Ay gelsin artık annesi haketti bu anı.Geliyor sanırım teyzesisağlıkla gelsin inşallah Rabbimden en büyük dileğim bu sefer ağlama sesi duyayım bende sana edicem kuzum rabbim tez zamanda toparlanmani nasip etsin
Hahah tamam yazıcam kuzumBanane benim mecalim oldu senin de olcaksen ortaya yaz etiketlemesen de olur ben yorumlarına bakarım artık yatış verildi desen de yeter. Sonra da bebişinin çığlık seslerini müjdele bize
Aminn kuzum benim Allah razı olsunAy gelsin artık annesi haketti bu anı.En güzel şekilde hatırlayacağın çok özel bir an olsun inşallah canım benim. O sesi duymak dünyalara bedel
Allah yardımcınız olsun canım travmaların tez vakitte rabbim unuttursun yüreğine ferahlık versinCanım kimseyi etkilemek istemediğim için yazmıyorum ama iyi günler geçirmiyorum. Ama burada herkese tavsiyem şu ki bebeğinizle ilgili her şeyi sizden iyi kimse bilemez her şeyden önce içgüdüsel olarak onunla alakalı her şeyi hissedebiliyorsunuz Allah vermiş o duyguyu. Kimsenin aklına uyup bebeğiniz için yapacaklarınızı es geçmeyin. Ve şunu da bilin ki mama zehir değildir, kesinlikle kendinizi yetersiz hissetmeyin. Özellikle sezeryan olanlar hiç üzülmesin zaman verin vücudunuza çünkü bebek kendi isteği ile gelmediği için gerekli hormonlar salgılanmadı ve sütünüzün hemen çoğalmaması da çok normal. Mama verince de kötü anne olmazsınız. O emerken şırıngayla mamayı memenize damlatıp hem doymasını hem de emmesinin güçlenmesini hem sütünüzün inmesini en önemlisi de bebeğinizin karnının doymasını sağlarsınız. Kimsenin saçma sapan yorumlarına aldanıp bebeğinizi emzirmek adı altında aç bırakmayın. Göz göre göre bebeğim önümde sararırken sütümün yetmediğini hissettiğim halde kuruntu yapma pimpirikli olma muamelesi gördüm. Şu an hastanede yatıyoruz bebeğim yanımda ışık tedavisi görüyor. Sarılık değeri düşürülmeye çalışılıyor. Ağlamaktan perişan oldum damaryolu açıldığında o ağlaması, gözleri bağlandığında o ağlaması perişan etti beni. Ve yine ve yine 2 kere daha makine alarmı travması yaşadım. Perişanım. Bebegim ışık tedavisi aldığı esnada serum cihazı kırmızı ışıklarla yüksek sesle alarm vermeye başladı kafayı yiyecektim dikiş ağrılarıma aldırmayıp hemşirenin yanına nasıl koştum bilmiyorum. Meğer bebek kıpramış sıvı akımını kesmiş ondan alarm vermiş ama ben neler yaşadım o an bir ben bir Allah bilir. Tam rahatladım derken bu sefer ışık aldığı küvez alarm vermeye başladı 40 derece ateş uyarısı ile.Allah'ım çıldıracağım onda da yine bebeğin tenine değen ateşi ölçen demir cihaz o mavi ışıkların üzerine düşmüş onun derecesini ölçmüş yani bebeğimin ateşi değilmiş. Ama düşünün o anı o paniği o çaresizliği. Doğum anının travmasını tekrar tekrar yaşadım resmen. Çok kötüyüm kızlar dua edin bize.
