Kuzum çok ovdun bende etkilendimRica ederim canım inşallah senin bebito da sever ben dün probiyotik damla kullanmadım mesela unutmuşum oda da kalmışdüşün damla yapmadığım halde kaka da yaptı gaz da kendileri çıkardılar çok şükür yani biberon bizim çoğu gaz problemimizi aldı baya saman tasarrufu oldu bana da onlar da daha huzurlu kızarmıyorlar artık okunmaktan çok şükür maşallah
Canım tabi ilk zamanlar ağladılar çünkü şimdi etrafı ve biz çok fazla izliyorlar yani bırak bütün gün izlesinler seni odayı istiyorlar ki hep yanında ol konuş sana baksınlar gündüzleri hep yanlarındayım uyanıklarken aktivite yapıyorum oyalıyorum.Canım uyku eğitimi verirken ilk başlarda zor oldumu yani 8 de yatağa koyunca ağlama durumları olunca nasıl yaptın nasıl alıştılar? Bide o saatte uyuduktan sonra tekrar ne zaman beslemeye kaldiriyorsun
Öyle canım tabi de her gittiğimizde artıyor olması canımı sıkıyor, artık doğum yapmak istiyorum sağlıklı olduğunu görmek istiyorum.Ay böyle olunca ben de çok üzülüyorum ama o kadar öyle düşünme canım. Sen onu mutlu edeceksin. Bakma doktorların her dediğine. Biraz da korkutma sanatı doktorluk.
kız hep usgde farklılık oluyorda en fazla 2-3 gün oynuyor şu an her gittiğim yer geri ölçüyor;(Kuzum hiç sıkma canını inan hicbiri net değil, bak ben de söyledim sana. Söyledikleri kilo ile doğumu arasında 700 gram oldu resmen. Hem özelde hem devlette, düşün yani
Bizimde burun kemiğinden dolayı da riskliydi zaten, bide bu gerilik çıkınca iyice canım sıkıldı. Hiç eahat bi hamilelk geçiremedikCnm devlete gtme zaten o ayrı bı mevzu da, gerılık olayına takılma, bebişi geri denilenler doğdu bısey olmadı, misal ben, karnı 3 hafta kafası 10 gun gerıdeydi. Bi ton şey dediler. İkili testimde yuksek risklıydı, Allhın iznınıle hiçbısey olmuyor bn sana diyim
ay bi geöseydi çok rahatsız ediyor, hiç geçmiyor 1 aydırHastaneye gittim geçen akşam bundan o sümükümsü akıntıdan kaynaklıymıs sızıntı hala devam ediyor o akıntı bende
Ya tam içimi rahatlatıyorum bir şey çıkıyor inan elimde değil artıkYaveum bazen ultrasonda yanlış gösteriyor ve bazen bazı bebekler daha minyon oluyor bızımkide öyle aşırı korkmustum ilk dedıgınde kafada 2 hafta geriydi sonra genetik de oluyor dedi eşime baktı eşinin kafası küçük demekki ona benzicek dedi hatta bazı şeyler gendende geliyor bu kadar sıkma canını hayırlısıyla inşallah bi kucağına al sağlıkladq bitsin valla şu sıkıntın ben üzülüyorum senin yerıne artık
ben buna bu kadar ihtimal vermiyordum, bugün en canımın sıkkın olduğu an bir anda cihaz ötmeye başlayınca aklım çıktı. Ordaki hemşire sakinleştirdi, heyecanlsnmıştır sakin ol diye.Oluyor biliyomusun stresin yansıyor yapma bak az kaldı artık bol bol dua et doktorlarım bişey yok demesine rağmen çok stres yapıyorsun
Insallah hanım hanımcık sakin bir kız olur cnmMaşallahben etrafımdaki ervalara bakıyorum hepsi cok uysal hanım hanımcık bi de çok güzeller neyse annesinin karnında da pek akıllı sayılmaz. Doğunca ne olcak merak ediyorum
Evet canım haklısın. Şükür ki çok değil giderek azaldı şükürler olsunRica ederim kuzumevet bence kendi sancin olduğu için bunu vücut üretti ya o yüzden devam ediyor ötekini dışarıdan almıştın
Cnm Allah yardmdcn olsn inşallah bi an önce atlatrsn normal doğum muydu benim ilk dogumum öyle çok kötü geçmişti çok or toparlamstm inşallah bir an önce toparlayıp bebeğinle daha verimli zaman geçirirsin cnm sakin unutma bugünler geçici evet insan psikolojik olarak çok yıpraniyor ama geçecek hep öyle düşünkızlar ben psikolojik olarak çok kötüyüm, epizyo dikişim tamamen açılmış, hem şiş hemdegaliba iltihaplanmış. Doktora gittim antibiyotiği bitir öyle gel tekrar kesip tekrsr dikeceğiz dediler. Benim tekrar bir operasyon kaldıracak takatim yok. ağlamaktan perişan oldum ne yapacağımı bilmiyorum. nerdeyse 10 gün oluyor doğuralı ve ben hala yataktayım, lavaboda canım çıkıyor bakımı temizlemesi ayrı zor. Doğumumda zor geçmişti, şimdi de bu. Kurtulmak istiyorum artık.
