunuyorum ee diyorum ellerini yüzünü saçını okşuyorum yine mi olmadı üçüncü aşama da kucağıma alıyorum ee diyorum geziyorum kalbime koyuyorum sırtını sıvazlıyorum okşuyorum sırtını sakinleşiyor zaten hemen yerine koyup odadan ayrılıyorum. Yani travmatik bir durum yaratmıyorum. Çünkü ben küçüklüğümden hala hatırlarım 5 yaşındayken annem bütün evi üstüme kitleyip üst komşuya gitmişti ben uyurken uyandığımda annemi yanımda göremediğimde bütün odayı dağıtmıştım hırçınlaşmıştım odanın camını açıp anne diye bağırmıştım 5. Kattan yani o bende travma kaldı mesela ergenliğime kadar karanlıkta uyuyamadım annemle yattım çok uzun bir süre liseye kadar annemsiz yatamıyordum annemi arıyordum yani travma kaldı bende. O yüzden bebek mırıldandığında uyandığında hala ilk hatırladığı gibi çevresinin kalmasını istiyor bilimsel bir şey bu. Uyurken sen yanındasın uyandığında da sen orada mısın ortam aynı mı ona bakıyorlarmış. Ona çok özen gösteriyorum

Ay böyle olunca ben de çok üzülüyorum ama o kadar öyle düşünme canım. Sen onu mutlu edeceksin. Bakma doktorların her dediğine. Biraz da korkutma sanatı doktorluk.
Öyle canım tabi de her gittiğimizde artıyor olması canımı sıkıyor, artık doğum yapmak istiyorum sağlıklı olduğunu görmek istiyorum.
Kuzum hiç sıkma canını inan hicbiri net değil, bak ben de söyledim sana. Söyledikleri kilo ile doğumu arasında 700 gram oldu resmen. Hem özelde hem devlette, düşün yani
kız hep usgde farklılık oluyorda en fazla 2-3 gün oynuyor şu an her gittiğim yer geri ölçüyor;(
Bizimde burun kemiğinden dolayı da riskliydi zaten, bide bu gerilik çıkınca iyice canım sıkıldı. Hiç eahat bi hamilelk geçiremedik

Hastaneye gittim geçen akşam bundan o sümükümsü akıntıdan kaynaklıymıs sızıntı hala devam ediyor o akıntı bende
ay bi geöseydi çok rahatsız ediyor, hiç geçmiyor 1 aydır
Ya tam içimi rahatlatıyorum bir şey çıkıyor inan elimde değil artık
Oluyor biliyomusun stresin yansıyor yapma bak az kaldı artık bol bol dua et doktorlarım bişey yok demesine rağmen çok stres yapıyorsun
ben buna bu kadar ihtimal vermiyordum, bugün en canımın sıkkın olduğu an bir anda cihaz ötmeye başlayınca aklım çıktı. Ordaki hemşire sakinleştirdi, heyecanlsnmıştır sakin ol diye.

Cnm Allah yardmdcn olsn inşallah bi an önce atlatrsn normal doğum muydu benim ilk dogumum öyle çok kötü geçmişti çok or toparlamstm inşallah bir an önce toparlayıp bebeğinle daha verimli zaman geçirirsin cnm sakin unutma bugünler geçici evet insan psikolojik olarak çok yıpraniyor ama geçecek hep öyle düşün

çok zor çok geçmiş olsun bir an önce iyileşmeni diliyorum

Bende 2 gün oldu onların verdiği vitamini kullanıyorum ve 2 gündür çok yağlı kaka yapıyor düşün ben yıkıyorum su yetmiyor ve çok zor çıkıyor acaba diyorum ondanmı oldu
Hım bılmıyorum cnm, 3 damla çok az zaten onun yağlı yapacagını düşünmüyorum

Eşin doğru söylüyor bu kadar sümük her gün yeni doğan bebekten çıksa ben korkarım acaba neden bu kadar çıkıyor diye..Bizim iki gündür burun hiç iyi diğil sahurda artık fıs fıs ses geliyor burun boğaz doktoruna randevu alıcam temizliyorum çıkıyor yine birikiyor acaba diyorum biz grip olduk ondanmı öyle oldu hiç nefes alamıyor