Canım mama öcü değil bunu çoğu insan aşamıyor ne yazıkki bende ikizlerimden birinde o gaflete düştüm. Doktor nasıl beslediğimi sordu anne sütünü sağıp mibiberonls verdiğimi söyledim. Aaa neden öyle yapıyorsun falan dedi ne kadar içtiğini bilmek içimi rahatlatıyor benim için sorun tok yeter ki beslensin sarılık olmadın tekrar küveze koymak istemiyorum dedim. O da öyle şey mi olur diyip beynimi yıkadı o an inat ettim meme verdim sadece. Sonuç bebeğim sarılık oldu ve korktuğum başıma geldi 3 gün daha bebeğimi küveze geri götürdüm küvezde yattı zaten yeni küvezden çıkmıştı şimdi umrumda değil kim ne demiş dayıyorum mama veriyorum biberondan anne sütü ne içtiğini ne kadar içtiğini biliyorum sütüm bir yerde bitecek ikize ne kadar yeteceğim ama gram umrumda değil önemli olan temel ihtiyaçlarını gidermek bebeklerim doysun da nasıl doyarsamdoysun onların beslenmesi gerek inat değil yani çok haklısınBen de taburcu olunca mama desteğine geçeceğim hiçbir şey olmasa bile en azından doyduğunu bilirim içim rahat eder. Ve dediğin gibi kimseyi dinlemeyeceğim zaten bu olaydan sonra herkes çok büyük dersler aldı.Bu arada size de çok çok geçmiş olsun bilmiyordum inşallah senin bebeğin de en kısa zamanda atlatır. Çok teşekkürler kuzum inşallah hepimiz iyi olalım Bak teyzesi bu şekilde yatıyor ya içim gidiyor dualarınıza ihtiyacım var.
Gerçekten öyle bebeğimi gördüğümde direkt ağlamıyor dedim bekle dediler ağladı sonra. Rabbim hiç kesmesin yavrularımızın sesleriniAy gelsin artık annesi haketti bu anı.En güzel şekilde hatırlayacağın çok özel bir an olsun inşallah canım benim. O sesi duymak dünyalara bedel
Hiç öyle düşünme bi yerde bitmicek annesi onlar için sagdıgında yada emzirdiğinde daha da artacak kimseye kulak asmayalım bebeklerimiz için en iyisini biz biliriz. Benim de sütüm hemen gelmedi diye çok psikolojik baskı gördüm sütün gelseydi sütün olsaydı vs vs. Kaynana bunu yapanda. Sütüm gelsin diye gittim bestlak içtim sürekli sonra oldu memelerim taş gibi ve ağrı yaşadım iki gün. Fazla kullandım sanırım ondan oldu ama mahvetti beni kaynanam süt diye diye. Sonra sütüm gelince bak noldu geldi sütüm ne geçti eline dedim hastanelik olacaktım. Sonra bebeğim uçla emiyor diye iyi beslenemiyo demeye başladı ve çok şükür bebeğim ucu da bıraktı. Üzgünüm babannesi ama torunu onu sevmicek hakkım da helal değil günlerce ağladım ve bebeğim hepsini hissettiCanım mama öcü değil bunu çoğu insan aşamıyor ne yazıkki bende ikizlerimden birinde o gaflete düştüm. Doktor nasıl beslediğimi sordu anne sütünü sağıp mibiberonls verdiğimi söyledim. Aaa neden öyle yapıyorsun falan dedi ne kadar içtiğini bilmek içimi rahatlatıyor benim için sorun tok yeter ki beslensin sarılık olmadın tekrar küveze koymak istemiyorum dedim. O da öyle şey mi olur diyip beynimi yıkadı o an inat ettim meme verdim sadece. Sonuç bebeğim sarılık oldu ve korktuğum başıma geldi 3 gün daha bebeğimi küveze geri götürdüm küvezde yattı zaten yeni küvezden çıkmıştı şimdi umrumda değil kim ne demiş dayıyorum mama veriyorum biberondan anne sütü ne içtiğini ne kadar içtiğini biliyorum sütüm bir yerde bitecek ikize ne kadar yeteceğim ama gram umrumda değil önemli olan temel ihtiyaçlarını gidermek bebeklerim doysun da nasıl doyarsamdoysun onların beslenmesi gerek inat değil yani çok haklısın