Amin sağol canım. En önemlisi de sağlıklı olsunInsallah hanım hanımcık sakin bir kız olur cnm
çok zor çok geçmiş olsunkızlar ben psikolojik olarak çok kötüyüm, epizyo dikişim tamamen açılmış, hem şiş hemdegaliba iltihaplanmış. Doktora gittim antibiyotiği bitir öyle gel tekrar kesip tekrsr dikeceğiz dediler. Benim tekrar bir operasyon kaldıracak takatim yok. ağlamaktan perişan oldum ne yapacağımı bilmiyorum. nerdeyse 10 gün oluyor doğuralı ve ben hala yataktayım, lavaboda canım çıkıyor bakımı temizlemesi ayrı zor. Doğumumda zor geçmişti, şimdi de bu. Kurtulmak istiyorum artık.
Hım bılmıyorum cnm, 3 damla çok az zaten onun yağlı yapacagını düşünmüyorumBende 2 gün oldu onların verdiği vitamini kullanıyorum ve 2 gündür çok yağlı kaka yapıyor düşün ben yıkıyorum su yetmiyor ve çok zor çıkıyor acaba diyorum ondanmı oldu
Eşin doğru söylüyor bu kadar sümük her gün yeni doğan bebekten çıksa ben korkarım acaba neden bu kadar çıkıyor diye..Bizim iki gündür burun hiç iyi diğil sahurda artık fıs fıs ses geliyor burun boğaz doktoruna randevu alıcam temizliyorum çıkıyor yine birikiyor acaba diyorum biz grip olduk ondanmı öyle oldu hiç nefes alamıyorBen bu sabah yaptım ayakta hiç işe yaramadı sıktığım gibi geri aşağı aktı ya da ben sıkmayı ayakta beceremedim canım ya sonra sümük çıkmayınca yan yatırıp tekrarnyaptım ama benim aşağı sümğkler öyle video daki gibi akmıyor eşim o videodakiler büyük bebek bizimkiler küçük ondandır diyor aspiratörle çekiyorum o zaman aspiratöre geliyor hepsi
4 damla bende zaten iyi konuşmuyorlar bu ilaçtan ondan vermek istemiyorum..denicem bakalım acaba ondanmı..Hım bılmıyorum cnm, 3 damla çok az zaten onun yağlı yapacagını düşünmüyorum
Cnm bnım dün aksam saatler şaştı. Mercan gce 12de uyandı, aman Allahım,Bende bu gece alt almadım çok rahatladım ya bir tek gece 12 de Lina kaka ysptı onu aldım sonra mama verdim de uyudu şüküray kız dediğin gibi yaptım sabah 8 de beslenmeyle uyandırıyordum besledim eşime dedim sen uyan ben geri yatıcam sana hayırlı işler 8 de altlarını değiştirdim bez çok ağırlaşmıştı çişten gözleri açtılar tabi 30 dk uğraştım uyutmak için sonra yataklarından aldım bizim yatağa koydum yanıma etraflarına yastık koydum bi uyumuşuz üçümüz saat 11 de kalktık ay ne iyi geldi o sabah uykusu gece de hep şükür 3 saat uyudum 8 saat uyudum yeter de artar akşam kv gidiyoruz evde işim de yok yemek derdi de yok bütün enerjımı Kv harcayacağım
Bizede sağlık ocağında ebe bundan verdi ama kız kardeşim kendi çocuğu doğduğunda onun sağlık ocağında ki ebe devlet bunu ücretsiz veriyor bende veririm sana ama benim tavsiyem daha iyi bi marka kullanman bu iyi degil gibi bişeyler söylemiş. Bende güvenemedim buna Devit 3 aldım. Doktora kontrole gittiğimizde doktorda Devit 3 kullanıyorsunuz dimi diye sormuştu@Asliyokfotokopisivar cnm sen süt artırıcı damlayı 2 lt 20 damla mı koyuyorsun. Bna 1 bardağa 20 damla demiş günde 4 kezya fazla gelirse korkusu oluştu bnde size sorim dedim B Buddy x cnm senin gunde kaç kez idi?