Cnm bnım dün aksam saatler şaştı. Mercan gce 12de uyandı, aman Allahım, emzırdım falan ama 2ye kdr uyumadı. Mıkır mıkır etti. Sonra mama yaptım uyudu 2,30 gbi.
Sahura kalktım, sahur bitti uyandı. O ara işte 3 saat uyumuşuz.
Sonra 6da uyudu yine busefer 7de kalktı. 8de uyudu. Oğlumu geçirdim. 9.30a kadar yarım yamalak uyudu, 9.30dan 11.30a kdr uyumuşuz, o kadar, toplam 5 saat yeter bn kalkıp emzirene kdr bu saat oldu, daha kahvaltı etmedim. Şimdi yıne mama verdım uyusun dıye, mubarek cuma namaz kılıp kuran okuyacaktım cuma vakti. Buakşam eşim iftarda yok oyuzden bugun rahatım bndeyarın akşam yatıya mısafırım var, daha dogrusu sahura

Merhaba arkadaşlar. Nisan grubundan geliyorum 36+ 3 haftalık hamişim. 38 de çatı muayenem var. Çatı muayenesinin doğumu tetiklediğini okudum. Sizlerde öyle olanlar var mı ? Çatı muayenesinden ne kadar zaman sonra doğumlarınız gerçekleşti

Bizede sağlık ocağında ebe bundan verdi ama kız kardeşim kendi çocuğu doğduğunda onun sağlık ocağında ki ebe devlet bunu ücretsiz veriyor bende veririm sana ama benim tavsiyem daha iyi bi marka kullanman bu iyi degil gibi bişeyler söylemiş. Bende güvenemedim buna Devit 3 aldım. Doktora kontrole gittiğimizde doktorda Devit 3 kullanıyorsunuz dimi diye sormuştu

Kuzum özel bir sebebi var mı kullanmanın banada monovit verdi şimdi
Sağlık ocakları hep monovit veriyor kuzum, diğer oğlumda baya araştırmıştım, eczacı arkadaşım da ocean temiz içerik demişti, çocuk doktoru da önerince bunu kullanmaya karar verdik
Monovitin içeriğini araştır istersen, içine nasıl siniyorsa
HejaR12 canım sezeryan için kesinlikle şunları almalisinyapmalısın dediklerin var mı ?faydasını gördüğün.
Kuzum kolaylıkla sağlıkla gelsin bebeğin ilk öncelikle, önden düğmeli pijamayla rahat etmiştim ben, spinal oldun
hadi doğur da gel aramıza ya öyle bir 15 gün geçirdim ki sanki yıllar önce hanileymişim gibi geliyor :)
Ben diyorum çabuk unutuluyor
Benim oğlum tam 1 hafta isimsiz gezdi yok mu arttıran
Canım ben sezeryan oldum ama hamilelikte hiç kasılmam olmadı, ama hastanedeyken doğumdan sonra oldu, özellikle emzirirken, hatta hemşire demişti ki, rahim kendini toparlıyor kasılma ağrın olabilir, hakikaten olmuştu, bir süre sonra geçiyor

Blastosist sana yazdığım eksik kalmış . Eğer sezeryan olacaksan, özellikle spinal kahve bitter çikolata yanına alabilirsin, açıkcası ben yanıma çok birşey almamıştım, eksik olan şeylerde halledildi bir şekilde, eczaneden alınacak Olanlar falan herşey bir şekilde halledildi
Benim kontrol diye gidip doktor bırakmamışsın eve, çantamı alayım bari demiştim, herşey o
Hallolur yeter ki bebeği sağlıklı bir şekilde vereyim sana demişti

Aa hakkaten benim de özellikle emzirirken oluyor canım demek ki rahmin toparlanmasıyla emzirmenin gerçekten bir ilişkisi var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…