Oy canım ne yaşamışsın ya ay bu kv şer gerçekten kapatılsın artık.. hem yaşlı hem cahiller gerçi seninki gençti. Bestlak evet fazla kullanınca taş yapıyor kuzum ya bir de sağım da aynı şekilde bende fazla sağımdan mahvoldum şimdi artık eskisi gibi sağım yapıp boşaltamıtırum 2 saatte virmolmuyor zaman yok bu sefer denge şaştı sütüm azalmaya başladı neyseki eşime söyledim üzülme yine düzelir falan dedi yanımda olmasaydı köyü hissederdim depresyon merhaba olurdum. Sen ağlama canım bebeğin gerçekten hisseder ilerde bizim duygu durumlarımız bebeklerde travmaya sebep oluyormuş ne kadar doğru bilmiyorum ama ben her üzülüp ağladığımda bu aklıma gelip daha çok üzülüyorum bir de klasik hormonlar. Süt işi anne için gerçekten psikolojik bir savaş bir de şu çevre baskısı delirtiyor insanıHiç öyle düşünme bi yerde bitmicek annesi onlar için sagdıgında yada emzirdiğinde daha da artacak kimseye kulak asmayalım bebeklerimiz için en iyisini biz biliriz. Benim de sütüm hemen gelmedi diye çok psikolojik baskı gördüm sütün gelseydi sütün olsaydı vs vs. Kaynana bunu yapanda. Sütüm gelsin diye gittim bestlak içtim sürekli sonra oldu memelerim taş gibi ve ağrı yaşadım iki gün. Fazla kullandım sanırım ondan oldu ama mahvetti beni kaynanam süt diye diye. Sonra sütüm gelince bak noldu geldi sütüm ne geçti eline dedim hastanelik olacaktım. Sonra bebeğim uçla emiyor diye iyi beslenemiyo demeye başladı ve çok şükür bebeğim ucu da bıraktı. Üzgünüm babannesi ama torunu onu sevmicek hakkım da helal değil günlerce ağladım ve bebeğim hepsini hissetti
Kız bende yeni çıkarken emziyi denedim ama çıkarken ağlamasa bile ona doğru gidiyorduE şimdi de emzik düşünce uyanıp ağlıyor . Ne yapmalıyız tecrübe analar heeelllppp
Muayeneden dolayı gelmiştir canım benimde Muayene sonrası 3 gün kanama geldi hala bisey yok kasilma var sadeceNişanım geldiiii
Aminn canım benim aminn Allah razı olsun
Işte bundan bahsediyorum ya ama keşke ben de senin gibi yapabilseydim çok dinledim herkesiCanım mama öcü değil bunu çoğu insan aşamıyor ne yazıkki bende ikizlerimden birinde o gaflete düştüm. Doktor nasıl beslediğimi sordu anne sütünü sağıp mibiberonls verdiğimi söyledim. Aaa neden öyle yapıyorsun falan dedi ne kadar içtiğini bilmek içimi rahatlatıyor benim için sorun tok yeter ki beslensin sarılık olmadın tekrar küveze koymak istemiyorum dedim. O da öyle şey mi olur diyip beynimi yıkadı o an inat ettim meme verdim sadece. Sonuç bebeğim sarılık oldu ve korktuğum başıma geldi 3 gün daha bebeğimi küveze geri götürdüm küvezde yattı zaten yeni küvezden çıkmıştı şimdi umrumda değil kim ne demiş dayıyorum mama veriyorum biberondan anne sütü ne içtiğini ne kadar içtiğini biliyorum sütüm bir yerde bitecek ikize ne kadar yeteceğim ama gram umrumda değil önemli olan temel ihtiyaçlarını gidermek bebeklerim doysun da nasıl doyarsamdoysun onların beslenmesi gerek inat değil yani çok haklısın