İnternettede 1 bardağa 20 damla yazıyor gunde 3 kez diyor gerçi
Aslı cnm bna, saglık ocagı bunu verdı, bunu kullanıyorum bebişe
Sağlık ocakları hep monovit veriyor kuzum, diğer oğlumda baya araştırmıştım, eczacı arkadaşım da ocean temiz içerik demişti, çocuk doktoru da önerince bunu kullanmaya karar verdikKuzum özel bir sebebi var mı kullanmanın banada monovit verdi şimdi
Kuzum kolaylıkla sağlıkla gelsin bebeğin ilk öncelikle, önden düğmeli pijamayla rahat etmiştim ben, spinal oldunHejaR12 canım sezeryan için kesinlikle şunları almalisinyapmalısın dediklerin var mı ?faydasını gördüğün.
Ben diyorum çabuk unutuluyorhadi doğur da gel aramızaya öyle bir 15 gün geçirdim ki sanki yıllar önce hanileymişim gibi geliyor :)
Benim oğlum tam 1 hafta isimsiz gezdi yok mu arttıranBiz de 39+1 bugün ve hala isme tam karar veremedikBu yüzden ne kapı süsü yaptırabildim, ne isimli hediyelik çikolata ne de zıbın takımı hepsini istiyordum halbuki
Deniz Erva kulağa daha hoş geliyor, söylemesi kolay arada ulama olduğu için. Bizim erkek, son birkaç gündür Deniz Uras ismini düşünüyoruz ama kararsısız hala
Canım ben sezeryan oldum ama hamilelikte hiç kasılmam olmadı, ama hastanedeyken doğumdan sonra oldu, özellikle emzirirken, hatta hemşire demişti ki, rahim kendini toparlıyor kasılma ağrın olabilir, hakikaten olmuştu, bir süre sonra geçiyorKızlar doğum kasılmalarınız doğum sonrasında da bir müddet devam etti mi? @akgnss @Asliyokfotokopisivar @biryenianneadayi ebe normal olduğunu söyledi ama ilk doğumumda hiç hatırlamıyorum. Şu an hala devam ediyor çok sık değil ama mesela saatte iki kez falan, adet ağrısı şiddetinde.
Hayırlı olsun bebibişin canım benim. Rabbim hayırlısı ile sağlıkla büyütmeyi nasip etsin inşallah
Aa hakkaten benim de özellikle emzirirken oluyor canım demek ki rahmin toparlanmasıyla emzirmenin gerçekten bir ilişkisi varSağlık ocakları hep monovit veriyor kuzum, diğer oğlumda baya araştırmıştım, eczacı arkadaşım da ocean temiz içerik demişti, çocuk doktoru da önerince bunu kullanmaya karar verdik
Monovitin içeriğini araştır istersen, içine nasıl siniyorsa
Kuzum kolaylıkla sağlıkla gelsin bebeğin ilk öncelikle, önden düğmeli pijamayla rahat etmiştim ben, spinal oldun
Ben diyorum çabuk unutuluyor
Benim oğlum tam 1 hafta isimsiz gezdi yok mu arttıran
Canım ben sezeryan oldum ama hamilelikte hiç kasılmam olmadı, ama hastanedeyken doğumdan sonra oldu, özellikle emzirirken, hatta hemşire demişti ki, rahim kendini toparlıyor kasılma ağrın olabilir, hakikaten olmuştu, bir süre sonra geçiyor