Kuzum kimseyi dinleme kendi aileni bile ben öyle ediyorum mesela.İlk defa mamayı sipariş Edib doğum çantama koyarken kendi annem bile bana güldü ama sonda benim haklı olduğumu anladı.Ben evde hep diyorum bu çocuğu benden daha fazla çok seven kişi yok babası bile ondan bir tek doktorları dinliyorum ben eğer doktor dediyse mama vericen demek vericem kulaklarını kapat her kese..eski devir bitti eskiden her şey doğaldı benim kv eşime 5 yaşına kadar süt vermiş ve + 3 çocuğu daha vardıCanım kimseyi etkilemek istemediğim için yazmıyorum ama iyi günler geçirmiyorum. Ama burada herkese tavsiyem şu ki bebeğinizle ilgili her şeyi sizden iyi kimse bilemez her şeyden önce içgüdüsel olarak onunla alakalı her şeyi hissedebiliyorsunuz Allah vermiş o duyguyu. Kimsenin aklına uyup bebeğiniz için yapacaklarınızı es geçmeyin. Ve şunu da bilin ki mama zehir değildir, kesinlikle kendinizi yetersiz hissetmeyin. Özellikle sezeryan olanlar hiç üzülmesin zaman verin vücudunuza çünkü bebek kendi isteği ile gelmediği için gerekli hormonlar salgılanmadı ve sütünüzün hemen çoğalmaması da çok normal. Mama verince de kötü anne olmazsınız. O emerken şırıngayla mamayı memenize damlatıp hem doymasını hem de emmesinin güçlenmesini hem sütünüzün inmesini en önemlisi de bebeğinizin karnının doymasını sağlarsınız. Kimsenin saçma sapan yorumlarına aldanıp bebeğinizi emzirmek adı altında aç bırakmayın. Göz göre göre bebeğim önümde sararırken sütümün yetmediğini hissettiğim halde kuruntu yapma pimpirikli olma muamelesi gördüm. Şu an hastanede yatıyoruz bebeğim yanımda ışık tedavisi görüyor. Sarılık değeri düşürülmeye çalışılıyor. Ağlamaktan perişan oldum damaryolu açıldığında o ağlaması, gözleri bağlandığında o ağlaması perişan etti beni. Ve yine ve yine 2 kere daha makine alarmı travması yaşadım. Perişanım. Bebegim ışık tedavisi aldığı esnada serum cihazı kırmızı ışıklarla yüksek sesle alarm vermeye başladı kafayı yiyecektim dikiş ağrılarıma aldırmayıp hemşirenin yanına nasıl koştum bilmiyorum. Meğer bebek kıpramış sıvı akımını kesmiş ondan alarm vermiş ama ben neler yaşadım o an bir ben bir Allah bilir. Tam rahatladım derken bu sefer ışık aldığı küvez alarm vermeye başladı 40 derece ateş uyarısı ile.Allah'ım çıldıracağım onda da yine bebeğin tenine değen ateşi ölçen demir cihaz o mavi ışıkların üzerine düşmüş onun derecesini ölçmüş yani bebeğimin ateşi değilmiş. Ama düşünün o anı o paniği o çaresizliği. Doğum anının travmasını tekrar tekrar yaşadım resmen. Çok kötüyüm kızlar dua edin bize.
bende aynı öyle hissediyorumcEveet günü gününe aynı hemdehangimiz doğurcak bakalım. Benim hissettiğim 38in içlerinde gibi
Ay bwn nevresmlerini falan bile hazırladımUyandırdım ağrım var dıye ilk sancıda beşik kurulu değil dur doğurma diyorşuan biraz daha hafifledi belime girdi bu sefer ay bu gece ben dogurmazsam daha dogurmam
Canım zaten genetik sınırlarda demişti, büyük ihtimalle öyle doğum falan olmaz hiç öyle hiasetmiyorumSanırım ilk gebeliğin sezeryan zorunluluğu da yok Dr desin geride felan olabiliyor her gebelikte öyle şeyler yaşadıklarımzda seninle hemen hemen aynı biliyorum artık sende sabırsızlanıyorsun bebeğine bir an önce kavuşmak istiyorsun ama 9 ay bekledin 3 hafta daha sabret derim ben inşaAllah çok kolay ve normal bir doğumun olur
Ne diyim ki Allah ıslah etsin inşallahOy canım ne yaşamışsın ya ay bu kv şer gerçekten kapatılsın artık.. hem yaşlı hem cahiller gerçi seninki gençti. Bestlak evet fazla kullanınca taş yapıyor kuzum ya bir de sağım da aynı şekilde bende fazla sağımdan mahvoldum şimdi artık eskisi gibi sağım yapıp boşaltamıtırum 2 saatte virmolmuyor zaman yok bu sefer denge şaştı sütüm azalmaya başladı neyseki eşime söyledim üzülme yine düzelir falan dedi yanımda olmasaydı köyü hissederdim depresyon merhaba olurdum. Sen ağlama canım bebeğin gerçekten hisseder ilerde bizim duygu durumlarımız bebeklerde travmaya sebep oluyormuş ne kadar doğru bilmiyorum ama ben her üzülüp ağladığımda bu aklıma gelip daha çok üzülüyorum bir de klasik hormonlar. Süt işi anne için gerçekten psikolojik bir savaş bir de şu çevre baskısı delirtiyor insanı
Emzik çok iyi oluyor cnm ben veriyorum pişman değilim en azından biraz oyalıyorKızlar sanırım emziği vericem artık dayanamıyorumdirekt suyla durlayıp vereyim mi bunu da kaynatıyor muyuz noluyor
Zannetmiyorum anlayabileceğimiziKızlarrr fitil sokarken fark ettim benim bir taraflarım biraz genişlemiş gibiaçıklık olup olmadığını biz anlayamaz mıyız acaba? İlişki falan da olmadı hiç bu aralar
Cnm mama zehır değil zsten burda en basından beri bas bas bagrıyorum. Sarılık oluyor mama takvıyesi şart dıyeCanım kimseyi etkilemek istemediğim için yazmıyorum ama iyi günler geçirmiyorum. Ama burada herkese tavsiyem şu ki bebeğinizle ilgili her şeyi sizden iyi kimse bilemez her şeyden önce içgüdüsel olarak onunla alakalı her şeyi hissedebiliyorsunuz Allah vermiş o duyguyu. Kimsenin aklına uyup bebeğiniz için yapacaklarınızı es geçmeyin. Ve şunu da bilin ki mama zehir değildir, kesinlikle kendinizi yetersiz hissetmeyin. Özellikle sezeryan olanlar hiç üzülmesin zaman verin vücudunuza çünkü bebek kendi isteği ile gelmediği için gerekli hormonlar salgılanmadı ve sütünüzün hemen çoğalmaması da çok normal. Mama verince de kötü anne olmazsınız. O emerken şırıngayla mamayı memenize damlatıp hem doymasını hem de emmesinin güçlenmesini hem sütünüzün inmesini en önemlisi de bebeğinizin karnının doymasını sağlarsınız. Kimsenin saçma sapan yorumlarına aldanıp bebeğinizi emzirmek adı altında aç bırakmayın. Göz göre göre bebeğim önümde sararırken sütümün yetmediğini hissettiğim halde kuruntu yapma pimpirikli olma muamelesi gördüm. Şu an hastanede yatıyoruz bebeğim yanımda ışık tedavisi görüyor. Sarılık değeri düşürülmeye çalışılıyor. Ağlamaktan perişan oldum damaryolu açıldığında o ağlaması, gözleri bağlandığında o ağlaması perişan etti beni. Ve yine ve yine 2 kere daha makine alarmı travması yaşadım. Perişanım. Bebegim ışık tedavisi aldığı esnada serum cihazı kırmızı ışıklarla yüksek sesle alarm vermeye başladı kafayı yiyecektim dikiş ağrılarıma aldırmayıp hemşirenin yanına nasıl koştum bilmiyorum. Meğer bebek kıpramış sıvı akımını kesmiş ondan alarm vermiş ama ben neler yaşadım o an bir ben bir Allah bilir. Tam rahatladım derken bu sefer ışık aldığı küvez alarm vermeye başladı 40 derece ateş uyarısı ile.Allah'ım çıldıracağım onda da yine bebeğin tenine değen ateşi ölçen demir cihaz o mavi ışıkların üzerine düşmüş onun derecesini ölçmüş yani bebeğimin ateşi değilmiş. Ama düşünün o anı o paniği o çaresizliği. Doğum anının travmasını tekrar tekrar yaşadım resmen. Çok kötüyüm kızlar dua edin bize.
Cnm bir avazda kurtulKuzum çatı muayenesinden sonra oldu kesinlikle yatamıyorum uyuyum dedim tam gözümü kapatıyorum bı giriyor sancı allahimm çok fena yatarken hiç çekemiyorum ayakta yine bı şekilde bı pozisyon alıp dayaniyorum... ebe yatış önerdi ama evde çekersen daha iyi olur biraz düzensiz dedi yatış red imzaladım evdeyim kuzum ebe sancı aralarında iyisin hala tolere edemeyecek duruma gelince gel dedi 3-4 dk.da bir tam düzenli gelmesini bekliyorum öyle gecicem inşallah